TARKKA-AMPUJAKILTA

Avoin Keskustelu => Varusteet => Aiheen aloitti: haivula - Tammikuu 30, 2009, 15:48

Otsikko: Aseen maalausta.
Kirjoitti: haivula - Tammikuu 30, 2009, 15:48
Päiviä.Tästä on varmaan muitakin keskusteluja, eli ohjatkaa modet sellaiseen jos parhaaksi näette. Vastauksia kysymyksiini en kuitenkaan haku-toiminnolla löytänyt.Pitkällisten pahkulointien jälkeen päädyin kuitenkin ihan vaan spraylla maalaamaan torrakon. Tällaista tämä jahkailijan elämä on ...Ensimmäinen ongelma on pohjatyö. Ase siis stanless tikka. Onko ss tikan pintaa tarpeellista hioa, vai riittääkö pelkkä asetonilla putsaus? Pinta on kuitenkin huomattavasti

epätasaisempi kuin normaalisti?Toisena mietin maalivaihtoehtoa. Mitä eroa on motonetin 4 - 6 euron mustalla pohjamaalilla ja 4 euron mattamaalilla kontra krylon? Onko jälki kestävämpää tai jotenkin muuten

parempaa? Onko krylon esimerkiksi vielä heijastamattomampaa kuin perus mattamaali? Kannattaako käyttää kuumankestäviä pohjamaaleja, eli saavutetaanko sillä jotain hyötyä?T3:n tukinkin ajattelin hioa ja maalata. Luulisi sprain pysyvän siinäkin, edes vähän aikaa.Toisella foorumilla kovasti pelottelivat, että tarkkuus kärsii ja rekyylinvasteruuvi aiheuttaa ongelmia jos tukin menee irrottamaan. Pitääkö paikkansa?tv haivula
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: LSa - Tammikuu 30, 2009, 21:56
Mulla on projektina muokata ja maalata ase jokamiehen saavutettavissa olevilla ratkaisuilla ja tehdä hommasta artikkeli. Pohjana Tikka T3 varmint. Osa vermeistä on vielä saapumatta, joten ihan hengittämättä ei kannata odotella.Maalina on Krylon. Sillä ei saa kestävää jälkeä. Tarkoitukseen sopivaa kylläkin.Tikan materiaalit ovat kaukana hyvistä maalattavista. Aseessa on ainakin neljää eri ominaisuuksia omaavaa muovia.Hyvää ja "kestävää" jälkeä jos haluat niin maalauta/maalaa ammattimaaleilla. Pohjatyöt ovat ERITTÄIN tärkeä osa lopputulosta. Kysy muovien maalauksen ammattilaisilta.Aseen teippaus ja teipin päälle maalaus on brittijoukoilla normaali toimi. Voi toimia ihan hyvin.
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: Homer - Tammikuu 31, 2009, 00:32
Lainaus käyttäjältä: "LSa"
Aseen teippaus ja teipin päälle maalaus on brittijoukoilla normaali toimi. Voi toimia ihan hyvin.

Ideana tosi hyvä. Saa vaihdeltua väriä vuodenajan ja maaston mukaan eikä "pilaa" asetta, vaan suojaa sitä entistä paremmin. Epäonnistunut maalauskin aiheuttaa teipin päälle vetäistynä paljon vähemmän manaamista. Tosin teipin päälle ei kaikkia hienoja digicamopikseleitä pysty maalaamaan, mutta eiköhän ase sulaudu maastoon ilman niitäkin.
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: MSa - Tammikuu 31, 2009, 13:09
Mä en ole maalarikouluja käyny, mutta muutaman torrakon värin vaihtanut menestyksekkäästi. Yhden oman vaimentimen maalaus meni vitux kun menin pudottaa sen pajan lattialle viimmesen maalikerroksen vielä kuivuessa...  :roll:Mun kaikkien aikojen eka potilas Tikka M65 + Custom vaneritukki

- raudat irti, tuumailua. vähän ruosteessa ja sinistykset kulunut.  

- armotonta teippausta niihin kohtiin joita ei halunnut hiekkapuhaltaa, mm. lukkopultti. Lukon pään ja kammen puhalsin.

- laukaisukoneisto irti, piipun suu sekä patruunapesä että lukonkehyksen sisäosa hyvin tukkoon finfoamilla tai vast

- kaikki osat järkevästi rautalangalla ripustettaviksi jo nyt jotta ne saa helposti rispustettua kuivumaan maalausten välissä

- sitten hiekkapuhalluskone laulamaan. ei turhan krouvia hiekkaa, jotta ei tule liian rosoinen pinta. jos jollain on lasikuulapuhallus käytössä, niin käy yhtä hyvin.

- paineilmalla HYVIN kaikki hiekka pois, ei kannata hikisillä käsillä nyt klähmiä paljaita rautoja.- sitten tulee se monen pelkäämä vaihe, ruiskumaalaus.

- ihan normaali bilteman yläsäilöruisku.

- maalina automaalaamoista 2-komponenttinen maali. Mulla RAL 6015 on perussurullinen OD-nato-oliivi pohjavärinä. Tähän on jo maalikaupassa sotkettu sekaan hiukan vajaalla 1:1 sekoitussuhteella mattapastaa täysmatan pinnan saamiseksi.

- Maalin sekaan kovetetta puolet maalin määrästä. Eli 1dl maalia ja 0,5dl kovetetta. Sekoitetaan. Sitten osa ruiskuun ja mukaan ohenninta sopivasti. Käytän itse xyleeniä ohenteena, tinnerikin on toiminut.

- ohut kuiru väriä päälle rautoihin, kompuran paineena mulla on luokkaa 2,5bar, ehkä vähän alhainen. Käytäntö opettaa kyllä millä paineella ja paljonko ruiskusta säätää tavaraa tulemaan.

- Ennemmin monta ohutta kerrosta kuin yksi valuva....

- sitten 3-4kerrosta maalia niskaan ja hyvä tulee. Kerrokset kuivuvat kun vetää ohuella maalilla noin 15minuutissa jolloin voi vetää uuden ohuen kerroksen.

- sitten antaa rautoje rauhassa kuivua päivän verran. epoksimaalit kuivuvat lämmön vaikutuksesta nopeammin.

- sitten raudat kasaan.Ihmettelen nyt vieläkin kuinka kulutuskestävä pinnoista tulee. Kyseinen ase oli viimeksi männyssä mukana kun kyttäilin pauroja. Esim kovalle hankaukselle joutuva lukonkammen pää on vain kiillottunut kovassa käytössä. Ei muuta.Muoviosien maalaaminen vaatinee sopivat pohjamaalin tartunnan varmistamiseksi. Tästä ei ole kokemusta, mutta kannattanee jälleen konsultoida automaalaamoita jotka korjailevat kolhittuja muoviosia autoihin...Esimerkin kivääri ENNEN (http://http) ja JÄLKEEN (http://http).Suosittelen.MSa
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: mika - Tammikuu 31, 2009, 15:46
heitän minäkin oman rikkana rokkaan. Eli kohteena oli AR10. Maalina krylon paukkupurkista. Sitten pyssy käteen ja asentoonilla rasvat pois. Kiikarin linssit ja säätömerkinnät peittoon teipillä. Terassille mukana: 2ploa keskikaljaa, krylon, sanomalehti ja pyssy. Sitten krylonilla maalia pintaan. Ei näyttelyhelmi mut hyvin se naamiona menee. Maali on pysynyt hyvin mitä nyt suttaantunut pyssyn rasvaan ja vahinkoeläinten eritteisiin. ;) jos kuluu tms voi vetää purkista lisää maalia päälle.
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: tverho - Tammikuu 31, 2009, 18:44
No tämä mikan reseptihän vaikuttaa hyvältä. Mistäpäin pääkaupunkiseutua krylonia saa? Motonetin ja Tarjoustalon maaleja on jo, mutta värivalikoima ei ole riittävän taktinen. Lisäksi vaihdan keskarin kokakolaan. t tommi
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: msk - Tammikuu 31, 2009, 19:49
Tuo Msa:n menetelmä on mulla kestänyt normaalia remuamista varsin hyvin. Vielä ei ole yhtään venttiä missään eikä maalipinta ole muuttunut tai alkanut irtoilemaan vaikka on kasteltu ja pakastettu. Suosittelen.
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: SpA - Helmikuu 01, 2009, 10:24
Lainaus käyttäjältä: "tverho"
No tämä mikan reseptihän vaikuttaa hyvältä. Mistäpäin pääkaupunkiseutua krylonia saa? Motonetin ja Tarjoustalon maaleja on jo, mutta värivalikoima ei ole riittävän taktinen. Lisäksi vaihdan keskarin kokakolaan. t tommi


Pentisol KY Järvenpäässä myi ainakin kesällä 10e/purkki hintaan. Kannattaa soitella saatavuutta. Lähettivät matkahuollon kautta vähän kauemmaksikin.Itse olen kanssa maalaillut mikan tyylillä ja ihan kenttäkelpoista jälkeä on tullut. Netti pursuaa ohjeita krylonilla leikkimiseen.
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: PL - Helmikuu 02, 2009, 08:27
Lainaus käyttäjältä: "MSa"
Mä en ole maalarikouluja käyny, mutta muutaman torrakon värin vaihtanut menestyksekkäästi. Yhden oman vaimentimen maalaus meni vitux kun menin pudottaa sen pajan lattialle viimmesen maalikerroksen vielä kuivuessa...  :roll:

MSa


Tänään oli lehdessä kun jossain kellarimaalaamossa oli sattunut räjähdys. Ihan ekaks putkahti mieleen MSa:n paja... :DItse maalasin TRG:n Krylonilla Mikan tyylillä (ei ollut kyllä mitään juomaa mukana). Käärin Zeissin tuorekelmuun koska luonto ei antanut periksi maalailla optiikkaa. Piipun suun suojasin korvatulpalla. Rasvanpoiston suoritin jollain tarkoitukseen valmistetulla spraylla. Fosfatoiduissa osissa maali on pysynyt erinomaisesti, mustanitratussa suujarrussa ja eloksoidussa alumiiniruodossa hieman heikommin (hilseilee pois). Karheassa muovitukissa maali on pysynyt yllättävän hyvin, tosin otepinnoista kulunut pois.
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: JTa - Helmikuu 02, 2009, 16:04
Itse aion hoitaa tuon aseen maalauksen tuolla Mikan tyylillä + brittien käyttämällä teipillä. Tosin ei tartte kryloneita kun on mattateippi alla.
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: MSa - Helmikuu 02, 2009, 22:01
Lainaus käyttäjältä: "PL"

Tänään oli lehdessä kun jossain kellarimaalaamossa oli sattunut räjähdys. Ihan ekaks putkahti mieleen MSa:n paja... :D


Maalaushommista tulin juuri montusta, ikkunat täällä toistaseksi vielä ehjät ja kulmakarvat tallella...  :lol:  MSa
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: Koheltaja - Helmikuu 03, 2009, 08:08
Kyllä mä olisin ihan riispektin vuoksi ojentanut lehtimiehelle satasen ja sanonut että kirjoita kellarissa räjähtäneestä pontikkapannusta äläkä maalaamosta...On muuten sitten harvinaisen tosiasia että varsinkin 2-K maalisumu on räjähdysherkkää tavaraa, varsinkin pienessä suljetussa tilassa missä ei ole riittävää ilmanvaihtoa. Kannattaa kiinnittää huomiota sähkölaitteiden IP merkintöihin sekä halogenien poistoon, myös tuuletuspuhallin saisi mielummin puhaltaa ilmaa sisälle kuin imeä sisältä ulos, varsinkin jos puhaltimen moottori ei ole suojattu...
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: JKr - Helmikuu 03, 2009, 13:33
Vanhaan  Trg:n pistin tukkiin jtn yber-taktista maalia kuolemankauppiaalta. Olikohan stanag-kamaa: )Pysyvyys oli luokkaa yksi reissu metsässä. Raudat sai hyvin peittoon teipillä. Kiitos Jta lahjoituksesta:)
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: JTa - Helmikuu 03, 2009, 20:28
Lainaus käyttäjältä: "JKr"
Vanhaan  Trg:n pistin tukkiin jtn yber-taktista maalia kuolemankauppiaalta. Olikohan stanag-kamaa: )Pysyvyys oli luokkaa yksi reissu metsässä. Raudat sai hyvin peittoon teipillä. Kiitos Jta lahjoituksesta:)


Kokeilitko muuten piipan päällä sitä teippiä? Meinaan, miten se mahtaa lämmöstä tykätä?  :D
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: Karhu - Helmikuu 04, 2009, 15:03
Itse ajattelin tulevaan Roedalen ACS tukkiin maaliksi aluksi Cerakotea, mutta sen pöyristyttävän kallis hinta taitaa kaataa maalivalinnan GunKoten suuntaan. Kuvioksi ajattelin leikkauttaa plotterilla FINPAT digikuviota tarrasabluunoiksi. Maalit pintaan Sata minijetillä taikka kynäruiskulla, kun sellaiset sattuu kalustosta löytymään. Maalausprojekti asettuu varmaankin tulevalle kesälle. Tuota tarrasabluunaa kannattaa tilata kerralla vähän enempi, eli kun aika koittaa saattaa olla että varastostani löytyisi halukkaille digikuviota omakustannehintaan.
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: JKr - Helmikuu 04, 2009, 19:46
Lainaus käyttäjältä: "JTa"

Kokeilitko muuten piipan päällä sitä teippiä? Meinaan, miten se mahtaa lämmöstä tykätä?  :D


Piipun päälle pistin jotain vanhaa u.s camoo, erkan tapaista. Aina välillä sai painella sitä kiinni.

kiikarin ympäri sitä sun kamaa ja kyllä se siinä pysyi.
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: pkivela - Helmikuu 13, 2009, 10:38
Lainaus käyttäjältä: "stalker"
Itse ajattelin tulevaan Roedalen ACS tukkiin maaliksi aluksi Cerakotea, mutta sen pöyristyttävän kallis hinta taitaa kaataa maalivalinnan GunKoten suuntaan. Kuvioksi ajattelin leikkauttaa plotterilla FINPAT digikuviota tarrasabluunoiksi. Maalit pintaan Sata minijetillä taikka kynäruiskulla, kun sellaiset sattuu kalustosta löytymään. Maalausprojekti asettuu varmaankin tulevalle kesälle. Tuota tarrasabluunaa kannattaa tilata kerralla vähän enempi, eli kun aika koittaa saattaa olla että varastostani löytyisi halukkaille digikuviota omakustannehintaan.


Tuollai saa armykuvion.Siviilipuolella on joskus tehty niinkin esim. venemaalauksessa, että laitellaan kaislaa, heinää ja lehtiä sabluunoiksi ja päälle spray.

Sitten toistetaan tarpeen mukaan eri värillä eri sabluunoilla. On tullut mielenkiintoisia kuvioita.
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: Maahinen - Helmikuu 13, 2009, 20:51
Lainaus käyttäjältä: "pkivela"
Lainaus käyttäjältä: "stalker"
Itse ajattelin tulevaan Roedalen ACS tukkiin maaliksi aluksi Cerakotea, mutta sen pöyristyttävän kallis hinta taitaa kaataa maalivalinnan GunKoten suuntaan. Kuvioksi ajattelin leikkauttaa plotterilla FINPAT digikuviota tarrasabluunoiksi. Maalit pintaan Sata minijetillä taikka kynäruiskulla, kun sellaiset sattuu kalustosta löytymään. Maalausprojekti asettuu varmaankin tulevalle kesälle. Tuota tarrasabluunaa kannattaa tilata kerralla vähän enempi, eli kun aika koittaa saattaa olla että varastostani löytyisi halukkaille digikuviota omakustannehintaan.


Tuollai saa armykuvion.Siviilipuolella on joskus tehty niinkin esim. venemaalauksessa, että laitellaan kaislaa, heinää ja lehtiä sabluunoiksi ja päälle spray.

Sitten toistetaan tarpeen mukaan eri värillä eri sabluunoilla. On tullut mielenkiintoisia kuvioita.


Havut käy aseessa hyvinä sabluunoina. Olen nähnyt sellaisen johon oli vedetty vihreä pohja, havut päälle ja mustaa sprayta. Ja oli niin hyvän näkönen että aatelin kokeilla itekkin. En vain ole saanut aikaseksi.  :roll:
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: pkivela - Helmikuu 14, 2009, 11:04
Naamioinnista yleensä, tässä kaveri rakentanut hyvä naamion veneeseen.

Pohjana selvästi ns. sabluunamaalaus.

http://forum.eralle.net/viewtopic.php?p=594929&highlight=#594929(http://http://img513.imageshack.us/img513/2827/puskkaveneyq7.jpg)(http://http://img512.imageshack.us/img512/8209/jahti08021jpgmuokattutp1.jpg)(http://http://img186.imageshack.us/img186/6333/puskavenenn5.jpg)
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: Homer - Helmikuu 23, 2009, 17:26
Tuon rehumäärän alla saisi olla vaikka keltainen vene :D
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: T.T.Y - Toukokuu 18, 2009, 20:57
(http://http://x-ray.sytes.net/~gamma/snowy.jpg)

Teippi+Maali niin hyvä tulee. pysyny ~20 mettäryynäystä talvella. kannattaa teipaillessa vain varmistella että lippaat sun muut kilkkeet lähtee kunnolla irti ja kiinni

ei kukaan haluaasi vaihtaa tuota bipodia harrisiin?  :whistle:T.T.Y
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: SpA - Kesäkuu 04, 2009, 15:11
Lainaus käyttäjältä: "karra"
Ootko huomannu mitään ruostumisongelmia tuon piipun päälle teippailun johdosta?

Itsellä ainakin rupes piekkarissa teipin alle jäänyt kosteus näkymään lievänä ruoste kukkasena piipun pinnassa.

Lähti tosin komiasti öljyrätillä pyyhkääsemällä.

Onko kellään tietoa mistä saa krylonia oliivin vihreänä?

Näyttäisi olevan lähes jokapaikasta lopussa!!??


Itse teippailin juuri piekkaria Kärkkäiseltä ostetulla kangasteipillä (joku mossy oak kuvio se oli). Pitääpä katsella alkaako ruostetta ilmaantua. Lähes kaikilla metallipinnoilla on kyllä kerros Krylonia :)Itse olen Krylonit hankkinut Pentisolilta. Oletko jo kysynyt sieltä?Itse en hirveästi välitä Krylonin värikartasta. Oliivin vihreä on todella tumma ja harmahtava, ruskea samaten todella tumma. Lisäksi pari parasta väriä on kadonnut camouflage-sarjasta kokonaan. Viimeksi maalasin kaverin pyssyn Begadin maaleilla. Pinta on matta ja pysynyt ihan hyvin pienessä rymellyksessäkin. Tosin kaveri antoi aseen kuivua ihailtavalla maltilla neljä vuorokautta maalauksen jälkeen. Begadin maaleja myy Suomessa Tmi. Hi-Flow (http://http). Maalit oli tämä aseen omistaja hankkinut. Kuvittelisin että sävyt olivat oliivin vihreä, ruskea ja tumman vihreä. Tumman vihreä oli sellainen tyypillinen metsän vihreä, ruskea muistutti hieman m/91-pukujen violettiin vivahtavaa tummaa ruskeaa ja OD taas oli sellainen sinapin vihreä ja khakin sävytteinen. Noilla kolmella värillä kontrastit jäivät aika mitättömiksi. Etenkin jotain vaaleampaa sävyä olisin kaivannut. Itse ehkä menisin tumman ruskean sijasta kojootilla.EDIT: Begadin maalien suuttimet olivat aika kauheita. Roiskivat herkästi ja ovat tarkkoja painalluksesta. Löytyipä vielä tällainen linkki, mutta mielestäni mikään kuvan sävyistä ei vastaa niitä Begadi-maaleja joilla itse maalasin :D här var så god (http://http)
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: T.T.Y - Kesäkuu 10, 2009, 00:24
Lainaus käyttäjältä: "karra"
Ootko huomannu mitään ruostumisongelmia tuon piipun päälle teippailun johdosta?

Itsellä ainakin rupes piekkarissa teipin alle jäänyt kosteus näkymään lievänä ruoste kukkasena piipun pinnassa.

Lähti tosin komiasti öljyrätillä pyyhkääsemällä.

Onko kellään tietoa mistä saa krylonia oliivin vihreänä?

Näyttäisi olevan lähes jokapaikasta lopussa!!??


Mitään ruostumiseen viittaavaa ei oo ilmennyt.

Taitaa riippua teipistä aikalailla reippaasti pääseekö ruostumaan.

Tulevaisuudessa tulee uutta kivaa kuviota kun pääsee vaihtamaan tukkia+uutta piippaa ja lisäämään vaimennintaTerveisin

T.T.Y
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: T.T.Y - Elokuu 05, 2009, 11:41
(http://http://x-ray.sytes.net/~gamma/brusheja/butt.png)tuosta vähä lisää maalookuvia, kyseinen persusta onjo myyty eteenpäin ja tilalla on perusmusta a2:n joka odottaa väriä pintaan.

Hupaisasti joku kerkesi nimetä tuon jo TNMT teemaksi. seuraavaksi kai suuntaamme muumi-linjalleT.T.Y
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: TH - Syyskuu 06, 2011, 08:33
Jatketaan vanhalla aiheella ja lisäkysymyksellä: Krylonin sivuilla opastetaan, että pintaan pitäisi vetää hyvä ruosteenestopohjamaali ennen camomaalia. Okei, minulta löytyy sinkkifosfaattiprimeria, joka on varsin hyvää ruosteenestäjänä. Mutta, koska sinkkifosfaatti on "aktiivinen" niin mitä se mahtaa tehdä aseen (T3) sinistykselle - vai tekeekö mitään?
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: huti-kuti - Syyskuu 13, 2011, 22:43
Lainaus käyttäjältä: "TH"
Jatketaan vanhalla aiheella ja lisäkysymyksellä: Krylonin sivuilla opastetaan, että pintaan pitäisi vetää hyvä ruosteenestopohjamaali ennen camomaalia. Okei, minulta löytyy sinkkifosfaattiprimeria, joka on varsin hyvää ruosteenestäjänä. Mutta, koska sinkkifosfaatti on "aktiivinen" niin mitä se mahtaa tehdä aseen (T3) sinistykselle - vai tekeekö mitään?

onkos sillä merkitystä, jos maalaat raudat niin sinistyshän on mennyttä ainakin siinä vaiheessa jos päätät poistaa maalin jossain vaiheessa.itse kun kiväärin maalasin, niin alusta asti oli selvää uudelleen sinistyksen olevan paikallaan, jos maalipinnasta joskus päätän luopua.kryloni taisi olla yksikomponenttimaalia, en ole sitä koskaan käyttänyt joten en siitä sen kummemmin tiedä. suosittelisin pohja- sekä pintamaaliksi kaksikomponenttimaalia.

tavallaan perseelleen meni minulla maalaus, kun uskoin tutun maalarin neuvoa. laitoin neuvon mukaan pohjamaaliksi normaalia pohjamaalia ja pinnaksi kaksikomponenttimaalia.nyt sitten raudan ja kovan pintamaalin välissä on pehmeä kerros ja maali ei pysy kunnolla kiinni. eli uudelleenmaalaus on jossain välissä paikallaan
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: Sami83 - Lokakuu 08, 2012, 19:01
Herätellääs tätäkin, elikkä pitäs toho Remarin 25 maalia ruiskia.Oiskos kellään mitää neuvoja millä maalilla kannattaa sohia ?Väriks kelasin näin alkuu ihan olive green yksväriseks tai kokonaa mustaks, sitten kun ase alkaa olemaan tuunattu nii sit vois harkita jotai hienompaa camoo, mut nyt toistaseks tyytyisin iha yksväriseen.
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: HJu - Lokakuu 08, 2012, 19:17
R-25:n orginaalikamokuosi on tehty kalvolla. Jos sen haluaa alta pois niin muistaakseni asetonilla lähtee. Toisaalta jos ase tulee käyttöön niin voihan sen päälle ruiskia mitä vaan. En lähtisi maalaamaan tuohon aseeseen 1-väristä pohjaa kun ase on valmiiksi monivärinen. Optiikkaa en raaskisi maalata mutta camoteippi ajaa saman asian.Arskoissa kannattaa hiekka- ja lasikuulapuhallukset jättää väliin koska kova-anodisointi voi ottaa osumaa. Anodisoinnin alta alumiini on pehmeämpää.
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: Sami83 - Lokakuu 08, 2012, 21:32
Lainaus käyttäjältä: "HJu"
R-25:n orginaalikamokuosi on tehty kalvolla. Jos sen haluaa alta pois niin muistaakseni asetonilla lähtee. Toisaalta jos ase tulee käyttöön niin voihan sen päälle ruiskia mitä vaan. En lähtisi maalaamaan tuohon aseeseen 1-väristä pohjaa kun ase on valmiiksi monivärinen. Optiikkaa en raaskisi maalata mutta camoteippi ajaa saman asian.Arskoissa kannattaa hiekka- ja lasikuulapuhallukset jättää väliin koska kova-anodisointi voi ottaa osumaa. Anodisoinnin alta alumiini on pehmeämpää.


OK, ase siis tulee käyttöön ja tulee olemaan maastossa ja radoilla nii paljo mukana kun vaan kerkiän.. :)Joo mietin tossa jos sen mustaks heläyttäis nii sitten ku joskus mulla alkaa olee se tuunattu valmiiks kaikki lisä palikat sun muut, nii sit ois siihe mustaa pohjaa helppo maalata joku camo, mutta tosiaa mulla itellä ei ole paikka missä ton aseen tukit vois irrotella ja maalta, ku asun kerrostalossa niin. Vai miten te kaikki arska miehet ootte maalannu omanne, ootteko suihkinu päälle vaa vai oottekos irrotellu osat ja pala kerralla maalannu ?
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: Homer - Lokakuu 08, 2012, 22:57
Lainaus käyttäjältä: "Sami83"
mustaa pohjaa helppo maalata joku camo

Miksi mustaan pohjaan olisi helppoa/helpompaa maalata camo?
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: Sami83 - Lokakuu 09, 2012, 00:22
Lainaus käyttäjältä: "Homer"
Lainaus käyttäjältä: "Sami83"
mustaa pohjaa helppo maalata joku camo

Miksi mustaan pohjaan olisi helppoa/helpompaa maalata camo?


Emt :) on se varmaa sellasee yksvärisee helpompaa ku toho omaa camoo.. tää on vaa tällänen mun fiilis.. en tiedä sit ku en oo ite koskaa mitää asetta maalannu
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: Homer - Lokakuu 09, 2012, 07:29
Siis haluat maalata camo-värisen aseen yksiväriseksi, että siihen on helpompaa maalata joku camo?Useimmiten camoilumaalaus on parempi tehdä niin, että aloitetaan vaaleasta maalista, mutta eihän sekään mikään ehdoton sääntö ole. Tapoja ja toteutuksia on niin monia. Jos kuvankäsittelyohjelmia on käytössä niin niillä on aika helppoa kokeilla suunnitelmiaan ennen kuin painaa sprayn tai ruiskun nappia.
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: Sami83 - Lokakuu 09, 2012, 10:42
Lainaus käyttäjältä: "Homer"
Siis haluat maalata camo-värisen aseen yksiväriseksi, että siihen on helpompaa maalata joku camo?Useimmiten camoilumaalaus on parempi tehdä niin, että aloitetaan vaaleasta maalista, mutta eihän sekään mikään ehdoton sääntö ole. Tapoja ja toteutuksia on niin monia. Jos kuvankäsittelyohjelmia on käytössä niin niillä on aika helppoa kokeilla suunnitelmiaan ennen kuin painaa sprayn tai ruiskun nappia.


Siis ku en ole koskaan maalannut mitään asetta, niin ajattelin nyt maalata ton aseen yksväriseks ja sitten joskus jos opin ja uskallan nii duunaan sit jonku camon siihe, musta vois olla siitä kiva ku toho kummiski tulee ostettua lisä palikkaa sun muuta nii ne yleensä ne palikat on mustia. Nii ois sit saman värinen.En tiedä onko se helpomaa siihe mustaa heittää camoo, mut en uskaltas nyt lähtee sotkee heti camoo ku en ole ikänä töhriny edes asematunnelin seiniä :)
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: Tuukka - Lokakuu 09, 2012, 11:59
(http://http://www.aseutra.fi/assets/images/tuotteet/Jet-Z/HK417_CQB-BL_Short_Dot.jpg)Maalina käytetty NFM EC Paintia ( http://http://www.nfm.no/EC-Paint.html )
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: Sami83 - Lokakuu 09, 2012, 12:05
Lainaus käyttäjältä: "Tuukka"
(http://http://www.aseutra.fi/assets/images/tuotteet/Jet-Z/HK417_CQB-BL_Short_Dot.jpg)Maalina käytetty NFM EC Paintia ( http://http://www.nfm.no/EC-Paint.html )


cool, toiha siisti on.Onko maali pysyny hyvin ? Maalasitko vaan toho ihan päälle, vai puritko aseen ja pala kerralla ?
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: Tuukka - Lokakuu 09, 2012, 13:00
Päälle vain.Ei tuolla hirveästi ole "tetsattu", lähinnä tuo maalattiin mainoskuvauksia varten, joten pysyvyydestä rankemmassa käytössä en osaa tarkemmin sanoa.
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: Aake1 - Lokakuu 09, 2012, 20:24
Krylonillakin saa ihan hauskoja kuvioita aikaiseksi. Tässä oma Sako P54T joka maalattu Krylonin khaki ja matta musta spraymaaleilla.(http://http://i1.aijaa.com/t/00327/11067374.t.jpg) (http://http)*edit: en saanu isoo kuvaa näkyy,mut klikkaamalla kuvaa näkee suuremman.
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: Sami83 - Lokakuu 09, 2012, 21:11
joo, tota krylon maalia sai ennen Järvenpäästä tosta, mutta sanoivat ettei ole enää myynnisä niillä.Eikä osaneet sanoa mistä krylonia sais
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: Homer - Lokakuu 09, 2012, 21:20
Mä tilasin keväällä englannista, mutten nyt tältä istumalta muista ostopaikkaa. Oli kuitenkin rahteineenkin halvempaa kuin täällä. Tosin kun edes sen verran vaivautuu, että naputtaa googlea, niin löytyy ostopaikkoja suomestakin.Edit: löytyi http://www.patrolbase.co.uk/krylon-spray-paint
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: JackDaniel - Lokakuu 10, 2012, 11:02
Ei varmaankaan aivan Krylonin veroista mutta Motipin gamomaaleja on monikin kehunut hinta-laatusuhteeltaan. Paukkupullossa 7-8€ hujakoilla, ainakin Motonetistä löytyy tota. Ite sotkin tuon yhden projektin osin noilla mutta kestävyydestä en vielä osaa sanoa mitään.http://www.motonet.fi/motonet/tuotteet/Camouflage-naamiointimaalit
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: Sami83 - Lokakuu 10, 2012, 16:35
http://www.youtube.com/watch?v=FcMtAsQu2Jw Tollasen jos tekis, ei näytä kovin vaikeelta, mutta tuo onki airsoft vehje.
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: Lumminen - Syyskuu 24, 2013, 21:09
kohta alkaa olla ajan kohtainen asia kun tulee ase vihdoin kotiin!Elikkäs mulla on kiikarissa teippaus jota olen ajatellut aseeseenkin

http://i1319.photobucket.com/albums/t661/lumminen/SAM_3295_zpsd6469dc7.jpg

tuommonen, se on kai jonkinmoista tuninkiautoteippiä :D

mutta ite oon tyytyväinen :)se vain mietityttää että laittasko piippaan vai lämpeneekö liikaa  :think:
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: JKontturi - Syyskuu 27, 2013, 21:13
Itselläni on piippukin maalattu ja ihan ilman ongelmia. Ei ainakaan vielä ole lämpö tehnyt kepposia edes vaimentimen päässä...
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: Juuso.L - Syyskuu 27, 2013, 22:25
Oma piippu myös maalattu ja eilen ammuin sen niin kuumaksi että rakkulat tuli käteen kun hölmönä piti sitä kokeilla, mutta positiivista että motonetinkin kilikoli kestää lämpöä. :oops:  :lol:
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: Lumminen - Syyskuu 28, 2013, 12:36
mietin vaan tuota teipin liimapuolta  :think:  mutta eihän se selviä kun kokeilemalla :D

jos kärähtää nii sitte maalia !
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: J-MK - Helmikuu 06, 2014, 21:10
Isketäänpäs tähän kyselyä että tietääköhän kukaan mikä olisi vihreän trg:n värikoodi?
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: KostiDGP - Maaliskuu 12, 2014, 22:17
Lainaus käyttäjältä: "J-MK"
Isketäänpäs tähän kyselyä että tietääköhän kukaan mikä olisi vihreän trg:n värikoodi?


Teknoksen sävypalvelu antaa tarvittaessa RAL:li sävykartan koodin, ei identtinen mutta niin lähellä ettei käytännössä erota.

Kestävyyden ja sävyn kannalta kannattaa laittaa mattalakka vielä päälle. 8-)
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: AAa - Kesäkuu 06, 2014, 21:58
Jos joku suunnittelee aseen tai jonkun muun pienehkön esineen maalausta niin kannattaa tutustua tähän: http://www.automaalit.net/epages/Gagar.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/1682/Products/prevalsprayerTestasin juuri ja totesin hyväksi. Jälki vastaa laadukkaan sprayn jälkeä.Tutustuin myös tuohon krylon maaliin ja tässä havaintoja.+Hyvin peittävä

+Hyvä suutin, tekee tasaista jälkeä.

+Ei valu kovin herkästi.

+Löytyy hyviä sävyjä oikeasti mattana.-Maalipinta on aika heikko ilman lakkausta.Itse lakkasin krylonin päälle 2k mattalakan ja maali kesti sen "kiehumatta". Pinnasta tuli erittäin kova ja kestävän oloinen, mutta ei ihan yhtä matta.
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: MaR - Lokakuu 19, 2014, 21:09
(http://http://i1358.photobucket.com/albums/q767/Madiatsi/Trg/WP_000561_zpsb7544a07.jpg)Tollainen tuli rävellettyä krylonien kanssa. Olen itse tyytyväinen. Tuossa on kivasti mikro ja makrokuvioo sekaisin.
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: Antero H - Lokakuu 24, 2014, 14:28
Hyvän näköinen on kyllä!

Tuo hukkuu komeesti saniaisten sekaan  :D
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: AAa - Tammikuu 19, 2015, 09:05
Tulipa itsekin kokeiltua maastokuvion maalausta. Mielestäni onnistui hyvin. Maaleina krylonit ja vahvistuksena 2K mattalakka.(http://https://lh4.googleusercontent.com/-_lHN7IePGDo/VLwJIF3iaaI/AAAAAAAABH4/FoX_BKxS-LA/w756-h567-no/20150118_130155.jpg)(http://https://lh3.googleusercontent.com/-WIUPTZ14rqc/VLwJFHHtH8I/AAAAAAAABHo/CNjxZWegu3E/w756-h567-no/20150118_130213.jpg)(http://https://lh6.googleusercontent.com/-SRkb2oP2atQ/VLyp36NR_CI/AAAAAAAABIU/BRo7k-IksJs/w756-h567-no/20150119_085015.jpg)
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: AmiP - Syyskuu 16, 2017, 07:28
Mikä on Tikka T3 synteettisen tukin materiaali? Eli mikä polymeeri?Pitäisi saada tietoa että pohjatyöt tulis mitoitettua oikein.Ja jos joku on kalvoa laittanut (hydro dipping) ko. tukkiin niin pysyykö ilman pohjamaalia?
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: jli - Syyskuu 16, 2017, 10:03
Lainaus käyttäjältä: AmiP post_id=85539 time=1505536110 user_id=2382

Mikä on Tikka T3 synteettisen tukin materiaali? Eli mikä polymeeri?Pitäisi saada tietoa että pohjatyöt tulis mitoitettua oikein.
Ämpärimuovia... Muistaakseni sisällä on raudat irrotettuna nähtävissä kierrätysmerkistä materiaali, mutta ehdin oman tukin hävittää joten en pääse tarkistamaan.
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: Koheltaja - Syyskuu 16, 2017, 10:48
Ei ole vielä tullut vastaan kuituvahvisteista polymeeri ämpäriä...Normi maaleilla noita on maalattu, ei tarvktse mitään erityisiä pohjustuksia. Hionta, asetonilla rasvanpoisto, pohja- ja pintamaali. Voi toki käyttää muovipohjustetta mutta ihan tavan pohjamaali toimii.Muoviämpärin jos maalaa niin se onkin eri juttu että saa maalin pysymään kiinni.
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: jli - Syyskuu 17, 2017, 07:48
Lainaus käyttäjältä: Koheltaja post_id=85547 time=1505548088 user_id=27

Ei ole vielä tullut vastaan kuituvahvisteista polymeeri ämpäriä...


Pakasterasioita ehkä? Sellainen takauma tuli, että "05 PP" merkintä olisi löytynyt tukista. Se on tosin helppo tarkistaa, keneltä tukki löytyy.https://en.wikipedia.org/wiki/Polypropylene
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: FINZKI - Syyskuu 19, 2017, 16:37
Tikka Website where it states a glass fiber reinforced coplolymer polypropylene.

http://cdn1.tikka.fi/sites/default/files/LiteStainlessLH.pdf
Otsikko: Re: Aseen maalausta.
Kirjoitti: Scuba-x - Joulukuu 31, 2017, 00:25
Nyt näkyy olevan kaupan valmiita sapluunoita ja tarkkoja maalausohjeita m05 kuviolle. Jos haluaa aseet ja varusteet samaan sävyyn.https://grey-shop.ru/Accessories-Other/Camo-Stencils/stencil-kit-m05-yagel
Otsikko: Vs: Aseen maalausta.
Kirjoitti: J.J - Tammikuu 20, 2020, 12:21
Onko kukaan löytänyt/käyttänyt Krylonin marbelizing (tai vast.) maalipurkkeja ns. webbing efektin maalaamiseen? Saatavuus taitaa olla heikohkoa Suomeen?

https://youtu.be/WOxEZ1YEk-c
Otsikko: Vs: Aseen maalausta.
Kirjoitti: SpA - Tammikuu 23, 2020, 12:46
Onko kukaan löytänyt/käyttänyt Krylonin marbelizing (tai vast.) maalipurkkeja ns. webbing efektin maalaamiseen?

Köyhän miehen hydrodippailuihin ym. löytyy paljon ohjeita Youtubesta, jos on kokeilunhalua marmorikuvioinnin kanssa.
Otsikko: Vs: Aseen maalausta.
Kirjoitti: Grandy - Tammikuu 26, 2020, 23:02
Ite olen aseeni dipannut ja päälle matta autolakka..kestää paremmin kulutusta, vaikka on myös hyviä lakkoja paukkupulloissa. Kestää vain kuivua kauempaa! Kuvaa en nyt saa lisättyä?
Otsikko: Vs: Aseen maalausta.
Kirjoitti: jli - Helmikuu 10, 2021, 21:22
Heittäkäähän tumpelolle selkeä sapluuna, miten uretaanitukin saisi maalattua vähän paremmin kuin motonetin paukkupullolla? Muovinkäsittelyliinalla tai litkulla pyyhkiminen, muovipohja ja uretaanimaali? Vai suoraan uretaanimaali tai joku muu; epoksi? Tavoitteena ei kuitenkaan ole näyttelyase vaan vain sellainen, jossa tuo maalaus kohtuudella pysyy.

Toinen vaihtoehto voisi olla tuo hydrodippaus, jos löytyisi paja joka sellaisen kohtuuhinnalla tekee. Ei liene vieläkään kovin laajassa käytössä asesepillä tai automaalareilla?
Otsikko: Vs: Aseen maalausta.
Kirjoitti: Koheltaja - Helmikuu 11, 2021, 06:06
Pesu rasvan- ja silikoninpoistolla, muovitartuntapohjuste ja päälle matta 2K maali ruiskulla. Vikan kerroksen kun maalaa niin puhaltaa pintaan Hempelin karhennuspölyä märän maalin päälle niin saa saman tyylisen karhennuksen kun TRG:ssä, ja ohut kerros maalia päälle sitomaan jyvät maaliin kiinni.
Otsikko: Vs: Aseen maalausta.
Kirjoitti: mohkofantti - Helmikuu 11, 2021, 12:11
Rasvanpoistoon. Ipa  isopropanoli... Eli "jään estoa" sillä ja kuituliinalla pyyhitään maalatavat lähtee silikoonit öljyt rasvat.

 Trg tyyppisen... Räkä pinnan. Saa myös siten että maalruiskusta jättä suutimen pikkusen löysälleen ei ilma hajotus suutinta. Vaan neste suutimen mikä on siellä avaimella kiristettäväissä ihan pikkusen löysälleen ja siiten ruiskutus paineet melko minimiin.... Textuuri kun kunnossa vetää kampeen yli. joku 2mm suutimella ruisku... Kuumailma puhaltimella kuiva perästä että jääkin myös nypylälleen maali... Joko polyuretaania tai siiten acryyliä 2k maali ainees.
Otsikko: Vs: Aseen maalausta.
Kirjoitti: JEPN - Helmikuu 11, 2021, 13:16
Varmaan ihan hyvää ohjetta viimeisimmässäkin viestissä, mutta rupes koskee päähän kun yritin saada selvää.

Koheltajan ohjeen mukasesti maalasin joskus omaa TRG:n tukkia ja tuli kestävä pinta.