Kirjoittaja Aihe: OK lämppäri hyvään hintaan Kralella  (Luettu 5881 kertaa)

jthyttin

  • *
  • Viestejä: 1.213
Vs: OK lämppäri hyvään hintaan Kralella
« Vastaus #120 : Helmikuu 11, 2024, 16:33 »
Mitä katselin uudelleen muutamaa youtube videota laitteesta, näkee samaa ongelmaa niiden kuvassa. Sitä ei huomaa helposti, mutta kun sen tietää, ei voi olla huomaamatta kuvan siirtyessä sivusuunnassa ja lämpöarvot muuttuvat riippuen siitä, ovatko ruudun oikealla tai vasemmalla puolella.

En oikein hahmota ongelmatilannetta, mutta ihan yleisenä referenssinä ajattelin mainita että tämäntyyppisten laitteiden firmis tyypillisesti säätää kuvaa sen mukaan mitä kuva-alassa näkyy. Eli kohteet näkyvät "erilämpöisinä" riippuen muusta kuva-alan sisällöstä. Muuhun käyttöön esim. lämpövuotojen etsimiseen tehdyissä laitteissa taas voi olla firmis jossa saa valittua/säädettyä paletin siten että esim. 20C lämpöinen kohde on aina samanvärinen.

Em. ominaisuus tulee helposti esiin jos vaikka tähystelee peltoa/metsää, ja liikuttaa laitetta ylös/alas eli kuvaan tulee erilainen siivu taivasta. Tätä voi tähystäessä käyttää nopeana fiksinä erityisesti kesällä auringonlaskun aikaan kun maaston lämpötilaerot muuttuvat nopeasti (lämpöä varaamaton materiaali jäähtyy ja esim. kivet ja kannot pysyvät lämpiminä). Mm. tällaisissa olosuhteissa jotkut "fiksut" paletit kuten InstAlert / Red Hot voivat olla kohtuullisen käyttökelvottomia, mutta White Hot / Black Hot voi pelata hyvin.

Ohiampuja

  • *
  • Viestejä: 29
Vs: OK lämppäri hyvään hintaan Kralella
« Vastaus #121 : Helmikuu 11, 2024, 18:53 »
Olen huomannut tämän saman ja koittanut sulkea sen myös pois.

Vika on ihan vuorenvarma, olen ottanut saman videon tähystin myös ylösalaisin ja ongelma seuraa laitteen asentoa.

Vian esiintyvyys on vain mysteeri.
HLo