Avoin Keskustelu > Aseet

Apuja/vinkkiä aktion valinnan kanssa

<< < (2/8) > >>

Ippe69:
Remington 700 SA eli lyhyt aktio on 308 kokoluokalle ja sellaiseksi aika kompakti. Pitkä aktio(LA) on erikseen. Mutta "mini" kokoista ei ole kuten Sakolla tai howalla
Tikka T3 taas on aina pitkä, siksi olen itsekin ne jättänyt väliin.
Remaria ja kopioita on laadullisesti ihan laidasta laitaan. Suomestakin saa custom-aktioita jotka varmaan on hyviä. Eikä ainakaan omassa remarissa lukko ole millään lailla takerteleva, mutta laukaisu oli kehno. Liipasinkoneistoissa taas on vain taivas rajana ja custom-aktioon se kuitenkin pitää erikseen ostaa.
Tukeissa myös riittää valikoimaa.

308:ssa kanta on isompi kuin grendelissä mutta en tiedä onko ero niin iso että haittaisi.

Koheltaja:
Saattaisin tuossa tilanteessa lähestyä Hjorthia jos heiltä löytyisi, tai voisivat tilata Ruger American tai sitten Howa Minin.

metsienmies:

--- Lainaus käyttäjältä: Ippe69 - Maaliskuu 24, 2024, 00:01 ---308:ssa kanta on isompi kuin grendelissä mutta en tiedä onko ero niin iso että haittaisi.

--- Lainaus päättyy ---

Ero on jotain 0.8mm luokkaa, äkkiä veikkaisin että ainakaan bulkkiaktioissa ei tehdä muuta kokoa kuin 223/medium/magnum/rigby. Itse juuri hommasin hyvään hintaan 6.5x55 t3x josta tulee uusi prs kisa-ase creedmoorina ja huvikseen mittasin sen ja 308 lukkojen sisämitat (6.5x55 on kannaltaan aavistuksen isompi) eikä yllättänyt että lukot on tismalleen samat. Kunhan ulosheittäjän kynsi tarttuu kantaan kiinni ja vetää ulos niin eipä siinä muuta ongelmaa pitäisi olla

Ukko:
Kannattaa muistaa että grendel on tehty jotta ar-15  eli lyhyeen 223 mittaiseen lippaaseen on saatu mahdutettua periaattessa maksimi kokoinen 6,5mm luotia ampuva paukku. Jos ajatus on tehdä 308 mittaiseen kehykseen 6,5mm luotia ampuva kaliiperi ei mielestäni ole mitään järkeä istuttaa siihen grendeliä vaan siihen on saatavilla paljon järkevämpiä kaliipereja. 

Grendelin hienous ja idea on oikeastaan vain se että se mahtuu noihin pikkulukkoisiin aseisiin eikä se aikuisten oikeasti ole mikään ihmeiden tekijä. Minulla on grendeli Sakon A1 lukossa ja ihan mukava pikku ase omaan käyttöönsä mutta tosiaan ei kyllä mikään ihme kaliiperi mitä tekisin missään nimessä isompaan kehykseen.

HJu:
Jos käytetty aktio kelpaa niin JJ-91 kal 7.62x39 vaatisi vain piipunvaihdon. Miinuksena uusia lippaita ei saa mistään ja kivääri on suht harvinainen. Itsellä oli joskus JJ-91 vasenkätinen ratatukilla kal 7.62x39T. Ampui Lapuan tehdaspaukulla 300 metriin 1 MOAn kasoja tyynellä kelillä. Myin sen yhdelle skapparille.

Itsekin pohdin sen piiputtamista 6.5 Grendeliin jo tuolloin 15v sitten mutta se jäi kun keskitin tarmoani vähän isompiin kalipereihin ja pitkän matkan ammuntaan. 

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta