Kirjoittaja Aihe: Piippu loppu sluut?  (Luettu 7825 kertaa)

haivula

  • *
  • Viestejä: 381
Re: Piippu loppu sluut?
« Vastaus #15 : Joulukuu 01, 2016, 08:21 »
Kyllähän se voisi tuo molyhomma ollakin syynä. Kun vähän vajaa kymmenkunta vuotta sitten aseen ostin, niin lähes samantien siirryin molyyn ja pelkästään sitä ammuin sitten viime vuoteen asti. Syynä vaihtoon se että Lapua ei kuulemma enää 8g molyscenaria tehnyt. Vähän huonosti asetta putsailin molyajat, eli ihan hyvin on voinut jäädä molyä piippuun enemmänkin, jos se nyt on yleensä jäädäkseen piippuun. Heti kun siirtyi nakuun huomasi että paskaa jää enemmän ja putsaamiseen on satsattava enemmän aikaa.Aikoinaan asiaa tutkin ja luin jostain jututsta että parikymmäntä nakua kun päästää molypiipusta läpi, niin molyt on mennyttä. Ymmärsin myös että suurin ongelma tulee siitä että ampuu vuorotelleen molyä ja nakua, välillä asetta putsaamatta, koska moly "kerrostuu" jollain lailla piippuun. Kun siirryin molystä nakuun putsasasin kyllä asetta aika perinpohjaisesti niin kauan että mitään ei näyttänyt irtoavan. Käytin jp:N pastaa ja VGF:n tulppia erikoispaskaiseen piippuun (näitä vihertäviä missä on vissiin jotain ALa:n kuvaamaa mukana) ja sitten eliminaattoria aina välillä. Tämän tein pariinkin kertaan ja nyt sitten joka ratakäynnin jälkeen kanssa huolellinen putsi. JP-tulppa-käsittleykin useammin.Mistäköhän noita FINZKin liittämän jutun myrkkyjä saisi hommattua, tai löytyykö jotain vastaavia aineita joilla jutussa kuvattua käsittelyä voisi testata?No viisainta voisi olla laittaa piippu sepälle tutkittavaksi samalla kun muuta asiaa tulee, niin ei tarvitse itse lyijyjen kanssa sekoilla.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
\"Mistäs jos opetettelisit ampumaan?\"

Perkeleen_Luoma

  • *
  • Viestejä: 1.341
Re: Piippu loppu sluut?
« Vastaus #16 : Joulukuu 01, 2016, 09:19 »
Voihan se molyjen poistokin olla ongelman taustalla.

Eräiden teorioiden mukaan se moly junttautuu paineessa ja lämmössä piipun koloihin. Ja muodostaa suojaavan kerroksen.

Kuitenkin korroosio ja lämpöeroosia heikentää piippua molyjen alta.

Kun molyt hiotaan pois paljastuu hauras kerros terästä, joka pilaa käynnin.Joskus näitä tuli lueskeltua paljonkin ja päätin etten molyyn sekaannu.Ekana etsisin kuitenkin sieltä optiikan puolelta. Kiinnitys kunnollinen, mikä putki yms?
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
If you haven’t failed, you’re not trying hard enough.

haivula

  • *
  • Viestejä: 381
Re: Piippu loppu sluut?
« Vastaus #17 : Maaliskuu 21, 2017, 09:13 »
No nyt on vähän pyssyn tilaa selvitelty.Kaikenlaista pientä seppä löysi :)Berserkkin asennus oli mennyt allekirjoittaneelta pieleen. Lukko ei sulkenut ihan loppuun asti. Tämä voi vaikuttaa käyntiin. Varmistin ei myöskään pelannut kunnolla vaan sekin jotenkin kanitti lukkoon. Tämäkin voi vaikuttaa käyntiin. Muutenkaan berserkki ei istahtanut oikeasti "out of the box", eli petaus paikallaan. Voi vaikuttaa käyntiin. Laukaisussakin oli jotain häikkää joka johti kuulemma siihen että liipasimessa oli ylimääräistä liikettä. Tämäkin todennäköisesti vaikuttaa käyntiin. Jälkikäteen asennettu picatinnykisko (ostin jonkun itse tekemän, halvalla kun sai :)) oli kuulemma mallia banaani. Kaippa tämäkin voi vaikuttaa käyntiin. Ylimenon paikkeilta oli kuulemma irronnut todella paljon paskaa. Voinee vaikuttaa käyntiin. Piippu on kuulemma tiukka, mutta kunnossa ja sopivan porkkanan mallinen.Nämä nyt 1. muistui mieleen :) Toivotaan että näiden korjausten jälkeen rupaa tunnelin päästä pilkottamaan valo, joka ei ole juna.Päätin tämän rulianssin jälkeen aloittaa homman "puhtaalta pöydältä" eli lähdes nollasta lähden uutta luottolatausta hakemaan. Todennäköisesti yritän löytää käynnin grammaa painavammasta kuulasta (9g). Varmaan kokeilen ensin ihan tehdastavaralla. 1. testiin menee ihan verrokiksi Norman electroni (7.8g). Sitten täytynee jostain hommata 9g scenaria ja muuta vastaavaa. Saa ehdotellakin.edittiä vielä. Nyt kävin radalla kokeilemassa ihan halvimmalla 7,8 grammasella Normalla (hylsyt käyttöön). Kohdistukseen meni ensimmäiset 12 laukausta. Piippu ja varsinkin vaimennin rupesi käymään niin kuumana että ruuvasin sen pois sipaisin vielä pikaisesti 3 laakia ja ihan hyvältä näytti. Jatketaan harjoituksia ja toivotaan että ase on saanut, jos ei nyt uutta elämää niin pari vuotta lisäaikaa ainakin :)
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »
\"Mistäs jos opetettelisit ampumaan?\"

Lefa

  • *
  • Viestejä: 30
Re: Piippu loppu sluut?
« Vastaus #18 : Maaliskuu 22, 2017, 17:43 »
Vähän off topicina tähän, että Moly kerrostuu WS2 ja hBN eivät tartu itseensä.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00 kirjoittanut Guest »