Kirjoittaja Aihe: Mikä makuupussiksi?  (Luettu 6320 kertaa)

Ropeliz

 • *
 • Viestejä: 136
Mikä makuupussiksi?
« : Syyskuu 09, 2015, 15:21 »
Moron.Tämä vähän jälkijunassa kun juuri tilasin pussin, mutta mitä olette mieltä makuupussin hankinnasta, mitä on tullut hankittua ja millä perusteilla?Itse ostin varustelekanssa myynnissä olevan Hollannin ylijäämä "defence 4" ja siihen Gore päällinen sekä sisäsuoja. Kesäpussi on lopussa, joten se jäi vielä pois paketista.Perusteena itselläni oli tuo Carinthia:n kopio, sitä käytössä ilmeisesti laajemminkin. Miltei sama myös PV-jakokalustossa?Hankintatarve heräsi kun oma vanha pussi ei riitä koleilla ilmoilla.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

Perkeleen_Luoma

 • *
 • Viestejä: 1.229
Re: Mikä makuupussiksi?
« Vastaus #1 : Syyskuu 09, 2015, 15:52 »
Löytyy myös tuo Hollannin "defence 6". Eli siis Fecsa:n valmistama lisenssi pussi.

Juuri kun olin kertaamassa niin en muuta eroa huomannut kuin intin mallissa on tuo palosuojattu pohja. Oli ihan pränikät ja pussissa oli "Carinthia"

laput, malli oli ihan defence 6 vastaava, vaikkei maliia lukenutkaan lapussa. Kompressiopussi oli myös siviili mallia vastaava. Siihen en osaa sanoa löytyykö armeija malleista tuota alumiini "kerrosta". Ainakin oma alkaa "hohkaamaan" lämpö heti kun pussiin sukeltaa.

 Yli nollan tulee hiki pussissa jos vetskari on kiinni. Riippumatossa nukkuessa heräsin hikisenä yöllä vaikka oli nollan tienoilla ja pieni tuuli, jolta ei ollut mitään suojaa. Alla oli villahuopa.Löytyy myös toi Hollantilainen kesäpussi. Sillä pärjää noin 10 asteen keleissä, hyttysverkko iso +. Vetoketjulle voisi olla joku suojaläppä, viimaa herkästi läpi. Yhdessä ei ole tarvinnut näitä ikinä käyttää. Jos talvella pääsis kokeilemaan.Sitten löytyy tuo Savotta Military. Yleislaatu vähän epäilyttävä, huonon näköiset ompeleet, langanpäät repsottaa. Kompressiopussi repsahti melkein heti.

Vetskarin suojaläppä huono, sisällä eristetty läppä on noin 2cm leveä ja sojottaa ihan muualle kuin vetoketjun päälle. Kylmässä vittumainen kun kylmää viimaa paljaalle iholle. Hinnat ~100e, siihen hintaa saa jo uuden ihan oikeasti laadukkaan pussin mm. ulkoiluliikkeistä.Parhaan hinta-laatu suhteen saa ylijäämä pusseista. Jos pelko jonkun smäidästä pelottaa niin Carinthian defence sarja on pettämätön. Tai saahan noita välillä käyttämätöntä ylijäämää esim. Bundeswehriltä. Postit Saksasta Suomeen oli sen 60€ niin jäi itseltä tilaamatta.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
If you haven’t failed, you’re not trying hard enough.

Lämäri

 • *
 • Viestejä: 33
Re: Mikä makuupussiksi?
« Vastaus #2 : Elokuu 06, 2016, 21:26 »
Vanha carinthian pussi alkaa olla sen verran kulahtanut että uuden pussin hommaaminen alkaa olla ajankohtaista. Carinthia on myös suhteellisen iso ja painava nykyiseen käyttöön.

Ideana olisi koettaa mahduttaa parin kolmen päivän metsästyskamat camelbakin BFM:ään joten tilaa ei mahdottomasti ole.

Cumuluksen untuvapusseista ei ole kuulunut muuta kuin hyvää ja tällä  hetkellä sopivimmalta vaikuttaisi TENEQA 850 http://sleepingbags-cumulus.eu/uk/categories/sleeping-bags/down-sleeping-bags/teneqa-850?gid=58&vid=6" class="bbc_link" target="_blank" rel="noopener noreferrer">http://http://sleepingbags-cumulus.eu/uk/categories/sleeping-bags/down-sleeping-bags/teneqa-850?gid=58&vid=6

Painoa ei ole kuin 1330g ja Comfort  -14 ˚C ja Extreme : -44 ˚C. Ainoa mikä hirvittää on hinta mutta ei näitä joka vuosi ostella.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »

Sguggeboy

 • *
 • Viestejä: 79
Vs: Mikä makuupussiksi?
« Vastaus #3 : Helmikuu 22, 2019, 21:07 »
Mahtuuko hyvin nukkumaanCarinthia M05/Carinthia Defense 4 ssä harteikas kaveri?Noissahan pitäisi vissiin olla leveyttä 87 cm.Onko +5 kelissä jo liian kuuma nukkua tuolla?Riippumatto nukkumiseen lähinnä katsellut pussia.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 22, 2019, 21:41 kirjoittanut Sguggeboy »

Harski537

 • *
 • Viestejä: 29
Vs: Mikä makuupussiksi?
« Vastaus #4 : Maaliskuu 02, 2019, 18:58 »
Itse aloitin just carinthia Def 4. Versiolla ja se on pvn vastaava mut ilman kipinä suojaa. Nykyään omistan jo carinthia tropenin ja def 6. Ja jervenin kuoreksi. Hyvin on pärjännyt - 24 asteessa huomioiden apukeinot savotta käden lämmittimiä ja kuuma vesipullo. Ofc riittävällä alustalla. (tupla savotta)

Vähän käytetyssä näemmä carinthia def 4 myynnissä kans..
Seppäseuralainen ja Tapion poika.

Sguggeboy

 • *
 • Viestejä: 79
Vs: Mikä makuupussiksi?
« Vastaus #5 : Maaliskuu 03, 2019, 15:03 »
Joo Varustelekassa näyttää olevan uutena.Ja käytettynä Britti mallia(hartialeveys kapeampi briteillä näköjään).

hamiku

 • *
 • Viestejä: 117
Vs: Mikä makuupussiksi?
« Vastaus #6 : Toukokuu 14, 2019, 10:54 »
Itse olen noin 135cm hartioiden ympäriltä mitattuna, 196cm pituutta ja noin 100kg. ja hyvin mahtuu Defence 4 200cm versioon.

Jos et vielä ole ostanut ja haluat uuden makuupussin niin ota yhteyyttä niin teen mielellään tarjouksen, ensi viikolla saapuu se ensinmmäinen erä Carinthia Def1,4,6 ja Tropen meille.

terv.

MILDOT Finland
www.mildot.fi
Kotisivu ja kauppa: www.mildot.fi  /Instagram:mildot.fi
Facebook: Mildot Finland