Tulitukiryhmän tarkka-ampuja

Aloittaja Markus, huhtikuu 19, 2024, 13:23

« edellinen - seuraava »

Markus

Minkälaisena näätte ko. taistelijan tehtävän? Esim. tod.näk. amet? partion koko/tehtävä? miten joukkueen johtaja tälläistä partiota käyttää? Aseistus taitaa tätä nykyä olla sako m23 ja lähitaistelu tilanteisiin varmasti pistooli. tähän tehtävään kuitenkin vielä pari vuotta sitten oli aseistuksena trg. varustus varmaan suht sama kuin perus jääkärin varustus. Jäänyt ko. oman sijoituksen tiedot vähän hämärän peittoon ja niitä olisi kiva harjoitella. esim. tähtäimen ristikolla ampuminen varmasti tärkeässä osassa, mutta tällä hetkellä ei ole edes tietoa minkälainen ristikko mahtaa olla.

HJu

Tuolta ristikon kuvaa.https://finnaccuracy.com/collections/steiner/products/steiner-m7xi-2-9-20x50-0-1mrad-cw-msr2-fdf-black Mildotilla opettelee ampumaan tai ostaa tuon tähtäimen niin ei tarvitse arvuutella.

Veikkaanpa että pistooleja ei varusveijareilla tukiampujilla ole kannossa ja miksi olisikaan jos kädessä on tt3-kivääri 20 ptr lippailla.Tarkoitushan ei ole että tukiampuja menisi kärjessä ja potkisi ovia sisään vaan hän antaa tarkkaa tulta vähän kauemmas kuin mihin Rk:llä voi antaa tehokasta tulta.
Terveisin,


HJu

Markus

Mietin pistoolia lähinnä lähitaistelu tilanteeseen. joita esim. suojelujoukkueen vartiointi tehtävissä voi tulla. esim. kiertävä partio kohtaa vastustajan erikoisjoukkoja ns. tuntumalla.

Markus

Ryhmän tukiampujalle suunniteltu 7.62 Kivääri 23 (7.62 KIV 23) on varustettu Trijicon VCOG 1-6×24 LED -tähtäimellä ja ballistisella ristikolla. Se soveltuu hyvin käytettäväksi tukiampujan DMR-aseessa (Designated Marksman Rifle). Tehokkaaksi käyttömatkaksi peruspatruunalla arvioidaan 600 metriä.

netistä poimittua. kai tämäkin aseen varustus riippuu siitä milloin on aseistusta noutamassa ja mitä on satuttu papereihin kirjaamaan.

MaR

Varusteet riippuu käytännössä siitä, mikä on tehtävä. Perusidea on, että tarkka-ampujille M23 Steinereillä ja ryhmän tukiampujille VCOG. Trijiconin sivuilta löytyy .308:lle optimoituja vcogeja, arvio että jokin niistä. Mahdollisesti molemmissa tai ainakin TA kiväärisetissä oli kantatut raudat.

16" .308 toimii lähelitilanteissakin hyvin. Vcogin kanssa voisi uskaltaa väittää, että ei ainakaan häviä RK:lle. 

Kunhan noita nyt alkaisi tulemaan vauhdilla.

Mecarenze

Tulitukiryhmä on kahdella kevyellä heittimellä varustettu joukko. Mutta se termeistä.

Mikäli tarkoitat ryhmän tukiampujaa niin joukosta riippuen RK suurentavalla optisella tähtäimellä tai M23-kiväärillä. Yksittäinen taistelija joka toimii ryhmänjohtajan johtamana ja vastaa vaikuttamisesta keskipitkille matkoille.

Sitten taas tarkka-ampujaryhmä / -partio mikä on taas varustettu joukosta riippuen M23-kiväärillä, TKIV2000 vast ja se voi toimia esimerkiksi tulitukitehtävässä päällikön päätöksen mukaisesti

Nämä vaihtoehdot lähinnä jääkärijoukoissa. Tiedustelu- ja sotilaspoliisiyksiköissä TKIV2000/TKIV85 löytyy myös ryhmän tukiampujalta/tarkka-ampujalta (termit vaihtelee, enkä kyllä muista mikä se on ko. organisaatioissa nykypäivänä)

Pistooleja ei todennäköisesti ole jakaa kovinkaan laajasti, on melkoisen epätodennäköistä että sellainen olisi TA-kaverilla ainakaan PVn jakamaan
Puheenjohtaja
Arctic Snipers Ry

kingsize

Tämä on mielenkiintoinen aihe. Toivon asiasta kiinnostuneiden aktiivista osallistumista.  :D Ihan omista motiiveista johtuen rakentelen tuollaista aihiota testiin Rugerin SFAR 308win kivääristä. Tavoitteena siis tuo 300-600m välinen alue ja riittävä tulivoima myös lähimättöön. Nyt päällä 1-6x24 Vortex, mutta kaikki ideat/ajatukset otetaan vastaan. Ymmärrän ryhmän tarpeen tuollaiselle "välimallin" kalustolle ja sen tehokas hyödyntäminen olisi tärkeää.

Markus

Ajauduttuani ressujen keskuteluun kävin miettimään omaa sijoitustani ja mietin, että esim. .338lm ballistiikka ja 800-1200m matkat ovat käytännössä aivan turhia tehtävääni nähden. ja siksi lähdin selvittämään, että mikäs se tehtävä nyt oikeastaan olikaan. aihetta ei sivuttu viime harjoituksissa ollenkaan. Täytyy nyt parviälyllä kehittää näkemys tehtävästä ynm. ja harjoitella jatkossa sen mukaisesti.

oho osu

Lainaus käyttäjältä: HJu - huhtikuu 19, 2024, 13:36
Tarkoitushan ei ole että tukiampuja menisi kärjessä ja potkisi ovia sisään vaan hän antaa tarkkaa tulta vähän kauemmas kuin mihin Rk:llä voi antaa tehokasta tulta.

Paitsi elokuvissa. Rukajärven tie -elokuvassa nauratti, kun kylän taloihin sisään tarkastamaan meni hemmot pitkän Degtjarjev-pikakiväärin ja mosin-naganttien kanssa, kun odottamaan jääneellä porukalla oli mm. suomi-konepistooleja ja pistooleja. Olisko ollut tarkoituksellinen sisäpiirivitsi? Ja taisi vähän samaa kritiikkiä olla America Sniper -elokuvaa kohtaan.

oho osu

#9
Kaipa se SA-sijoituksesi vaihtuisi, jos käyt menestyksellä MPK:n TA 1-3 ja siihen vielä muutaman jatkokurssin. Ja hankkisit sen .338lm-aseen.

Noista etäisyyksistä itsestä tuntuu, ettei Suomen metsämäkimaastossa juuri tarvita yli 150m ampumaetäisyyksiä. Paitsi sitten saavutaankin suuren suon laitaan, pitkän tai leveän järven rannalle, tai suojattavalle lentokentälle, tai suuren valtatien suoralle, tai saaristorannikolle, ja sitten .338lm tuntuukin loppuvan kesken. Luonto pähittää aina ihmisen. Eli pidempi parempi.

Kremlin kyky ja halu varustaa koko tuhlattavissa oleva massahalpa-armeija pimeälaitteilla on matala, joten hienoa, että aseet saa NVG-yhteensopivaa optiikkaa. Ja jo pelkällä optiikalla ja valaistulla ristikolla tai punapisteellä voittaa raudat pimeässä 100:0.

Zero The Hero

Ilmeisesti alkuperäinen kysymyksen asettelu viittaa jääkäriryhmän tukiampujaan, joka on toistaiseksi varustettu RK:lla jossa 3,5x tai 4x suurentavalla optiikalla ja hamassa tulevaisuudessa M23 kiväärillä jossa suurentava tähtäin.

Tukiampujan homma on tukea sitä omaa ryhmäänsä havaitsemalla ja nitistämällä vihollisia, jotka ovat tavallisen punapiste- tai rautatähtäimellä varustetun RK-miehen ulottumattomissa. Käytännössä tämä tarkoittaa suojautuneita taistelijoita jo 100 metrin etäisyydeltä alkaen aina sinne noin 600-700 metrin etäisyydelle, jossa ballistiikka alkaa jo vaatia korkeampaa osaamista.
Maaleina ovat ennenkaikkea ryhmäaseet kuten konekiväärit ja sen sellaiset. Toki ristikkoon päätyvät kaikki muutkin viholliset.
Kunhan noille saadaan hankittua lämpölisälaitteet kuten aikeissa on, tulee tukiampujista se ryhmän todellinen viikatemies joka tekee suurimman osan tappotyöstä niin valoisalla kuin pimeällä.