Kirjoittaja Aihe: T3 x TAC A1  (Luettu 192177 kertaa)

Falconi

 • *
 • Viestejä: 25
Vs: T3 x TAC A1
« Vastaus #480 : Marraskuu 07, 2021, 09:43 »
Joissain vaiheessahan myös kustannukset tulee vastaan. Jos raha ei olisi este niin tietenkin olisi iso arsenaali jokaiseen käyttötarkoitukseen optimoituna. Itsellä tilanne oli se, että ostanko pari mettäpyssyä vai kerralla aseen mistä haaveillut ja sitä sitten aikanaan rakentelee. Itseä taas kiinnostaa tarkkuusammunta, eikä se muu tetsaaminen yms toiminta. Tosi paljonhan aikoinaan trgtä meni pelkästään hirvenjuoksu/hiihto käyttöön jossa ammutaan vain 10lks sarja pystystä 100m eivätkä he trgtä muuhun käytä.

Näinhän se on, ja moni ampuu tarkka-ammuntaa ihan mettäpyssylläkin. Vaihtamalla jonku komposiittitukin CTR:n esim. biforst niin edelleen paketti on kevyempi kuin tac a1. Vaikka laukauksia tulee enemmän radalla yleensä kuin mettätilanteissa on se ase kannossa yleensä taas mettätilanteissa pidemmän ajan kerrallansa.

Tilanne on täysin eri, ostaako pyssyn mistä on haaveillut silloin ei kannata juuri muiden mielipiteitä kysellä koska päätös on haaveissa tehty. Tässä ei mielestäni mitään pahaa ole ja itsekkin tehnyt niin että tunnesyyt menivät järkisyiden edelle. Kaikista huonoin pyssy on se joka jää kaappiin sen sijaan että lähtisi mukaan mettälle/radalle koska jossain toisessa on fiilistä vaan käyttää sitä. Tietty museopelit erikseen.
harjaa.fi

Falconi

 • *
 • Viestejä: 25
Vs: T3 x TAC A1
« Vastaus #481 : Marraskuu 17, 2021, 10:58 »
(joo, kyselen seuraavaksi joltain Tikka-jälleenmyyjältä mutta kiinnostaisi jos olisi kokemuksia jollain jakaa tästä)

Tämä kiinnostaisi itseänikin, kyselitkö jo joltain jämyltä?

Kyllä jälleenmyyjät saavat tilattua Sakolta noita piippumuttereita, itselle nyt tulossa. Vielä ei osaa käsissä, että vähän jännittää tuleeko juuri oikea, vaikka osanumeron kanssa tilasin.

Hintaa alle satkun.
harjaa.fi

THuh

 • *
 • Viestejä: 323
Vs: T3 x TAC A1
« Vastaus #482 : Tammikuu 18, 2022, 20:34 »
Vuodenvaihteessa tuli hankittua vasenkätinen Tac A1 308win. Tässä yksilössä silmään pisti paketin avattuani tehtaan koeammuntojen yhteydessä pulttiin syntyneet syvät teflonpinnoitteen kolhut ja naarmut. Pultin pinnoitteessa oli lukon molemmin puolin koko pituudella ns kaljut vauhtiraidat. Lukon seosmetallisen sidekappaleen yläpuolella on myös kehyksen terävän purseen aihettamat skraapit. Teslongin piippukameralla kehyksen sisälle kurkittaessa näyttää löytyvän paikoin pursetta lukon kontaktipinnoilta ja jälki muutenkin näyttää paikoin aika karulta. Onko muilla ollut vastaavaa uusien Tac A1 taikka CTR mallien kanssa?
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 25, 2022, 21:17 kirjoittanut THuh »

lapander

 • *
 • Viestejä: 2
Vs: T3 x TAC A1
« Vastaus #483 : Tammikuu 19, 2022, 11:22 »
Mullakin tuli juuri TAC 6,5CM kaappiin ja lukosta löytyy myös teflonissa selvät jäljet. Piippukameraa ei ole joten sisäpintoja en ole päässyt katsomaan.

masaman

 • *
 • Viestejä: 6
Vs: T3 x TAC A1
« Vastaus #484 : Huhtikuu 15, 2022, 02:47 »
Mulla olisi tähän ketjuun kysymys:

Kohta pari vuotta omistanut Tac A1:n .223:sena. Paino ja 24” piippu alkaneet hieman harmittamaan, lähinnä metsästys (linnustus) käytössä. Ajattelin vaihtaa tukin (esim. GRS Warg) ja lyhentää piippua 20 ” pituuteen. Ilmeisesti ctr-alaraudan tarttis mutta sitten homma skulais ja edelleen napsuu tarkasti (?) sinne 200m+ mihin lintua uskaltais ees ampua ko. kalipeerilla…

Olenko tyhmä?

Koheltaja

 • *
 • Viestejä: 3.129
Vs: T3 x TAC A1
« Vastaus #485 : Huhtikuu 15, 2022, 06:29 »
Mulla on alle 20" piippu T3 223:ssa eikä käynnissä ole moittimista.
Kylätason ampuja

Ippe69

 • *
 • Viestejä: 401
Vs: T3 x TAC A1
« Vastaus #486 : Huhtikuu 15, 2022, 09:34 »
Minä kun meinasin omasta 223:sta lyhentää piipun ~33cm mittaan   :D  Eikä sillä silti pitäis olla mitään ongelmia 200 metrin matkoille kun olen GRT:llä simuloinut lähtönopeuksia.
Muuten kyllä masamanin kohdalla että kannattaako tuollaisesta aseesta alkaa rakentamaan kun sen todennäköisesti saisi ihan hyvällä hinnalla myytyä, jos tilalle löytyy valmiiksi sopivampi?

TimoK

 • *
 • Viestejä: 9
Vs: T3 x TAC A1
« Vastaus #487 : Huhtikuu 15, 2022, 10:08 »
Paino mitä tuolla operaatiolla on säästettävissä jää johonkin 1-1,3 kg luokkaan. Sitä kannattaa miettiä, paljonko siihen kannattaa käyttää rahaa ja vaivaa.
Helpommalla ja kevyempään lopputulokseen pääsee ostamalla jonkin ohuemmalla piippuprofiililla olevan kiväärin. Voin kyllä tuon TAC tukin lunastaa pois, jos projektiin kuitenkin päädyt ;)

masaman

 • *
 • Viestejä: 6
Vs: T3 x TAC A1
« Vastaus #488 : Huhtikuu 15, 2022, 13:31 »
Kiitos hei kommenteista! Menee vähän off-topic tosiaan mutta mietin tuossa Tacin raudoissa pysymistä myös sen takia että on varmasti hyvä ja tarkka (tarkkuuskvalifoitu, niinkun jonku kaverin kaveri täällä sano ;)), eikä silti varmint-painoinen, plussaa myös liipasinkoneisto ja picatinnykisko. On tullut myös tässä investoitua spuhrii, jakin vaimentimeen ja atlakseen (M-lok kiskolla) joita vois tuon Warg-tukin kanssa edelleen hyödyntää. Tuota painoluokkaa se varmaan vähenisi, reilun kilon, jolloin asettuis alle 5,5kg. Sitä onko se vielä liikaa mettähommiin, en tiedä… lisää haukkaa salilta. Laskin että t3x lite samoilla kamoilla olis silti 4,5kg luokkaa. Laitellaan TimoK viestiä tuosta Tacin tukista… ja jos jollain lojuu kaapissa ylimääränen ctr-alarauta niin olisin kiinnostunut.

metsienmies

 • *
 • Viestejä: 685
Vs: T3 x TAC A1
« Vastaus #489 : Huhtikuu 15, 2022, 13:49 »
Tuohon painoon niin se on täysin mihin tottuu ja mitä suostuu kantamaan. Itse metsästän kaiken (latvalinnut, hirvet, peurat, ketut) trgllä jonka paino on n8-8.5kg eikä mitään ongelmaa.

Tullut pompputeeriäkin ammuttu haulikolla trg selässä. Hyvä leveä hihna jonka saa kiristettyä selkään ettei ase heilu, pitkillä matkoilla tulee kannettua juuri hommatulla eberlestockin repulla trg ja tripodi, perus reissulla repun paino mukaan lukien on selässä rapiat 15kg. Toki teerinevalla ja syvemmässä hangessa rämpiminen noilla kamppeilla on välillä vähän tuskaa, mutta ampumatilanteessa aseen painon tuoma vakaus palkitsee.

Oma piekkari painaa n 5.5kg ja kun tottunut trgtä kuljettamaan, tuntuu piekkari kevyeltä kuin mikä. Melkein liiankin kevyeltä

J.J

 • *
 • Viestejä: 363
Vs: T3 x TAC A1
« Vastaus #490 : Huhtikuu 15, 2022, 15:01 »
Mulla olisi tähän ketjuun kysymys:

Kohta pari vuotta omistanut Tac A1:n .223:sena. Paino ja 24” piippu alkaneet hieman harmittamaan, lähinnä metsästys (linnustus) käytössä. Ajattelin vaihtaa tukin (esim. GRS Warg) ja lyhentää piippua 20 ” pituuteen. Ilmeisesti ctr-alaraudan tarttis mutta sitten homma skulais ja edelleen napsuu tarkasti (?) sinne 200m+ mihin lintua uskaltais ees ampua ko. kalipeerilla…

Olenko tyhmä?

Laitoin yv:tä tukista & alaraudasta

Olly

 • Hallitus
 • *****
 • Viestejä: 35
Vs: T3 x TAC A1
« Vastaus #491 : Elokuu 09, 2022, 23:25 »
Olen tässä ennen seuraavia kisoja hieman päivitellyt Ticu-Tacua. Hankin Siruin tripodin pallopäällä, oikein hyvä ostos (kunhan laittoi MDT:n Arca-reilin Tikan M-lokiin kiinni). Ei silti pysy 24" piipulla vaakatasossa vaan piippu kääntyy taivasta kohti. En kyllä haluaisi tuota asetta enää yhtään painavammaksi kun tuon 8 kg, eli ei enää lisää painoa keulaan! Ehkä yritän vaan vääntää kuulan ruuvin vielä kireämmälle.

Sitten päivitin kahvan toiseen eli MDT:n pystympään. Yllätyksekseni MDT:n kiinnitysruuvi oli noin 10 mm liian pitkä ja piti rälläköidä ja hioa ruuvi jotta kahva meni kiinni. Tosi kiva on tämä uusi kahva, nyt menee peukalo kivasti myös pulttipuolelle. Oletin kyllä silti, että tuo lupaus "AR-15 yhteensopivat osat" ei vaadi noin radikaaleja toimienpiteitä.

Muuten on kyllä "paljon asetta koko rahalla". Tarkka ja luotettava jne. Lippaan syöttöongelmat hieman helpottivat kun hankin TRG-22:n lippaat. Paino on tietysti se tämän aseen vedenjakaja.

HJu

 • *
 • Viestejä: 7.101
Vs: T3 x TAC A1
« Vastaus #492 : Elokuu 10, 2022, 07:50 »
Millaisia syöttöongelmia on ollut?

Tuo aseen kallistelu viittaa siihen että kuulapää on liian kevyt/pieni. 40mm halkaisija pitäisi riittää mutta +50mm kuulapää ei haittaisi sekään.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 10, 2022, 07:54 kirjoittanut HJu »
Terveisin,


HJu

Olly

 • Hallitus
 • *****
 • Viestejä: 35
Vs: T3 x TAC A1
« Vastaus #493 : Elokuu 10, 2022, 08:13 »
Syöttöongelmaa esiintyy erityisesti silloin kun lippaaseen menee muruakaan Niinisalon hiekkaa. Välillä kyllä muutenkin.

Tämähän on todella suosittu ase, ja vertaistukea löytyy helposti (kursseilla ja kisoissa on näitä välillä joka toisella, onhan hinta-laatusuhde todella hyvä). Vuoden takaisessa Finnsniperissa kun kyselin niin monella oli Tikan omien lippaiden kanssa tämä sama ongelma: lippaan ylin patruuna ei tule ihan ylös asti, vaan jousi ikäänkuin ei jaksa aina työntää sitä ihan huulille asti. Tämän huomaa kyllä nopeasti, kun panostaa lippaan 5-9 patruunalla ja ränklää lipasta kädessä eestaas painamalla patruunoita alaspäin. Eli aika pian ollaan tilanteessa, missä jousi jätti ylimmän "vajaaksi". Ongelma korjaantuu, kun antaa vauhtia pamauttamalla kädellä lipasta ylöspäin, mutta tälläista ylimääräistä venkoilua ei toivoisi joutuvansa tekemään ainakaan kisatilanteessa. Jotkut epäilivät, että jousi on nykyään huonompilaatuinen (suora lehtijousi ilman kulmapyöristyksiä) tai että kallistuksen kulma on väärä eli pienellä insinöörityöllä saisi tuotteesta paremman.

Itse olin ostanut varalippaan mukaan suoraan Finnsniperiin, ja se ei alusta lähtien meinannut toimia halutulla tavalla. Lipas lähti kisan jälkeen heti viranomainen.fi kautta sitten Sakolle, mistä hyvitivät 11 kk jälkeen. Sain rahat takaisin, ja ostin kaverin suosituksesta noita TRG-22 lippaita, mitkä toimivat hieman paremmin.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 10, 2022, 08:17 kirjoittanut Olly »

HJu

 • *
 • Viestejä: 7.101
Vs: T3 x TAC A1
« Vastaus #494 : Elokuu 10, 2022, 11:40 »
Hieman yllättävää että aseen omakaan lipas ei siinä toimi. Ymmärrän hyvin että hiekkaisena ei mikään toimi hyvin mutta jos tehdasuusi lipas ei toimi niin onhan se noloa.

Vasenkätisiä tarkkuuskiväärejä järkihinnalla on harvassa joten Bergara B14 LH on ehkä sittenkin se seuraava mitä voisin harkita.
Terveisin,


HJu