Avoin Keskustelu > Optiikka

Kiikarin säätövarasta

(1/4) > >>

Mvä:
Moi. Alko tossa mietityttämään, että millä saan vielä lisää korovaraa optiikalle. Mulla tossa Tikassa spuhr jalka jossa 6mil / 20moa kallistus. Sitten päällä Vortex 5-25x56 optiikka. Laserilla kohdistelin sitä lähelle ennen ampumista kohdilleen ja rummulle jäi n 12mrad varaa uppia ja alas n 21mrad. Onhan tossa tietenkin napsuja ja mrad viivoja vielä, mutta haluis rummulle vielä lisää. Onko vaan kallistus lisättävä.

oho osu:
Miten lähelle kohdistelit ja et varmaan jyrkästi lähinollaan vaan lähes neutraaliksi, eli siten, että piippulinja ja tähtäinlinja hieman/selvästi lähestyvät, mutteivät kohtaa?

Mikä kaliiberi? Kannattaa varmaan piirtää oma periaatekuva lyijykynän ja kumin kanssa, ei siis skaalaan. Tiedoilla 100m drop (esim. 308:lla joku 6-7cm piippulinjasta. eli 0.6-0.7mrad), piippulinjan etäisyys kiikarin tähtäyslinjasta, tyypillisesti 68mm-74mm, metsästystyyppisissä aseissa voi olla matalempikin, vaikka 50mm.

Mvä:
Sellane n.100m matka ja 6.5cm. Onhan tuo laserin piste jo tietenkin isompi sillä kohdalla. Mutta noin asetus ja tuntuu ettei ole edes puoliksi rummun napsut.

oho osu:
Joo esim. 900m alkaisi olla Creedmoorille se ylimatka jo (samaan tapaan kuin 750m .308:lle) ja siellä droppi voisi olla 8m?  Niin siitä saadaan 8000 mm / 900 m = 8.9 mradia.  (Muistisääntö mm / m = m, m*m=mm)

Eli ei kauheasti Creedmoor tarvi korotusvaraa napsuista, joku 9-10 voi riittää hyvinkin? Loppu kuitenkin niin epätarkkaa, että sama lisätä niitä tolpasta keskipisteen alta lukemalla. Sieltä yleensä löytyy 6-11 mradia lisää?

Kumpumäen seppä:
Yksi vaihtoehto on tietysti nämä prisma linssit.
https://www.axeonoptics.com/wedge-prism

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta