Avoin Keskustelu > Varusteet

Valonvahvistimen/lämpötähystimen kiinnitys TRG42:een

(1/3) > >>

SpA:
Tervehdys!

Näyttää tämän lajin harrastusmenot paisuvan jatkuvasti kun kisoissa alkaa jo oletus olemaan, että partioilla olisi pimeätoimintakykyä myös varusteiden muodossa.

Asiahan on omalla kohdalla täysin teoreettinen, kun tuskin rahaa mihinkään clip-on -härveleihin on, mutta miten kiinnittää päiväoptiikan eteen tulevia laitteita vanhempiin TRG-kivääreihin?

- Sakon ITRS-kiskosta ilmeisesti on erilaisia variaatioita. Osa on kiinteästi aseen ruodossa ja osa kiinnittyy siihen? Kaikki toimivat alkuperäisen bipodin kanssa. Kiinteästi osana ruotoa oleva kappale tulee tukin etupuolelle ja siten siirtää myös bipodia edemmäs. Runkoon kiinnitettävä käikäle jää tukin yläpuolelle ja saattaa vaatia lyhyemmäksi jyrsimistä tai korkeampaa tähtäinjalkaa, jottei törmää päivätähtäimeen.

- KRG:lla on bipodikannakkeeseen kiinnittyvä kappale, johon saa päälle valonvahvistimen kiskon. Tulee tukin etupuolelle. Alkuperäistä bipodia ei voi tämän kanssa käyttää, ellei sitten laita KRG:n kappaleeseen picatinny-kiskoa, johon taas vuorostaan Finnaccuracyn picatinny-TRG-bipodi -adapteria. Aikamoinen viritys.

- Spuhrin tähtäinjalkoihin on jotain Simrad ym. kiinnikkeitä. PV:lla lienee joku tällainen ratkaisu? Taitaa kuitenkin olla hieman hankala kaupallisten valonvahvistimien kanssa? Spuhrin pitempi A-700 kisko ei sovellu 338:n rekyylille.

- Luonteva ratkaisu olisi päivityspaketti TRG A1 -malliksi, mutta näitä Sako ei käsittääkseni myy.

Jos alkuperäistä bipodia haluaa käyttää eikä ole valmis hankkimaan korkeampaa tähtäinjalkaa, jää TRG-42:n kanssa ainoaksi vaihtoehdoksi ITRS-kiskon hankkiminen ja jyrsiminen sopivaksi?

HJu:
Saahan clip-on lämppärin suoraan kiikariin kiinni ilman mitään kiskoja.

Häyhä-kisoissa ei ole pakko olla omaa lämpötähtäintä mutta picatinny kiinnityspiste olisi hyvä olla tähtäimen etupuolella jos lainalämppäriä haluaa käyttää.

TRG-42 on sen verran kevyt että 338 Lapuana optoelektroniikka voi sanoa sopimuksen irti yhden laukauksen jälkeen. Ensin tulee rekyyliä 1000g yhteen suuntaan ja kun suujarru alkaa toimimaan niin 500g toiseen suuntaan. Samasta syystä ihan PV:n käyttämiä Zeissejäkin on TRG-42:n päällä hajonnut. Ei usein mutta yhden tapauksen olen nähnyt omin silmin.

Varmistaisin etukäteen laitteen valmistajalta että se kestää 338 Lapua Magnumin päällä. Kaikkia ei ole siihen käyttöön valmistettu.

JEPN:

--- Lainaus käyttäjältä: SpA - Helmikuu 02, 2024, 10:42 ---- Sakon ITRS-kiskosta ilmeisesti on erilaisia variaatioita. Osa on kiinteästi aseen ruodossa ja osa kiinnittyy siihen? Kaikki toimivat alkuperäisen bipodin kanssa. Kiinteästi osana ruotoa oleva kappale tulee tukin etupuolelle ja siten siirtää myös bipodia edemmäs. Runkoon kiinnitettävä käikäle jää tukin yläpuolelle ja saattaa vaatia lyhyemmäksi jyrsimistä tai korkeampaa tähtäinjalkaa, jottei törmää päivätähtäimeen.

--- Lainaus päättyy ---

Itse ITRS-palikkaa on tainnut olla muutamaa erilaista vuosien varrella, mutta kaikki ovat pulteilla ruotoon kiinnittyviä. Tuo etutukin etupuolelle tuleva ITRS johtuu pidemmästä petauskiskosta, johon ITRS kiinnittyy aivan etupäähän kuten normaalipituiseen petauskiskoonkin.

Tila saattaa tosiaan loppua herkästi kesken ITRS:n ja päivätähtäimen välistä normaalipituisella petauskiskolla ja korkeampiin jalkoihin on hyvä varautua. Toisaalta sellaiset saattavat olla hyödylliset jo päivätähtäimen linjaamiseksi lähemmäksi yö/lämpötähtäimen korkeampaa optista akselia. Asennuspituus ITRS:ssä taitaa yleensä riittää melko hyvin pitkilläkin päivätähtäimillä, ainakin ITRS:n nykyisessä mallissa, jossa on eteenpäin työntyvä "nenä".

Itse pidän TRG:n bipodista sen verran paljon, etten harkitsisi mitään kiskoja, jotka estää sen käytön.

mjpaanan:
Olen tuollaisen NV kiskon TRG:lle piirtänyt ja testannut 3D printillä että toimii mutta käytännössähän jos picatinny kiskolle haluaa NV/lämppärin kiinni niin kiikarinjalat pitää olla 38mm korkeat.
Tuota nyt olisi aika helppo jatkaa eteenpäin ja tehdä vähän tilaa jos on pitkä esim. 5-25x56 päivätähtäin.

psk123:
Mulla ois tuommoinen KRG ylimääräisenä, voisin myydä, jos joku tarvii.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta