Avoin Keskustelu > Optiikka

Uutta optiikkaa etsimässä

(1/7) > >>

TTA-:
Nykyinen Zeiss Conquest V4 6-24x50 lähti myyntiin ja uusi putki olisi hakusessa. Putki tulisi pääsääntöisesti metsästykseen ja leipälajina on latvalinnustus. Vaatimuksena olisi hyvä kuvanlaatu vaihtelevissa olosuhteissa  sekä erottelukyky huonommassakkn kelissä.

Metsästyskiikareiden puolelta kiinnostusta herättää Steinerin uusi Ranger 8 4-32x56 ja Zeiss Conquest V6 5-30x50. Enemmän TA-hommiin tarkoitetut putket ovat myös vaihtoehto, metsästyksen ohella tulee ammuttua pidemmille matkoille ja PRS tullut  mukaan kuvioihin. Tähän asti noissa hommissa pärjänny Vortexin Venomilla.

Suunnilleen Steinerin ja Zeissin hintaluokassa pitäisi pysyä. Kahles K624i ja Steinerin MX5i vaikuttavat mielenkiintoisilta vaihtoehdoilta. Mitä raati on mieltä?

E: Vanha putki oli siis V4 6-24X50

HJu:
Ympyrän neliöinti on vaikeaa. Linnustukseen SFP-ristikko ja TA/PRS-hommiin FFP-ristikko. Kaikkeen käyttöön 0.1 mrad-napsut. Tähtäinten painoa kannattaa vahtia. Jalkoineen hyvä ta-tähtäin painaa helposti toista kiloa.

TTA-:

--- Lainaus käyttäjältä: HJu - Maaliskuu 19, 2023, 16:06 ---Ympyrän neliöinti on vaikeaa. Linnustukseen SFP-ristikko ja TA/PRS-hommiin FFP-ristikko. Kaikkeen käyttöön 0.1 mrad-napsut. Tähtäinten painoa kannattaa vahtia. Jalkoineen hyvä ta-tähtäin painaa helposti toista kiloa.

--- Lainaus päättyy ---

Tottahan tuokin on. Nykyinen lintukivääri rakenneltu tasapainotellen painon kanssa. PSE:n E-TAC tukilla, Spartanin bipodilla, Freyrin vaimentimella ja Zeissin kiikarilla paino pysynyt järkevänä (n.4.5kg). Mukavan tasapainonenkin ampua, painavammalla putkella voisi muuttua takapainoiseksi. Kovin raskasta asetta ei tee mieli kanniskella, kun päivän hiihtelyt tai kävelyt vaihtelevat 10-20km välillä.Jullimus:
Mikä vanhassa kiikarissa ahdisti?

TTA-:

--- Lainaus käyttäjältä: Jullimus - Maaliskuu 19, 2023, 18:59 ---Mikä vanhassa kiikarissa ahdisti?

--- Lainaus päättyy ---

Piti korjata aloitukseen, että alkuperäinen kiikarihan oli v4 6-24x50  ;D Väsyneenä pieni virhe. Eipä siinä mikään sen koommin ahdistanut, tuli mahdollisuus myydä hyvään hintaan ja teki mieli päivittää kalustoa. Toki aina olisi parempi jos isoimmalla suurennoksella olisi parempi kuvanlaatu, ehkä sitä eniten tällä vaihdolla tavoittelen.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta