Kirjoittaja Aihe: Sotamuseon virtuaalinäyttely  (Luettu 429 kertaa)

Jousimies

  • Killan puheenjohtaja
  • *****
  • Viestejä: 486
Sotamuseon virtuaalinäyttely
« : Tammikuu 14, 2022, 11:14 »
Sotamuseon Puolustusvoimat – 100 vuotta sodan ja rauhan töissä -virtuaalinäyttelyssä voi tutustua Suomen puolustusvoimien vaiheisiin itsenäisyyden aikana. Näyttely on esillä kahdessa eri rakennuksessa Suomenlinnassa: Sotamuseon Maneesissa sijaitseva näyttelyosio kertoo Suomen itsenäisyyden ajan neljästä sodasta: sisällissodasta 1918, talvisodasta 1939–1940, jatkosodasta 1941–1944 ja Lapin sodasta 1944–1945. Näyttely jatkuu viereisessä Tykistömaneesissa, jossa esitellään Suomen puolustusvoimien toimintaa sotien jälkeisestä ajasta nykypäivään.

Nyt näyttelyt ovat saavutettavissa helppokäyttöisessä ThingLink-palvelussa. Museovierailu on mahdollista toteuttaa kotoa käsin helposti, sillä palvelu toimii kaikilla päätelaitteilla eikä se vaadi erillisen sovelluksen asentamista laitteelle. Vierailu virtuaalinäyttelyssä on täysin maksutonta. Virtuaalinäyttelyyn lisätyt kuvat, videot ja tietoruudut syventävät kävijän ymmärrystä suomalaisesta sotahistoriasta.

Tutustu Sotamuseon 360°-näyttelyihin tästä:
Maneesi: https://www.thinglink.com/card/1464244686746025987
Tykistömaneesi: https://www.thinglink.com/card/1488840733992419331

Linkki sivustolle Linkki löytyy myös Sotamuseon nettisivuilta sotamuseo.fi.
Molemmat näyttelyt ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Sisältöesimerkki:

Simo Häyhä: Simo Häyhä oli yksi talvisodan tunnetuimmista tarkka-ampujista. Häyhä palveli Kollaan rintamalla ja hänet ylennettiin ansioistaan suoraan alikersantista vänrikiksi. Näyttelyssä on esillä Häyhän lahjakivääri ja juhlaunivormu.

Mauno Koivisto ja pikakivääri: Presidentti Mauno Koivisto palveli nuorena miehenä jatkosodan aikana Lauri Törnin joukoissa. Näyttelyssä olevan Emma-pikakiväärin Koivisto otti kaatuneelta neuvostosotilaalta. Sotamuseolle pikakivääri päätyi asekätkennän kautta. Koivisto tunnisti kiväärin omakseen vieraillessaan näyttelyssä.

Lauri Törni: Lauri Törni palveli pitkän ja monipuolisen sotilasuransa aikana Suomen, Saksan ja Yhdysvaltojen armeijoissa. Näyttelyssä on esillä Törnille eri maissa myönnettyjä kunniamerkkejä, muun muassa Vapaudenristin 2. luokan Mannerheim-risti.