Avoin Keskustelu > Varusteet

M05 pakkastakit?

<< < (2/5) > >>

oho osu:
Ostin eilen itäeurooppalaisvalmisteiset Nokia Naali -talvihiihtokumisaappaat. Painaa kuin Itä-Euroopan synnit yhteenlaskettuina. Mutta auttaisko pitämään varpaat lämpiminä ja toimisko hyvin KSF scout -suksien kanssa. Ostin yhtä isomman koon kuin normaalisti, vaikka kehotettiin ottamaan oma numero. Kaksi villasukkaa ja paksuhko vuori. Vaihtovuoren löysin hintaan 44 euroa.

Siinä on villahuovalla kilohintaa. (Vastaa melkein sitä, kun taloyhtiön ilmanvaihtofiltterit maksaa pari tonnia per kerta. Siis firma käy hakemassa peltikehikon talteen ja ompelee siihen virossa uudet filtterikankaat. Tai vain pesee isossa lämpötilassa?)

SO:
Mulla on sellaisia kokemuksia Nokian saappaista että nykymateriaali kestää maksimissaan 2 talvea. Materiaali lienee nykyisin jotakin EUn maatumisstandardin mukaista kun kumi on niin heikkoa että tulee palkeenkieliä, kulumia yms. luvattoman helposti. Muutoinhan tuo huopavuorikumisaapas on lyömätön suomalaisessa maastossa etenkin jos tarve on liikkua suksilla.

LSa:
Puolustusvoimien pakkastakin eriste ei ole mulle tuttu, takki on. Origopro ja Varusteleka käyttävät Climashield Apexia, ja Carinthialla on käytössä G-LOFT.

Noi nykypäivän keinokuitueristeet ovat kevyitä, mutta todella toimivia.

Jos noi takit valitsee oikean kokoisena, niin leikkaukset on kaikissa riittävän hyviä estämään lämmön karkaamisen. Todennäköisesti kaikki toimivat erinomaisesti. Eristeet kyllä pelaavat. Itsellä käytössä kylmällä Varustelekan pakkastakki ja -housut. Välillä käytän myös PV:n pakkastakkia. Lämmön puolesta tykkään Lekan takista enemmän.


Välillä mukana ei ole pakkastakkia, vaan pistän paikalle jäädessä m05-kalvotakin alle Arc’teryxin lämpötakin.

Origoprolla on pakkashaalarit, ja samoin sellaiset olisi tulossa Varustelekalle. Niitä kannattaa vilkaista. Samoin joku peite tai lämpöviitta voisi olla kova juttu tarkka-ampujan suojaamisessa. Helppoja laittaa päälle ja pistää pois.

Lekan merinovillainen sissipipo on ollut loistava talvivaruste. Vihreään olen ommellut kokardin PV:n treenejä varten, ja oranssi menee hirvimetsällä, musta arjessa. Pidän noita avattuna ja syvälle päähän vedettynä. En siis taita reunoja.

Woodsman:
Pistetään oma mielipide M05 talvitakeista.
Carinthian M05 olisi muuten aivan ykkönen mutta rapisee/kahisee jo -5 steessa niin tolkuttomasti että ei ainakaan metsästykseen käy. Vanhemmat oliivit/mustat 2 gen takit olivat kankaaltaan paljon hiljaisempia. Tämä ollut itsellä käytössä pari talvea.
Lekan tämänhetkinen talvitakki on jäänyt itsellä kevät/syksytakiksi, ei sillä ole mitään käyttöä kun pakkasta on enemmän kuin -10. Kangas ei kestä kipinöitä ja menee todella kätevästi vetoketjujen väliin, haalistuu myös pesussa. Ollut käytössä 3 talvea.
Lekan vanhempi pakkastakki, tehty PV:n mallin mukaan on oikeastaan paras metsästyshommissa, kestää kipinöitä jne. Huonona puolena se, että ei ole kainalovetoketjuja. Mutta menee ressupuuhissa hyvin.
PV:n omakin löytyy kuitilla, se on nähnyt jo niin paljon kilometrejä että ei oikeastaa enää paljoa lämmitä. Hihansuut ovat surkeat.
Paras talvitakki viime viikon -35 keleille tosin oli Carinthian EGIC, ei tarvinnut -35 keleissä liikkuessa kuin ohuen merinopaidan alle ja oli siinä ja tässä että tuleeko jo hiki :D Tosin pakkanen nyt ei ole itselle mikään ongelma ollut koskaan, hellekeli syö miestä paljon enemmän.
Ja kuten SO tuossa mainitsi, Lekan tuotteiden hinta/laatu alkaa olemaan sellainen, että jää tuotokset nykyään ostamatta.

Hiihtosaappaista/kengistä sen verran... Jos haluaa hyvät niin etsi Lundhagsin Huskyt. Ei ole enää ikävä Nokialaisia kun vaihdoin Huskyihin. Lisäksi vielä uudemmat Kuusamon siteet mitkä tulivat nyt PV:lle käyttöön niin umpihankihiihto on yhtä juhlaa :) Mulla on kaksissa suksissa nuo uudet Kuusamolaiset ja nyt on se fiilis että enää ei tarvitse uusia siteitä etsiä.

JEPN:
Kuten edelleä mainittiin, Lekan takista on ollut pari eri versiota. Itsellä vanhempi malli ja siitä ei ole pahaa sanottavaa lämpimyyden tai ominaisuuksien osalta. Uudemmasta versiosta nähnyt vähemmän mairittelevia arvosteluja ainakin eristeen suhteen.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta