Avoin Keskustelu > Varusteet

Perusjuttuja varusteista

<< < (2/6) > >>

MMä:

--- Lainaus käyttäjältä: LSa - Joulukuu 08, 2020, 07:18 ---Luksusta olisi täydelliset välineet (lähtökassit) omiin ympäristöihin/reissuille. Nyt joutuu köyhänä pakkaamaan eri reissuille samoista kamoista.

Nopeat lisäykset:
- Kello!
- Monitoimityökalu

--- Lainaus päättyy ---

Vuosien työllä tuollaiset on kahteen pää tarkoitukseen saatu luotua. Jotkin välineet on joutunut tästä syystä kahdentamaan.

Hyvät lisäykset! Itsellä on työkamppeissa kyllä aina monitoimi työvyöllä, mutta harvoin nykyään siviilikamppeissa. Samoin kun heitän koko A -kehän niskaan, tyhjään riggersbeltin ja monitoimityökalu siirtyy B-kehän liivin SERE taskuun. Miksi? Koska olen huomannut että en sitä käytä vaan hoidan asiat A-kehän puukolla.

Monitoimityökalu tulee kaivettua lähinnä esiin vain kun säätää aseen kanssa jostain syystä (ruuvien kiristely tms). TRG:n kanssa on sitten oppinutkin kantamaan lähes koko työkalupakkia mukana mutta, se onkin sitten jo oman stoorinsa arvoinen juttu MM-kisoista [emoji6]

Mk-0:
Ikuisena elämäntapaintiaanina aina taskulamppu, sekä monitoimityökalu följyssä.
Extremevuodenaikoina oman A-kehän raja on kuivapuvun sisäpuoli.
Muut romut sitten kulkee yleensä veneessä, tai ilmatyynyaluksessa ja riippuen vuodenajasta/retken pituudesta joko isommassa tai pienemmässä vornin repussa.

SO:
Tuo monitoimityökalu on itselle ainainen kysymys. Aina on ollut mukana ja koskaan ei ole tarvinnut. Asetta sillä ei saa ehjättyä ja muut saa korjattua myöhemmin. Ajoi ehkä autossa/mopossa paikkansa ennen kuusiokolo- ja torxruuveja. Taskulamppu ja veitsi, joskus tulikyrpä lisäksi jos liikkuu vesistöillä.

Mk-0:

--- Lainaus käyttäjältä: SO - Joulukuu 21, 2020, 15:44 ---Tuo monitoimityökalu on itselle ainainen kysymys. Aina on ollut mukana ja koskaan ei ole tarvinnut. Asetta sillä ei saa ehjättyä ja muut saa korjattua myöhemmin. Ajoi ehkä autossa/mopossa paikkansa ennen kuusiokolo- ja torxruuveja. Taskulamppu ja veitsi, joskus tulikyrpä lisäksi jos liikkuu vesistöillä.

--- Lainaus päättyy ---

Monitoimityökalun Käyttöaste taitaa olla hyvin pitkälti omaan yksilölliseen elämänsisältöön sidottu.
20 vuoden aikana 6, vai 7 kertaa leatherman vaihtunut takuuhuollossa uuteen malliin.
Joskus totesin tarvitsevani takuuhuollon ajaksi varalaitetta, niin tilasin Gerberin Dieselin (taktisen mustana tottakai)
Joskus yhdystien pientareella aukasin ja putsasin kesken matkan ex taunuksesta kaasarin leathermannin avulla.
Kaverin veneessä saatiin detroitin 2-tahti diesel tulille, kun nahkamiehellä sain starttisolenoidin irti, auki, sekä tekohengitettyä sen takas elävien kirjoihin.
Viimeks eilen tartti Gerberiä, kun työpaikalla piti kemppi saada siirettyä viraapeli pellitöiden ajaksi hallin oven viereen ja hitsuuttelussa langan poikkomisessa + kaasulinssin puhtaana pitämisessä.
jli:
Minulla on aina "monitoimityökaluna" mukana noin usb-muistin kokoinen minilinkkari, jossa terä, hammastikku, sakset ja minipinsetit. Yllättävän usein tarvitsee - käytännössä joka päivä. Leathermania taas tulee käytettyä aika vähän.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta