Kirjoittaja Aihe: Sako Quad .22lr  (Luettu 87591 kertaa)

Kumpumäen seppä

 • *
 • Viestejä: 71
Vs: Sako Quad .22lr
« Vastaus #135 : Joulukuu 05, 2020, 16:18 »
Ase on tehty itelle ja olen jonkinlainen kylätason koneistaja joka on siirtynyt kouluttamaan tulevia metallialan ammattilaisia.

Se unohtui mainita että kaikki metalliosat on pulverimaalattu IKH:n kamppeilla mattamustiksi paitsi lukkokehys. Aika näppärää kun muutamilla satasilla saa pulveripistoolin ja uunin, eikä tarvii aina viedä jonnekkin maalattavaksi.

Tarkoittiko tuo sitä, että tämä on ihan toimiva laite?
https://www.ikh.fi/fi/pulverimaaliruisku-sahko-paineilma-meg119

Mulla on kyllä vähän eri käsitys ollut tuon kylätasosta. Tai onhan niitä kyliä monenmoisia. Sen verran monta kertaa on noita Koheltajan tuotoksia tullut ihailtua.

Koheltaja

 • *
 • Viestejä: 2.951
Vs: Sako Quad .22lr
« Vastaus #136 : Joulukuu 05, 2020, 17:19 »
Älkääs nyt innostuko, alan vielä koppavaksi kun noin kovasti kehutaan 8)

Se on just toi jauhepyssy ja samasta paikasta uuni sekä jauheet, noiden lisäksi pitää olla kompura. Jauhepistooli toimi ihan ok mutta sitä joutuu maalatessa hieman ravistelemaan ettei ala keräämään jauhetta putken sisään, en tiedä onko vika vai ominaisuus. Jauhetta ei kannata laittaa säiliön täydeltä vaan 2-4rkl purkin pohjalle, sillä pulveroi monet osat.

Noi jauheet ei ole sieltä kulutusta kestävämmistä päästä mutta on kestää mekaanista kulutusta paremmin kun 2K maalit. Lukon pinnoituksessa kokeilin ja lukon liike meni tahmeaksi eli siihen noi jauheet ei käy, pitäisi kokeilla jonkun muun valmistajan jauhetta. Kannattaa myös huomioida että jauhe kerrostuu helposti suhuttaessa eikä äkkiseltään edes tajua miten paksulti sitä on, tiukemmissa sovitteissa tulee äkkiä ongelmia ja kierteet on puhdistettava maalauksen jälkeen. Hetken sai harjoitella ettei pulveria laita liian paksulti, mutta pahasti saa tunaroida jos tuolla ei ensikertalainen saa kelvollista pintaa.

Pohjaksi mieluiten puhallus tai vähintään asetonilla puhdistus, joka kannattaa tehdä myös puhalluksen jälkeen. Pintaan ei saa jäädä vanhaa maalia koska silloin jauhe ei tartu maalattavaan pintaan. Asetonilla puhdistettuun fosfatoituun pintaan tarttuu hyvin kiinni. Jos pulveroinnissa jotain menee pieleen niin puhaltaa paineilmalla osan puhtaaksi ja uudet pulverit pintaan.  Uunituksessa olen viime aikoina pitänyt kappaletta suositeltua kauemmin uunissa, tuntuisi parantavan kulutuksenkestoa.

Tavallisissa maalarinteipeissä liimat sulaa uunittaessa ja teippi menee korpuksi, toimii hätätapauksessa mutta korpun irroitus ja liimojen liottelu ei ole kivaa hommaa. Kapton teippi kestää uunituksen eikä liimat sula kappaleeseen kiinni yhtä pahasti kun maalarinteipin kanssa, kapton teippi on kovahkoa eikä jurikaan myötäile muotoja samalla tavalla kun maalarinteippi.

« Viimeksi muokattu: Joulukuu 05, 2020, 17:24 kirjoittanut Koheltaja »
Kylätason ampuja

PeeVee

 • *
 • Viestejä: 64
Vs: Sako Quad .22lr
« Vastaus #137 : Joulukuu 05, 2020, 17:27 »
Ase on tehty itelle ja olen jonkinlainen kylätason koneistaja.Saattaa moni aseseppä-nimikkeen omaava ottaa hopeaa tietotaidoiltaan kyseiseltä kylätason koneistajalta.

Olen aivan samaa mieltä. Moni tekee mitä osaa...."Koheltaja"tekee mitä haluaa ja mitä tarvitaan! 😁

Woodsman

 • *
 • Viestejä: 133
Vs: Sako Quad .22lr
« Vastaus #138 : Joulukuu 05, 2020, 18:49 »
Pulverimaalaukseen on oma teippinsä mikä kestää kuumuutta. Silikonitulpat on hyviä reikien ja kierteiden suojaamiseen. Pulverimaaleja löytyy vaikka mihin lähtöön, eri struktuureilla, kiilloilla jne. Aikoinaan tuli perehdyttyä tuohonkin kun yhdellä työpaikalla oli pulverimaalaamo.

Koheltaja

 • *
 • Viestejä: 2.951
Vs: Sako Quad .22lr
« Vastaus #139 : Joulukuu 05, 2020, 19:10 »
Puleverimaalauksesta kuulisin mielelläni lisää ettei tartteisi kaikkia opiskella kantapään kautta. Pitäiskö avata tälle oma keskustelu?
Kylätason ampuja

Woodsman

 • *
 • Viestejä: 133
Vs: Sako Quad .22lr
« Vastaus #140 : Joulukuu 05, 2020, 19:24 »
Puleverimaalauksesta kuulisin mielelläni lisää ettei tartteisi kaikkia opiskella kantapään kautta. Pitäiskö avata tälle oma keskustelu?
Tuohon aikaan olin jo myynti/tuotannonjohtohommissa niin ei tullut käytäntöä kokeiltua kuin kerran tai pari. Noita maaleja saat varmasti ostettua maalaamoista jos sattuu jossain tuttuja olemaan. Se tuli mieleen että maalaa polyesterillä, ei epoksilla. Polyesteri kestää ulkona paremmin.
Tuosta linkistä löytyy jotain aiheesta:
https://coatingtech.fi/

mohkofantti

 • *
 • Viestejä: 67
Vs: Sako Quad .22lr
« Vastaus #141 : Tammikuu 03, 2021, 14:59 »
Koheltaja...

Minkä verran paremmaksi tuli käynti. Tuolla "lenkkimakkara" iskurilla ?

Tuo ois kiinostava prokkis. Itelläkiin Quad Range jossa ei piipun lisäksi ole mitään mitä en olisi jotenkiin muokannut...
Muumoassa Trg laukasukoneisto Siihen etitty  sopivat jouset. lukon kampi. kaikkien osien sovitaminen tussilla / hiomalla ja Petaus luonollisesti... Ja " alarauta liipasimen ja lippaan ympärille... Pikku hiljaa alkaa olemaan perus asiat hanskassa Nyt viellä tuo itse käynti ois seuraavaksi... Ja Trg bipodin istuttamienen ehkäpä Tai toinen tukki vanerista jossa alumiinipilaripetaus trg:een bipodille...

Koheltaja

 • *
 • Viestejä: 2.951
Vs: Sako Quad .22lr
« Vastaus #142 : Tammikuu 03, 2021, 15:33 »
Ei puolikuu iskupiikki yksistään mikään sateentekijä ole, lähinnä yksi pieni osatekijä kokonaisuudessa missä on tehty paljon muutakin käynnin eteen. On kuitenkin muistettava että nyt koko lukko sekä iskuri on erilainen kun vakiossa,  ei voi suoraan verrata vakiolukkoon tai tehdä johtopäätöksiä mikä on puolikuun osuus käynnissä. Muutaman kerran olen kokeillut pyöreää varapiikkiä mutta en niin paljoa että lähtisin sanomaan kummalla on parempi käynti, helpottaisi jos joskus olisi mahdollista ampua näitä testejä sisäradalla tai optimi olosuhteissa kasapukeilta.

Puolikuun kaaren muoto pitää olla juuri oikea, piikin pää täysin suora ettei isku osu toispuoleisesti hylsyyn. Puolikuun sijainti hylsyssä, liian ulkona tyssää liikaa hylsynreunaa, viissatkua liian keskellä niin alkaa tulla nallirikkoja. Eräskin piikki tuli tehtyä ja työkalu piikin tekoa varten ennen kun lopputulos oli hyväksyttävä. Myös iskuvoima pitää saada oikeaksi, iskurin jousia ja jousen esijännityksiä testattu useita ennen kun löytyi se jonka kanssa sai pienimmät kasat.

Puolikuupiikkiä varten pitää tehdä myös uusi iskuri, Quadin vakio iskuriin sitä ei saa tehtyä eikä iskupiikki voi olla erillinen osa kuten vakiopiikki on. Kokeiltu on, ei toimi.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 03, 2021, 15:38 kirjoittanut Koheltaja »
Kylätason ampuja