Kirjoittaja Aihe: Väistyvän puheenjohtajan kiitos  (Luettu 328 kertaa)

LSa

  • Administrator
  • *****
  • Viestejä: 2.028
  • Edistän: 1 | +5 | 8 | 9 | 36 | 37 | 39 | 41 | 44
Väistyvän puheenjohtajan kiitos
« : Marraskuu 27, 2021, 19:27 »
Hyvä tarkka-ampujakollega,

tässä on ollut suuri kunnia toimia kolme viimeistä vuotta yhteisömme - Tarkka-ampujakillan - puheenjohtajana. Haluan näyttää itse tehtävästä sivuun siirtymällä esimerkkiä uudistumisen ja tuoreiden näkökulmien etsimisestä. Paikalleen jämähtäminen on vaan niin helppoa. Huomenna valitaan syyskokouksessa uusi hallitus, joka sitten etsii keskuudestaan uuden puheenjohtajan. Toivon, että valittavalla kaverilla ja hallituksella on edelleen halua edistää sotilastarkka-ammuntaa, intoa tehdä yhteistyötä yli yhdistysrajojen, ja vahvaa maanpuolustustahtoa.

Koen maanpuolustustahdon tärkeäksi. Maailman turvallisuuspoliittinen tilanne on sellainen, että tulevaisuus voi järjestää vielä ikäviä yllätyksiä - Suomelle, läheisillemme ja meille.

Sitä kun aloitti kirkkain silmin uutena puheenjohtajana, sisällä paloi halu viedä juuri sotilastarkka-ammuntaa eteenpäin, pahempaan varautuen, ilman jämähtämistä menneeseen. Jotain sain jopa aikaan, mutta paljon jäi kyllä kesken. Osa aiheen parissa tehdystä työstä näkyi teillekin, mutta suurin osa tehdystä taustatyöstä jäi ja jää piiloon. Hallitukset ovat olleet hyviä, nähtävillä on ollut selviä vaikeuksia järjestää vapaa-aikaa tämän harrastuksen käyttöön, mutta tahtotilaa ja yhteistyökykyä on ollut. Hallituksissa on ollut mahtavaa porukkaa mukana. Työt ja päätökset on tehty yhdessä, keskustellen.

Koen Killan olevan yhden Suomen tärkeimmistä reserviläisyhdistyksistä. Sotajoukon toimintakykyä lisää merkittävästi, kun sen tarkka-ampujat hoitavat työnsä - suojaavat, tähystävät, tunnistavat, tiedustelevat, tuhoavat, auttavat ja pelastavat. Juuri Maanpuolustusrekisteristä katsotun tiedon mukaan yhteisössämme on tällä hetkellä 602 voimassa olevan jäsenyyden omaavaa tarkka-ampujaa - ja se on jäätävä määrä osaamista. Korona vähensi toimintaa ja jäseniä, mutta uutta on tullut tilalle. Emme ole juuri panostaneet jäsenhankintaan, koska tässä on ollut nähtävissä se, että ne joita aihe kiinnostaa oikeasti, hakeutuvat kyllä jäseneksi - ja ihan kaikkia me emme yhteisöömme edes halua.

Johdan ensi vuonna vielä Häyhä-kisat, ja rehellisesti sanottuna kisan suunnitteluun ja järjestämiseen keskittyminen kiinnostaa. Siinä saa tehdä töitä sotilastarkka-ammunnan hyväksi ilman, että tarvitsee samalla hoitaa muita juttuja.

Toivon kiinnostukseni nimenomaan pahempaan varautumiseen ja sotilastarkka-ammuntaan vievän Kiltaa eteenpäin vielä tulevaisuudessakin. Olen vuosien varrella nostanut alla olevan linkin useasti ylös. Tosiasia on, että jos keskustelumme pysyy vain välineissä, niin ollaan yhteisönä kaukana taistelukentän tarvitsemasta tarkka-ammuntaosaamisesta. Killalla ei ole palkattuja kavereita, joten ota vastuuta, tuo osaamistasi tai pelkkää kiinnostustasi esiin. Me tarvitaan vapaaehtoisia, jotka nostavat vaikeitakin asioita keskustelun alle. Kun jäsenemme osallistuvat, Suomen sotilaallinen suorituskyky nousee. Ja täältä löytyy aiheita, joiden kehitystä suorituskykymme kaipaa:  https://www.takilta.fi/keskustelu/index.php?topic=17150.0

Kiitän nöyrästi saamastani luottamuksesta. Puheenjohtajana toimiminen on tiimityöstä huolimatta yksinäistä hommaa, tuetaan seuraavaa. Tuetaan Killan hallitusta.

Edelleen. Me ollaan olemassa sitä varten, että suojelukykyämme voidaan vielä joskus tarvita. Me emme ole kampaviineriporukka. Me olemme varautuneita ja meillä on osaamista. Me olemme Tarkka-ampujakilta. Erikoisen osaamisen yhteisö.

Kiitän luottamuksesta. Teitä on ollut ilo palvella.


Tarkka-ampujan terveisin,

LSa
Tarkka-ampujakillan puheenjohtaja (kaudet 2019, 2020 ja 2021)
Häyhä 2022