Avoin Keskustelu > Eränkäynti

Patruunoista

(1/11) > >>

Laapotti:
Moi, minkä patruunan olette huomanneet olevan paras latvalinnustuksessa kaliiperissa (6,5 creedmoor, ja aseena Tikka t3x vm 2019.

JPu:
itseladatun, joka kaliberissa ja patruunalla.. ylivoimaisesti. Patruuna ja aseyhdistelmä on yksilöllistä, minkään tehtaan patruunalle ei voi luvata parasta käyntiä, vaan riippuu todellakin aseesta itsestään (ei siis edes minkä tehtaan ase, vaan yksilöllinen ase), mikä siinä käy hyvin.

Laapotti:
Ok, lisätään että ostopatruunoista tarkka käyntisin.

SvaR:
Kokeile ensin Sakon Range se jos ei käy niin ihmettelen. Siinäkin mielessä hyvä että taitaa olla liki halvinkin tehdas paukuista, joten sillä luultavasti ammut radallakin.

JPu:

--- Lainaus käyttäjältä: Laapotti - Helmikuu 23, 2024, 18:55 ---Ok, lisätään että ostopatruunoista tarkka käyntisin.

--- Lainaus päättyy ---
Tähän juuri ei voi vastata oikein, vain ennustaja-eukko sen voi sanoa ja on luultavasti väärässä.

Et tainnut ymmärtää mitä kirjoitin, minkään tehtaan patruuna missään kaliberissa ei voi olla tarkkakäyntisin, koska käynti riippuu sekä aseyksilöstä, että patruunasta (ja ainakin kymmenestä muusta tekijästä, esim. piipun kulumisesta, kuinka se on kulunut, kuinka pitkä piippu on, kuinka paljon ase painaa ampumakunnossa, kuinka paljon on massaa kiväärin perän takana ampumahetkellä, kuinka tiukasti perä on olkapäässä jne..).

Kukaan ei voi sanoa mikä patruuna tai minkä tehtaan patruuna on paraskäyntinen, paitsi se joka kokeilee kaikki ja etsii itse omalle aseelle sen tarkimman, sille etäisyydelle jossa tuota tarkkuutta eniten tavoittelee.


Itse lähtisin, jos tehdaspatruunoita vain käyttäisin, kokeilemaan Suomalaisia, maailman parhaimpiin kuuluvia tuotteita: Lapuaa/Sakoa, kummassakin on korkealaatuiset hylsyt ja luodit, ihan maailman kärkeä. Eikä Vihtavuoren  ruutikaan huono valinta ole. Luultavasti se mitä kaipaat. Mutta huippuluokan tarkkuuspatruunat tehdasladattuna ovat niin kalliita, että ei montaa sataa tarvitse ampua kun on jo varaa sillä erotuksella itseladattuihin nähden, ostaa latauslaitteet.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta