Avoin Keskustelu > Tarkka-ammunnasta yleisesti

Etäohjatut tarkka-ammunta kiväärit?

<< < (2/3) > >>

HJu:
Se on totta että ei drone korvaa tarkka-ampujaa eikä tarkka-ampuja droneja. Kumpaakin käytetään niihin hommiin missä niistä on erityistä etua.

Idässä on nähty että heidän  johtamisjärjestelmänsä romahtaa jos sen isoimman kaluunaherran poistaa toiminnasta. Loput ei tee oma-alotteisesti mitään tai korkeintaan tyhmyyksiä.

Hassua ajatella että jonkun johtamisjärjestelmä on noinkin surkea mutta vaikka luotto niin alaisiin kuin johtoonkin on joukoilla nolla niin yllättävän paljon silti ovat saaneet aikaan Ukrainassa.

mjpaanan:

--- Lainaus käyttäjältä: HJu - Tammikuu 31, 2024, 08:47 ---Etäohjattavan tarkkuusasejärjestelmä pitää saada jotenkin asemiin ja sieltä pois. Lisäksi etäohjattava tarkkuuskiväärijärjestelmät maksavat moninkertaisesti sen mitä itsemurhadronet.

Tilanteet joissa kiväärinluoti kohteessa on jotenkin parempi kuin itsemurhadrone tai 155mm kenttäykin murkula ovat sotahommissa aika harvassa.

--- Lainaus päättyy ---

Aivan samaa mieltä, lisäksi tuollainen etäohjattava järjestelmä vaatisi aika tarkat servot, hyvän optiikan yms. ja kaikista tärkeintä virtaa. Järjestelmästä tulee pakosta aika painava, kallis ja käyttökelvoton kun akku loppuu. 155mm kranaatti tekee saman homman ja ehkä jopa paremmin mutta jotekin se pitää saada oikeaan paikkaan jolloin tarvitaan drone tai joku osoittamaan maalia.

Elu:
Jos asiaa miettii sitä kautta että miten hyvin tälläinen etäohjattu kivääri soveltuisi metsästykseen kun metsästyksessäkin pitää välillä siirtyä välillä vähemmän ja välillä enemmän sekä siirtyä kokonaan eri alueelle.

Tämä sama liikuteltavuus on sotatilanteessa vielä suurempi ongelma, kun tehtävän jälkeen pitäisi irtautua. Tai sitten vain hyväksytään että sinne meni kallis etäohjattu järjestelmä. Ongelmaksi voi muodostua myös järjestelmän suojaaminen, jos/kun vihollinen huomaa mistä se ampuu.

Toisaalta voisihan tuollainen olla sotilasajoneuvossa kuten mikä tahansa muukin soveltuva asejärjestelmä vaikka pasin katolla.

Voikohan tuollaista käyttää pimeällä laisinkaan, vai millaisiahan tuossa on esim. etäisyyttä mittaava mittausjärjestelmä ettei se heti paljastu?

Arvelen ettei näillä etäohjatuilla kiväärijärjestelmillä ole tarkoituskaan korvata varsinaisia tarkka-ampujia, vaan soveltuvat parhaiten esim. valvottavan alueen suojaamiseen, jolloin vaikka esim. sotilasalueen vartiostosta voidaan tälläisellä tarvittaessa ampua tms

HJu:
Säikeen avaajan linkin takana olevassa laitteessa on lämpökamera ja laseretäisyysmittari.

Jos ollaan samassa paikassa pidempään niin maastopisteet on voitu mitata aiemmin jolloin LEMiä ei välttämättä tarvitse enää käyttää tilanteen kehittyessä.

Elu:

--- Lainaus käyttäjältä: HJu - Huhtikuu 07, 2024, 18:08 ---Säikeen avaajan linkin takana olevassa laitteessa on lämpökamera ja laseretäisyysmittari.

Jos ollaan samassa paikassa pidempään niin maastopisteet on voitu mitata aiemmin jolloin LEMiä ei välttämättä tarvitse enää käyttää tilanteen kehittyessä.

--- Lainaus päättyy ---

Ei tullut linkkiä avattua, mutta nyt kun katsoin, niin tuo on näköjään tarkoitettu konekiväärille. On varmasti hyvä sellaisessa paikassa ettei tarvitse ukon olla kokoajan paikalla jos passiivinen paikka vaikka juuri vartiossa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta