Lab Radarin omistajat ohoi

Aloittaja Long Range, syyskuu 13, 2023, 06:07

« edellinen - seuraava »

MOj

#60
Lainaus käyttäjältä: oho osu - lokakuu 28, 2023, 09:51
KPP-laukaus (kylmä puhdistettu piippu) kiinnostaisi toki MOj myös TA-toiminnassa? Vaikka sitä ei laskisi kasoihin ja keskiarvoon. Eka laukaus kuitenkin lämmittää piippua sekä pesää, ja hieman sinne vietyä seuraavaa patruunaa, ja siten tasaa -2C ja 13C eroa.

Toki KPP pitää tietää. Tässä oli juuri tarkoituksena jättää KPP pois, minimoimalla mahdollisimman paljon kaikkia muita muuttujia, niin että jää jäljelle vain väliaineen eli ilman lämpötilasta johtuva tiheyden muutos.
niin kuin sanottu H1000 ruuti on lämpötilalle täysin tunteetonta, eikä mittarissa näkyvää vaikutusta, vaikka patruuna makaisi lämpimässä pesässä pitempäänkin.

Edit: jos tarkoitit, mihin KPP meni tässä kyseisessä tapauksessa, niin vielä muuta kasaa n.senttiä alemmaksi /100m. Tämä lähtee tästä aseesta joka kerta noin 10ms hitaammin muita ja vie lisäksi inan oikealle.




section6

Lainaus käyttäjältä: MOj - lokakuu 28, 2023, 10:11


Toki KPP pitää tietää.

Edit: jos tarkoitit, mihin KPP meni tässä kyseisessä tapauksessa, niin vielä muuta kasaa n.senttiä alemmaksi /100m. Tämä lähtee tästä aseesta joka kerta noin 10ms hitaammin muita ja vie lisäksi inan oikealle.

Minullakin KPP vie 0.1oikealle ja 0.1 mrad alas. Miten mahtaa muilla olla että voiko tästä vielä vetää johtopäätöksiä?

MOj

Ei voi. Asekohtainen juttu mihin menee. Keskisytytteisistä tosin lähes aina ensimmäinen lähtee hiljempaa kun seuraavat, joten nopeuden puolesta voisi olettaa että KPP löytyy alempaa. Mutta sisä- ja väliballistiikan vaikutukset ovat moninaisia, niin homma ei ole kovinkaan ennustettavaa. Pääasia on, että tietää mihin oman aseen KPP menee.

Long Range

Vielä takaisin tuonne alkuun eli ilmantiheyden muutoksen vaikutukseen.

Tuohon laskuriin on nyt luotettava kun en muutakaan tiedä:

www.calctool.org/atmospheric-thermodynamics/air-density

Kun syötät ilmanpaineen 1025 hPa,lämpötila 0, ilmankosteus 80 %,niin ilmantiheys on 1,3049 kg/m3

Kun syötät ilmanpaineen  980 hPa, lämpötila +20,ilmankosteus 80 %,niin ilmantiheys 1,1562 kg/m3

Korkeampi lämpötila JOILLAKIN ruudeilla varmaan kompensoi kohonneen ilmanpaineen aiheuttamaa luodin hidastumista kun ilma tiheämpää.

Ero on kuitenkin about 12,5 % eli ihan merkittävä.

Tarkka-ampujaa tietty kiinnostaa mahdollinen vaikutus korkoon.Ja kyllä tihempi ilma (kylmä) näyttää vievän luotia tuuleenkin enemmän kuin ei niin tiheä ilma samalla tuulen voimakkuudella.

Tällaista huomannut ihan 300 m:n radalla kesällä lämpimässä/ loppu vuodesta kylmällä ampuessa samoilla viirin näyttämillä tuulen suunnilla / voimakkuuksilla.
Ilmanpaineen vaikutusta tulenvientiin en ole tutkaillut. Voipi minulla kadota muuhun tausta huojuntaan vaikka yrittäisinkin.

Kasa-ampujaa kiinnostaa JOS sään muutos vie latauksen pois huippu tuninkista ja se mihin suuntaan ruutiannosta / luodin asetus pituutta kannattaisi muuttaa,että huippu tuninki pysyy/ palautuu kelin muuttuessa päivän aikana / kisapäivien välillä.

Timppa