Kirjoittaja Aihe: Naamiointi  (Luettu 12676 kertaa)

jli

 • *
 • Viestejä: 956
Vs: Naamiointi
« Vastaus #60 : Marraskuu 03, 2022, 15:30 »

Mitään asiasta tietämättä:

Pitäiskö sitä UV-valoa sohia suoraan hanhen suuntaan vai esim. valaisemalla UV-lampulla uhkaava kohde (vaikka ketunkuva?)? Kirkas näkyvän aallonpituuden valo sokaisee ainakin pimeällä eläimen kuin eläimen ja yleensä ne on enemmän jähmettyneet paikalleen kuin lähteneet karkuun.

En aio tutkia asiaa.  8)

Hypoteesi oli, että eläin reagoi kohteesta heijastuneeseen uv-valoon, eli ilmeisesti pitäisi valaista uhkaava kohde uv-lampuilla siten, etteivät lamput näy. Ja verrokkina olisi sitten kohde jota ei valaista ja joka ei myöskään heijasta mahdollisesti paikalle muuten eksyvää uv-valoa.

Mutta kuten tiedämme, kalastuksesta 50% on taikauskoa ja loput pseudotiedettä. Metsästyksessä on muuten sama,  mutta prosentit ovat toisin päin. Mitään testejä tai mittauksia ei siis tulla koskaan suorittamaan ja sitä paitsi, tieteellinen tappaminen on muutenkin ollut huonossa huudossa ww2 jälkeen. Tokihan asiaa voisi tutkia ihan rauhanomaisestikin jossain eläinten käyttäytymistieteen alla tms.

Long Range

 • *
 • Viestejä: 867
Vs: Naamiointi
« Vastaus #61 : Marraskuu 03, 2022, 17:53 »

Tuohon voi myös todeta,että jos päätelmät perustuvat aina vähintäin 2:een vedenpitävään tutkimukseen on aina auttamattomasti myöhässä.

Minulle on aina riittänyt "eläinkokeet" elävässä elämässä ja niistä tehdyt havainnot ja opit.

Luonto kyllä opettaa kun vain viettää enemmän aikaa siellä kuin tietsikan ääressä....

Mutta jokainen taaplaa tyylillään.

Timppa

Long Range

 • *
 • Viestejä: 867
Vs: Naamiointi
« Vastaus #62 : Marraskuu 04, 2022, 19:39 »
Jli:lle on pakko kuitata tuosta taikauskosta.Korkeatasoisella kilpakalastuksella ja taitavalla metsästyksellä ei ole mitään tekemistä taikauskon kanssa.

Aloitin hiomaan kilpauistelu tekniikkaani muilta karkuun v.1991 kun pääsin 15 vrk uistelemaan Vancouverin saaren ympärillä Kanukki huippujen kanssa.

Jatkoin heidän tekniikan mukailua/kehittämistä tänne sopivammaksi ja vietin 600-850 h/vuosi uistellen ja hankin 2 vedenalaista kameraakin ottien tallennukseen ja kalojen käyttäytymisen opiskeluun.

Ruotsissa oli sitten Euroopan karsintakisa Lax Cup Vätternin yhteydessä v.1999 ja voittaja siitä pääsi Kailua Konaan Hawaijille 55:n voittaja venekunnan mukaan kisailemaan.

Kun kävelin laiturin päähän Ruotsissa  ja näin että Vätternin vesi on kirkasta lausuin kaverilleni ja ilta ennen 4 päiväisen kisan alkua myös kilpailunjohtaja Peter Pragille: "Minua jännittää enää vain kuka tulee tässä kisassa toiseksi".

Ja niin vain pääsi käymään,että voitimme tuon karsintakisan ja eikun valmistelemaan Kailua Konan retkeä.

Joku tietämätön voi puhua taikauskosta.Valtava itseluottamus syntyy armottomalla harjoittelulla ja kun oppii "ajattelemaan" kuin saalis, niin kalassa kuin metsällä,niin luonto elukka ressukka on heikoilla senjälkeen ihmiseen vrt.

Luonnossa kaikki perustuu ruuan saantiin,energian säästämiseen,suvun jatkamiseen ja ravintoketjussa ylempänä olevien pelkäämiseen / väistelyyn.

Kun nuo kaavat opettelee/oppii,niin kalastus&metsästys muuttuu kokolailla helpoksi.Jopa ilman elektronisia härpäkkeitä.

Luonto elää noiden kaavojen mukaan.Ihminen voi poiketa kaavoistaan joskus.

Timppa
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 05, 2022, 03:34 kirjoittanut Long Range »

MOj

 • *
 • Viestejä: 1.034
Vs: Naamiointi
« Vastaus #63 : Marraskuu 04, 2022, 20:22 »
Tuohon ei ole mitään lisättävää!

jli

 • *
 • Viestejä: 956
Vs: Naamiointi
« Vastaus #64 : Marraskuu 04, 2022, 21:43 »
Uskonto tai pseudotiede ei muutu tieteeksi sillä, että harjoittaa sitä 1000 tuntia tai 10000 tuntia, tai että joku auktoriteetti harjoittaa sitä myös, tai että harjoittaa sitä ameriikassa asti.

Parhaimmillaankin kyse on yrityksen ja erehdyksen avulla tapahtuvasta kokeilusta ja opettelusta, jolla saavutetut hyödyt unohtuvat viimeistään silloin kuin soutajasta aika jättää. Jos tuollaisessa olisi kyse tieteestä, silloin jokainen metsän eläin olisi tiedemies - ne kun ovat täsmälleen samalla mekanismilla kehittyneet taitaviksi saalistajaksi harjoitellessaan. Toki joku tietämätön voisi puhua tieteestä.

MOj

 • *
 • Viestejä: 1.034
Vs: Naamiointi
« Vastaus #65 : Marraskuu 04, 2022, 22:21 »
Sorry, mutta mun mielestä tuo Long Rangen tekeminen alkaa kyllä lähennellä enemmän tieteen määritelmiä, eli todellisuuden ilmiöiden järjestelmällistä tutkimista ja sen avulla saatujen tietojen kokonaisuutta. Joskus on hieman vaikea määritellä mikä on tiedettä. Joka tapauksessa multa iso kumarrus tuolle perusteellisuudelle.

Long Range

 • *
 • Viestejä: 867
Vs: Naamiointi
« Vastaus #66 : Marraskuu 05, 2022, 04:56 »

Olemme karanneet nyt vahvasti OT:ksi ammunnasta.Pahoittelut siitä.Tiedettä tai taidetta,eipä nimellä väliä.Kuitenkin suurella harjoittelun / toistojen määrällä asiat menevät lihasmuistiin niin ihmisellä kuin eläimellä.
Kun ne vielä jaksaa kirjata ylös,niin koska "luonto ei valehtele" niin homma toimii vuodesta toiseen hyvin samalla lailla ja tietää jo pitkälti jo etukäteen missä / miksi riista tai tavoiteltu saalis on siellä eikä tuolla.

Rönsyillään nyt taas kunnolla.

Usein puhutaan lahjakkuudesta,mutta metsästyskoirienkin kohdalla tehnyt huomioita elämän varrelta.

En jaksa uskoa,että koiran hajuaisti / haistin pinta-ala kasvaa treenien / toistojen myötä vaan koira oppii luottamaan kovan harjoittelun myötä itseensä koko ajan entistä pienemmän hajuvanan tuomaan "dataan" ja pystyy senjälkeen ajamaan jänistä jopa liikennöidyt tiet tai noutaja jäljittämään entistä vanhemman / vähemmän haisevan jäljen.
Toki jollakin koiralla voi syntyjään olla laajempi haistin pinta-ala kuin toisella.

Sama se on ampujalla.Ei meidän näkökyky juurikaan parane ammunta harjoittelulla,mutta kummasti vaan osunta paranee kun harjoitellaan.Ja usein pitäisi harjoitella pahoissa keleissä.Kovissa puuskittaisissa tuulissa,vaikeista asennoista jne.

Ja mikäs metsästyksen ja kalastuksen alkuperäinen tarkoitus on ollut? Ruuan hankinta ettei kuole nälkään. "Lähiruuan" hankinta taitoja on hyvä ylläpitää,jos tulee joskus tilanne ettei marketista löydykään enää syötävää.Syystä tai kolmannesta.

Jos niitä sitten alkaa opiskelemaan voipi nälkä yllättää.

Timppa


SO

 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 3.140
Vs: Naamiointi
« Vastaus #67 : Marraskuu 05, 2022, 18:44 »
Pidetään keskustelu asiallisena!
Terv. Ylläpito
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 05, 2022, 18:46 kirjoittanut SO »

SO

 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 3.140
Vs: Naamiointi
« Vastaus #68 : Marraskuu 06, 2022, 08:58 »
No niin aihe avattu ja jatketaan asialinjalla!
-Ylläpito

samim

 • *
 • Viestejä: 25
Vs: Naamiointi
« Vastaus #69 : Helmikuu 26, 2023, 10:21 »
Savotalla myynnissä camo srim kit, jossa ”3D naamiointirimpsuja erinäisille varusteille”. ”Pakkaus sisältää viisi noin 145 cm pitkää naamiointirimpsua”

https://www.savotta.fi/fi/products/camo-scrim-kit

20€/paketti