Avoin Keskustelu > Tarkka-ammunnasta yleisesti

Etäohjatut tarkka-ammunta kiväärit?

<< < (3/3)

HJu:
Tuo tornihan on tarkoitettu panssaroidun ajoneuvon katolle. Eli vaikka AMV:n katolle. Etäohjaus vaunun sisältä. Tornista tulee pienempi ja kevyempi kun sinne ei tarvitse mahduttaa ihmistä. Lisäksi jos torni saa osuman niin aseenkäyttäjä on puoli metriä alempana vaunun sisällä. Tietenkin jos elektroniikka kyykkää niin asejärjestelmästä tulee mykkä eikä sitä yleensä voi manuaalisti käyttää niin että sillä voisi vielä tähdätäkin.

Mutta valvontakäytössä tuo mahdollistaa etäkäytön vaikka miten kaukaa. Tosin samalla siellä etäbunkkerissä ollaan aika kädettömiä jos yhteydet katkeavat. Ja fiksu vastapuoli sabotoi ne yhteydet tai pahimmillaan korruptoi sen mitä sensorien kautta näkyy.

Elu:
Juuri näin.

MTä:
Mitä milloinkin toki haetaan, mutta tässä ammutaan kohtuu lyhyelle matkalle älykkään tähtäimen avulla.
https://youtu.be/vkFqadiWRKY

Firmalla on myös ~15kg Smash Hopper, joka vastaa jo paremmin tuota etäohjattavaa ta-kivääriä.
https://youtu.be/ka3N7QmFMJo

Ehkä semmoinen huomio, että taktisesti näitä kannattaisi etenkin käyttää sensorina ja valvontaan.

Ampua vasta viime kädessä ja etenkin odottaa että on kohteita on riittävästi näkyvissä, laskea ennakolta sijainnit/liikeradat ja ampua purskeena kaikki kohteet.

Mikä sitten on etäohjatun tarkka-ammuntakiväärin määritelmä? Ja onko se tarkka-ammuntakivääri, jos sitä ei käytetä kuin tarkka-ammuntakivääriä?

HJu:
Toi Smash Hopper ja sen käyttö kuvastaa aika hyvin Iranin ydinaseohjelman päätutkijan salamurhassa käytettyä kalustoa.

Käytännössä pakettiautoon oli asennettu liikenneympyrän reunalle FN Minimi 249 jolla ammuttiin etäohjauksella kyseinen henkilö jonka jälkeen ammunnan käytetty ajoneuvo räjäytettiin etänä. Kohdehenkilön auton tuulilasissa oli 3 osumaa ja kohteelta henki pois. Ei tiedetä kuka oli teon takana mutta kun Iranin ydintutkijoita murhataan niin Israelia ja USAta usein epäillään.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta