Kirjoittaja Aihe: Aselaukut ja dragbagit  (Luettu 1768 kertaa)

JSa

  • *
  • Viestejä: 53
Aselaukut ja dragbagit
« : Marraskuu 27, 2023, 15:56 »
Terve! Minkälaisia kokemuksia väellä on tilavammista aselaukuista ja dragbageistä? Tarkoituksena olisi hommata jotain mihin saa pyssyn tai parin lisäksi myös kaikki muukin ampumaradalla normaalisti tarvittava ilman erillistä reppua. Mahdollisuus kantaa selässä plussaa,mutta ei välttämättä välttämätöntä. Onko nuo kalliimmat kuten Eberlestock ja AIM hintansa väärtejä ja mistä jää paitsi jos ostaa budjettimallin tuotteen (esim.Mil-Tec / Specna Arms)?

HJu

  • *
  • Viestejä: 7.973
Vs: Aselaukut ja dragbagit
« Vastaus #1 : Marraskuu 27, 2023, 16:32 »
+30v erilaisia aseita radalle ja sieltä kotiin raahanneena sanoisin että kiväärilaukussa minimalismi on parhautta. Eli kivääri tähtäimineen ja ehkä bipodin kera pussiin jonne ei tule niiden lisäksi yhtään mitään muuta. Patruunat, spotteriputket, varaosat, lippaat, kiikarit, tuulimittarit, puhdistusvälineet jne. erilliseen reppuun.

Syynä se että varsinkin TA-kiväärit ovat sen verran pitkiä ja painavia että samaan laukkuun ei montaa ylimääristä kiloa viitsisi enää pakata.

Jos HALUAA dragbagin, niin se on ihan ok mutta niistä on ta-harrastajat etenkin maastossa luopuneet. Maastossa ase on kädessä tai aserepussa ja muut varusteet liivissä/vyöllä/repussa. Haasteena on paino. 15-30kg painavaa hyvää reppua vielä kantaa. 15-20kg painava drag bag on ergonomialtaan surkea.  Eikä sitä voi edes vetää maastossa perässään koska painava bagi kaapii kaiken irtotavaran mukaansa ja dragbagin raahausjäljen maastossa näkee dronestakin. Itseasiassa sen voi nähdä pimeällä lämpökamerallakin.

Alkuperäisetkin dragbagit olivat ainoastaa kiväärin raahaussuojia, ei niissä ollut taskuja tai edes olkaimia. Nykyään isoimpiin mahtuu kaikki mutta se "kanootti" on sitten niin jäätävän painava ja iso että ei mahdi autoon eikä sitä jaksa kantaa. No ehkä pientä liioittelua mutta kyllä reppu on moneen hommaan edelleen paras. Jos jostain syystä  tarvitsee aserepun niin sitten sellainen ajaa toki asiansa.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 27, 2023, 18:40 kirjoittanut HJu »
Terveisin,


HJu

JSa

  • *
  • Viestejä: 53
Vs: Aselaukut ja dragbagit
« Vastaus #2 : Marraskuu 27, 2023, 17:38 »
Hyvä puheenvuoro! Itse olen kokenut erillisen repun turhauttavaksi kun yleensä radalla ei tavaraa sen kiväärin ja makuualustan lisäksi ole paljon tarvinnut. Viimeksi sain noita ja tauluja lukuun ottamatta kaiken haluamani repun 6-litraiseen sivutaskuun...

HJu

  • *
  • Viestejä: 7.973
Vs: Aselaukut ja dragbagit
« Vastaus #3 : Marraskuu 27, 2023, 18:42 »
Jos kantamuksia on vähän niin joku asereppu tai pieni drag bagi voi olla ihan näppärä.

Itse kisaan aika paljon SRAssa ja IPSC:ssä ja silloin kivääripussi on hyvä olla mieluusti tyhjä niin lippaista kuin etenkin patruunoista. Ase kun viedään suojuksessa asekäsittelypaikalle jossa ei taas saa käsitellä patruunoita. Silloin on selkeintä että patruunat ovat repussa jota ei asekäsittelypaikalle viedä ollenkaan.

Normaalissa ratakäytössä yksi nyssäkkä on kyllä helpompi kuin monta nyssäkkää.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 27, 2023, 18:45 kirjoittanut HJu »
Terveisin,


HJu

Julle

  • *
  • Viestejä: 31
Vs: Aselaukut ja dragbagit
« Vastaus #4 : Joulukuu 09, 2023, 19:24 »
Mulla on AIM dragbag. Ase mahtuu vaimentimineen ja bipodeineen sisään. Tavaraa mahtuu taskuihin vähintään yhtä paljon kuin reppuun. Kanto-olkaimet ei välttämättä oo aivan huippulaatuiset, mutta pystyy kantamaan ihan hyvin kunnon kuormalla. Voi kuljettaa radalla, olkaimet voi laittaa piiloon omaan taskuunsa ja kaikki tarvittava mahtuu taskuihin. Ei oo mahottoman kallis, esim Proptics, mistä omani hankin.