Avoin Keskustelu > Eränkäynti

Rihlattu haulipiippu

(1/2) > >>

astalo:
Saako rihlatulla haulipiipulla ampua normi haulipanoksia ja antaako ne yleensäkkään käypästä kuviota?

astalo:
Kyse on 412 aseesta jota yksi tuttu myy toisella puolen Suomea ja piippupari on 308win ja 12/70 ja epaili että olisi tihlattu toi haulipiippukin,On isävainaansa ase.Yritin eri lähteistä etsiä infoa piippupareista mitä tuohon on tehty,ja ei löytynyt mistään tietoa rihlatusta haulipiipusta.

PinkLemon:
Jos tommoisia piippuja aseeseen on niin rihlattu haulikon piippu on täyteisiä varten. Haulikuvio leviää rihlatusta piipusta reilusti. Sellaisia "supistajiakin" on olemassa.

ates80:
ei ainakaan tiettävästiole sarjatuotannossa ollut rihlattua haulipiippua valmet 412seen ellei sitten ole yksittäinen spesiaalitilaus tehtaalta tai sitten joku seppä vaihtanut jälkikäteen rihlatun piipun. aseesta puhutaan yleisesti haulirihlana joten asiaan perehtymätön voi luulla että haulipiippukin on rihlattu. 12 kaliperisen rihlaus näkyy aika selvästi kun kurkkaa piippuun onko sileä vai meneekö rihlaus kiertävänä juovana pitkin piipun sisäpintaa. ongelmana tietenkin jos piippu muualla eikä katsoja välttämättä ymmärrä eroa piipuissa.voisi yrittää ottaa kuvan piipun sisästä ja lähettää sellaiselle joka voisi tulkita sitä. voi sillä ampua lyijyhauleja jos rihlattu mutta kuviot voi olla mitä ovat samoin korvaavat haulimateriaalit voi vahingoittaa rihloja jos niitä on piipussa.

astalo:
En minäkään mistään dataa löytänyt että tehdas ois tuollaista piippua tehnyt.Minä sille sanoin että puhdistaa perustteelisesti piipun ja epäilykseni että sillä ois ammuttu rihlattuja täyteisä ja vois jäljet näyttää piipussa rihloilta,tiedä häntä..

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta