Avoin Keskustelu > Varusteet

Primus Omnifuel 2 + retkikeitinlaatikko

(1/1)

Erästäjä:
 Tuli joulun alla eteen keitinlaatikon rakennusoperaatio, josta löytyi huonosti ohjeita tai tietoa foorumeilta, niin ajattelin tähän kirjoittaa tänne pienen tekstin, jos jollekkin tulee sama operaatio eteen.

 Minulla on aikasemmin ollut käytössä kaasukeitin vaelluksilla ja metsällä/kalassa on tullut tehty nuotiot, mutta kylmemmillä talvikeleillä ei kaasu tahdo tulla pullosta, ja aina ei jaksa puita kantaa mukana, niin värkkäsin kannettavan retkikeittiön. Talvella keitinlaatikkoa voi käyttää myös teltan absidissa, ja jos sattuu keittimen letkuun tulemaan reikä, tai jotenkin muuten  keitin leimahtamaan, niin voi laatikon sulkea kiinni ja heittää teltasta pihalle.

 Vaellusryhmistä löytyi muutama Bauhaussin työkalusalkusta tehtyjä keitinlaatikoita, mutta Keski-Suomessa ei kyseisiä liikkeitä löydy, joten laatikoksi valikoitui Bilteman alumiiinityökalusalkku
( https://www.biltema.fi/tyokalut/tyopajan-varustus/tarvikelaatikot/alumiinilaukku-2000034600 ). Bilteman työkalusalkussa oli myös tilanjakajat valmiina, joten polttoainepullot eivät turhaan kolise laatikossa.

 Laukkuun sopii sopivasti kaksi Primuksen 1l bensapulloa, Primuksen Omnifuel 2 keitin + huoltosarja, leikkuulauta kalan käsittelyyn, kestokassi, jolla voi tuoda telttaan lunta sulatettavaksi vaelluksilla, vanhassa hiusväripullossa marinolia keittimen esilämmitykseen, mausteet pienissä minigripeissä, paistinlasta + aterimet ja trangia 24 kattilasarja ( https://www.retkitukku.fi/trangia-campingset-24 ).

 Laatikon keittimen palotila on päällystetty pakoputken lasikuituisella itseliimautuvalla  palosuojalla ja alumiiniteipillä. Palosuoja oli näin jälkikäteen ajateltuna ylilyönti, ja käyttäisin suojaksi vain laadukasta alumiiniteippiä, koska keittimestä hohkaava lämpö on pienempää kuin kuvittelin, ja jos tarvitsee lisä turvaa palonvaralle, niin mielummin laittaisin laatikon kanteen tällaiset sähkökaappisammuttimet ( https://www.tooloutlet.fi/product/35345/tarrapalosuoja-maus-stixx ). Tilanjakajat olisi hyvä vahvistaa kalustekulmaraudoilla, koska ovat pehmeää lastulevyä ja jotakin pehmustemuovia, jotka eivät välttämättä kestä heilutellessa täysien bensapullojen painoa. Laatikon kannessa on halpa kuminen verkkotasku Kärkkäiseltä ( https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/trem-400x250mm-musta-verkkotasku ), joka on kiinnitetty 4,8x16mm popniiteillä, joissa on laatikonsisäpuolella alla M5 kokoa olevat aluslevyt/prikat. Samoilla popniiteillä saa kiinnitettyä myös kalustekulmaraudat. Popniittien  reikien tekoon tarvitsee porakoneen ja 5mm poranterän. Bensapullojen päälle olen tehnyt vanhasta retkipatjasta leikatun, ja alumiiniteipillä päällystetyn kattilanalusen, johon on hyvä laskea keittoastioita kokkaillessa ja vesiä pullotellessa. Keittimen letkulle leikkasin väliseinään sopivan reiän mattopuukolla. Reiän reunat on minulla suojattu alumiinisellä verhokiskolla, mutta jos nyt tekisin laatikkoa uudestaan, käyttäisin mielummin kumista reunasuojaa, jota saa IKH:lta, Bauhaussista ja varmasti myös muista rautakaupoista, koska alumiinikisko on vähän liian paksua, jolloin bensapullosta lähtevä keittimen letkun liitin ei toimi kovin hyvin, vaan pulloa käännellessä jänkää vastaan.

Keitin ja laatikko tuli testattua reilun -34 pakkasilla ja toimi hyvin sekä kokkaillessa että telttaa lämmittäessä. Pelkkä laatikko painaa 2kg ja täydellä varustuksella ja bensapulloilla 6,5kg, joten kulkee kyllä ihan hyvin ahkiossa pilkillä/vaelluksella ja metällä sitten autossa.

Lähetetty minun SM-G991B laitteesta Tapatalkilla

THuh:
👍😊 fiksun oloinen setti. Huomaa selkeästi, että käytännön asioita on hieman myös mietitty pidemmälle..

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta