TARKKA-AMPUJAKILTA

Avoin Keskustelu => Varusteet => Aiheen aloitti: Nakumies - Maaliskuu 24, 2018, 07:26

Otsikko: Tripodin hankinnan pohdiskelua
Kirjoitti: Nakumies - Maaliskuu 24, 2018, 07:26
Harkinnassa tripodin hommaaminen, paasiassa tarkoitus kayttaa kyttaysmetsastyksessa... mutta miksi ei tulevaisuudessa myos ta-hommissakin.

Vaatimuksena se, etta aseen saa tripodiin "kiinni", eli ase seisoo yksinaan tripodin paalla tarpeen vaatiessa.Halpa hinta houkuttaa taas kerran:

http://stores.hogsaddle.com/pig0311-g-field-tripod-od-green/Ja tuohon paalle:

http://stores.hogsaddle.com/pig-saddle-1/Luonnollisesti joku pallopaa tuohon tarvitaan valiin...Miksi ei? Mika on hinta-laatusuhteeltaan parempi vaihtoehto?
Otsikko: Re: Tripodin hankinnan pohdiskelua
Kirjoitti: HJu - Maaliskuu 24, 2018, 08:08
Jos aseessa picarinny tai M-LOK handguard niin niihin tehdään Manfrotton kamerapäiden kanssa yhteensopivia  adapttereja. Hog saddle on niin törkeän kallis ja painava että adapteripalikka maisaa ja painaa vain murto-osan siitä.
Otsikko: Re: Tripodin hankinnan pohdiskelua
Kirjoitti: petri r - Maaliskuu 24, 2018, 09:02
Mistäs noita Manfroton tai muuten geneerisen kamerapään kiinnitykseen sopivia adaptereita picatinnyyn löytyisi?
Otsikko: Re: Tripodin hankinnan pohdiskelua
Kirjoitti: HJu - Maaliskuu 24, 2018, 09:05
Magpulilta saa M-LOK adapteria jota myy mm. Viranomainen.fi. LaRue ja Vortex Optics tekevät picatinny-adapteria Manfrottoon. Ja Googlesta voi löytyä :-)Otsikko: Re: Tripodin hankinnan pohdiskelua
Kirjoitti: jthyttin - Maaliskuu 24, 2018, 11:26
Lainaus käyttäjältä: Nakumies post_id=90053 time=1521869205 user_id=6898

Harkinnassa tripodin hommaaminen, paasiassa tarkoitus kayttaa kyttaysmetsastyksessa...

...

Miksi ei? Mika on hinta-laatusuhteeltaan parempi vaihtoehto?


Tripodi on suurinpiirtein huonoin vaihtoehto jos tarvitset nopeahkoja mutta huomaamattomia sektorikääntöjä. Muutaman asteen kääntö toki menee, mutta sen jälkeen täytyy joko tanssia toteemin ympärillä tai siirtää sitä. Riippuu sitten metsästystavasta haittaako tämä vai ei.Myös liikkuminen tripodin kanssa on hankalaa (tai vaatii ainakin suunnittelua), kun se ei saa kolista aseen kanssa yhteen ja täytyy säilyttää handsfree-mahdollisuus (esim. käsikiikarit). Jos vain liikutaan lyhyitä matkoja kyttäyspaikalle/paikoille jossa ollaan pitkään paikallaan kannattaa jo harkita istuimen ja asetelineen yhdistämistä tyyliin Caldwell Chairpod.Liikkuvaisempaan metsästykseen jossa kuitenkin tarvitaan ampumalinjalle korkeutta (matala bipodi ei käy) aika ässä on mielestäni Stoney Point Rapid Pivot Bipod. Liipaisinkäden kyynärpää tukemalla ampuma-asento on yllättävän tukeva, ja rakenteen&kiinnityksen takia sektorikäännöt yms. on suht kivuttomia. Toimeen tulee maassa istumalla tai käänteisellä polviasennolla, mutta pidempään oleskeluun yhdessä paikassa varaisin kevyen istuimen.Jakkaran kanssa Stoney Point sopii erinomaisesti myös ajojahtityyppiseen passitukseen, monopodina vakauttaa kummasti esim. 50-100m ammuntaa, pidemmälle hollille on aikaa avata jalat jolloin saa kolmipistetuennan, eikä silti haittaa pystyammuntaa kerkesi sen napsauttaa irti tai ei. Miinusta tulee hiukan heppoisesta rakenteesta ja siitä että aseen tuenta on parhaimmillaankin hutera jos haluaa kädet vapaaksi. Jos aseen sivusuuntaisen kaatumisen saa estettyä esim. tukemalla sen perää on tilanne jo parempi.
Otsikko: Re: Tripodin hankinnan pohdiskelua
Kirjoitti: ursuslaine - Maaliskuu 24, 2018, 14:53
Itsellä usein alkusyksyn peltohirvi/peura/ kauris passeissa on Caldwell fieldpod, etukäteistiedustelun mukaan helppo kartoittaa kulkupaikat, ei vaadi isoa sivuliikettä passissa ollessa. Pilliketun kanssa  vaatii melkein  vähän verkkoa ympärille  liikkeen häivyttämiseksi ennalta-arvaamattomuuden(ketun) vuoksi. Ei kyllä mikään liikkuvan miehen laite. Harkinnassa Chairpodi  samalta valmistajalta, ei tarvis "aina" kusiaisia kotona päivitellä.
Otsikko: Re: Tripodin hankinnan pohdiskelua
Kirjoitti: Nakumies - Maaliskuu 26, 2018, 13:18
Kiitos hyvista vastauksista.

Itsellani tarve olisi lahinna haaskapyyntiin, seka satunnaiseen peurojen ja kauriiden kyttaykseen.

Ei ole mahdollista rakentaa kyttayskoppia, maanomistaja ei anna lupaa.Kaytannossa kiinnostaisi kokeilla tuota tripodia tuolla P.I.G saddlella, mutta ei tuo Caldwellin Fieldpodikaan huonolta ratkaisulta vaikuta.

Tripodi olisi vain monikayttoisempi, tarvittaessa menisi kameralle tai spotterin putkelle sama tripod.
Otsikko: Re: Tripodin hankinnan pohdiskelua
Kirjoitti: T3 sport - Maaliskuu 26, 2018, 15:24
Primos trigger-tripod on aika hyvä seisten pidemmälle ammuttaessa, esmi peltopasseissa.http://www.motonet.fi/fi/tuote/565456/MAD-Max-Gunner-kaksijalkainen-ampumatuki

Tämä jos polvelta/ istuen, yllättävän tukeva ja silti näppärän kokoinen. Pelittää myös maaten, jos ylemmäs, lintua tmv koittaa.Eräjorma tietysti katkasee sopivan haarakepin metsästä.Ongelma noissa kaikissa on suunnan muuttaminen. Mitä vaikeemmassa asennossa itse on, niin senvarmemmin rasahtaa ja kekke katoaa. Haaskalla (jos malttaa ootella) kohde tulee piipun eteen. Sillon voi olla minkämoinen tuliasema tahansa.Yleensä haaskalla on senverran pimeää, että ampumamatka on maltilliset ja rakennettu niin, että elukat tulee havaittavaksi hyvissä ajoin. Pillityksessä voi (tai yleensä) ne tulee sieltä mistä vähiten odottaa... toki tosi snaipperi varautuu aina kaikkeen :D
Otsikko: Re: Tripodin hankinnan pohdiskelua
Kirjoitti: jthyttin - Maaliskuu 27, 2018, 09:52
Väittäisin että haaskapyynnissä enemmän elukoita ammutaan muualle kuin haaskalle. Kuutamonautiskelu lumipeitteiseen aikaan erikseen, mutta normaalisti kyseessä on kilpajuoksu hämärää vastaan ja tilanne otetaan heti kun se tulee.Jos tripodi on tarpeeksi tukeva aseelle, voi sen (maastossa) kuljettaminen olla turhan haasteellista kameran tai spotteriputken käyttöön.Jos olis halua muttei lupaa rakentaa koppi, paikka lienee hyvä. Ehkä sinne voi viedä kevyen esim. peräkärryn päälle tilapäisesti rakennetun (tai nostetun) kopin osaksi vuotta?

Kannattaa myös harkita erilaisia "ground blind" eli maan tasalle tulevia nopeasti pystytettäviä kojuja. Pysyy hajut ja lämpökin paremmin tallessa kun ei ole niin tuulen ja/tai sateen armoilla. Tämmöisen sisältä tripodikin toimii paremmin, kun ampuma-ala on luonnostaan rajatumpi ja ampujan liikkeet paremmin piilossa. TSI-malli syntyy naamioverkosta ja/tai pressusta.Jokerikorttina voi tarjota puupassia, parantaa nopeasti ampumasektoria ja korkeammalla hajujakin. Varsinkin lyhyt puuta vasten nojaava malli on helppo tehdä itsekin, kaupallisia ratkaisuja saa satasesta lähtien. Kiväärikäytössä lähtisin näistä nojaavista malleista, ei tule suurta lisäkulua ja vaivaa kiipeämisestä ja putoamissuojauksesta. Asennussuuntaa ja ampumatukea voi joutua paikan suhteen miettimään/säätämään, että saa aseen tuettua etu- ja takapäästä koko sektorilla.
Otsikko: Re: Tripodin hankinnan pohdiskelua
Kirjoitti: jsr85 - Maaliskuu 27, 2018, 13:48
Xxl.ssä oli primos 2gen tripod tarjouksessa 99.xx€JROtsikko: Re: Tripodin hankinnan pohdiskelua
Kirjoitti: metsuri - Huhtikuu 05, 2018, 02:42
Teeri ja rusakkopassissa ollu pienellä vaivalla ja halvalla  tehty halvan rihvelin vaaitusvehkeen alumiinisesta 3jalasta, värkkäilty tripodintapanen, jossa 15 cm haarukka/kaukalo pyssylle paksusta pellistä mutterikiinnityksellä ja pinnassa maastovärit. Sisustin kaukalon kumilla, nahka vois olla parempi.

Oisko mutteri ollu markan juttu ja maalit hyllystä, loput ilmasta. Kevyt, menee repussa ja toimii. Ase jöpöttää kiltisti paikallaan.

Seuraavaks teen suht liikkumatta isomman sektorin kääntämiseen kääntöhässäkän, joka siirtää asetta sivuttain vapaasti. Mietintä kesken ja osat hakuses,  jostain romuista perinteisesti
Otsikko: Re: Tripodin hankinnan pohdiskelua
Kirjoitti: FINZKI - Huhtikuu 05, 2018, 19:29
Kiitoksia nakumiehelle tuosta linkistä.

Kuume ois kova ja tämän saatan ostaa kyllä.

http://stores.hogsaddle.com/slik-dx700pro-tripod-black/Hog:in tuotteita saisi muuten Suomestakin, mutta ei ole varastossa tavaraa, mutta tilaamalla saisi.https://www.finnprotec.fi/webshop/haku
Otsikko: Re: Tripodin hankinnan pohdiskelua
Kirjoitti: Otso Lovikka - Huhtikuu 06, 2018, 15:50
Mie hommasin Pig Saddlen Finnprotecin kautta. Sattuneesta syystä oli tarvetta tripodille ja kuulapäälle valokuvaushommissa, niin oli vähän win-win tilanne. Tuote vaikuttaa pätevältä, tosin varmaan sen hog saddle olisi vieläkin parempi(ja keveämpi) mutta en pystynyt omalla käytöllä perustelemaan hintaeroa. Tämä uudempi pig saddle sisältää metallisen kiristysruuvin(entinen oli polymeerinen) ja paremman pinnoituksen ruostetta vastaan. En ole vielä päässy pitkälle matkalle testaamaan, mutta toukokuun puolella sitten viisaampi siitä kuinka pelaa. Vaikuttaa tukevalta kokoonpanolta. Tripodina käyttetty Manfrotto 055 NAT(valmiiksi vihreä) ja Arca Swiss P0 kuulapää. Tuo arca kestää sitten ongelmitta tuollaiset alle 10kg paketit, tosin hintaakin on hieman enempi kuin kiinanvehkeillä. Löysin onneksi senkin sopuhintaan käytettynä.Kuva: https://imgur.com/a/FuIk9Edit: Finnprotecilla ei ollut tuota tripodia myynnissä ennen kuin heille asiasta mainitsin. Kiire oli kuitenkin sen verran kova, jotta sitten Manfrottoon päädyin. Manfrotto tosin on parempi kuvaushommissa kuin tuo noiden oma. Tuote tuli kohtuu nopsaan kun ottaa huomioon että Hog Saddlella oli

parin viikon tuotantokatkos juuri kun tilauksen jätin. Noin kuukaudessa voi tuotteita odotella. Laskin että ei maksa vaivaa tilata jenkeistä kun rahtien ja verojen jälkeen tulee kalliimmaksi kuin Finnprotecilta tilaamalla.
Otsikko: Re: Tripodin hankinnan pohdiskelua
Kirjoitti: JL - Huhtikuu 07, 2018, 11:43
Lainaus käyttäjältä: "Otso Lovikka" post_id=90310 time=1523019042 user_id=3671

 Tuote vaikuttaa pätevältä, tosin varmaan sen hog saddle olisi vieläkin parempi(ja keveämpi) mutta en pystynyt omalla käytöllä perustelemaan hintaeroa. Tämä uudempi pig saddle sisältää metallisen kiristysruuvin(entinen oli polymeerinen) ja paremman pinnoituksen ruostetta vastaan. En ole vielä päässy pitkälle matkalle testaamaan, mutta toukokuun puolella sitten viisaampi siitä kuinka pelaa. Vaikuttaa tukevalta kokoonpanolta. Tripodina käyttetty Manfrotto 055 NAT(valmiiksi vihreä) ja Arca Swiss P0 kuulapää. Tuo arca kestää sitten ongelmitta tuollaiset alle 10kg paketit, tosin hintaakin on hieman enempi kuin kiinanvehkeillä. Löysin onneksi senkin sopuhintaan käytettynä.


HOGissa tykkään siitä että ei jousta yhtään, ei vaikka kuinka rystyset valkoisena kirstää. Eikä siten ote kädensijastakaan pääse kanttaamaan tai lipsahtamaan rekyylissä. Normipainosten aseiden kohdalla voisi kuvitella että PIG toimii yhtä lailla, mutta TRG M10 ja vastaavat alkavat olla aikasta painavia möhkäleitä.Jos tripodilla haluaa ampua seisomakorkeudelta menee vielä kinkkisemmäksi koska myös tripodin on oltava todella jämäkkä. Esim kaukoputkikategorian hiilikuitu-Manfrotto on omasta mielestäni aivan liian joustava.
Otsikko: Vs: Tripodin hankinnan pohdiskelua
Kirjoitti: HJu - Elokuu 21, 2020, 15:37
Tähän vähän omaa päivitettyä näkemystä aihepiiristä.

Hog Saddle on sarjassaan hyvä ja pomminkestävä (ostin sellaisen lopulta itsekin)  mutta kannattaa tsekata myös Field Optics Researchin vastaava saddle. Ihan kisakäyttöön ARCA Swiss -adapteri on nykyään se  mitä kannattaa hankkia jos chassis-tukin etuosa ei ole suoraan koneistetttu sen spekseihin. Tällöin tarvitaan vain kuulapää joka käyttää ARCA Swiss -speksin mukaista kiinnityspistettä.

Saddlejen etuna on se että niihin sopii lähes mikä tahansa kivääri, kaukoputki tai LEM ilman mitään adptereja ja ne ovat  maastossa esiintyvän ryönän suhteen paljon tolerantimpia kuin ARCA Swiss tai edes Manfrotto interfacet.

Pärjää toki ilmankin mutta jos tripoditukea haluaa niin vaihtoehtoja ja käyttötarkoituksia on nykyään sen verran monia että kannattaa tarkoin harkita mihin rahansa laittaa kiinni. Esim. ajometsästykseen joku Trigger Stick -pikatripodi voi olla jopa paras valinta mutta 6-8kg 338LM:n kanssa sillä ei taas tee oikeastaan mitään IMHO.
Otsikko: Vs: Tripodin hankinnan pohdiskelua
Kirjoitti: saku_s-t - Lokakuu 28, 2020, 09:28
Itse tuli tripod harjoitteluun hommattua Benro TMA37AL Mach3. Ominaisuuksia riittää: kuorman kestoa 16kg, korkeutta ilman keskivartta 150cm ja ainakin arvostelujen mukaan keliä, likaa kestävät lukitukset jaloissa ja jalkoihin vielä metalli piikit kaupanpäälle. Itse pitkänä (190cm) kaverina kuvittelin että tuon 150cm riittäisi juuri ja juuri, mutta todellisuudessa vähänkään korkeampi olisi jo liian korkea. Toistaiseksi mennään ihan pussilla mutta jos tuohon joskus joku kuulapää tulee hommattua niin ei kyllä sovi jalkoja ihan täyteen mittaan vetää jos meinaa vielä nähdä kiikarista läpi. Ja hinta ei ollut paha 170€(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201028/65f771e31d62c5095e6133776a932e9c.jpg)

Lähetetty minun AC2003 laitteesta Tapatalkilla
Otsikko: Vs: Tripodin hankinnan pohdiskelua
Kirjoitti: jthyttin - Lokakuu 28, 2020, 10:54
Joissain tripodeissa on ärsyttävä ominaisuus, kun jalan yksi teleskooppiosio on täysin kiinni tai auki on se äänetön, mutta väliasennoissa kolisee. Toki vaatii vähän isomman iskun esim. tripodi kolahtaa omaa jalkaa vasten, mutta ikävä silti.
Otsikko: Vs: Tripodin hankinnan pohdiskelua
Kirjoitti: MOj - Lokakuu 28, 2020, 13:01
Kuulapää vaan tarpeeksi tukeva kun sellaisen hommaa. Siihen vielä jatkoksi Hog/Pig Saddle, niin homma muuttuu aika tavalla.
Otsikko: Vs: Tripodin hankinnan pohdiskelua
Kirjoitti: TZL - Joulukuu 10, 2020, 18:52
Slovenialainen toimija on myös tehnyt versionsa Hog Saddlesta. Tästä saddlesta ei kokemuksia, mutta VZ58:n picatinny -kiskon tuolta taannoin tilasin ja työn laatu oli oikein hyvää. Hintaa on tälläkin melkoisesti, joten näkemättä ikävä tilata. Alla linkki tuotteeseen jos jotakuta kiinnostaa.

https://www.365-plus.com/365-saddle
Otsikko: Vs: Tripodin hankinnan pohdiskelua
Kirjoitti: saku_s-t - Joulukuu 21, 2020, 10:54
Alkaa barrikadi reeni luonnistumaan. Halvallakin tuntuu saavan hyvää[emoji108](https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201221/162d894c3c2e11932b26f73dfc721a42.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201221/5a851c5700faa9ae49e6e30a2af84d27.jpg)

Lähetetty minun AC2003 laitteesta Tapatalkilla

Otsikko: Vs: Tripodin hankinnan pohdiskelua
Kirjoitti: JEPN - Joulukuu 21, 2020, 15:22
Noin vuosi sitten tuli tilattua hiilikuituinen Innorel RT80c tripodi käytettäväksi pääasiassa kiväärin alla. En varmaan muuten sokkona olisi tilannut kiinalaista halpaa (<180€ toimitettuna) hiilikuitutripodia, mutta pykälämpää isompi malli (RT90c) oli saanut ihan hyviä arvioita rapakon takana. Hintaisekseen vaikuttaakin ihan hyvältä laitteelta. En ottanut kuulapäätä mukaan vaan ainoastaan valmistajan pohjaruuvilla kiristettävän "leveling base" nivelen. Ostan jossain vaiheessa todennäköisesti laadukkaamman kuulapään, mutta myös tämänhetkinen yhdistelmä on toiminut hyvin kun ei ole tarvinnut ampua suurilla ylä- tai alakulmilla. Päälle on ruuvattu arca-yhteensopiva kiinnitin ja TRG:stä sekä piekkarista löytyy lyhyet arca-kiskot, jotka ei tunnu alkuepäilyistä huolimatta olevan muuten tiellä. Nivelen kiristys on vähän äkkinäinen, mutta tuntumalla löytää kuitenkin sopivan kireyden jossa ristikko pysyy paikallaan, mutta suuntaus onnistuu. Välillä testannut myös pelkällä säkillä tripodin päällä, mutta kiskokiinnitys on tuntunut itselle paremmalta.

(https://live.staticflickr.com/65535/50738771303_05599e0ea0_b.jpg)

Ihan hyödyllinen väline, jonka käyttöä pitäisi harjoitella enemmän.
Otsikko: Vs: Tripodin hankinnan pohdiskelua
Kirjoitti: jthyttin - Joulukuu 22, 2020, 13:05
Jotain mietteitä kun pystyammuntatukia on tullut lähinnä liikkuvassa (supi)jahdissa käytettyä:

- jos ampumatukea meinaa käyttää mobiilisti, se tulisi olla suhtkoht ampumakuntoisena yhdellä kädellä kannettavissa, ja ko. käsi pitäisi pystyä tarvittaessa myös vapauttamaan (esim. tripodi on hyvä koska se seisoo omilla jaloillaan)
- erilaiset QD platet ja varmaan Arca-kiskokaan ei oikein toimi kun täytyy pimeässä, märässä ja kylmässä tusata
- aseen jättäminen tuen päälle on hyödyllinen ominaisuus, mutta itse ammunnan osalta olen kallistumassa siihen että ase tuetaan etutukin päästä tai jopa etutukista pitelevän käden alta (kun puhutaan yksipistetuennasta ts. tripodi)
- kiristettävällä saddlella tai koko etutukin pituisella Arca-kiskolla voi säätää em. tuentaa tilanteen mukaan
- hihnatuki vakauttaa oleellisesti kun ase on tuettu painopisteestä; en kuitenkaan pidä siitä että hommaan tulee taas yksi muuttuja lisää
- tripodin korkeuden säätely on syvältä, varsinkin jos samalla täytyy kompensoida kaltevuutta (esim. kävely vs. passipaikka rinteessä)
- korkeuden hienosäätöä varten tripodin keskitolppaa kannattaa nostaa hitusen, tai ainakin jättää jalkojen ylimpään salpaan (ts. käden ulottuville) pelivaraa
- erilaisia tripoditekniikoita kokeilleena polvien lukitseminen tuntuu auttavan, mutta yläkropan vakautus tarttumalla tukikädellä kyynärpää lukossa tripodin jalasta ei
- ns. quad stickseilta saa ammuttua tarkemmin kuin tripodilta, mutta se vaatii taas ihan oman tekniikkansa (kokeilut keskisytytteisillä vaiheessa)
- quad sticksien kannettavuus on parempi kuin tripodilla, mutta käytettävyys selvästi huonompi (tarkka aseteltava, eivät seiso omin jaloin, ja ampuessa sivusuunnan nyhrääminen omintakeista)

Loppukaneettina voisi sanoa että pystyammuntatuen ostaminen varmaankin karsii räikeimmät virheet ampujalta, mutta vasta monipuolisen kokeilun ja jatkuvan treenin jälkeen siitä alkaa olla oikeasti hyötyä jos pitää osua tarkasti. Ensimmäisellä laukauksella.
Otsikko: Vs: Tripodin hankinnan pohdiskelua
Kirjoitti: JKu - Joulukuu 22, 2020, 22:38
Ei ole mikään varsinainen tarkka-ammunnan tripodi mutta...

https://www.av-ase.fi/ase/primos-triggerstick-gen3-korkea-tripod/p/010135000387/ (https://www.av-ase.fi/ase/primos-triggerstick-gen3-korkea-tripod/p/010135000387/)

Ja näköjään tällainenkin lisäosa löytyy tuohon jota en ole enne huomannut.

https://www.av-ase.fi/ase/primos-triggerstick-gen-3-korkea-tripod--2-point-gun-rest-combo/p/010135000387-PAK/ (https://www.av-ase.fi/ase/primos-triggerstick-gen-3-korkea-tripod--2-point-gun-rest-combo/p/010135000387-PAK/)

Tuli testattua tripodia tositoimissa oikeasti tositoimissa Sako road showssa ja sehän olikin pirun kätevä. Keveänä kulkee todella vaivatta mukana passipaikalle. Itsellänikin tuollanen on ollut jo reilun vuoden mutta muiden kiireiden vuoksi koko keppi unohtui kaappiin ennen kuin kesällä otin sen käyttöön.
Tukevuudeltaan ei yllä tukevaan tripodiin mutta erittäin nopea asettaa ja vaihtaa asentoa.
Otsikko: Vs: Tripodin hankinnan pohdiskelua
Kirjoitti: jthyttin - Joulukuu 23, 2020, 10:55
Jossain vaiheessa noitakin tuli kokeiltua, muttei päässyt hankinta-asteelle. Omaan käyttöön ajometsästykseen liian kömpelö ja liikkuvaan jahtiin liian epämääräinen.

Ohuen kokemuksen mukaan tuollainen cradle lähinnä heikentää tarkkuutta vrt. kunnollinen harjoiteltu ampuma-asento jossa ase tuetaan kohtuu edestä. Toki vähän treenaavalla voi karsia virheitä. En uskaltaisi myöskään jättää asetta lepäämään Primoksen tripodin ja cradlen varaan, no jos on itse vieressä valmiina niin silloin kyllä. Eli tilapäiseen käsien vapautukseen tai johonkin kytiksellä istuskeluun toimii. Protoilut tehty siis "oikean" tripodin kanssa.

Noissa triggerstickeissa on pari asiaa jotka kannattaa tiedostaa, koska ne on rakennettu "väärinpäin" niin käytössä pikkuhiljaa mekanismiin menee likaa, tomua yms. ja se alkaa takkuamaan enemmän tai vähemmän. Ja pistoolikahvaa käytetään vain säätämiseen, ennen laukausta käsi siirretään aseelle. Ihan esittelytilanteissa kättä kahvalla pitäneillä kuulemma ollut "oho, eiku" -tilanteita eli kokematon ampuja on tehnyt sympaattisen liikkeen tukikädellä ja tuki on pudonnut alta... Tällä mahdollistetaan myös aseen turvallinen lataaminen (pulttilukot yms) kun ase on tukikäden eikä pyhänhengen varassa.