Avoin Keskustelu > Varusteet

Bipodi maastoon

(1/5) > >>

aina ohi:
Metsästyskäytössä (kanalintujahtia itse liikkuen) on normaaleiden bipodien käytössä tosi usein ongelmana, että bipodit ovat aivan liian lyhyitä. Suurin osa niistä on ihan selkeästi ratakäyttöön tehtyjä. Ratakäytössä alusta aseen tuelle ja ampujalle on samassa tasossa ja ei upottava. Metsästyksessä, kun  näkee linnun puussa, niin hyvällä ampumapaikalla on maapohja pehmeää ja upottavaa. Tavalliset bipodit saavuttaa kantavan pohjan siinä vaiheessa, kun ase on niin matalalla ettei ampuminen todellakaan onnistu. Ja talvella ase uppoaa kokonaan lumeen. Reppua toki käytän alustana aseelle, jos muuta korkeampaa ei ole näkösällä.

Nyt on kokeilussa tosi korkea Harris. Olikohan suurin korkeus jotain 20" vai vielä enemmän. Tämä vaikuttaa lupaavalta, mutta on kuitenkin korkeana jo hiukan hutera.

Onko parempia ratkaisuja aseessa jatkuvasti kiinni olevasta maastokelpoisesta ampumatuesta?

SO:
Kyllä ainoa toimiva on melkein laadukas tripodi ja hyvä kiinnityskisko siihen.

LSa:
Etutukiin voi tehdä myös pinta-alaa lisäävän alustan, jonka avulla jalat ei uppoa kuin puuterilumeen.

Styrox-rakeilla täytetty pussi voi olla myös kokeilun arvoinen. Näyttää isolta ja kömpelöltä - mutta kun ei paina mitään, niin tulee kyllä helpolla mukana. Ei painu hankeen, ja toimii samalla pienenä näkösuojana ja jopa vähentää lämpösäteilyä etumaastoon. Sen verran pehmeä, että ei ole kovin hyvä tuki nopealle toiselle laukaukselle. Ja vaatii munaa, kun kaverit nauraa.

Suksisauvojen tukikäyttö on fiksua. Mitä sitä kantamaan ylimääräistä, jos tarvittavat välineet on jo mukana.

MOj:
Trg bipodi riittää yllättävän pitkälle ja sitten kun loppuu niin tukeva tripodi acra kiinnityksellä. Ei tosin vastaa bopodilta makuulta ampumista, vaikka olisi miten tukeva. Eli rajoittaa amet:ttia kyllä latvalintuhommissa.

MOj:

--- Lainaus käyttäjältä: LSa - Tammikuu 11, 2024, 14:19 ---

Styrox-rakeilla täytetty pussi voi olla myös kokeilun arvoinen. Näyttää isolta ja kömpelöltä - mutta kun ei paina mitään, niin tulee kyllä helpolla mukana. Ei painu hankeen, ja toimii samalla pienenä näkösuojana ja jopa vähentää lämpösäteilyä etumaastoon. Sen verran pehmeä, että ei ole kovin hyvä tuki nopealle toiselle laukaukselle. Ja vaatii munaa, kun kaverit nauraa.--- Lainaus päättyy ---

Mulla kulkee käsivarressa kiinni wiebadin pussi. Kevyt, antaa hyvän tuen ja alakulmille ammuttaessa bipodin kanssa hyvä perän alla. Eikä kukaan naura.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta