Avoin Keskustelu > Tarkka-ammunnasta yleisesti

Ampumahaaste: Kolmena päivänä ensimmäiset 5 lks 100 metriltä

(1/5) > >>

Jokke Espoosta:
Kuinka moni uskaltaa ottaa haasteen vastaan?  ;)

Tehtävä: 
Tulosta taulu, ota kohdistettu ase ja kohdistuksessa käytettyä patruunaa kaapista, mene 100 metrin radalle, ammu viisi laukausta eli yksi rivi. Tee tämä kolmena eri päivänä ja lähetä jokaisen ratakäynnin jälkeen taulusta kuva ketjuun. Ei zeron tarkistuksia ennen ammuntaa, ei piipun likaamista, vaan suoraan kaapista otetun kohdistetun kiväärin viisi ensimmäistä laukausta. Jos pitää ennen haastetta kohdistaa, niin aloita haaste vasta kohdistusta seuraavalla ratakäynnillä niin että jokaisen rivin vasemmanpuoleisin laukaus on päivän ensimmäinen laukaus ko. aseella.

Säännöt:
- Älä spämmää tähän ketjuun aiheeseen kuulumattomia viestejä kuten tuurikasoja edellisiltä ratakäynneiltä tai muuta vastaavaa. Tämä ketju on tätä haastetta varten.
- Kyseessä ei ole kilpailu, vaan tarkoitus on jokaisen haastaa itsensä kokeilemaan miten toistettavasti pystyy aseellaan osumaan tarpeen vaatiessa. Paras ei saa mitään palkintoa, sen sijaan huonolla suorituksella ampuja oppii varmasti jotain.
- Haasteeseen ilmoittaudutaan vastaamalla tähän viestiin "osallistun". Jos haluat osallistua useammalla aseella tai usamman kerran, laita jokaista asetta/yritystä kohti uusi "osallistun" -viesti.
- Myöhemmin kun olet käynyt ampumassa, muokkaa ensimmäistä viestiä ja lisää siihen kuva taulusta viimeisimmän ratakäynnin jälkeen. Eli jokaista osallistujaa kohti pitäisi tulla vain yksi viesti: ensin osallistumisilmoitus, sen jälkeen samaa viestiä muokataan kunkin ratakäynnin jälkeen niin että ensimmäisen ratakäynnin jälkeen kuvassa on yksi ammuttu rivi, toisen ratakäynnin jälkeen kaksi ammuttua riviä, ja kolmannen ratakäynnin jälkeen kaikki kolme riviä on ammuttu.
- Kukin rivi ammutaan vasemmalta oikealle siten että päivän ensimmäinen laukaus (kyseisellä aseella) on vasemmanpuoleisessa taulussa. Ampuminen suoritetaan bipodilta ja kevyeltä takapussilta; ei käytetä kasatukia, vaan TA- tai metsästysrealistista ampuma-asentoa.
- Haasteen saa ampua niin monella aseella kuin haluaa, niin monta kertaa kuin haluaa. Rivien välillä saa myös korjata kohdistusta tai vaikka vaihtaa patruunaa jos parhaaksi näkee.
- Laita kaikki yritykset tähän ketjuun. Jos ensimmäinen rivi ei onnistunut, kohdistus oli pielessä tai kiikari löysällä, niin ammu silti kyseinen paperi loppuun ja korjaa vika kahdelle myöhemmälle riville. Ota sitten uusi yritys jos vielä jäi kaivelemaan. Älä heitä maalitaulua salaa pois ja aloita uudelleen, vaikka joku laukaus olisi karannut. Tämä ei ole kilpailu, vaan tarkoitus on haastaa itsensä ja kalustonsa.
- Ampumamatka 100 metriä; jos jostain syystä ammut muulta matkalta, ilmoita se viestissäsi.
- Voi osallistua millä tahansa kaliiperilla; 22LR voi ampua 50 tai 100 metriä oman fiiliksen mukaan.
- On suositeltavaa ilmoittaa millä aseella, kaliiperilla, patruunalla, optiikalla, asennolla yms ampuminen on suoritettu; olemme kuitenkin kaikki uteliaita tietämään millä muut ampuvat ;)

Taulu löytyy täältä
https://drive.google.com/file/d/1BU_OtVKOazL6BRXpVNdAitB04pBmqKBl/view?usp=drive_link
Rinkulat ovat sellaista kokoa että keskiympyrä vastaa 0,5 MOA rinkiä sadalta metriltä, keskirinki 1,0 MOA ja ulkorinki 1,5 MOA

Päivittelen jossain vaiheessa osallistuneista ja saavutetuista tuloksista yhteenvetolistaa. Saas nähdä milloin saadaan ensimmäinen taulu jossa on 15 lks 1 MOA sisällä ja kuka on foorumin ensimmäinen luotettavasti 0,5 MOA tauluun osuva...

Jokke Espoosta:
Osallistun Boyds-tukkisella CZ 527 Varmintilla kaliiperissa .223 Rem itse ladatuilla 50-grainisilla vmaxeilla, päällä Meopta 4-16x44. Odotan kohtalaista tulosta, toivoisin että pysyvät 1 MOA ringissä mutta valalle en uskalla mennä.

Jokke Espoosta:
Osallistun myös ohutpiippuisella Tikka M65:lla kaliiperissa 30-06 itse ladatuilla Sako Bladeilla, päällä Steiner M7xi 4-28x56. Säkällä voisi pysyä 1,5 MOA ringissä, mutta en kyllä tässäkään tapauksessa uskalla mennä valalle.

JSa:
Osallistun ainakin vakiotukkisella T1x:llä, kaliiperi 22LR, patruuna SK Long Range, kiikari Steiner M7xi 4-28x56. Tarkkuuden osalta en uskalla lupailla mitään ettei joudu liikaa häpeämään myöhemmin ;D

Muok. 16.4.2024: Lopullinen taulu. Hukkasin ensimmäisen ratakäynnin jälkeen taulun, joten jouduin ampumaan tämän kahdelle eri paperille, kuvassa photoshoppausta sen verran että sain kaikki näkymään samalle paperille. Aika paljon jätti tämä harjoitus toivomisen varaa, 5/15 osumista 2 MOA ringin ulkopuolella, ja osoitti ongelmat kohdistuksessa, talven aikana kertyneissä ruosteissa ja omissa vehkeissä, joita jouduin välppäämään ampumakertojen välillä. Hieno harjoitus oli tämä ongelmien tunnistamiseen omassa ampumisessa sekä varusteissa.

Markus:
Osallistun vakio t3x tac a1 .308win, itse ladattua gb422 scenar patruunaa käyttäen(44gr N140, lähdöt mitattu 806m/s). kiikarina falcon s30i gen 2 ja magpul bipodit. tykännyt pitää nyrkkiä takapussina. En lupaa mitään, mutta yllätyn kovasti jos päästään 1,5moa kerhoon :D

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta