Minkälaista ampumatukea väki käyttää?

Aloittaja LSa, joulukuu 19, 2016, 19:37

« edellinen - seuraava »

JEPN

#75
Lainaus käyttäjältä: Tapiok post_id=93523 time=1535347298 user_id=2195
Tuohon vanerin irvistelyyn voisi auttaa, esim. kalikoitten imeyttäminen sopivasti ohennetulla 2-komponenttiepoksilla ennen ruuvien kiristämistä. Imeyttää sitä reunoihin ja reikiin niin paljon kun puu imee ja antaa kuivua.


Millä olette epokseja ohennelleet imeytystä varten?



Itse aiheeseen: pienirekyylisissä välineissä olen käyttänyt tripodikiinnitykseen M-lokkiin kiinnitettyä Arca/Manfrotto-levyä ja vastaavaa klämppiä kuulapäässä. Toiminut ihan tyydyttävästi omassa käytössä.

Tapiok

#76
Esim. asetonilla ohentelin epoksin, kun piti yhtä hieman pehmeämmästä laminaatista tehtyyn tukkiin saada kunnollinen pinta.

LSa

Säkkitukea ajattelin alkaa ompelemaan ja PRS-puolelta lähdin katselemaan mikä tällä hetkellä on säkkipuolella pop. Aika nopeasti selvisi, että klassisen ammunnan nilkkatyynystä ja tarkka-ampujien takatukin alle laitettavasta hiekkapussista on (Jäniksen mätisäkin kanssa) tultu muutama kilometri eteenpäin. Pitänee tutustua tarkemmin.

https://youtu.be/-e8KCCS2rdw

LSa

Pientä testausta tehty. Liian kevyt tuki ei asetu esteisiin yhtä hyvin, kuin painava. Kaupallisissa malleissa sisusta taas näyttää olevan tasalaatuista, eli niissä ei just painotuksia ole - voisi olla kehittämisen paikka. Oikein sijoitetut painot ja kitkapinnat lisäisivät tuen paikoillaan pysymistä, mutta sallisivat kevyen materiaalin käytön kokonaispainoa alentamaan.

Kevyellä täytemateriaalilla liian pieni raekoko aiheuttaa turhan helposti tuen muodon muuttumisen, joku materiaalia sitova täyte tai rakenne voisi olla kohdallaan.

Ilmatyyny muotoutuu aika huonosti ja antaa rekyyliin ylimääräistä liikettä.

Pettymys oli se, että M05 sadekangas ei ollut tarpeeksi tahmeaa kitkapinnaksi. Pohdintana on, josko saisi sen pintaa muovattua jollain kemikaalilla.

Ei nyt sovi tähän, mutta pitänee jossain vaiheessa testata toisenlaista tukea ns. tyhjiöpatja-idealla.

jli

Vaimennintekniikassa on aika mielenkiintoisia laitteita; niissähän käytetään nestettä, joka saadaan jämäytettyä sekunnin murto-osassa sähkön tai magneettikentän avulla. Asennonhaku kävisi kevyesti ja kun oikea kohta on löytynyt ja säkki asettunut hyvin alustaa vasten, tuki jämähtää kiinteäksi. Verenpainemittarista tutulla kumitötteröllä voisi tehdä hienosäätöä. Ilman pitäisi vain mennä ampumatuen sisään ohuisiin putkiin, etteivät tuen jousto-ominaisuudet kärsi. Jos koko tuki on ilmaa täynnä, sehän on kuin rantapallon päältä ampuisi.

LSa

Ompelin tuossa joku aika sitten sellaisen 200x250x300 kokoisen styrox-rouheella täytetyn pitkäkestoisen ampuma-asennon tukemiseen tarkoitetun m05-kuvioisen säkin. Testasin sitä tänään hirviradalla liikkuvien ampumiseen pystystä. Oli järkyttävän hyvä. Eli tyyny tukikäden olkavarren ja vartalon väliin.

Sampo_

Lainaus käyttäjältä: LSa - elokuu 24, 2019, 20:00
Ompelin tuossa joku aika sitten sellaisen 200x250x300 kokoisen styrox-rouheella täytetyn pitkäkestoisen ampuma-asennon tukemiseen tarkoitetun m05-kuvioisen säkin. Testasin sitä tänään hirviradalla liikkuvien ampumiseen pystystä. Oli järkyttävän hyvä. Eli tyyny tukikäden olkavarren ja vartalon väliin.

Kuva olis kiva, sekä säkistä että käyttötavasta.

itm

Lainaus käyttäjältä: JEPN - elokuu 31, 2018, 08:00

Millä olette epokseja ohennelleet imeytystä varten?

Itse olen pienoismalli- /lennokkihommissa ohentanyt ksyleenillä. Ja epoksina käyttänyt

https://www.rhs.fi/radio-ohjattava/tyokalut/zap-pt-40-z-poxy-finishing-resin-354ml.html

Nyt suttasin yhden aseen pähkinäpuutukin koeluontoisesti tuolla, katsotaan miten kestää syksyn sateet. Uskoisin, että hyvin, kun tuolla epoksilla pinnoitetaan veneitäkin.
<t></t>

hessu84

B&T industries, eli tuttavallisesti Atlas bipod julkaisee muuten uuden bipodin tammikuun eka viikolla.
Joko olisi TRG bipodimainen pivot piste nostettu piippulinjan tasoon, eikä sitä periamerikkalaista kiväärin alle tulevaa mallia olisi taas tulossa.

Jokke Espoosta

#84
Vanha ketju naftaliinista; testailin viime ratakäynnillä itsetehtyä Stable Sticks-tyyppistä häkkyrää. Omani on tehty muutaman euron lasikuitukepeistä (tsekkaa esim puutarhamyymälöiden tukikepit) ja kumilenkeistä. Ainakin etutukkia kannattelevalle puolelle kannattaa laittaa vaikkapa narunpätkä kepistä toiseen niin että ase lepää narunpätkän päällä eikä tukeudu suoraan keppeihin, koska muuten ase yrittää kiilata keppejä aukipäin ja häkkyrän jalat voi lipsua liukkaalla alustalla. Maasto-olosuhteissa ei varmaan ole niin paha ongelma kuin betonilattialla. Kuva netistä; omassani tuossa tosiaan lisänä poikittaishihna jonka päällä etutukki lepää.


Tuo on minusta suorastaan yllättävän tukeva, melkein penkistä/maaten ampumisen tasoa mutta puolitoista metriä maan pinnan yläpuolella. Koska maastossa harvoin pääsee operoimaan makuuasennossa, niin tämä on kyllä mielestäni se toiseksi paras vaihtoehto. Afrikassa metsästäjät käyttävät vastaavaa, mutta tuo on minusta erittäin harkitsemisen arvoinen vaihtoehto myös kotimaisessa tarkka-ammuntaharrasteissa, metsästyksessä ja muutenkin opettelemisen arvoinen keino silloin kun maastomuoto tai kasvillisuus estää maaten ampumisen. Ainakin itse myönnän ampuvani aivan liikaa mukavaa makuuammuntaa, kun pitäisi harjoitella enemmän myös muita asentoja. Koska metsästys ja tarkka-ammunta ovat lajeja joissa säännöt eivät rajoita tukien käyttöä, kannattaa niitä opetella käyttämään.
Trying is the first step towards failure
-Homer Simpson

MTä

Aihetta sivuten, metsässä tripodin tekee nopeasti tarpeiden mukaan.
https://youtu.be/BYu8MQhQR40

Rukkaset tai (perä)pussi tekee hyvän tuen jo pitempäänkin matkaan.

astalo

Mä tällaisen radalle ja kohdistukseen tei kotitarpeista.