TARKKA-AMPUJAKILTA

Avoin Keskustelu => Aseet => Aiheen aloitti: Egor - Joulukuu 27, 2005, 15:38

Otsikko: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Egor - Joulukuu 27, 2005, 15:38
Eli olisi tarkoitus värkätä tuollainen 22 ase vähän pidemmille matkoille.

Koitin löytää juttua Jari Purasen TOZ:ista ,mutta eipä löytyny.

Kiinnostaisi hommata nuo TOZ 8 raskaspiipun raudat ja tehdä siihen tukki ja pedata se hyvin. Tuo TOZ kiinnostaisi halvan hintansa tähden ,mutta olisiko muita ehdotuksia...?Eli millaista kalustoa teiltä löytyy?

Kuvatkin kiinnostaisivat.     :)Kiitoksia
Otsikko:
Kirjoitti: Egor - Joulukuu 28, 2005, 09:15
No tuon oikeastaan halusinkin kuulla, että ase tosiaan on tuo TOZ 8.

Kun ajattelin ,että jos se kuitenkin on joku TOZin kilpa/rata-aseista.

Onko muuten raudat pedattu? Tai onko hyötyä .22 aseessa?

Entä vielä olisin utelias kuulemaan minkälaiset ovat parhaat kasat esim. 100M/150M.

Olen pari tollasta tukkia tehnyt. Toinen on Mauser M107 .22 ja toinen Brno ZKK 601 .308  Nykyään Brnossa on Heleniuksen vaimennin ja tuo omatekemä väreilynauha poissa.

Mauserissa menee tuo vaimennin tuonne etutukin sisälle mustan kannen alle,kun sitä ei tarvita. Ni silloin on aika näppärän kokoinen.(http://http://img463.imageshack.us/img463/4836/picture0034hj.th.jpg) (http://http)(http://http://img463.imageshack.us/img463/3928/picture0057lk.th.jpg) (http://http)(http://http://img463.imageshack.us/img463/8504/picture0021mi.th.jpg) (http://http)
Otsikko: .22 TA-ase
Kirjoitti: MJ - Joulukuu 29, 2005, 17:10
Moi,JPu on pärjännyt tosi hienosti Tozilla.Harmi, että .22 ta-kisat on loppunut, toivottavasti niitä aletaan järjestää uudestaan.Killan puh.joht. Espolla on varsinainen ultimate .22 LR ta-kivääri, tarkka kuin mikä ja miellyttävä ja kompakti käsitellä ja ampua. Ainoa negatiivinen ominaisuus siinä on erittäin kallis hinta.Espo kertonee itse tarkemmin, mikäli katsoo tarpeelliseksi. Joka tapauksessa hieno ja tarkka peli ja myös aika häijyn näköinen.Carpe Diem,MJ
Otsikko:
Kirjoitti: espo - Joulukuu 29, 2005, 23:47
Kuvaa ei oikein ole, mutta piekkarini lähti ideasta hankkia harjoitteluun 22LR ase joka ergonomialtaan muistuttaa mahdollisimman paljon 'ykkösaseeksi'  kustomoitua ArmaLiten AR-10:tä ja on tarkka.Ratkaisu oli piekkari arska, mutta ei muuntosarjana patruunapesäadapterilla, vaan alunperin piekkariksi rakennettuna, piekkaripaukulle sopivalla 16 tuuman rihlannousulla varustettuna. Alakerta on germaanien itse värkkäämä Oberlandarmsin OA-22 alakerta ja yläkerta on samojen germaanien DPMS:ltä tilaama piekkariyläkerta 16 tuuman vapaastivärähtelevällä rosteripiipulla. Piipulla on paksuutta tuuman verran joten ei pitäisi lämmetä tai vispata... Optiikkana on IOR:n 2-12*32. Aseen osat olen pinnoittanut  GunKoten pinnoitteella, paitsi alakertaa, jonka hankin valmiiksi teflonpinnoitettuna. Jotain lisähiluja aseessa on, muttei paljoa,  lähinnä TDI:n short vetrical grip ja TRG:n bipodi, sekä RRA:n kuusiasentoinen teleperä (esim. jotta ase sopisi harjoitteluun talvivarusteissa sekä myös lastenkin käsiin...). Meni siis muuaseeksi. Ongelmana on aliäänipaukuilla toimintahäiriöt pakkasella, mutta tilauksessa on sopivampi rekyylijousi, jolla nuo arktisen sijainnin aiheuttamat ongelmat pitäisi hoitua. Tarkoitus on vielä teettää aseeseen piipun sisään piilovaimennin, jonka kykenee kätkemään hyvin paksun piipun sisään. Jonkin aikaa aseessa oli pitkä picatinnykiskoviritelmä,  pääsin kokeilemaan onnistuisiko IOR:n 2-12*32:n kanssa käyttää tähtäimen eteen asennettua pientä valovahvistinta kuten esim Mini NSEAS:ia jos johonkin sellaiseen olisi varaa. Yhdistelmä toimisi erinomaisesti, kokeiltu on.Yhtä tarkka se on kuin pulttilukotkin, ei siitä sen enempää. Laukaisu on tietysti kaamea palvelusasearskan laukaisu, mutta eiköhän sekin joskus hoidu paremmaksi. Rahaa kului samanverran kuin mihin arskaan tahansa, mutta ampuminen onkin sitten halpaa ja kehittää samoja toimintarutiineja joita tarvitaan sen varsinaisen korkeapaine ta-puolarin (6,5-284) kanssa. T:JE
Otsikko:
Kirjoitti: Egor - Joulukuu 30, 2005, 22:01
Kiitoksia aseen kuvauksesta Espo!

Taitaa olla "pikkasen" yli budjetin omaa projektia ajatellen, mutta on varmasti kiinnostava peli.

Tuo puoliautomaattisuus kiinnostaisi vähän itseäkin, mutta mitenkä tarkkoja lienevät esim. rugerin aseet. Niistä on näköjään liikkeellä useampiakin target piippumalleja.

Saattaa olla ,että kuitenkin pitäydyn tossa Toz8 merkissä.   :)
Otsikko:
Kirjoitti: espo - Joulukuu 30, 2005, 23:56
Saattaa olla niin että kaikki piekkarit on tarpeeksi tarkkoja piippunsa puolesta, eli se viimeinen tarkkuus tulee ampuma-asennosta ja laukaisukoneiston laadusta, sekä tietysti sopivan patruunan löytymisestä. TA-harrastuksessa piekkarilla olisi hyvä päästä ampumaan eri etäisyyksille, ja silloin ampumanopeutta tuo ristikko, jossa on tarpeeksi koro-kohdistuspisteitä. Tällähetkellä IOR:n MP8 on ehkä paras piekkariristikko, sillä hoituu etäisyydet 25m-vajaa 300 metriä talvikeleilläkin, kesällä riittää ristikko jopa 300 M asti, ILMAN ETTÄ TARVITSEE TORNEJA SÄÄDELLÄ (15 milliradiaania pystyakselin kohdistusviivoja käytettävissä). Mildotilla pääsee vain 180-190 metriin.. piekkarillahan ammutaan ristikolla, eikä säädellä torneja. Siksi tähtäin on piekkarissa vähintään yhtä tärkeä hankinta kuin asekin. Ja tähtäimessä pitäisi olla tarkennusmahdollisuus aika lähelle asti. Piekkarisettiin voisi kuulua vielä laseretäisyysmittari, ja ehkäpä tuulimittarikin, niin osuminen alkaa olla sen jälkeen idioottivarmaa..puhun esim. itsestäni..) Luulisi että puolimoottoreissa Rugerin peleihin löytyy jenkeistä vaikka mitä viriosia, kun netissä kruisailee, joten se saattaa olla rakenteluherkälle henkilölle ihan kelpo vaihtoehto. Tänään oli kehäIII:n aseliikkeessä ampumahiihtopiekkari kaupan, ja sellainenkin on varmaan hyvä ta-harrastusase, lippaitakin kulki tukin säilytyskoloissa mukana aika lailla. Toisaalta joku vanha puolimoottori pienoispistooli johon värkkää takatukin 'pikakiinnityksellä' saattaa olla ihan kelpo ta-harrastukseen, ja sitä voi yrittää luvittaa kiinteäluontoisentukin kanssa riekkokivääriksikin, muuaseluokassa...
Otsikko:
Kirjoitti: Egor - Tammikuu 05, 2006, 22:07
Kyllä nyt näyttäis silte, että käännyn kuitenkin ton pulttilikkoisen puoleen. Ehkä just toi TOZ8 tai sitten joku vanha ampumahiihto- ja kilpakivääri. Kiikariksi ajattelin varsinkin tohon TOZ8 sopivan tollanen ALBAR 6x40 valaistulla "dragunov"ristikolla VEIKAlta.

( http://www.saunalahti.fi/veika1/mil-kiik.htm )

Olisi molemmat sitten vähän samalta suunnalta kotoisin.  :)
Otsikko:
Kirjoitti: HJu - Tammikuu 07, 2006, 16:56
Totta Espo turisee siitä että piekkarilla tuo 15 mrad ristikon korotäpliä on hyvä olla olemassa.IORin lisäksi toinen hyvä olisi esim S&B PMII 5-25X56 P4-ristikolla. Hintaa tosin tulee muutaman Ansun kisapiekkarin verran :-)Tottapuhuen IORien ja PMII:n perusongelma on että ne ovat useimpiin normaalihintiaisille- ja kokoisille piekkareille aivan liian raskaita tähtäimiä. Asekokonaisuuksista tulee helposti yläpainoisia ja aika kalliita.
Otsikko:
Kirjoitti: SO - Tammikuu 07, 2006, 17:33
Jos en paljoa väärin muista niin kun viimeksi ammuttiin piekkarilla tascon mildotilla niin siinä ainakin riitti dotit 200m ja varaa jäi vielä. Muistaakseni kohdistus oli niin että eka pallo oli 50m. Nopeus oli hieman yli äänennopeuden, jotain 330-340m/s.

IORiltahan on nyt se hyvä piekkari-putki 2-13x32 joka on 285mm pitkä, painoahan silläkin on tosin 800g. Ristikko on kai toisessa tasossa joten ihan käyttökelpoinen pienelläkin suurennoksella. Ei mikään halko kuitenkaan.
Otsikko: Tornisäädöt
Kirjoitti: MJ - Helmikuu 01, 2006, 10:30
Moi,olen samaa mieltä kuin JPu. Aina kun on mahdollista kannattaa käyttää tornisäätöjä  :arrow: mahdollistaa yksinkertaisesti paremman ja tarkemman koro- ja sivusäädön.Toki TST-tähtäinkäytölläkin osuu, mutta kuten JPu jo sanoi, varman päälle kannattaa pelata; nim. TST-tähtäintäintä käyttänyt vuosikausia, mutta pitää silti tornisäätöjä parempina.Carpe Diem,MJ
Otsikko:
Kirjoitti: john - Helmikuu 02, 2006, 09:35
Itse sain tässä kuukausi takaperin oman TOZ -projektini valmiiksi.Alunperin projektini lähti liikkeelle samoista lähtökohdista kuin Egor:illa. Ase kävi ihan ensimmäiseksi asesepällä, jossa aseesta lyhennettiin piippua vaimentimen verran ja sorvattiin vaimentimelle kierteet. aseseppä käsitteli hieman aseen "laukaisukoneistoa" ja sinisti raudat uusiksi.Kiikariksi valitsin edullisen mildotin. Tasco 6-24x42 mildotTämän jälkeen alkoi tukin suunnittelu. Tähän ongelmaan löytyi vastaus appiukolta, jolla oli jäänyt jemmaan vanhan Tikka M55 Sporterin tukki. Tukki kävi Kannuksessa Landinilla käsittelyssä, jossa landin käsitteli/korjasi tukin ja petasi sen lopuksi Toz:in rautoihin.Bipodeista vielä sen verran. Toisessa aseessani oli jo valmiina työstökeskuksen jalat. Hommasin samanlaisen pika-adapterin ja jalat passaavat kumpaankin aseeseen.Ainoa asia, mikä aseeseen pitää vielä tehdä, on liipaisimen "suoristus". Liipaisin on uudella tukilla erittäin epäergonomisen tuntuinen.

Kuvat aseesta:

http://anothergeek.net/toz
Otsikko:
Kirjoitti: Egor - Helmikuu 06, 2006, 21:43
No nyt alkaa itelläkin olla toi tukkiprojekti loppu suoralla.

Tuossa pari kuvaa.

(http://http://img140.imageshack.us/img140/6006/picture0101ho.th.jpg) (http://http)Tossa on alkuperäinenkin tukki vähän niinkuin vertailuna.

(http://http://img515.imageshack.us/img515/8978/picture0113wy.th.jpg) (http://http)

Jenkaholkit ja liipasinkaari puuttuvat vielä noista kuvista.

Nyt vaan tars löytää joku "innokas koneistaja" tekemään nuo kiikarin urat  :?:

Sitten pääsis vähän kokeilemaan...... :)
Otsikko:
Kirjoitti: mehtäneläin - Maaliskuu 09, 2006, 10:41
minkölaisia keskiarvokasoja tän keskustelun aseilla ilmestyy tauluun?

ite oon aatellu ja nyt vielä uusimman aselehden innoittamana alkaa rakentaa tosta waltherin g22lstä vähän erihenkistä vastinetta tälle toz/cz linjalle jolla itekki vielä oon.

onko joku saanut tehdä lähempää tuttavuutta aseen kanssa?
Otsikko:
Kirjoitti: Egor - Maaliskuu 22, 2006, 22:26
No nii, nyt vihdoin pääsin kokeilemaan tota "pikku TRG:tä". Ja tulokset olivat kyllä mielestäni hyvinkin lupaavia.

Kohdistelin sen ekaksi 50M ja siitä teki mukavaa alle 15mm kasaa Lapuan purkki paukulla. Sitten siirryin 100M matkalle. Mulla oli kolmea eri Lapuan paukkua mukana. Subsonic HP , tuota purkki paukkua (Club) ja vanhaa Speed Ace panosta. (näkyi olevan vielä 19,00MK päällä)Tuo SUB antoi 35mm kasaa 3 laukausta.

Purkki paukku 29mm / 31mm

Ja Speed Ace 19mm !!!!Ilma oli -3 ja täysin tuuleton.

Laukaus määrähän oli olematon ajan puutteen vuoksi, mutta on ainakin vähän suuntaa antava. Saattoi olla pikkasen tuuriakin matkassa.

Täytyy myöntää, että olin kyllä itse melko hämmästynyt noista tuloksista.

Kiikarina mulla on Bushnel 3200 Elite 10x40 mil dot ja jalat "from Russia with love".  Ja tukena versa pod:in bibodi.
Otsikko:
Kirjoitti: SO - Maaliskuu 23, 2006, 08:30
Joo, piekkari on aika yllättävän tarkka. Ollaan jonkun verran käyty kokeilemassa oheiseen tauluun. Idea menee niin että ensimmäisen halkaisija on 50mm -> 30mm -> 15mm -> 7,5mm.  Matkaa voi olla vaikka 100m, ei ole ihan mahdoton kun ensimmäisillä näkee tuulen vaikutuksen ja sen mukaan voi korjata.Kossukisat saa järkättyä niin että ensimmäisestä ohilaukausesta putoaa pois, eli jos on osuma kolmannessa ja lopettaa ja kaveri päättää yrittää osumaa neljänteen ja ampuukin ohi niin kolmanteen lopettanut voittaa.(http://http://img50.imageshack.us/img50/3576/pienet505cr.th.jpg) (http://http)
Otsikko:
Kirjoitti: ao - Maaliskuu 26, 2006, 13:58
Itse huomasin, että kannattaa koeampua patruuna jota käyttää myös pakkasessa. Kesällä Federal Target teki yhtä reikää 50 metristä, ja tarkkuus riitti 200 metriin. Tänä talvena oltiin pakkasella ampumassa muutamaan otteeseen (ensimmäisellä kerralla joku -15 astetta, tokalla noin -10, ja kolmannella -1). -1 asteen pakkasella Federal toimi vielä, mutta kovemmilla pakkasilla hajonta aivan älytöntä, 50 metristä hajonta saattoi olla jopa 20cm. Aseena Sako P94S. Samoilla kerroilla mukana oli myös Toz, ja siinä Federal taas toimi kovemmillakin pakkasilla. Tulipahan testattua sekin asia, ja patruunamerkki meni vaihtoon. Pakkasella toimivaksi P94S:ssä osoittautui Eley Standard. Lähdöt Eley:lle -1 pakkasessa ilman vaimenninta 315 m/s ja vaimentimen kanssa 311 m/s. Federalilla vastaavat oli 325 m/s ja 322 m/s. Kesällä, lämpötila +18, Federalin lähdöt vaimentimen kanssa oli 339 m/s.
Otsikko:
Kirjoitti: espo - Maaliskuu 26, 2006, 20:47
Arvaisin että tässä on nyt kyseessä kouluesimerkki siitä kuinka käy kun luotiin tarttuu se äänivallina tunnettu painerintama. Kovemmalla pakkasella federalit joutuu painerintaman otteeseen peräpäästään ja kevyt, hidas luoti häiriintyy. Eleyt on sen verran hitaita että äänivalli ei 'murru' alkumatkasta ja ei siten voi tapahtua tuota edellä mainittua siirtymistä yliäänilennosta aliääniseksi, jolloin luoti olisi 'heittelehtivässä' tilassa ja menisi päin prinkkalaa tauluun. Noilla pakkas ampumalämpötiloillahan äänennopeus on jotain 320 ja 325 m/s välillä, nollan lähellä juuri pikkuisen enemmän...ehkä juuri ne tarvittavat metrit jotta federalin kuulat lentäisi vielä aliäänisinä koko matkan..
Otsikko:
Kirjoitti: ampuja - Huhtikuu 01, 2006, 19:39
Joo ittelläni oli sama ongelma saman paukun kassa +20c kesällä.. sitten kaveri neuvoi punnitsemaan paukut ruutivaa-alla ja johan löytyi syykin paukuissa on iha älyttömästi painoeroa siihen nähden kuinka keveitä pienarin paukut ovat. Heittoa saattoi olla sellaset 2grs ja koko paukku painaa keskimäärin noin 54.2 grs joten ei ole ihme jos paukku ei käy samaan kasaan.. täytyy nyt sitten kesällä koittaa lapualaista Standart clubia ja punnita nekin esti ja sitte koittaa millasta kasaa tulee..
Otsikko:
Kirjoitti: john - Huhtikuu 04, 2006, 07:37
Oho,isoja heittoja Ampujalla ollut noissa paukuissa, mittasin ja punnitsin muutaman 10 lapuan purkkipaukkua, ja painot tais heiteli leen vaa`alla seuraavasti:

paino                           pituus                      luodin paksuus,paksuinkoht

1. 51,4gr                      24,86mm                 5,66

2. 51,5gr                      24,80mm                 5,66

3. 51,7gr                      24,83mm                 5,67

4. 51,6gr                      24,91mm                 5,67

5. 51,7gr                      24,89mm                 5,67

6. 51,4gr                      24,90mm                 5,65

7. 51,4gr                      24,98mm                 5,65

8. 51,5gr                      24,85mm                 5,67

9. 51,4gr                      24,79mm                 5,67

10. 51,4gr                    24,86mm                 5,69

Ka: 51,54gr

Ja noita kun kattoo niin aika tasalaatuisilta tuntuvat.
Otsikko:
Kirjoitti: PNo - Huhtikuu 04, 2006, 11:06
Yksi keino lajitella pieskan paukkuja on mitata kannan korkeus ja lajitella sen mukaan. Kuuleman mukaan nallimassan määrän vaihtelut aiheuttaa merkittävää lähtönopeuseroa.Pete
Otsikko:
Kirjoitti: ampuja - Huhtikuu 04, 2006, 18:54
Joo itte oon kans siirtymäs nuihin lapuan purkki paukkuihin lähinnä edullisen hinnan takia mutta myös paremman laadun toivossa. Mittaamani paukut olivat Federal Targetia ja voi olla että muistan painon heittelyn väärin sillä nuiden mittojen perusteella 2grs on huima ero. Toki niin oli käyntikin sillä muutaman kerran ammuin 60metriin niin että kolme paukkua aivan kasassa ja neljäs sitten 6-7cm erillään niistä kolmesta. Eli tuon takia ammun federalit pois laukaisu harjoituksina ja sitten siirryun lapualaiseen johon voi luottaa.
Otsikko:
Kirjoitti: Egor - Huhtikuu 20, 2006, 21:14
Täytyypä laittaa muutama "tilanne"kuva tosta MINI-TRG:stä.Tossa ollaan "tuliasemassa".   :)

(http://http://img414.imageshack.us/img414/2199/picture0011kx.th.jpg) (http://http)Ja siinä vähän lähempää kuva.

(http://http://img422.imageshack.us/img422/9066/picture0065nh.th.jpg) (http://http)On muuten toi variksen kyttääminen mukavaa ,kun vielä käyttää etäisyysmittaria.   :wink:  :lol:(http://http://img422.imageshack.us/img422/6862/picture0052ao.th.jpg) (http://http)
Otsikko:
Kirjoitti: MikaS - Huhtikuu 21, 2006, 11:14
Muista sitten vain kyttäillä ja katsella :wink: , nythän on rauhoitusaika :roll:.
Otsikko:
Kirjoitti: Egor - Huhtikuu 21, 2006, 21:11
Juu, eihän sitä nyt asetta tietystikään ladata, vaikka variksen pesintä ei olekaan vielä alkanut.  :wink:
Otsikko:
Kirjoitti: Willeri - Elokuu 12, 2006, 23:12
(http://http://img140.imageshack.us/img140/7224/evidenssi44nn3.jpg)Tuliterä Cetori..kiikari on TA kiikariksi surkea..Normaali ristikko ei mitään mildottejä yms.(valitettavasti) tästä se lähtee.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: mexico - Marraskuu 29, 2007, 02:00
itsellä finnbiathlonissa toimii lapuan midas M ja L. tekee yhtä reikää 50m....
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Willeri - Joulukuu 13, 2007, 10:26
http://http://willeri.myphotoalbum.com/view_photo.php?set_albumName=album02&id=DSC00576

BSA 6-24x40 mildotti

pikkuinen on nyt kasvanut hieman :)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Kjn.N - Kesäkuu 11, 2008, 21:44
Moro!Nyt ois sellanen tilanne että pitäs päästä tässä ammunta harrastuksessa etteenpäin ja teidän foorumia oon vuosia seurannu ja nyt on tarkka-ammunta alkanu enemmän ja enemmän kiinnostamaan. Sen verran on kokemusta ammunnasta ja aseista että metällä oon vuosia kulkenu lintujen perässä ja ihan ilmakiväärillä oon ampunu vähän kilpaakin.Nyt kysynki teiltä vanhemmilta ja viisaimmilta vähän apua että miten pääsis alkuun. Piekkarin omistan joka on Toz 78-04 äänenvaimentimella ja tästä nyt ois aluksi tarkotus saada käypä ja tarkka peli opiskelija budjetilla. Aseella oon ampunu Lapuan Master L:lää 100 metriin ja kyllä sillä haulikon hylsyt tippuu ja kyllähän sinne on pari kiväärin hylsyäkin on mukaan mahtunu.Eli kysymys kuuluu, että miten tuosta aseesta sais entistäkin tarkemman ja millanen kiikari tuohon kannattaa päälle laittaa. Ei varmana tarttee mikään IORi tai S&B olla? Nyt oli tarkotus laittaa asetta kuntoon kesällä ku kesätöihinkin pääsi. Ei oikein muuten opintotuella tälläsiä "viritellä".Sitten vielä, että miten kannattais harjotella ja että onhan tuo paukku hyvä jos tulevaisuudessa pitämmelläkkin yrittää 150-300? Onko tuosta kyseisestä aseesta edes kyseiseen tarkotukseen?Tässä nyt olis pari kysymystä joita oon miettiny ja yrittäny lueskella vastauksia.-Nikke
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: LSa - Kesäkuu 11, 2008, 21:59
Piekkareiden virittämisestä en tiedä juuri mitään, mutta jos aseellasi osuu sataan metriin hyvin, niin voisi olla järkevää keskittyä vähillä varoilla siihen, että ostaa lisää paukkua ja ampuu & treenaa jo olevalla aseella. Tarkka-ammunnassahan tavoitteena on hyvän kasan ja äärimmäisen tarkkuuden sijaan hyvä taistelutehokkuus. Hyvä osuma riittää - täydellinen osuma ei eroa hyvästä juuri mitenkään.Piekkarihan on nykyään metsästyslaillinen kapine, joten jos haluaa aseen kanssa todella sinuiksi niin ei muuta, kuin pikkuriistan perään. Siinä oppii samalla kyttäämiset, etenemiset, toimintakyvyn säilyttämiset, etäisyyden arvioinnin tärkeyden, kohteen etsimisen ja oikean laukaisuhetken tajuamisen... Toki samat saa normaalilla lintumetsälläkin, toistoja tulee vaan vähemmän. Piekkarilla pystyy ampumaan normaalia lintukivääriä turvallisemmin pienellä metsästysalueella.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Kjn.N - Kesäkuu 11, 2008, 22:09
Kiitoksia vastauksesta. Vastaus oli taas niin itsestäänselvä ja nenän edessä että sitä ei vaan tajunnu :D Sama aina hävinneiden avainten kanssa. Ne on sitten loppujenlopuksi takintaskussa joka sulla on jo päällä.Pitänee sitten vaan ruveta ahkerasti ampumassa käymään. Uuden putken vaan vois päälle heittää tuon 4x32 tilalle. Meinaa sataselle peittää haulikonhylsynkin niin pahasti että ei meinaa nähä. Kiva peli tuo on kyllä metällä kun rupee pyitä pillittelemään. Senku vaan oottaa että pää nousee.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: JRu - Kesäkuu 11, 2008, 22:55
Optiikka on kalustossasi rajoittava tekijä mutta pienelle budjetille ei tietysti mahda mitään. Porukka on kyllä kohtuullisesti pärjännyt piekkari- TA- kisoissakin halvoilla mildot- putkilla joita saa 100-200€ hintaluokassa, kunhan säätöihin ei kosketa kohdistuksen jälkeen.Jos ammut nykyisellä kiväärilläsi Lapuan Master L:llä 50 metriin 15-20 mm 5 lks kasoja niin tarkkuuden puolesta ase on täysin käypä TA- harjoitteluun sellaisenaan. Kalustossa panostaisin tässä vaiheessa vain aseen optiikkaan ja sitten siirtyisin jo TA- toiminnan harjoitteluun. Kannattaa haistella josko pienoiskiväärillä käytäviä TA- kisoja järjestetään ja pyrkiä osallistumaan. Kisakulut on vähäisiä mutta saa arvokasta kokemusta rastimuotoisista TA- harjoitteista, paineen ( vaikkakin vain kilpailupaineen ) alla huolellisesta toimimisesta sekä siitä mikä on oikeasti tärkeää kun sen seuraavan luodin on osuttava tai on itse pelistä ulkona. Tälläistä kokemusta ei saa kun ammuskelee radalla omaan tahtiin omilla säännöillä.Ampumamatkoista: 200-300 metriä on omasta mielestä .22LR:lle ylipitkä väli ja vähän fiilistelyä. Onhan silloin tällöin tapahtuva fiilistely toki kivaa mutten paljon sitä painottaisi harjoittelussa. Tehokas harjoitteluetäisyys minusta kannattaa rajoittaa 200 metriin..308Win 10 g Scenar v0 865 m/s +15 *C 1000 hPa kohdistus 150 m => kohdistusolosuhteissa koro 900 m 9,5 mrad ja sivu 0,63 mrad per 1 m/s.

.22LR 2,59 g Master L v0 320 m/s +15 *C 1000 hPa kohdistus 50 m => kohdistusolosuhteissa koro 200 m 9,0 mrad ja sivu 0,62 mrad per 1 m/s.Itse kärsin piekkari-TA- aseen kanssa luotettavuusongelmista ja se tuhosi kyllä itseluottamuksen kisoissa koska ei tiennyt osuuko aseella tänään vai ei. Hyvänä päivänä lähdettiin kisasta palkinto kourassa ja huonona jumbosijalla. Ampuminen oli ahdistavaa kun ajatus oli koko ajan aseessa, mihinköhän korjata paikko kun kuulat lentelee minne sattuu. Korjatako ollenkaan, oliko tuo nyt joku satunnainen kärpänen, pitäisikö säätää kohdistusta pari naksua vai parempi antaa olla, jne.Ei kuitenkaan kannata takertua siihen kasojen hieromiseen vaan keskittyä siihen että reiät on aina suurinpiirtein siellä missä pitää, eikä tiukka nippu mutta metrin sivussa. Reagoivat maalit on piekkarikäytössä suht vaivattomia valmistaa ja kasojen hierominen jää kyllä heti kohdistusammuntoihin kun pääsee pommittamaan peltiä. Suosittelen silti sellaista reagoivaa maalia joka jollain tapaa indikoi ohilaukauksesta että mistä meni ohi. Jos et kerää dataa suorituksestasi, et voi kehittyä ja niin päin pois.Linkki (http://http)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: er - Kesäkuu 12, 2008, 07:54
Jos virittelyt ei kiinnosta, niin kannataa ostaa oheisen puljun ase. Löytyy joka makuun ja bujettiin ja tarkkuus on kohdallaan. Halvalla ei tunnetusti saa hyvää.http://jga.anschuetz-sport.com/index.php5?menu=97&sprache=1Päälle vaan milldotillinen tms tähtäin asiallisin jaloin. Oman piekkarin läpi Anshutz 1403AH on ammuttu nyt noin 15 000ls, tarkuus on alusta saakka ollut riittävä ilman mitään virityksiä. Kaikista asekaapin vermeistä tuo lähtee pois viimeisenä.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: LSa - Kesäkuu 12, 2008, 09:09
Lainaus käyttäjältä: "JRu"
Itse kärsin piekkari-TA- aseen kanssa luotettavuusongelmista ja se tuhosi kyllä itseluottamuksen kisoissa koska ei tiennyt osuuko aseella tänään vai ei. Hyvänä päivänä lähdettiin kisasta palkinto kourassa ja huonona jumbosijalla. Ampuminen oli ahdistavaa kun ajatus oli koko ajan aseessa, mihinköhän korjata paikko kun kuulat lentelee minne sattuu. Korjatako ollenkaan, oliko tuo nyt joku satunnainen kärpänen, pitäisikö säätää kohdistusta pari naksua vai parempi antaa olla, jne.


Omalla kohdalla vika on löytynyt lähes aina aseen perän takaa. Välineistä johtuvat osumapisteen muuttumiset taas ovat helposti liian pihin peruskohdistamisen aiheuttamia. Siihenkin olen köyhänä kaverina sortunut turhan usein. Havainnollistavan kuvan lainasin omasta tekstistä http://http://www.toiminta-ampujat.fi -sivuilta. Kuvan esittämä ongelma korostuu, jos ampuja tekee perusvirheitä, ammutaan erittäin pieniä maaleja ja tähtäintä säädetään lähes jokaisen laukauksen mukaan.


Lainaus käyttäjältä: "LSa"
Ringin sisällä on 30 laukauksen "kasa". Se antaa aika hyvin näkökulmaa aseen, ampujan ja patruunan käynnille.

JOS ase kohdistetaan esim. vain kolmella laukauksella, niin voidaan päätyä vikasiirtoihin vaikka laukaukset olisivat lähteneet aivan täydellisesti. Kuvan kolme punaisella merkittyä iskemää ovat käynnin mukaisia!

Seuraavalla kerralla ne kolme kohdistuslaukausta ovat mahdollisesti jossain muualla suhteessa edellisellä kerralla tehtyihin säätöihin. Tällä tavalla kohdistusta joutuu tekemään joka kerralla. Kasa siirtyy lähes aina.Eli käytetään riittävästi laukauksia käynnin selvittämiseen ja huomioidaan käynnin laajuus tähtäimiä säädettäessä.HUOM.

Huomioi myös tähtäimien säätötarkkuus.

(http://http://img402.imageshack.us/img402/8691/30lksvs3vm8.png)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: er - Kesäkuu 12, 2008, 10:18
Tottakai kohdistus pitää tehdä huolella, mutta mitä järkeä on paukuttaa 15-30ls yhteen kasaan kun ne ensimmäiset ovat ne jotka merkitsevät. Vallankin halvemmat aseet, joiden piipuissa on jännityksiä ja tukki huonosti pedattu jne "vaeltavat", vaikka ase olisi ruuvipenkissä kiinni.Ei piekkarin kohdistaminen sen kummallisempaa ole kuin korkeapaineaseenkaan, jos ase on kunnossa ja ampuja osaa ampua aseellaan. 1-3 laakia kiveen tms osumat tonttiin, jonka jälkeen 5ls tauluun. Jos tiedän että ase on lähes kohdallaan niin ensimmäinen laukaus(kylmän piipun laukaus) eri tauluun kuin muu sarja. Näin saadaan selville  kylmän piipun poikkeama, siitä mihin ase muutoin vie. Tauluilla käynti ja korjaukset + nollaus jos teknisesti onnistuu, 5ls tarkistusammunta--> ase on kohdallaan. Tosiasia on että epäergonomisella tukilla ammuttaessa osumapiste vaeltaa keskimäärin enemmän. Ampuja eri kykene toistamaan ampumasentoa.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: LSa - Kesäkuu 12, 2008, 20:20
Lainaus käyttäjältä: "er"
...mutta mitä järkeä on paukuttaa 15-30ls yhteen kasaan kun ne ensimmäiset ovat ne jotka merkitsevät...


Mitä hyödytään, jos tähtäimen säätö nollataan edellisessä kuvassa olevien kolmen punaisen iskemän mukaan, eikä 30 laukauksen hajonnan keskipisteen mukaan? Voidaanko olla varmoja, että ensimmäiset  laukaukset menevät joka kerta tähän samaan kohtaan?Miten on er? Olet varmaan tallentanut treeniäsi. Meneekö sinulla ensimmäinen laukaus aina selkeästi samaan kohtaan suhteessa tähtäyspisteeseen? Puhutaanko yhden, kahden vai kolmen naksun erosta?
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: er - Kesäkuu 12, 2008, 21:18
Riippuu aseesta. Poikkeamaa ei käytännössä ole kunhan olosuhdetekijät on kompensoitu oikein.- Pääaeseella poikkeama on niin pieni ettei tarvitse huomioida lyhyelle matkaa(0,05mrad vas). Poikkeamaa pidemmälle matkaa kuitenkin syntyy, mikäli aseen piippuun on kertynyt liiaalinen hiilirengas ylimenokartion kohdalle, jolloin paineet nousee ja sen myötä lähdöt ja koron tarve vähenee. Tuota hiiltä kertyy liiaksi, mikäli 100ls välein ei tehdä riittävää putsia.- Metsästyskiväärillä(TRG-S 30-06) poikkeama on selkeästi suurempi, johtuen ohuemmasta piipusta. Poikkeamaa on siten että ensimmäinen laaki iskee 0,15mrad alle.- M92 SAKON tähtäimiin en ole koskenut vuosiin. Aina nakuttaa kohdalleen.  - Piekkarilla poikeamaa(joka ei johdu tuulesta)tai lämpötilan muutoksesta tahi ilmanpaineesta(tai muista ilmiöstä maan ja Saturnuksen renkaan välissä) ei omassa aseessa esiinny.Mnkä vaan aseen  kohdistukseen vaikuttaa olosuhdetekijät, mutta korkeapaineaseilla ne eivät lyhyillä matkoilla kovin helposti tule esillee. Piekkari on niin olosuhdeherkkä että homma kyllä näkyy lyhyemmilläkin matkoilla.Jos ammunnan perustekniikassa on parantamisen varaa, niin varmaan noiden zero ongelmien kanssa joutuu painimaankin. Kannattaa ostaa kunnollisella ergonomialla oleva ase ja panostaa pitoharjoitteluun niin saman asennon toistettavuus helpottuu oleellisesti. Joka ilta 15 min kohti seinässä olevaa mustaa täppää tähdäten. Asento tulee ottaa huolella ja pitää se.  Radio tai tv voi olla taustalla niin ei ole niin tylsää. Ei maksa mitään ja on tehokasta treeniä. Alkuun voi tuntua siltä että 5min on maksimi mitä tuota edes jaksaa pitää. Tuolloin kannattaa purkaa asento ja ravistaa keho vapaaksi jännitteistä ja ottaa ampumasento uudelleen. Asentoja voi myös vaihdella. Itselle vakio oli aiemmin 5min seisten 5min polvi 5min makuu. Täytyy myöntää että tuo aikoinaan itseä sapetti, mutta nyt olen kiitollinen noista tuskasista pitoharjoitteista.Oma kalustoaatos on että parempi yksi tai muutama laadukas kampe joita ei tarvitse tuunata ja nysvätä(ala Armalite). Tällöin voi keskittyä pääasiaan. Kukaan ei tosissaan lähde kisaamaan rautankagella keihäskisoihin.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: hasaki - Kesäkuu 13, 2008, 12:49
Lainaus käyttäjältä: "JRu"
Porukka on kyllä kohtuullisesti pärjännyt piekkari- TA- kisoissakin halvoilla mildot- putkilla joita saa 100-200€ hintaluokassa, kunhan säätöihin ei kosketa kohdistuksen jälkeen.


JPu:n Lapua sniperin menestyksen lisäksi myös  Masters of Camouflagen kokonaiskilpailu voitettiin satasen tascolla ja vuoden 1964 ansulla.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Kesäkuu 13, 2008, 14:19
Jaahans, pitää varmaan järjestää myös .22:lle "Kaljakunkku" kisa missä päästään katsomaan niitä todellisia käyntejä ja osuntoja mitkä ei 5lks sarjoilla selviä :wink:
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Kjn.N - Kesäkuu 16, 2008, 16:40
Nonniiin nyt on ostettu uus kiikari Tozin päälle. Kaupassa ainut kriteeri oli mahollisimman halpa mildot kiikari ja mukaan tarttu Tascon putki. Nyt vaan kohistelemaan kuhan kiireiltä ehtii.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Kesäkuu 18, 2008, 08:34
Tutkitaan tilannetta kunhan saan ensin oman piekkarin valmiiksi ja käymään halutulla tavalla. Vielä käynti ei ole sitä luokkaa että sillä viittisi lähteä kisaamaan arvokkaan sikspäkin menetyksen uhalla. 50lks/50m, tuotevastuulaukaisu, ammuttu 2-5m/s sivutuulessa lipastuelta nopeaan tahtiin. Katsotaan mitä saadaan tehtyä käynnille kesän aikana :wink:Jos 22LR kaljakunkku joskus järkätään niin siellä ei ryynätä ja mukaan pääsee vaikka pinkit kalsarit jalassa ja kukkahattu päässä. Siellä ammutaan 50lks todellista käyntiä ja todellista osuntaa 10lks 30mm osumanilmaisimeen 50m matkalta, vaihtoehtona on 150m riippuen millä radalla homma järkätään. No bullshit vaan hauskanpitoa ja yksilölliset selitykset siitä miksi sitä voittoa ei tullutkaan ja pelit ei käykkään sitä 0,5MOA:n käyntiä :lol:(http://http://kuva1.kuvablogi.com/iso/img1101504.jpg)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: SO - Kesäkuu 18, 2008, 11:10
Maksimi huntti niin ei olla ihan tuulen armoilla, mielummin 50m tai 75m. Vai raahataanko paikalle armoa tuntematon "10mm"...Niitä yhtäreikää ampuvia ei oo tosiaan vielä löytynyt montaa, paitsi mikalla tietysti.

Entä leoparditangat, kai nekin on sallittu?
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: mika - Kesäkuu 18, 2008, 11:30
armoton "10mm" paikalle.

PsyOps alkaa olla jo lievää törkeempää... :lol:  :lol:
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Kesäkuu 18, 2008, 11:59
Saa olla leoparditangat kunhan karvanopat ei heilu jalkojen välissä... 8)50m rata voisi järkkääntyä melko helposti, pitää selvittää seuralta miten sen saisi varattua jollekkin lauantaille. Kyseisellä radalla on vaan se ongelma että ampumisen aikana kukaan ei saa liikkua ampumakatoksessa, puulattia tolppien varassa tekee ampumisesta liian "askeltavan" jos joku tepastelee norsun askelilla :)Mä selvittelen lähiaikoina missä mennään, jos syksyllä saataisiin keppanat jakoon voittajalle :D
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: SO - Kesäkuu 18, 2008, 12:30
Toinen on tietysti varata Lopen rata, mutta se on 100e ja aika kaukana. Kiltahan tosin tukee kisojen järjestämistä varmaankin. Siellä voisi sitten ampua 150m asti vaikka lentoratataulukkoa loppupäivän. Tai kehitetään jotain lisä-aktiviteettia, eli treenipäivä BBCn kisoja varten että Mansikkakuoppien-mestaruus saadaan killalle. Otetaan lähtönopeusmittari mukaan ja jotain mittatauluja niin voi tarkastella ristikon mittoja.Mutta kuninkuus kuitenkin ratkaistaan ja lestit jaetaan. Osallistumismaksu on puolmäyris, ja kolmosta tietysti.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Kesäkuu 18, 2008, 13:01
Ei se Lopen rata niin mahdottoman kaukana ole ja porukan kesken kun jakaa vuokran niin tuskin siitä kukaan konkurssiin menee. Siinä pystyisi tosiaan hyödyntämään ballistiikkatestejä 150 matkalla, nippu osumanilmaisimia niin homma käy aika joutuisasti.Katsotaan ensin miten kotiseura suhtautuu radan vuokraamiseen, matkaa ei olisi Hesasta kuin 25km mutta matka vaatimaton 50m.Ny pitää vaan keretä tekemään AR22LR käyväksi että kehtaa tulla samalle tontille napsuttelemaan, tai sitten tullaan kannatusmielessä pitämään hauskaa hyvässä porukassa :D
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: jthyttin - Kesäkuu 18, 2008, 13:18
Lainaus käyttäjältä: "Koheltaja"

50m rata voisi järkkääntyä melko helposti, pitää selvittää seuralta miten sen saisi varattua jollekkin lauantaille. Kyseisellä radalla on vaan se ongelma että ampumisen aikana kukaan ei saa liikkua ampumakatoksessa, puulattia tolppien varassa tekee ampumisesta liian "askeltavan" jos joku tepastelee norsun askelilla


Kun laittaa taulut taustavallin eteen taulukepeillä ja ampuu siitä alhaalta makuulta (ns. ampumahiihto/juoksu-paikoilta) niin ei ole tätä ongelmaa. Ja kun kilpailun järjestää jommankumman rataa käyttävän seuran nimissä, ei "muiden seurojen jäsenienkään" osallistuminen varmaankaan ole ongelma.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: hasaki - Kesäkuu 18, 2008, 13:51
Se Lopen sijainnin kaukaisuus on vähän kanssa kiinni siitä missä sitä sattuu kortteeriaan pitämään.

Noh diiseliä tankkiin ja matkaan, eihän se ole kuitenkaan niin mahdottoman kaukana täältä Jyväskylästäkään.

Eli jos vain toteutuu ja aikataulut natsaa niin paikalla ollaan.

Ensi kesänä vois järkkäillä tänne Jyväskylän kupeeseen jonkunmoisen .22lr session niin sais vähän aktivoitua täkäläisiä harrastajia ja innoitettua ehkä mukaan muutaman uudenkin naaman.

Paikkakin olisi jo olemassa, pitäis vaan saada itestä irti ja rykästä homma käyntiin. :x
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Kesäkuu 18, 2008, 13:57
Jyväskylä onnistuu vallan mainiosti, anoppilakäynnin voi liittää samaan reissuun ja pääsee ite päiväksi karkuun...Lopen sijainnissa on pointtia, sinne voisi saada enemmän porukkaa mukaan kun on keskeisemmällä paikalla kuin Kirkkonummi :wink:Hyde, niinhän sitä voisi ampua "hiihtopressun" päältä, eipä tullut mieleen. Jos on sateinen päivä niin sitten tärisevästä katoksesta. Eikä se nyt niin tarkkaa ole jos etäisyys on muutaman metrin sinne tai tänne, matka on kuitenkin kaikille sama.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: JKontturi - Kesäkuu 18, 2008, 20:31
Lopen radan käyttö on siinä määrin vähäistä,ainakin ollut,etten ole kuin kerran siellä ollessani kuullut siellä olevan oman seurueen ulkopuolisia.Hyvä ratahan se on,kun sinne pääsee.(rospuutto,aura ei käynytkään yms)

Karkkilasta ainakin pari kisaajaa on kiinnostunut ja voinemme osallistua myös järjestämiseen tarvittaessa.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: jthyttin - Kesäkuu 18, 2008, 22:31
Lainaus käyttäjältä: "JKontturi"

Karkkilasta ainakin pari kisaajaa on kiinnostunut ja voinemme osallistua myös järjestämiseen tarvittaessa.


Jos Lopen radan vuokra on 100e, Kovelon radalta Karkkilasta saanee 150m radan jopa halvemmalla. En muista hintoja kun olosuhteiden muuttuessa lopetin ko. radalla käymisen (siellä ne jossain seinällä oli) mutta tommoiset asiat on aina jossain määrin neuvottelukysymyksiä. Ko. radan etu on se että ampumamatkaa voi säätää rajattomasti 0-150m ja ehkä 15 tyyppiä (?) voi ampua vierekkäin (pl. se iso kuoppa jossain 25-60m kohdilla joka rajaa radan leveyttä). Viereisen hirviradan käyttö voi rajata lyhyimpien matkojen käyttöä (alle 75m).Vaihtoehto samalla radalla on 50m rata, josta löytyy kevyesti parikymmentä paikkaa, ehkä jopa 30? Ei voi muistaa...OT: sääli koko rataa, ja sitä että "hirvimiehet" ei ymmärrä jotta talvellakin voi ampua (ja vetoavat ympäristölupaan jossa on kuitenkin ei-säännöllisen käytön salliva klausuuli, käsittääkseni). Tää kusi sukassa oleminen on niin yleistä, niin yleistä...
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: JKontturi - Kesäkuu 21, 2008, 12:00
En muista nyt tähän hätään Kovelon radan hintoja,aika edullisesti sen saanee.Heinäkuun se on auki vain kahtena päivänä viikossa.(Muistaakseni)

Ja hirvestäjät tosiaankin rajoittavat radan käyttöä sangen paljon.Pystyy järjestämään 150-0 metrisen radan noin 10 ampujalle.

Mikäli saadaan porukkaa kasaan voin järjestää radan käyttöömme,uskoisin että homma helpottuu vielä edelleenkin jos se toteutetaan jonkinlaisessa yhteisymmäryksessä Karkkilan Reserviläisten kanssa.(Heidän Ammuntavastaavansa on myös ratavalvoja.)Otan selvää niistä vuokrahinnoista yms kunhan nämä pyhät ovat ohi.Mikäli joku ottaa tapahtuman muut järjestelyt vastuulleen niin yv kiitos,järjestän kyllä radan mutta itse tapahtumaa en osaa vetää.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Kesäkuu 22, 2008, 12:05
Ei siinä kaljakunkun järkkäämisessä mitään erikoista ole. Viimeksi kuvio meni niin että jokainen joka halusi kisaan mukaan, luovutti osallistumismaksun eli sikspäkin yhteen kasaan. Sen jälkeen pikaisesti säännöt läpi ja ei kun ampumaan. Säännöt oli väljät ja kukaan ei kytännyt toistensa tekemisiä vaan homma hoidettiin herrasmiesmäisesti toisiin luottaen. Ampumisen jälkeen mittanauha käteen ja tuloksia tutkailemaan.Turha monimutkaisuus on teknistä tietämättömyyttä... :wink:
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: APo - Kesäkuu 24, 2008, 16:12
22-TA-aseen rakentajille löytyy aika paljon tietoa eralle.netin muut aseet osiosta "22lr pitkänmatkan aseena" jutusta.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: jykä - Heinäkuu 04, 2008, 17:56
Snipershide.com foorumilta,rimfire osiosta löytyy kaikennäköisiä rakenneltuja .22 kivääreitä. Esimerkkinä rakenneltu Sako Quad.

http://www.snipershide.net/forum/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=596296&page=1
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: frank - Maaliskuu 01, 2009, 13:58
Tässä olisi vissiin aikalailla valmis ase.http://www.izhmash.ru/pix/products/weapons/sv991.pngLiekö tuotu Suomeen ja myykö Venäläinen yleensäkään tuota ulos?

Kyseessä siis Izhmash SV-99Vähän siviilimpiähän Izhmashilla on tuo Sobol ja BI-7-KO.

Niistä ainakin Sobolia on tuotu Suomeenkin, mutta käpistelemään en ole päässyt.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Chillie - Maaliskuu 01, 2009, 18:02
Taitaa mennä muuksi aseeksi kun tuolla oli eräässä lähteessä mainittu piipunpituudeksi 35 senttiä..

Muuten vallan mielenkiintoinen kokonaisuus..S
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: frank - Maaliskuu 01, 2009, 18:37
Ai niin, unohdin, että koko pituuden lisäksi, myös piipun pituus ratkaisee.

No voihan siihen  laittaa vaimentimen pysyvästi kiinni, niin pituuden pitäisi riittää.

Onhan tuo ase myös katkaistavissa kuljetusta varten, mutta eipä ole taittoperä ja saahan haulikonkin

kahteen osaan helposti.Lähinnä tuossa kiinnosti tuo valmiiksi valmis tehtaan jäljiltä rakenne ja riittävän säädeltävä perä.

Olisi kyllä mukava tuo tukkirakenne vaikkapa Sobolissakin.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: HJu - Maaliskuu 01, 2009, 18:42
Laitteeseen kuuluu erillinen pistoolikahva. Joten taas Muu ase ja siten YTJ:n ja Suomen itsenäisyyden vaarantava ominaisuus.Jos tuosta tekee ns. Suomi-laillisen niin Sobol on helpompi ja halvempi tie. SV-99 on lisäksi sotavaruste Venäjällä joten siviiliasiakkaille saatavuus on nolla.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: jp76 - Maaliskuu 08, 2009, 19:56
Lainaus käyttäjältä: "HJu"
Laitteeseen kuuluu erillinen pistoolikahva. Joten taas Muu ase ja siten YTJ:n ja Suomen itsenäisyyden vaarantava ominaisuus.Jos tuosta tekee ns. Suomi-laillisen niin Sobol on helpompi ja halvempi tie. SV-99 on lisäksi sotavaruste Venäjällä joten siviiliasiakkaille saatavuus on nolla.


Minulla on Sobol ja olen ollut siihen pääosin tyytyväinen. Tarkkuutta ihan kivasti kun etsii ensin sopivan patruunan. Federal Lighting pelasi hyvin 150 metriin, mutta ne on loppuneet jo aikaa sitten ja uuden sopivamman puuttuessa on Lapuan Speed Acea tullut käytettyä. Lukko rupesi jossain vaiheessa takeltelemaan satunnaisesti, mutta en ole vaivautunut sitä vielä tutkimaan tarkemmin. On ollut luvattoman vähällä käytöllä pari vuotta. Joskus mietin tukin vaihtamista johonkin sopivampaan, kun perä on turhan lyhyt makuulta ammuttavaksi jopa tällaiselle 175 pitkälle.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: jp76 - Maaliskuu 08, 2009, 19:57
Tuplaposti... poistettu
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: frank - Maaliskuu 08, 2009, 21:00
Oletko teettänyt vaimenninkierrettä tuohon Soboliin ?

Siinähän ei vissiin valmiina ole ?Mites kiikarin asennus, saako niin, että myös avotähtäimet on käytössä ?
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: jp76 - Maaliskuu 13, 2009, 10:28
Lainaus käyttäjältä: "frank"
Oletko teettänyt vaimenninkierrettä tuohon Soboliin ?

Siinähän ei vissiin valmiina ole ?Mites kiikarin asennus, saako niin, että myös avotähtäimet on käytössä ?


Vaimenninkierre tehty jälkikäteen, vaimentimena nyt AU.Kiikarin asennukseen Sobolissa vakiona 11mm perus piekkarikisko. Kiikarin kanssa kannattaa huomioida että irroitettava jalka on helpompi, koska tappi joka pitää poistaa lukkoa irroitettaessa sijaitsee kehyksen takaosassa ja irtoaa ylöspäin. Minulla kiikari on kiinni Tikka 412(?) pikajalalla, jota hieman modifoitiin jotta saa kiinni samaan paikkaan joka kerta. Kiikarin kohdistus pysynyt tuon kanssa hyvin, vaikka aika usein olen kiikarin irroittanut. Voisi olla kokeilemisen arvoinen idea laittaa tuohon päälle vaikka pätkä picattinya. Olisi sitten kiikarinjalkoja mistä valita, varmaan läpikatsottaviakin malleja.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Swagger - Maaliskuu 13, 2009, 19:54
Ketä myy Sobolia Suomessa? Ja missä hinnoissa liikkuu? Minulla on pitkään ollut mielessä suoravetolukkoisen pienoiskiväärin hankinta, mutta sopivaa ei ole vielä löytynyt.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: jp76 - Maaliskuu 14, 2009, 17:12
Lainaus käyttäjältä: "Swagger"
Ketä myy Sobolia Suomessa? Ja missä hinnoissa liikkuu? Minulla on pitkään ollut mielessä suoravetolukkoisen pienoiskiväärin hankinta, mutta sopivaa ei ole vielä löytynyt.


Ostin aikoinaan Kirkkonummelta, hinta oli silloin jossain 500 nurkilla (jos en nyt pahasti väärin muista). En muista viimeaikoina nähneeni myynnissä. Voi varmaan kysellä paikoista joissa yleensä Izhmashin tuotteita muutenkin myynnissä.

Lukko on tosiaan aika mukava käyttää, kunhan ensin oppii tekemään liikkeen sujuvasti.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: JKontturi - Maaliskuu 16, 2009, 19:57
Yksi sangen mielenkiintoinen on myös cz452 malli 16 tuumaisella piipalla jossa on valmiina vaimenninkierteet.Se on lyhyt,huokea,sikamaisen tarkka ja todella hyvän tasapainon omaava. Ja lähdöt on niin lyhyellä piipulla suorastaan maksimaaliset.Piippun on juurikin sentin tai pari yli sen pahisrajan. Lukko oli uutena hieman karheahko mutta nyt muutaman kuukauden käytön jälkeen se on suorastaan oivallinen. Laukaisunkin saa säädettyä helposti ja viritysjousenkin saa ostaa tai vaihtaa kuulakärkikynästä. Se piipun lyhyys tuo sitä lähtöä omituisenkin paljon,jokunen pati mikä oli pitkäpiippuisemmassa Tozissani aliääninen lähtee tuolla yliäänisenä. CCI Standard maistuu hyvin ja vaimenee. Kasat on niin pieniä kuin ampuja kykenee.Ei ehkä ansuille pärjää mutta kuitenkin.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: ampuja - Maaliskuu 16, 2009, 21:17
Joensuun SAR myy soboleita ja saman sarjan muitakin suoravetolukkoisia. Tällä hetkellä heillä ei ole hyllyssä ko. asetta mutta tilaamalla saavat. Soitin heille viikko pari sitten ja kyselin asiaa. Perus mettätukkisen Sobolin hinta on noin 600€ ja AH-mallisen laitteen hinta kipuaa yli 1100€. Eräliike Mäkelän ukon kanssa tänään juttelin ja oli tullut heille yksi Baikal suoravetolukkoinen takaisin kun oli sillä kaverilla lukon ristitapit hajonnu... Ei kuulemma se kaveri enää osta idän ihmettä suoravetolukkoisena. Oli pistäny tonnin lisää hintaa ja ostanu Anschützin. Kieltämättä aikas kiva vaihtoehto olisi varsinkin tuplahirveen 100m. Nopea lataus on kullan arvoinen kyseisessä hommassa.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Finnfire - Maaliskuu 17, 2009, 16:52
Mitäs mieltä olette HV-paukuista pitkälle matkalle? Lapua Speed Ace ja Hollow Point? Pari viikkoa sitten ostin P94S Varmintin ja keväämmällä/kesällä vaihtuu kiikari ja sen mukaan olisi sitten tarkoitus ampua myös pidemmälle matkalle. Vai kannattaisiko mennä suoraan normi-/aliäänipaukkuihin, Lapua Master L/M, Subsonic HP? Kelpuutan kyllä myös muut patruunavalmistajat, mutta noista Lapualaisista olisi tarkoitus alkaa käyvän patruunan etsintä.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Vaquero Man - Maaliskuu 17, 2009, 18:10
Ainakaan itsellä 150m matkalta ei nopeammat paukut ole antaneet läheskään niin hyviä kasoja kuin normaali nopeuksiset. Masteri pelaa hyvin, tosin hiukan hinnakas (ainakin minun makuuni). Lapuan halpis purkki pelannut myös todella hyvin (purkissa aina jokunen yliääninen). Itselläni 22 ta-aseena Venäläinen TOZ-78-04 melkoisesti modattuna. Talvella ah-patit pelaavat hyvin (vanhoja Venäläisiä kokeiltu).
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: HJu - Maaliskuu 22, 2009, 18:10
Kenttäolosuhteissa CZ 452 on todennäköisesti toimintavarmempi kuin Anschutz. Laukaisukoneisto on Zetorissa sen verran yksinkertainen.Onkos kukaan jaksanut rakennella Ruger 10/22:sta mitään ta-laitosta ? 16" piipulla ja vaimentajalla voi olla aika näppärä laite ja paikkolaukaus lähtee rivakasti.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: ampuja - Maaliskuu 22, 2009, 19:15
Mielenkiinnolla haluaisin nähdä millaisen rakennelman Vaquero Man on saanut toz 78-04 aikaan. Ittellä oli samanlainen ja sitä kanssa melkoisesti tulio rakenneltua. Tänään petasin myynnissä olleen toz 78-06 joka lähtee ensi viikolla mualimalle. Tuli hommattua Walther tilalle. Odotan innolla että pääsen sitä ti/ke hipelöimään  :shifty:
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Vaquero Man - Maaliskuu 22, 2009, 20:06
Yritetään saada kuvaa aikaiseksi...Itse en ole tehnyt siihen juuri mitään eli jätin suosiolla kaverini (joka aseseppä) tehtäväksi. Siksi siitä kait niin hyvä tulikin.  :DTässä nyt listaa mitä siihen on tehty. Piippua lyhennetty (kaverini tulkkasi ja katkaisi "makeasta" kohdasta ja uusi kierre vaimenninta varten-käytän Oulun Työstökeskuksen vaimenninta. Avotähtäimet poistettiin samalla. Raudat pedattu tukkiin. Laukasu säädetty hyväksi nyt n.665g (vakionahan on säädettävä laukasu). Tukin alkuperäiset hihnalenkit vaihdettu isompiin jotta saapi Harrisin etujalat kiinni. Etummainen hihnalenkki vielä liimattu kiinni tukkiin kun alkuperäinen Venäläinen kiinnitys systeemi oli mutterilla (iso kolo tukissa sitä varten) eli ei pelannut uuden isomman kanssa. Tukkiin tehty korkeussuunnassa portaattomasti säädettävä poskipakka, lukittuu kahdella 6-kolo ruuvilla ja tukki maalattu od. Aika sama sävy kuin TRG:sä. Ainoa mitä itse olen tehnyt on laitoin skeitti teippiä tukkiin kolmeen kohtaan tarjoamaan vielä parempaa otetta. Kiikarin virkaa toimittaa Accushot 4-16x56 30mm rungolla ja Mil-Dot ristikolla. Jalkoina Hawken jalat. Lippaita hommasin lisää eli nyt 12kpl=6x5patr ja 6x10patr. Juu mielestäni lippaita ei ole koskaan liikaa...  :DTodella tarkka peli eli savikiekot rikkoutuu 150m matkalta suht helposti.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: ampuja - Maaliskuu 22, 2009, 21:34
Jollain on näköjään todellakin ollut halua panostaa Toziinsa. Hattuva nostan ja komialta kuulostaa. Itse olin hyvin tyytyväinen kyseisen aseen toimintavarmuuteen ja käyntiin. Samanlaisella aseella tuli mansikkamaalla tehtyä vähän kesätöitä = harvennettua rastaskantaa. Oulun vaimenninta käytin itsekin.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Jones - Huhtikuu 27, 2009, 21:13
Tässä oma näkemykseni mukavaksi harjoitusaseeksi. Pitkään teki kivääriä mieli ja pienen järkeilyn jälkeen päätin valita piekkarin, koska pitkälle pääsisi ampumaan kuitenkin niin harvoin. 150 m navakassa tuulessa oli tälle oikein hyvä etäisyys tänään.-Sako Quad Varmint

-Manners T4 tukki

-Falcon Menace 4-14 FFP

-Sako Optilocit

-Rimfire Technologies picatinnykisko (20 MOA)

-Harris BRMS-jalat

-KMW lukonkammen nuppi

-SAK-vaimennin(http://http://img8.imageshack.us/img8/1153/dsc03170ker.jpg) (http://http)

(http://http://img10.imageshack.us/img10/54/dsc03155j.jpg) (http://http)

(http://http://img402.imageshack.us/img402/2861/dsc03152k.jpg) (http://http)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: vierailija - Huhtikuu 28, 2009, 14:33
Tuota saakohan tuota kuvassa olevaa Manners T4-tukkia CZ452-2 sovituksella valmiina vai pitääkö se erikseen muokata?

Aattelin vaan ku on itellä samantapainen virittely kesken ja olen huomannu tehdastukin puutteet...
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Jones - Huhtikuu 28, 2009, 20:24
Käsittääkseni ei saa. Muistaakseni Sniper's Hidessa on ollut siitäkin keskustelua, mutta en ole varma. Alkuperäistä T4:ää ymmärtääkseni vähän muokattiin Quad versioon, jotta esim. liipaisin on vastaavalla paikalla kuin Remingtonin raudoilla. Quadin tukkiin ei saa myöskään säädettävää poskipakkaa. Mikäli tukki kiinnostaa, niin asia kannattaa varmistaa valmistajalta http://mannersstocks.com/ . Palvelu pelaa s-postilla oikein hyvin. Pääosin vastaukset kysymyksiin tuli nopeasti.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: JKontturi - Huhtikuu 29, 2009, 08:47
Hermunjee miten komia vimpain. Itelläkin samantapainen cz projo menossa jos jotain dataa valuu niin roiskaisetko tännekin päin...
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Swagger - Toukokuu 01, 2009, 19:55
Meikäläinen on saanut Brno model 1 projektin hyvään vauhtiin. Piippu on lyhennetty 45 senttiin ja päähän laitettiin samalla vaimennin. Kiikarina toimii jo monta vuotta vanhassa piekkarissa palvellut Nikko 4x32 MilDot. Parempaan ei ole ollut tarvetta, joten se on kelvannut. Suurempi suurennos houkuttaa välillä, mutta kyllä tälläkin näkee ampua 150m asti. Etutukena on Caldwellin bibodi, joka on mielestäni ihan riittävä, on siinä kallistus ja kaikki.

Tukki on vielä alkuperäinen, ja sellaisena se varmaan pysyykin. Mieli tekisi kyllä maalata se vaikkapa oliivin vihreäksi. Maastokuosi houkuttelee paljon enemmän, mutta kun itse en osaa enkä tiedä kuka tekee... Lippaitakin olisi kiva saada kun ei ole kuin yksi viiden patruunan lipas, mutta arvatenkin Tsekkoslovakiassa valmistettuun vanhaan piekkariin ei liikaa ole varalippaita tarjolla!
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: HJu - Toukokuu 02, 2009, 09:36
Cz452n lippaat pitäisi sopia Bronoosi.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Swagger - Toukokuu 02, 2009, 10:32
Kiitos vinkistä! Pitääkin lähteä pyhien jälkeen pyssykauppaan kokeilemaan! Eihän lisälipas niin ihmeellisen tärkeä ole, mutta on se mukavampaa kun ei tarvis ihan niin usein alkaa täyttämään.

Edit. Kävinkin katsomassa Ahti Huvilan sivuilta ja totesin, että lipas on ulkoisesti samannäköinen, joten pistin saman tien tilaukseen kaksi kymmenen patruunan lipasta. Jos eivät sovi, niin parin viikon päästä saa halvalla uusia lippaita cz 452:seen :lol:
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: jkorpi - Toukokuu 03, 2009, 14:15
Lainaus käyttäjältä: "HJu"
Onkos kukaan jaksanut rakennella Ruger 10/22:sta mitään ta-laitosta ? 16" piipulla ja vaimentajalla voi olla aika näppärä laite ja paikkolaukaus lähtee rivakasti.


10/22 löytyy Vekkarin rakentamana, mutta ei suoraan TA hommiin rakennettuna. Ase on erittäin kompaktin kokoinen, painoinen, komposiitti tukilla ja vaimentimella. Alkaa olemaan aika laajoja kasoja 150m kohdallakin jo 6-10cm... Tosin ase on täysin vakio-10/22 osilla, ilman mitään hienosteluja. Viriosaa aseeseen saisi vaikka kuinkapaljon. Erittäin hyvä ase muuten. Eniten käyttämäni, painonsa, hiljaisuutensa ja näppäryytensä vuoksi. Ase on metsästyskäytössä tarkka ammuttaviin matkoihin. Ase ei ole TA-käyttöön ei sellaisenaan tarpeeksi tarkka.En tiedä miten paljon johtuu ja mistä, mutta tuo oma on 10/22 reilusti lyhennetyllä piippulla (noin 30cm piippu). Vaikuttaa siltä, että jos ammun vaikka sisähallissa 25-50m radalla, missä tuuli tai ilmanpaineen vaihtelut eivät pääse vaikuttamaan luodin lentoon, kasa on Lapuan Super Clubilla 2 euron kolikon sisällä. Ulkoradalla 100m matkalla kasat sitten ovat jo 5-7cm luokkaa.Mutulla: On käynyt mielessä, että jos piippu olisi pidempi voisi luoti pyöriä tasaisemmin ja käydä paremmin olosuhteidenmuuttuessa, en tiedä.  .22lr magnumeilla ase käy hieman epätarkemmin ulkona matkoille 100-150m, kuin normipaukuilla. Ajattelin, että ehkä lyhyenpiipun rihla ei kerkiä pyörittämään rivakkaa magnum kuulaa tarpeeksi.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: jp76 - Toukokuu 04, 2009, 12:33
Vaikuttaa siltä, että jos ammun vaikka sisähallissa 25-50m radalla, missä tuuli tai ilmanpaineen vaihtelut eivät pääse vaikuttamaan luodin lentoon, kasa on Lapuan Super Clubilla 2 euron kolikon sisällä. Ulkoradalla 100m matkalla kasat sitten ovat jo 5-7cm luokkaa.Jos 2€:n kolikko on noin 3cm (ei sattunut olemaan lompakossa), niin eikös tuo kasa kasva jokseenkin samassa suhteessa matkaan nähden?
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Finnfire - Toukokuu 08, 2009, 23:08
Saako P94S:än lukkoon laitettua Badgerin lukonnuppia? Nupissa 5/16 x 24 kierre ja vastaava kierre pitäisi siis saada lukonkampeen.

Kyseessä siis tuo:

http://http://www.midwaysuomi.com/apps/eproductpage.exe/showproduct?SaleItemID=814158
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: JKontturi - Toukokuu 10, 2009, 15:17
Saa sen. Tosin halvemmalla pääset kun kysäiset J.J Landenia sorvaamaan sinulle samanlaisen nupin ja kiinnittämään sen. Omassa remarissa on moinen ja siihen vaan tehtiin m8 jengat. Kuulemma todella pehmeää matskua...

Kallis on mokoma pallero mutta hyvä ampua.Samoilla mitoilla tekee vaan niin vähintään yhtä hyvän saa.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: vierailija - Toukokuu 11, 2009, 19:42
Joo Manners tukin saa mut ei ainakaan näillä näkymillä cz452:n....
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Finnfire - Toukokuu 11, 2009, 20:29
Lainaus käyttäjältä: "JKontturi"
Saa sen. Tosin halvemmalla pääset kun kysäiset J.J Landenia sorvaamaan sinulle samanlaisen nupin ja kiinnittämään sen. Omassa remarissa on moinen ja siihen vaan tehtiin m8 jengat. Kuulemma todella pehmeää matskua...

Kallis on mokoma pallero mutta hyvä ampua.Samoilla mitoilla tekee vaan niin vähintään yhtä hyvän saa.


Kiitos vastauksesta ja ehdotuksesta, tosin J.J näkyy työskentelevän varsin kaukana täältä, joten ainakaan kiinnitys ei taida tulla kuuloonkaan, koska Riihimäen suunnalla ei käyntiä ole muuten. Mietintämyssy päähän... :think:
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: SO - Toukokuu 11, 2009, 20:31
Voihan sen lukon lähettää kirjekuoressa Itellalla perille..?
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: JKontturi - Toukokuu 12, 2009, 08:44
Ymmärtääkseni Itellan postipaketin pitäisi mennä ihan mutinoitta perille koska kokonaisia aseitakin sillä voi lähettää. Tosin, uskoisin että kuka tahansa seppä voi mokoman nupin surauttaa.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: puppezed - Toukokuu 12, 2009, 09:11
Olisiko kellään ideoita asiallisista 30mm kiikarinjaloista 11mm piekkarin uriin? Vaihtoehtona myös hyvä Picatinny/Weaver adapteri kiinnostaa.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Vaquero Man - Toukokuu 12, 2009, 15:31
Itsellä ainakin HAWKEn jalat pelanneet hyvin. Eivätkä maksaneet kuin pari kymppiä.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: JL - Toukokuu 13, 2009, 14:46
Lainaus käyttäjältä: "puppezed"
Olisiko kellään ideoita asiallisista 30mm kiikarinjaloista 11mm piekkarin uriin? Vaihtoehtona myös hyvä Picatinny/Weaver adapteri kiinnostaa.


Ainakin Leupoldilla on joku malli teräksisenä.

Asiallisia adaptereita asialliseen hintaan saa http://www.cz452.com :sta

Lähetti suomeen ainakin vuosi-pari sitten. Itse tilasin matalimmat, kaksi lyhyttä pätkää yhdellä slotilla.

Hyvin on optilockit niissä pysyneet, tosin asensin ne tönkkö-liiman kanssa.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: espo - Toukokuu 15, 2009, 00:23
Ainakin joku aika sitten EAW:llä (Ernst Apel...) germaaniassa oli tarjolla kiikarijaloista piekkariksikoalakertoja ja niihin erilaisia renkaita.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: JEPN - Toukokuu 15, 2009, 09:27
Itsellä on kiikari piekkarin päällä juuri noilla espon mainitsemilla EAW:n 11mm prismoilla, joihin on ruuvattu optilock-renkaat. Mielestäni hyvä yhdistelmä, joskin kalliimpi kuin useat muut vaihtoehdot. Ovat jämäkät, mahdollistavat kiikarin nokilleen asentamisen ja ovat pitäneet kohdistuksen irroittelusta huolimatta.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: cz452 - Toukokuu 15, 2009, 22:11
Itse olen ajatellut tuota 20 MOA kiskoa cz452:seen, jotta voisi heitellä kiikaria aseesta toiseen:

http://http://www.rimfiretechnologies.com/SearchResults.asp?Cat=42
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: HJu - Toukokuu 16, 2009, 09:20
Lainaus käyttäjältä: "puppezed"
Olisiko kellään ideoita asiallisista 30mm kiikarinjaloista 11mm piekkarin uriin? Vaihtoehtona myös hyvä Picatinny/Weaver adapteri kiinnostaa.


Itse käytän BKL:n tukevia alumiini renkaita. Sopivat sekä 11mm että 3/8" kiskoon. Koska piekkarissa ei rekyyliä niin nokilleen asennuksen tein takarenkaan sisään muovinpalalla.Milletillä on teräksisiä Angle-Loc-jalkoja joissa sivusäätö sisäänrakennettuna.Kummatkin on itsellä 30mm versioina.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Varmint - Toukokuu 18, 2009, 02:45
Itsellä positiivisia kokemuksia Milletin teräsjaloista, käytössä kahdessa pienoiskiväärissä ja  kahdessa pistoolissa. Kaikissa tuumainen ja 30 mm odottelee asennusta.Hyviä puolia tukeva ( teräs ) rakenne ja kohtuullinen hinta, 35 - 45 koosta/korkeudesta/pintakäsittelystä riippuen.

Koska jalat on säädettävät sivusuunnassa, aseen urien ei tarvitse olla juuri 11 mm sivusäätöpelivaran takia.Huonona puolena mahdollisuus vetää tähtäinkiikari mutkalle laittamalla jalkojen säätö eri reunoihin ja ei kun vääntämään. En ole kokeillut mutta näin voi rakenteesta päätellä.

Lisäksi renkaat on sisäpuolelta uritettu, joten teippi/pakkauksessa tulevat pehmikkeet on ehdottomasti laitettava.Näihin tutustuttuani en aio pienoiskivääreihin/pistooleihin muita renkaita ostella, ehdottomasti hinta/laatu kohdallaan eikä osumapisteet ole siirtyilleet.Saa low/medium/high, mattana/kiiltävänä/hopeanvärisenä ja 11 mm tai weawer. Midwaysta voi katsoa valikoimaa ja sieltäkään ei löydä kaikkia malleja mitä Suomessa on myynnissä. Esin 11mm/30 mm high löytyy vaikka luettelossa ei ole.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: jyri.h - Toukokuu 19, 2009, 18:30
^+1
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Swagger - Toukokuu 20, 2009, 19:46
Käytän palstatilaa kiitoksen esittämiseksi HJu:lle, joka neuvoi että CZ 452:sen lippaat sopii Brno mod 1:seen. Sopihan ne, ja ampumakerrat ovat nyt entistä miellyttävämpiä. Kiitos siis neuvosta!
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: jkorpi - Kesäkuu 09, 2009, 08:44
Lainaus käyttäjältä: "jp76"
Vaikuttaa siltä, että jos ammun vaikka sisähallissa 25-50m radalla, missä tuuli tai ilmanpaineen vaihtelut eivät pääse vaikuttamaan luodin lentoon, kasa on Lapuan Super Clubilla 2 euron kolikon sisällä. Ulkoradalla 100m matkalla kasat sitten ovat jo 5-7cm luokkaa.Jos 2€:n kolikko on noin 3cm (ei sattunut olemaan lompakossa), niin eikös tuo kasa kasva jokseenkin samassa suhteessa matkaan nähden?


Juu, tosiaan.  :oops:Pieni korjaus omaan tekstiini. 2€:n kolikon sisään menee monta muutakin LR patruunaa. Nämä Ammuttu puoliautomaattisella Ruger 10/22:lla. Pyssy oli kohdistettu 150m:Sisärata 25m: Tarkemmin kasa on Lapuan Super Clubilla sisäradalla 18mm (10, 9:n osumaa tuolla alueella, 1 kärpänen). Suhteutettuna 100m vastaa ~ 72mm kasaa. vertailu hajonta -->

http://www.kovaa.com/temp/10_22/09062009274.jpgSisärata 25m: Subsonikeilla sisäradalla (10 laukausta) tulee 20mm viiva, ilman kärpäsiä. Suhteutettuna 100m vastaa ~ 80mm kasaa. Tiedä vaikka johtuisi piipun lämpenemisestä  -->

http://www.kovaa.com/temp/10_22/09062009282.jpgUlkorata 100m: Hajonta tuntui suhteettomalta ulkoradalle 100m siirryttäessä. Mutta kyllä hajonta taitaa olla ihan linjassaan --> http://www.kovaa.com/temp/10_22/09062009278.jpg(...jos tulee latausvirhe klikatessa linkkiä, niin uudelleen lataa kuva tuossa ruudussa tai esim. klikkaa hiirellä url kenttä valituksi ja paina enter näppäintä.)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: TIL - Elokuu 10, 2009, 23:18
Onko kukaan tehnyt ampukolvausta piekkariin? vaikuttaako tarkkuuteen? pitäis varmaan oma TOZ ampukolvata jos vaan joku viitsis neuvoo että miten se tehdään.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: JL - Elokuu 11, 2009, 20:45
Lainaus käyttäjältä: "TIL"
Onko kukaan tehnyt ampukolvausta piekkariin? vaikuttaako tarkkuuteen? pitäis varmaan oma TOZ ampukolvata jos vaan joku viitsis neuvoo että miten se tehdään.


- Apteekista pieni pussukka kaoliinia, tunnetaan myös nimellä kiinansavi tai valkosavi

- Piekkarin vahattuun kuulaan karhennusta esim karkealla EDIT VIILALLA pöytää vasten pyörittämällä tai "manklaamalla"

- Luotia dipataan kaoliinissa (tomusokerimaista pulveria), idea saada tarttumaan luodin vahaan kiinni

- Puhdista piippu huolella vanhasta vahasta ja moskasta, esim lamppuöljy tai grillin sytytysneste tomivat erittäin hyvin

- Ammu aseella 10-15lks käsiteltyjä luoteja

- Puhdista piippu jälleen huolella

 

Siinäpä se
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Jones - Syyskuu 01, 2009, 20:19
CZ 452:n tukkia haluaville täällä on yksi ihan mielenkiintoinen vaihtoehto: http://http://pdccustom.com/index.php?main_page=product_info&cPath=9&products_id=43(http://http://pdccustom.com/images/cz452lr4.jpg)

Kyseessä siis PDC Customin alumiinitukki, joka saattaa olla Snipers Hiden piekkariketjua tai Rimfire Centralia lukeneille jo tuttu. Noin 300-350 euron hinnalla tuntuisi saavan aika mukavasti säädettävän tukin.Itse aloin harkita tukkia toiselle Sako Quadille, joka saattaa tulla hankintaan lähiaikoina, joten kysyin onko sellaisia tulossa. Kukaan muu ei ollut vielä sellaista kysellyt, mutta mikäli ostajia olisi 4-5 niin tukkia kuulemma kannattaisi alkaa tehdä.Onko ketään muita kiinnostuneita :?:
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Kosanderi - Syyskuu 01, 2009, 23:19
Okei - tässä on riisuttu versio 1/2auto piekkarista DIY-alutukilla. Piti saada paino alle 4 kilon, joten siksi riisuttu.Tuo on myös tehty vain pystystä ammuttavaksi, joten siksi ei kummempia muitakaan juttuja ole. Komppi on tarkoitettu lähinnä muiden kilpailijoiden pelotteluun. :lol:

(http://http://users.tkk.fi/~jlehto/ipsc/rugeri.jpg)

Tällasessa Alutukissa on se hyväpuoli, että siihen voi vaihdella tarvittaessa eri palikoita kiinni tarpeen mukaan. Nyt on valmistuksessa kunnollinen(tai ainakin siedettävä) kädensija. Tohon vielä UIT-kisko alle ja väri päälle, niin valmista alkaa olee. Ei se kaunis ole, mutta toimii.

(http://http://users.tkk.fi/~jlehto/ipsc/rugeri2.jpg)

Seuraava kehitysvaihe on joku kunnollinen tuki perän alle, tai ainakin joku, minkä saa kunnolla pussin päälle...Kun ite tekee, saa sellasen kun tulee. 8)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: msk - Syyskuu 04, 2009, 21:41
Tässä mun .22 vekottimet. Sako quad ja 10/22 ar15 tukilla. Quadi on miellyttänyt eniten tarkkuuden ja vaihtopiippuisuutensa takia mutta on myös soiva peli ta-harjoitteluun kunhan kiikari vastaa isompaa laitetta. Quadissa käytän samaa NF:n putkea kuin isoimmissakin joten harjoittelu vastaa todellisuutta ainakin kiikarin suhteen. Keep it simple. Tukki voisi tietenkin vastata trg:tä tai srs:ää mutta en ole kokenut mitään erityisen ahdistavaa eroa vakiotukillakaan. 10/22 on taas puhtaasti toiminnallisten lajien harjoittelua varten ja tuntuu soveltuvan siihen erityisen hyvin mikäli omaa pääaseena rekyylittömän lutkun ;). Ja vaikka kisapyssynä olisikin green mean gun niin perusharjoittelu onnistuu halvalla ja hauskasti. TA-aseena suosin kyllä perinteistä pulttilukkoa mutta 10/22 on aidosti hauska lisä asekaappiin.(http://http://kuva1.kuvablogi.com/iso/img2233270.jpg)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Kosanderi - Syyskuu 11, 2009, 14:57
Ja ny on saatu puuta lisää kylmän metallin ympärille:

(http://http://users.tkk.fi/~jlehto/ipsc/rugeri3.jpg)

Taktisesti maalattu tottakai mustaksi. Jos mä jossain vaiheessa teen tohon uudet puuosat, tulee ne olemaan vähemmän taktisesti tän väriset. :lol:
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Swagger - Syyskuu 27, 2009, 19:45
Osaatteko suositella jotain pätevää tukkiseppää joka tekisi tukin Brno mod 1:seeni? Muutaman äärimmäisen turhauttavan yrityksen jälkeen olen ajatellut delegoida tämän homman parempien käsiin. Tukilla ei ole niin hirveästi vaatimuksia, periaatteessa kelpaa vaikka aseteknon mustasta kissasta tuttu tukki, kunhan joku petaisi sen Brno:lle.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: frank - Lokakuu 11, 2009, 23:14
Mitenkäs tuon Sako Quadin .22 tarkkuus ja ominaisuudet suhtautuvat esim. P94:ään.

Entäpä muihin myynnissä oleviin kilpailijoihin.

Onko tukki huonon mallinen, kun näkyy tässäkin ketjussa olevan vaihdettuja tukkeja.Olen ajatellut suoravetoista, mutta kyllähän tuo Quadkin saattasi tulla kyseeseen.

Mitähän tuohon muuten vaihtopiippu kustantaa jos vaikka teetäisi yhden kiintovaimennettuna ?Miten Quad pärjää sitten kilpakivääreille esim. Ansuille ?

Tarkka, varma ja äänetön pienoiskivääri olisi kiinnostuksen kohteena.

Eikä tarvitse olla markkinoiden halvin.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: msk - Lokakuu 12, 2009, 15:11
Voin kertoa omia kokemuksia ja mielipiteitä quadista mutta ne ovatkin vain omia ja tulee sellaisina käsitelläkin. Hyviä vinkkejä ostopäätöstä ajattellen lienee ensin päättää aseen käyttötarkoitus ja sen jälkeä mennä kaupoille kokeilemaan miten eri aseet istuvat omaan lapaseen. Lisäksi guuglettamalla löytyy paljon juttua ja testejä eri kivääreistä mutta niistä kannattaa osa suodattaa pois. Eli suomi24 teinien lätinät eivät välttämättä anna sitä samanlaista kuvaa kuin useat puolueettomat ja ei-merkkifanaattisten ampujien asialliset kokemukset.Anyway, quadi on kevyt ja pienikokoinen metsätukilla oleva piekkari jonka suurin plussa on vaihtopiippuisuus. Piipun vaihtaa alle puolessa minuutissa mutta eipä tuo mikään aikakilpailu ole vaan kertoo lähinnä sen vaihdon yksinkertaisuudesta. Ruuvi löysätään, kanki irti ja uusi paikoilleen, ruuvi kiinni. Kiikarijalat tulee olla riittävän korkeat jos kyseessä on iso kiikari. Myös kiikarin torneihin voi laittaa zerot eri kaliipereille jos vaihtelee niitä useasti. Itselläni on .22lr ja .22wmr. Zero on koettu säilyvän vaikka piippua swappaisi edes takas.Tarkkuus on mulle riittävä mutta quadin hintainen laite ei varmasti pärjää 10ke high-end kilpapyssylle. Mulle riittää kun osuu toistuvasti tonnikalapurkkiin 200metristä. Toki alle sadan metrin tuolla ampuu yhtä isoa reikää keskelle kunhan vain löytää sen hyvin käyvän piekkaripaukun. Liipasimen olen säätänyt todella herkäksi eikä mun mielestä quadiin tarvitse ostaa mitään aftermarket-koneistoja kun alkuperäinen on ainakin minulle riittävä. Säätövaraa siis löytyy. Pari kolme kertaa koko aseen purkaneena voin todeta sen olevan helppo ja yksinkertainen. Laadussa ei myöskään ole mitään valittamista mutta rutinaa olen kuullut joidenkin suusta jotka tuntuvat tietävän paremmin. Itse en kuitenkaan tarvitse hifi-piekkaria enkä ole huomannut mitään mistä pitäisi kitistä, paitsi suomalaisten aseliikkeiden hinnat.. 10ptr lippaita saa tilattua jenkeistä yli puolet halvemmalla ;).P94 lienee melkein sama laite, en kuitenkaan tiedä varmuudella mitä eroja niissä on pl. vaihtopiippu. Piiput oli muistaakseni 170-250e paikkeilla.. En kyllä muista tarkalleen mutta paksupiippuiset oli hieman kalliimpia.Quad on mielestäni onnistunut vaihtopiippupiekkari jonka tarkkuutta ei tarvitse hävetä tässä hintaluokassa. Tukki on pieni ja perinteinen joten ainoa mitä voisi tehdä mieli on vaihtaa se isompaan trg:tä paremmin vastaavaan. Pikkutuholaisetkin tykkäävät varmasti .22wmr ja .17hmr kosketuksista enemmän kuin .22lr:stä.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Jones - Lokakuu 13, 2009, 12:15
Lainaus käyttäjältä: "frank"
Mitenkäs tuon Sako Quadin .22 tarkkuus ja ominaisuudet suhtautuvat esim. P94:ään.

Entäpä muihin myynnissä oleviin kilpailijoihin.

Onko tukki huonon mallinen, kun näkyy tässäkin ketjussa olevan vaihdettuja tukkeja.


Muihin aseisiin en osaa verrata, koska kokemusta ei ole. Mulle tarkkuus on riittänyt mainiosti. Uskon, että aseessa rittää vielä tarkkuutta enemmän kuin minussa. Kyllä sillä on osuttu hyvin 150-200m matkoille, mikäli itse on osuutensa hoitanut. Mannerssin tukin tilasin jo ennen kuin aseen itselleni sain, koska halusin aseen kuvaavan isompaa kivääriä paremmin. Tyytyväinen olen ollut myös siihen.


Lainaus käyttäjältä: "frank"

Mitähän tuohon muuten vaihtopiippu kustantaa jos vaikka teetäisi yhden kiintovaimennettuna ?


Itse olen tyytynyt kiinnittämään SAK:n vaimentimen piipussa jo tehtaalla tehdyille kierteille ja hiljaista on ollut.Toista paksupiippuista Quadia ollaan hankkimassa perheeseen vaimolle. Siinä käytetään osin samoja osia, kun omassanikin. Kiikari ja tukijalat on jo odottamassa. Rimfire Technologies picatinnykisko ja lukonkampi on tullista tulossa. Siihen kokeillaan luultavasti teetettyä laminaattitukkia. Vaimentimen kanssa on harkinnassa AU:n vaimennin, kun sitä on kovasti kehuttu .22 vaimennin ketjussa.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Jones - Marraskuu 12, 2009, 20:27
Lainaus käyttäjältä: "msk"
10ptr lippaita saa tilattua jenkeistä yli puolet halvemmalla ;).


Osaatko kertoa mistä liikkeestä saa halvalla ja toimitus Suomeen onnistuu?
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: jkorpi - Joulukuu 04, 2009, 08:53
Tässä oma 10/22:nen, josta myös nuo aiemmin postaamat hajonnat oliNähdäksesi kuvat paina/valitse linkki ja uudelleen lataa/refreshhttp://www.kovaa.com/temp/10_22/03122009565.jpg

http://www.kovaa.com/temp/10_22/03122009567.jpg

http://www.kovaa.com/temp/10_22/03122009568.jpg
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: ana-konda - Tammikuu 11, 2010, 23:16
Lainaus käyttäjältä: "Jones"
CZ 452:n tukkia haluaville täällä on yksi ihan mielenkiintoinen vaihtoehto: http://http://pdccustom.com/index.php?main_page=product_info&cPath=9&products_id=43(http://http://pdccustom.com/images/cz452lr4.jpg)

Kyseessä siis PDC Customin alumiinitukki, joka saattaa olla Snipers Hiden piekkariketjua tai Rimfire Centralia lukeneille jo tuttu. Noin 300-350 euron hinnalla tuntuisi saavan aika mukavasti säädettävän tukin.Itse aloin harkita tukkia toiselle Sako Quadille, joka saattaa tulla hankintaan lähiaikoina, joten kysyin onko sellaisia tulossa. Kukaan muu ei ollut vielä sellaista kysellyt, mutta mikäli ostajia olisi 4-5 niin tukkia kuulemma kannattaisi alkaa tehdä.Onko ketään muita kiinnostuneita :?:

 

Iso kiitos vinkistä. Paras ostos jota olen tähän harrastukseen tehnyt :dance:

Suosittelen kyseistä firmaa kaikille. Todella hyvän tuntuinen tukki ja huippuhyvää asiakaspalvelua  :clap:(http://http://www.aijaa.com/img/b/00045/5548022.jpg) (http://http)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: psallinen - Helmikuu 09, 2010, 19:39
Olen tsekkaillut alustavasti erilaisia alustoja 22 ta-kiväärille ja törmännyt monesti Rugerin 10/22 target puolariin. Tarkkuudesta on enimmäkseen kerrottu aika hyvää (jopa 10-20mm 50m), mutta onko täällä ketään jolla omakohtaisia kokemuksia ko. laitteesta. Siitä kun löytyisi suht tervepäiseen hintaan tactical malli. Naapurillakaan ei olisi mitään aliäänistä harjoittelua vastaan maillaan.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: muroc - Maaliskuu 06, 2010, 14:38
tervehdys kiltalaisille seka muille foorumin kayttajille! vastikkaan foorumin loysin ja ensimmaista viestia tassa siis kirjuuttelen. ase/ampuma -kokemusta loytyy lahinna sotilasaseista mutta ei juurikaan piekkarista joten sen pohjalta nyt kysymyksiakin olisi.sako quad olisi tarkoituksena hankkia joten tiedustelisin notta jos hommaa ko. aseeseen useamman piipun niin tarviiko niihin myos luvat erikseen vai meneeko 22lr seka 22wmr samalla luvalla? kyseisten kaliiberien erot eivat taysin meikalaiselle selvilla viela edes ole mutta sita tassa selvitten myos. antaako raskas piippu jotakin muuta ampujalle kuin komen ulkonaon, eli onko mainittavaa eroa ammuttaessa? mita kiikareita olette kayttaneet sakoissanne ja mille matkoille?
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: mysteryman - Maaliskuu 06, 2010, 15:21
Terveppä terve...22 wmr on kaliiperi jonka itse kyllä jättäisin kokonaan väliin. Panosvalikoima on huonompi kuin 22lr. Panokset ovat kalliimpia ja usein tarkkuudeltaan huonompia kuin lr:ssä. wmr:ään ei edes saa kunnollisia match luokan panoksia johtuen siitä että sillä ei ammuta kasaa kilpailuissa. Luodit ovat samoja molemmissa kaliipereissa. Etuna wmr:ssä suurempi lähtönopeus jonka ansiosta suorempi lentorata. Tosin siitä ei ole paljon iloa koska käyntiä on vaikea saada riittäväksi jotta tuosta kuitenkaan pidemmän matkan pyssyä tulisi.17hmr sen sijaan on erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto. Suora lentorata ja huippu tarkkuus. Tätäkin sanotaan vielä pienoiskivääriksi mutta alkaa olla vaippaluoteineen jo ominaisuuksiltaan ihan täysverinen kivääri. Häviää isommille keskisytytteisille oikeastaan enää tuulenviennissä mutta sekin on muihin reunasytytteisiin nähden ylivoimanen. Mach 2 suurinpiirtein samanlainen kuin hmr mutta pienemmällä hylsyllä ja siten alhaisemmilla nopeuksilla.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: HJu - Maaliskuu 06, 2010, 16:05
Eri kaliperin piippuihin vaaditaan omat luvat..22 Wmr käyttää vaippaluoteja.Aselain mukaan .22 reunasytytteinen on pienoiskivääri. .17 kaliperiset ovat kiväärejä. Niille Suomen metsästyslain puitteissa hyvin rajallisesti käyttöä..22Lr + .17 Hmr olisi minun valinta jos vaihtopiippuisen haluaisin.Tarkkuuden kannalta nämä kaliperit eivät vaadi raskasta piippua. Ampumista raskas piippu voi vähän helpottaa.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: muroc - Maaliskuu 07, 2010, 07:43
kiitoksia vastauksista! tuo perinteinen 22lr taitaa olla se ensisijainen hankinnan kohde, ainakin nyt aluksi. katsotaan sitten notta jos useammalle piipulle myohemmin tarvetta tulee.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: mysteryman - Maaliskuu 07, 2010, 08:55
Luvista saa tukkualennusta kun ottaa kerralla useamman. On melko röyhkeät hinnat yksittäiselle aseelle tai aseen osalle.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Jones - Maaliskuu 20, 2010, 18:20
Nyt saatiin vaimon pitkän matkan piekkari valmiiksi. Tämäkin on Sako Quad Varmint ja tukki saatiin tänään Sipiläiseltä Tervakoskelta.(http://http://img441.imageshack.us/img441/3638/dsc04366z.jpg) (http://http)Rimfire centralissa muutama kuva enemmän ja pari kuvaa siitä miten vaimo 150 metriin ampui.  :clap:

http://http://www.rimfirecentral.com/forums/showthread.php?t=261481&page=2
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Horg - Syyskuu 13, 2010, 12:33
Eka postaus täällä.

Mulla on tässä tuloillaan 2 kappaletta piekkareita,toinen on wanha toz,valitettavasti ei edes "8"mallia,mutta joku kuitenkin,kertalaukausvehje ja koska ase ei mulle pesoakaan maksa niin olen tässä ajatellut että mitähän moisesta saisi värkättyä,lueskelin netistä jos jonkinmisia saitteja ja osuin tänne kerta toisensa jälkeen eikä ole hullumpia toteutuksia tästä aiheesta (.22 cal ) täälläkään.Tukki tozivanhuksessa on ehjä mutta todella käytetty ja ajan hammas näkyy niin senkään modailu / vaihto ei ole ongelma,ei tartte sääliä nykyistä,mutta eniten kiinnostaisi ehkä kokonaan oman valmistus,vanerista tms,ei muovista/muista synteettisistä.Tämä jo siksi että omaan aika hyvät taidot ja vehkeet puun työstöön,ja todellakin,muila sellaisten osien teettäminen jotka voisin itsekin tehdä,ei tule kuuloonkaan.jotenka,kysyisinkin että millasestas puupalikasta olisi fiksuinta alkaa tukin työstö aseeseeni,mista ylipäätään saa pienehköjä vaneri tms kappaleita jotka kuitenkin olisivat riittävän paksuja ?

täälläpäin (t:re) ei oikein tunnu olevan tarjontaa,ja jos onkin niin pitäisi ostaa törkeen kokosia,1 x 1m kappaleita joille mulla ei kyllä ole tarvetta ihan lähitulevaisuudessa  :DMielenkiintona olis rakentaa tosta rohjakkeesta jonkinsortin bipodeilla varustettu 100-150 metrin ammuntaan soveltuva,TA tyylinen ase,jota myös lain sallimaan metsästykseen käytettäisiin.Aseesen on joku mennyt aikanaan hitsaamaan  :shock:  kiikarin jalat,kiikari itse on aikojen saatossa kadonnut.Ko viritykset ei lienee ole sen kummemmin rautojen karkasuihin vahinkoa tehneet koska aseella on aika paljon ammuttu ja ko.hitsailusta on kuulemma n.20 vuotta.Eipä tuossa suuret saumat ole,muutama 5 millin heppi siellä täällä,ne saa dremelilä nätisti poistettua.Lisäksi aseessa on kiinteästi asesepän juottama n 40 x 120 mm vaimennin,jonka turvin ase on lain sallimissa mitoissa,sentin tai pari sen ylittäen.Piippu on siis jossain vaiheessa tarkoituksella lyhennetty koska aseella on pääsääntöisesti ammuttu vaimentimen kanssa.

Toinen tussari jota tässä olen miettinyt,ja se mun pitäs perjantaina kaupasta hakeakkin,on Zastava 99 precision joka on tässä väheksytyssä .22 WMR kaliberissa. Joo,tiedostan kyllä että ampumatarvike skaala ei tässä maassa,saati muissakaan ole tarjonnaltana kovinkaan kattava,mutta tlipa moiseen kova kiinnostus ja hinku kuitenkin. Ase on siis tahdasuusi,ja ajatteline laittaa sen osiksi kun sen kotiutettua saan.Tähän en tahtoisi tukkia vaihtaa,mutta muutostyöt olisi mukavia tehdä nyt eikä sitten joskus,säädettävä poskipakka,bipodit,nuo ainakin pitäs värkätä heti ensitöiksi.

Eniten tähän laitteeseen mua kiinnostaisi udella vihjeitä tukin käsittelyyn kun on sellanen idea että poistaisin siitä öljyt/lakat/mitkä lie,ja koittaisin värjätä aseen uusiksi,käyttäen edelleen värjääviä öljyjä,en mitään peittävää maalia.Väreinä tietenni musta-vihreä-ruskea,vihreän ollessa pääväri.Tämän vehkeen käyttö tulis olemaan metsästys,linnut/jänikset,sekä tarkkuusammunta n.pariin sataan metriin,sen enempiä tuskin tällä kaliperilla on turha odottaa.Olishan sitä voinu ostaa vaikka 223sen tms ihan kiväärikaliberin aseen,kyllä,mutta niitä on jo kaikilla ja vastarannan kiiskinä toimitaan näin  :D ,en siis ole laisinkaan kiinnostunut kuuleen jo kuultuja tuomioista typerästä kaliperivalinnastani.Takavaro alue ei tällä kaliperilla ole niin suuri kuin isommilla,ja tällä saan napsia sitä riistaa mikä kiinnostaa,thats it.Hirvihommiin mulla on eri vehkeet ja haulikkokin josko siitä en kovin piittaa,tippuuhan sillä jänis ja lintu,mutta ei ole kovinkaan hastavaa moisella saalin saanti.Onko kellään kokemusta 22 wmr paukuista,mikä olis laadukas ja mahdollisimman tarkka plus siedettävästi hankittava,ei niinkään hinnan,mutta saatavuuden puolesta ?
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: torant - Syyskuu 13, 2010, 17:55
Oletko lukenut erälle.netistä oma tukkiprojekti osiota? Sieltä saa melko hyvän käsityksen tukin valmistamisesta.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Horg - Syyskuu 14, 2010, 13:07
Lainaus käyttäjältä: "torant"
Oletko lukenut erälle.netistä oma tukkiprojekti osiota? Sieltä saa melko hyvän käsityksen tukin valmistamisesta.


Empä ole huomannut moista,aikanaan olin ko.forumille kirjaantunut mutta sieltä karsittiin vähemmn aktiiviset nimimerkit  :D
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: stoma - Syyskuu 14, 2010, 19:25
Lainaus käyttäjältä: "Horg"

Onko kellään kokemusta 22 wmr paukuista,mikä olis laadukas ja mahdollisimman tarkka plus siedettävästi hankittava,ei niinkään hinnan,mutta saatavuuden puolesta ?


Remingtonin 33gr AccuTip-V käy ehdottamasti parhaiten 100m matkalla omassa savagessa. Kovin hintavaa vain suomessa alle 20e/rasia ole missään näkynyt. Toinen hyvin käyvä on remarin 40gr "pointed soft point. AccuTip on ainoa jolla olen päässyt toistuvasti alle 3cm nippuihin.SBn paukut kävi ihan ok mutta jostain syystä  kynsi ei tahtonut saada paukkua pesästä. Lopahti kovin nopeasti mielenkiinto testaamiseenFederalin ja Winsun tekeleet oli vähän kuin kävyillä olisi heitellyt. alle 5cm @100m ei mitään mahdollisuuksia ja välillä yli 10cm "kasoja" (luulin pitkään etten vain osaa ampua eka ase kun oli  :doh:)edit: asehan on savagen 93
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: jkorpi - Syyskuu 25, 2010, 16:48
Lainaus käyttäjältä: "psallinen"
Olen tsekkaillut alustavasti erilaisia alustoja 22 ta-kiväärille ja törmännyt monesti Rugerin 10/22 target puolariin. Tarkkuudesta on enimmäkseen kerrottu aika hyvää (jopa 10-20mm 50m), mutta onko täällä ketään jolla omakohtaisia kokemuksia ko. laitteesta. Siitä kun löytyisi suht tervepäiseen hintaan tactical malli. Naapurillakaan ei olisi mitään aliäänistä harjoittelua vastaan maillaan.


Rugerin 10/22 on tosi hyvä puolari, paras millä olen itse ampunut. Omassa puolarissa on aika lyhyt piippu 38cm, suurin osa piipusta on vaimentimen sisällä ja piippu kelluvaksi tehty, niin, että itse vaimennin on myös tukissa kinni ja piipun päässä on prikka joka pääsee värähtelemään vaimentimen sisällä. vaimennus kennot ovat ladottu tuota prikkaa vasten. Vekkarin valmistama(jos linkki ei aukea paina selaimen refresh näppäintä niin aukeaa, serverillä on hotlinkkaus estopäällä)Sisärata 25m: Tarkemmin kasa on Lapuan Super Clubilla sisäradalla 18mm (10, 9:n osumaa tuolla alueella, 1 kärpänen). Suhteutettuna 100m vastaa ~ 72mm kasaa. vertailu hajonta -->

http://www.kovaa.com/temp/10_22/09062009274.jpgSisärata 25m: Subsonikeilla sisäradalla (10 laukausta) tulee 20mm viiva, ilman kärpäsiä. Suhteutettuna 100m vastaa ~ 80mm kasaa. Tiedä vaikka johtuisi piipun lämpenemisestä -->

http://www.kovaa.com/temp/10_22/09062009282.jpg(...jos tulee latausvirhe klikatessa linkkiä, niin uudelleen lataa kuva tuossa ruudussa tai esim. klikkaa hiirellä url kenttä valituksi ja paina enter näppäintä.)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: jkorpi - Syyskuu 25, 2010, 18:57
Lainaus käyttäjältä: "ana-konda"
Lainaus käyttäjältä: "Jones"
CZ 452:n tukkia haluaville täällä on yksi ihan mielenkiintoinen vaihtoehto: http://http://pdccustom.com/index.php?main_page=product_info&cPath=9&products_id=43(http://http://pdccustom.com/images/cz452lr4.jpg)

Kyseessä siis PDC Customin alumiinitukki, joka saattaa olla Snipers Hiden piekkariketjua tai Rimfire Centralia lukeneille jo tuttu. Noin 300-350 euron hinnalla tuntuisi saavan aika mukavasti säädettävän tukin.Itse aloin harkita tukkia toiselle Sako Quadille, joka saattaa tulla hankintaan lähiaikoina, joten kysyin onko sellaisia tulossa. Kukaan muu ei ollut vielä sellaista kysellyt, mutta mikäli ostajia olisi 4-5 niin tukkia kuulemma kannattaisi alkaa tehdä.Onko ketään muita kiinnostuneita :?:


Jeps, minä voisin olla kiinnostunut tuollaisesta omalle quadille, ei tulisi telottua omaa pähkinäpuista... Meneehän tuo tukki paksupiippuiseen versioon?
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Jones - Syyskuu 26, 2010, 10:22
Lainaus käyttäjältä: "jkorpi"Jeps, minä voisin olla kiinnostunut tuollaisesta omalle quadille, ei tulisi telottua omaa pähkinäpuista... Meneehän tuo tukki paksupiippuiseen versioon?


Mun osalta tarve tälle meni jo, kun yllä oleva laminaattitukki tilattiin vaimolle Sipiläiseltä. Muistaakseni menisi paksupiippuiseen versioon, koska sellaisesta itse olin kanssa kiinnostunut.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: jkorpi - Huhtikuu 15, 2011, 08:49
Lainaus käyttäjältä: "HJu"
Eri kaliperin piippuihin vaaditaan omat luvat..22 Wmr käyttää vaippaluoteja.Aselain mukaan .22 reunasytytteinen on pienoiskivääri. .17 kaliperiset ovat kiväärejä. Niille Suomen metsästyslain puitteissa hyvin rajallisesti käyttöä..22Lr + .17 Hmr olisi minun valinta jos vaihtopiippuisen haluaisin.Tarkkuuden kannalta nämä kaliperit eivät vaadi raskasta piippua. Ampumista raskas piippu voi vähän helpottaa.


Minulla on kaikki piiput sako quad heavy barrelissa ja tätyy kompata, että tuo .17 on ylivoimaisesti kaikkein tarkin patruuna noista. Ja tehoakin piisaa alle 200m. Patruunat ovat vaan aika kalliita  Tässä hyvä esimerkki tuosta .17 tarkkuudesta

http://www.youtube.com/watch?v=FrU1OSrjYpo
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Greed - Huhtikuu 23, 2011, 19:29
Muuten miten tuon Sako Quadin piipun kiinitys toimii?  :think:

onko se kuin jyrsimen kartio holki, joka painetaa/vedetään paikalleen ruuvilla  :think:

vain onko se samallainen kuin cz 455 Americanissa mutta yhdellä ruuvilla

tuossa linki kyseisen aseen esittelyyn  :whistle:

http://www.czub.cz/zbrojovka/cz-prospekt/american_cz_455.pdf
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Finnfire - Huhtikuu 23, 2011, 20:31
Piiputhan näyttää tuolta:http://http://www.sako.fi/images/quad/acc/barrels2.jpgTuolla avaimella yksi ruuvi auki, piippu vääntäen ylöspäin irti, uusi paikalleen ja kiristys.http://http://www.sako.fi/images/quad/acc/barreltool.jpg
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Greed - Huhtikuu 23, 2011, 22:23
Lainaus käyttäjältä: "Finnfire"
Piiputhan näyttää tuolta:http://http://www.sako.fi/images/quad/acc/barrels2.jpgTuolla avaimella yksi ruuvi auki, piippu vääntäen ylöspäin irti, uusi paikalleen ja kiristys.http://http://www.sako.fi/images/quad/acc/barreltool.jpg


No tuohon asti minäkin tiesin :)

 Mutta tarkoitin sitä periaatetta miten piippu jää kiini. eli onko se piipunsuu kartio joka kiilataan/painetaan paikalleen ruuvilla? vai muulla konstilla?
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Finnfire - Huhtikuu 24, 2011, 00:16
http://http://www.rifleshootermag.com/featured_rifles/sako_092005/index1.htmlNyt löytyi hieman tarkempaa tekstiä, jos vaan englanti taipuu.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Greed - Huhtikuu 24, 2011, 21:00
Dankgesöö söngedaa :Dtoisin sanoen kiitos
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Bruce Wayne - Kesäkuu 18, 2011, 14:09
Lainaus käyttäjältä: "psallinen"
Olen tsekkaillut alustavasti erilaisia alustoja 22 ta-kiväärille ja törmännyt monesti Rugerin 10/22 target puolariin. Tarkkuudesta on enimmäkseen kerrottu aika hyvää (jopa 10-20mm 50m), mutta onko täällä ketään jolla omakohtaisia kokemuksia ko. laitteesta. Siitä kun löytyisi suht tervepäiseen hintaan tactical malli. Naapurillakaan ei olisi mitään aliäänistä harjoittelua vastaan maillaan.

Kyllä Rugerilla osuu. Poimin nuo ampumani kasakuvat erälle.netin foorumilta, klikkaamalla isommat kuvat:(http://http://www.aijaa.com/img/t/00128/5129244.t.jpg) (http://http) (http://http://www.aijaa.com/img/t/00416/5129258.t.jpg) (http://http) (http://http://www.aijaa.com/img/t/00774/5129263.t.jpg) (http://http) (http://http://www.aijaa.com/img/t/00191/5129265.t.jpg) (http://http)(http://http://www.aijaa.com/img/t/00384/5129269.t.jpg) (http://http) (http://http://www.aijaa.com/img/t/00268/5129275.t.jpg) (http://http) (http://http://www.aijaa.com/img/t/00389/5129280.t.jpg) (http://http) (http://http://www.aijaa.com/img/t/00420/5129281.t.jpg) (http://http)Malli on siis Ruger 10/22 T-TGT, kiikarina Bushnell Banner 6-18x50 ja patruunana Norma Training.(http://http://users.kymp.net/jps/kuvat/Ruger.jpg)Valmiina olisi myös tämä tukki, kunhan joskus innostun laittamaan raudat kiinni: (http://http://users.kymp.net/jps/kuvat/tukki.jpg)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: heikkiv - Kesäkuu 18, 2011, 14:29
Valitettavan tuuripeliä. Mä rakentelin perusrugerista jotain ihan muuta(tm). Vakiopiippu ei käynyt millään paukulla ja on vähän tunteiden vuoristorataa tuo butler creekin match barrelin kanssakkin eläminen. Toistaiseksi se on käynyt riittävän hyvin tasan yhdellä paukulla ja se on lapuan x-acti. Entinen luottopaukku, lapuan subsoniccikaan ei ole enää sk:n tekemänä samanlaista, ihme kärpäsiä tulee.Halpaan tunaukseen muuten osoittautui nuo boydsin tacticool tukit melko hyviksi hintaansa nähden, pistelin molempiin kerralla. Onneksi zetori on vielä luottovehje mutta olisihan se rugerikin kiva saada käymään..Zetoriinkin löysin viimeinkin puulaakin joka toimitti 25 moa kiskoa katolle. Nyt kun vielä löytäisi jonkun radan oulun läheltä jolla voisi ampua 50-200m..(http://http://i246.photobucket.com/albums/gg84/heikkiv/tacticools.jpg)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Bruce Wayne - Kesäkuu 18, 2011, 14:51
Kokeilepa Norman panosta, se on käynyt hyvin Sakolla sekä Rugerilla. Muistaakseni RWS:n tekemiä nuo Normat, ei kuitenkaan omaa tuotantoa. Laitoin muuten eilen juuri tuollaisen Tacticool-tukin tilaukseen.  :lol:Edit. Tuossa on hyvä laukaisukoneisto Rugeriin: Linkki (http://http)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: kuume - Kesäkuu 27, 2011, 15:17
Lainaus käyttäjältä: "heikkiv"
Nyt kun vielä löytäisi jonkun radan oulun läheltä jolla voisi ampua 50-200m..


Hiukkavaara, rata 2
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: heikkiv - Kesäkuu 28, 2011, 14:33
Juu, vaan kun ei saa ampua peltiä ja maalit pitää sijoittaa taustavallia vasten. Eli ilmaisin ehkä itseni väärin, semmosta siluettirataa halajoisin jossa voisi yhdestä tuliasemasta ampua eri etäisyyksille osumaan reagoivia maaleja.. Jos sinne keskelle rataa lähtee tetsaamaan niin sitten pitää olla yksin radalla kun muut ei voi ampua katoksesta.Kävin paukkutestejä tekemässä kyllä hiukkavaarassa ja kylläpä sitä käyntiä löytyi. Yllättävän hankala kyllä koittaa kasa-ammuntaa (varsinkin rugerin vakikoneistolla) kun naamaa imee 20 hyttystä. Joka tapauksessa, 2 eri patruunaa jotka kiinnosti oli lapua center-x ja norman trainer. Molemmat kävi kohtuullisesti, 4x5lks kasojen keskiarvot oli center-x:llä rugerilla 11mm ja cz:lla 10mm ja norman trainerilla vastaavasti 14mm ja 13mm. Optimiolosuhteissa ja ransom restillä tms varmaan vielä millin tai pari nipistäisi.Center-X:n hinta on 8.90 ja norman traineri 5.90 täällä kärkkäisellä ja hinta/osunta huomioon ottaen varmaan tuosta normasta tulee sitten käyttöpaukku ainakin vähäksi aikaa.Mark4 10x40 tuli huollosta rugerin päälle ja pirkele kun on vieläkin tuskaisen jäykkä tuo korotorni, lisäksi vielä vähän hiertää nuo natokaliberin bdc-torninnokat. Leupparilta saisi käsittääkseni tilata noita korkkeja omilla spekseillään mutta hinnasta ei ole käsitystä. Pelkästään jo torni jossa olisi viiva joka naksun kohdalla helpottaisi, varsinkin kun torni on niin jäykkä että naksuja ei todellakaan tunne eikä kuule jos hissukseen kääntää :) Muuten kyllä tuo TMR retikkeli on melkein paras ristikko millä olen ampunut.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: 02tuisku - Kesäkuu 20, 2012, 10:46
Minulla on myös paksupiippuinen  ruger 10/22 Target aihiona 22 TA aseelle. Muuten ase on alkuperäisessä kunnossa mutta laukauisua on parennettu ja kerteet vaimentajalle tehty.Ase tulee vaimentajan kanssa aika pitkäksi ja haluaisin lyhentää piippua jotta sen käsiteltävyys parantuisi. On vaimentajan kanssa aika pitkä.Miten piipun lyhentäminen vaikuttaa tarkkuuteen ja mikä olisi pienoiskiväärissä optimi piipun pituus jos ammutaan tarkkuuspatruunaa lähtönopeuksilla 325m/s (Esim center X)Kannattaako piippua lyhentää käsiteltävyyden vuoksi? Harkitsen myös kiintovaimennusta jotta ase pysyisi normaaleissa mitoissa jos piipun pituudella ei ole tarkkuuteen merkitystä.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: JKontturi - Kesäkuu 21, 2012, 09:45
Piipun lyhennys yleensä parantaa tarkkuutta ja piekkarissa noin 40-45 senttinen piippu antaa parhaat lähtönopeudet. Toki sekin pitää tehdä "oikein".

Kiintovaimennus ei juurikaan hiljennä enempää piekkarissa, olettaen että käyttää hyvää irtovaimenninta (AU tms) ja tasalaatuista aliääni paukkua. Onpahan vaikeampi putsata vaimennin jollei se ole purettavissa ja se taas tuo omat kommervenkit sen piipun pituuden laillisuuden kanssa.

Puolarissa lukon raksutus on kovempi ääni kuin itse laukausääni joten senkään takia kiintovaimennuksen hyödyt ovat hintaan ja mahdollisiin putsausongelmiin nähden aika pienet.Toivottavasti oli apuja ja joku oikeasti asioista tietävä korjaa asiavirheet...
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Pxt - Kesäkuu 21, 2012, 10:49
Minulla on cz 452 varmint lyhyellä piipulla. Tehdas valmistaa tuota kivääriä äänenvaimentimen kierteellä ja 16" piipulla (n.41cm).

Tämä kivääri ei ole edes vaimentimen kanssa liian pitkä.Torniossa on 200m siluetti rata, jossa voi ampua pienoiskiväärillä yhdestä paikasta useammalle matkalle.

Rata on TorSan ja lisätietoja saa heidän sivuiltaan.PXT
Otsikko: Laitetaanko ase vaihtoon?
Kirjoitti: Sebu - Heinäkuu 10, 2012, 00:00
Postaan nyt kysymykseni tähän ketjuun kun sen sitä hieman hipaisee ja täällä näyttää olevan piekkarimiehiä paikalla :)

Eli tuli ostettua tuossa CZ 453 varmint harjoitusaseeksi ja olen tässä nyt muutamaan otteeseen käynyt käypaista paukkua haeskelemassa radalla ja samalla toteamassa että aseen vaimenninkierteessä on enemmän tai vähemmän vikaa..

Lisäsin tuohon kuvat tämän päivän kuviosta ja jos joku ei saa merkinnöistäni selvää niin vasemman yläkulman kaksi kasaa ovat ammuttu Center-X:llä, molemmat oikeanpuoleiset kasat ELLEY Target EPS:llä ja vasen alakulma Shönebeckin Subsonicilla.

Muissa läjissä ei ole paljon lapsille kertomista eli Elley 27mm ja 35mm/100m, Shönebeck 52mm/100m mutta Center-X:llä ammutut kasat ovat 18mm ja 11mm (Midas + käy vastaavaa kasaa). Kasat ammuttu makuulta bibodin päältä. Koska kuitenkaan ase ei ammu millään paukulla eikä millään kolmella kokeilluista vaimentimimesta (Aseseppa Laakso, Oulun työstökeskus, Parker-Hale) alle 100mm kasaa 100m on vaimenninkierteessä oltava vikaa.. Osa paukuista käy suurta mutta selkeää kasaa osalla puuttuu jo osumia A4 kooon taulustakin. Vaimentimen yhdessä reunassa näkyy pieniä mutta selviä hipaisujälkiä joten oletan näiden olevan kotoisin niistä taulusta vallan hukkuneista luodeista. Osa varmaan vaan ohittaa niin läheltä että käynti katoaa (vähän niinkuin epäkeskeisesti tehty piipunsuun kruuunaus). Silmällä sihtaillen vaimennin ei todennäköisesti ole juurikaan vinossa vaan epäkeskeinen reiän kanssa.

Suuri kysymys kuuluu onko käsissä poikkeuksellisen hyväkäyntinen Ceska vai kannattaako vaihtaa uuteen? Ase vasta viikon vanhan ja noin 200 laukausta nähnyt joten käyti voi parhaassa tapauksessa jopa parantua hippasen kun laukauksia kertyy vai?

Jos on hyvä yksilö niin voisi harkita myös uuden kierteen teettämistä sepällä. Piekkarissahan piipun lyhennyksestä ei sanottavammin taida olla haittaa. Piippuhan tuossa on tosin alunperinkin kovin epä Ceskamaisesti vain 16" eli hieman yli 400mm.(http://http://i11.aijaa.com/t/00346/10500712.t.jpg) (http://http)

(http://http://i7.aijaa.com/t/00894/10500713.t.jpg) (http://http)Tuli muuten tuossa tuota taulua tuijottaessa sellainen fiilis että kasat taitaisivat parantua sellaisellakin yllättävällä konstilla kuin hankkimalla ilman keinua olevan bipodin. Nuo Center-X kasat on meinaan ammuttu peräkkäin kiikaria säätelemättä mutta asennon on joutunut purkamaan kun lipas ei vedä kuin 5 kutia. Voihan olla että perän takana on pientä harjaantuneisuuden puutetta mutta oletan että ase on ollut jommalla kummalla kasalla vinossa. Tämä yhdistettynä suurella etulinssillä olevaan putkeen (korkea tähtäyslinja) ja piekkarille jo 100m tarvittavaan aika suureen koroon tekee juuri tuollasta jälkeä. Kiinteä bipodi suojelisi tältä edes vähän. Tietenkin jos hyväksi haluaa niin sama osunta pitää pystyä toistamaan minkä mättään päältä tahansa eli vesivaakaa ostamaan jos silmä ei asiaa kerro.

Nyt päivän suoritusta jälkikäteen analysoidessa muistan korjailleeni tuota ristikkoa suoraan kesken sarjankin mikä selittäisi sen että osumat tuppaavat olemaan monilla merkeillä vähän kuin kahdessa ryppäässä.  Varsinkin Shönebeck kärsii tästä sillä niiden kohdalla lukon sulkeminen vaatii jostain syystä selvästi enemmän voimaa jolloin asetta joutuu korjaamaan suoraan sen nitkahdettua "kyljelleen" lukon sulkemisen yhteydessä. Tämähän ei tuota vaimennin ongelmaa poista mihinkään mutta laittaa patruunavalinnan uuteen valoon. Ettei vaan menisi sen mukaan järjestykseen millä lukko sulkeutuu kevyimmin :)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: HJu - Heinäkuu 10, 2012, 08:44
Kyllä ale 20mm/5lks/100m toistuvasti uudella aseella on erinomainen tarkkuus piekkarilla. Alle kulmaminuutin käynri on ylipäätään hyvä käynti.Koska piippu on valmiiksi 400mm niin uuden kierteen teko on hankalaa. Jos piippu lyhenee alle 400mm niin tarvitset muu ase -muutosluvat joita voi olla vaikea saada ja maksaa taas rahaa. Yksi vaihtoehto on piipun lyhennys plus kiinteä jatkoadapteri joka pitää piipun pituuden yli 400mm mitoissa.Itse veisin aseen kauppaan ja reklamoisin kierteen epäkeskisyydestä.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: JRu - Heinäkuu 10, 2012, 09:15
Ei missään tapauksessa kannata noin hyväkäyntistä piippua vaihtaa. Piipun tulkkaus, pätkäisy ja kiintovaimennus 400mm+ mittaan. Jos seppä missään vaiheessa mainitsee sanan "kierrepakka" niin poistu ovesta takavasempaan :lol:Bipodipohdinnat turhia. Ampumatekniikassa vain on kehitettävää.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: 02tuisku - Heinäkuu 10, 2012, 12:52
Minulla oli joskus kanssa 453nen. Olen ikävöinyt herkistintä. Se on hieno ominaisuus. Sinuna käyttäisin asetta ihan asesepällä käyntimielessä. Voi olla että piipussa on silti varaa korjata kierre ilman että se pomppaa pois "muuaseeksi". Aseseppä ottaa korkeintaan muutamankympin uuden kierteen tekemisestä / korjaamisesta. Reklamointi saattaa vaan voi pidentää huonoa mieltä ja kesä kuluu aseen ollessa ns "takuu" korjauksessa.Noina aikoina ikoinani kun lyhennettiin piippu juuri kyseisestä aseesta niin siihen jäi extraa 15mm niin että kierteen pystyi uudelleen tekemään. Sama tilanne voi sinunkin aseessa olla.Käynti oli vaimentajan kanssa samaa luokkaa noin kulmaminuutti sataseen tuulettomalla ilmalla. Erinomaisesti kävi Lapuan HP patruuna jota vieläkin saa kaupasta (ei vaan ole aliääninen). CenterX on myös hyvä ja kain midaskin, en vaan sitä ole paljoa raaskinut ostaa.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Sebu - Heinäkuu 10, 2012, 14:03
Ensimmäinen kokeilu taitaa olla koittaa suurentaa tuota vaimentimen reikää vaikka puolella millillä tai enemmän ja toivoa että se korjaa tilannetta. Tuo työstokeskuksen vaimennin oli lähtöjään parhaasta päästä ja reikä näyttää sisällä olevan muutaman satasen päälle 7mm. Työnnän tuosta vaimentimesta tarkan 7mm tangon lävitse ja koitan kellottaa sen suoraan kolmipakkaan. Siittä sitten 7,5 tai 8mm porakalvin tai vastaava lävitse ja pieni kruunaus päälle. Tuon vaimentimen kaikki sisukaluthan ovat ns. yhtäpuuta ja mahdollistavat näin aika hyvin tuon tuunaamisen. Jos on aikaa harjoitella niin ainahan voi koittaa suurentaa vain pelkkää ulostulopäätä jos sillä saisi vähennettyä vaikutusta vaimennustehoon. Ainakaan vaimentimen sisältä en löytänyt merkkeja osumasta vaan ainoat jäljet ovat tuossa suulla.

Tuota CZ piippua ei muuten ole tehtaan jäljiltä kruunattu ollenkaan. Pitäsikö alkaa munien päällä korjailemaan kun en rautoja kyllä uskalla sorviin laittaa vai pitäisikö uskoa isää joka sanoi että älä korjaa jos se ei ole rikki.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Poikma - Heinäkuu 10, 2012, 16:57
Kokeilepas ampua 50 m:iin vaimentimen kera ennen kuin alat korjaamaan jotain mikä ei ehkä olekaan rikki... :wink:

Kyllä se epäkeskeinen vaimennin (ainakin ne hipaisut) pitäisi näkyä osunnassa 50 metriltäkin.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: JRu - Heinäkuu 10, 2012, 18:49
Oma mielipide on että jos joku ei ole keskellä niin aika pieni työ mutta iso mielenrauha kun tekee uudet kierteet ja keskittää jengan oikein = suhteessa piipunreikään.Sebu, mitenkä kellotat kolmileukapakkaan? Vai tarkotatko semmosta pakkaa missä on erikseen asemoitava kolmileukapakka, en tiedä suomenkielistä nimeä. (adjust-tru chuck) Vai tarkotatko vain että on normaali kolmileukapakka jossa kappale on aina "about sinnepäin" ja sitten koputellaan vasaralla ja mitataan ja koputellaan, ja sitten toivotaan että työstövoimat ei nakkaa klotaavaa kolmileukapakkaa heti uuteen asentoon, jos sen sattuikin koputtelemalla saamaan siedettävän lähelle.Itte tekisin suosista nelileukapakassa mutta tommonen adjust-tru olis kyllä oikeesti kiva. Hyvä työkappaleen tuenta ja samalla nelileukapakan säädettävyys.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Sebu - Heinäkuu 10, 2012, 22:24
No tuosta kolmileukapakasta tulee ehkä nopea mielle yhtymä sorviin mutta ajattelin tehdä kyllä pystykaraisella tai paineilmapöydällä varustetulla manuaalikoneella.Pystykaraisella:

Kolmileukapakka pöytään. vaimentimen sisäosa siihen kiinni. Kello magneetti jalalla karaan kiinni ja haeskellaan keskiö ja kellotetaan suoruus pystysuunnassa. Ehkä hankalampi tapa.Manuaalikone:

tarkka (hiottu) 7mm tappi kiinni istukkaan. vaimennin siihen päälle. Kolmileukapakka pöytään ja pöytä vapaasti kelluvaksi kiristyksen ajaksi. Kohtisuoruus on tässäkin ihan sen vaassa kuinka kohtisuorassa kara on pöytään nähden.Sorvissa suoruuden saa korjattua koputtelemalla epäkeskeisyyden korjaisin laittamalla yhden leuan alle rakotulkkinauhaa jota saa ja on työmaalla 0,005mm paksuudesta pariin milliin 5 satkun jaolla.

rakotulkkinauhaa teräskonttorin valikoimista (http://http)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: JRu - Heinäkuu 10, 2012, 22:46
Asia harvinaisen selvä. Jyrsimessä/työstökeskuksessa tosiaan toisenlaiset eväät kohdistamiselle. Henkkoht kyllä korjaisin piippukierteen mieluummin kuin vaimentimen. Mutta vaimennin on kieltämättä nopeasti muutettu ja tuloksista näkee mitä osunnalle kävi. Jos sitten sen jälkeen vielä joutuu korjaamaan piippukierteenkin niin ei se ½-1 mm suuremmaksi kairattu vaimennin sen vaimennustehossa näy. Joku on tehnyt aiheesta jotain testiäkin. Erälle.netistä tai täältä voi löytyä haulla, en muista.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Sebu - Heinäkuu 11, 2012, 00:09
Niin no kyllä tämä kierteen korjaaminen kävi itselläkin mielessä mutta en ole varsinaisesti kiintovaimennuksen tai joidenkin ylimääräisten jatkojen kannattaja. Piippu tosiaan on vain 405mm pitkä ja kierteen korjaus maksaa pelkän paperityön osalta enemmän kuin pari pilattua vaimenninta.

Joku tuossa ehdotti kokeilemista vaimentimen kanssa 50m. Onko mahdollista että vaimennin tekee jotain mikä pilaa tarkkuuden 100m mutta ei pilaa sitä 50m matkalla? lähtönopeuksia saattaa hieman muuttaa mutta valmiiksi aliäänisillä paukuilla tuota stabiilisuuden menetystä aliääniseksi muuttumisen seurauksena ei pitäisi tapahtua. Olen nyt vaan päättänyt että räksättävän marjavarkaan kokoinen "reagoiva" maali pitää hoitua 100m ja jos se ei hoidu vaimentimen kanssa niin sitten ei vaimenninta käytetä :)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: HJu - Heinäkuu 11, 2012, 00:41
Yksi teoria: Lyhyessä piipussa vaimennin lisää hieman lähtönopeutta ja "kiikun kaakun" patruuna voi joutua transsooniselle alueelle vaikka ei muutukaan vielä yliääniseksi. Tällöin tosin kasat 50m matkallekin pitäisi olla huonommat kuin ilman pönttöä.Tätä voisi selvittää jäähdyttämällä patruunat kylmälaukussa siten että lähtönopeudet varmasti laskevat. Ampuu sitten vertailukasat vaimentimen kera ja ilman 50m ja 100m matkoilla.Helpointa lienee kairata vaimentimeen isompi lämpimenoreikä jos vaimenninkierre oikeasti on epäkesko piipussa (eikä esim vaimentimessa).
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Sebu - Heinäkuu 12, 2012, 23:49
No niin.. Nyt on vaimennin porattu ja ammuttu.

Purin vaimentimen ja hain siitä merkkejä luodin hipaisuista jossain muussa kohdassa kuin ulostulossa. Kun näitä ei löytynyt tulin siihen tulokseen että koitan porata vain ulostulon ja viimeisen ulostuloa ennen olevan väliseinän reiän. Suurensin näitä kahta läpeä puolimilliä, tein siistin kruunauksen, vaimennin kiinni ja baanalle. Tuulisesta säästä johtuen ei mitään ihanne kasoja voinut yrittääkkään muuta nyt käy vaimentimen kanssa sellaista 50-60mm kasaa 100m kun ennen porausoperaatiota ei tyynessäkään päästy alle 100mm. Käyn vielä uusimassa testin tyynellä kelillä mutta näillä näkymin olisin taipuvainen tuomitsemaan kokeilun onnistuneeksi. Vaimennus tehossa en huomannut mitään eroa edelliseen.

Yksi asia vain vaivaa yhä.. Miksi ensimmäinen laukaus jää aina selvästi alemmas kuin sitä seuraavat? Kasoja tehtaillessa tällä ei ole merkitystä kun voi ampua ensin pari lämmittely laakia alle ja sitten vasta sarjan mutta jahdissa pitäisi tietää minne ensimmäinen osuu. Tämä siis aina vaimentimen kiinnityksen jälkeinen ensimäinen laukaus eikä esim aina ensimmäinen vaikka 5 laukauksen sarjasta. En tosin laittanut merkille kuinka pitkä väli oli edellisiin laukauksiin milloinkin eli onko piipun lämpenemisellä yms. jotain merkitystä. Tuo paksupiippuinen nyt ei mitenkään huomiota herättävästi lämpene muutenkaan vaikka ampuisi enemmänkin eikä vaimennin tunnu lämpimältä käteen vielä 5 laukauksen jälkeenkään.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Tups - Heinäkuu 13, 2012, 08:37
Tuosta sarjan ensimmäisestä: Jokin siellä piipussa muuttuu pienen tauon aikana. Jokin aine kiinteytyy tai kovettuu piipun seinille, ja luotivaha tulisi ensimmäisenä mieleen. Todella tieteellinen selitys, mutta paremman puutteessa minä olen näin ajatellut. Ehkä joku osaa kertoa asiasta totuuden.Kuinka valmistaudutte jahtiin tai kilpailuun (ensimmäinen laukaus tärkeä) pienoiskiväärin kanssa? Pienarissa puhdistettu piippu nakkelee varsinkin ensimmäisten panosten aikana. Kompensoiminen ei onnistu helposti niin kuin kiväärin kanssa. Puhdistamattakaan ei oikein tohtisi jättää kun luonnossa on märkää. Syöpyy vielä piippu.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Rimmed762 - Heinäkuu 13, 2012, 15:46
Voisiko olla vaikutusta vaimentimen sisällä olevan ilman lämpötilalla / koostumuksella. "First round pop", kuten englantia äidinkielenään käyttävät sanovat vaikuttaa ainakin ääneen.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: HJu - Heinäkuu 13, 2012, 16:12
Ampumattomassa vaimentimessa on happirikkaampaa ilmaa kuin sellaisessa josta on juuri ammuttu läpi. Tällöin lähtönopeuskin voi aavistuksen kasvaa. Ei se nyt kovin suurta osumapisteen muutosta selitä mutta rikkana rokassa.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Sebu - Heinäkuu 13, 2012, 20:11
Heh.. Nyt alan seota täällä jo sukkiinni.

Kävin kurkkimassa aihetta tuolla benchrestin puolella ja tieto lisää tuskaa sanotaan. Sotkeuduin noihin piipun vaiheisiin/tunereihin yms. Joka saattaisi selittää yleisestikkin sen että pyssy käy vaimentimella huonommin kuin ilman jos sattuu käymään sellainen säkä että piipun vaihe on oikea ilman vaimenninta mutta vaimentimen paino saa aikaan saman kuin väärin säädetty tuneri. Sekavaa sanon minä.Mutta Rekyylistä huomasin parikin juttua piekkareista (olivat kyllä molemmat itselataavia) joissa aseella oli jatkuvasti taipumus ampua ensimmäinen laukaus alas eikä syytä tähän tiennyt varmaksi kukaan. Pyssy ei tee tätä kuitenkaan ilman vaimenninta joten jos vaimentimessa ei ole vikaa niin sitten täytyy vielä ihmetellä tuota tuneri hommaa. Tai vaihtoehtoisesti pedata ase niin että vie petausta vähän matkaa patruunapesän alle jolloin tuo piipun vaihe pitäisi muuttua johonkin suuntaan.. Toivottavasti parempaan..

Taitaa olla parempi tyytyä tuohon 50mm kasaa/100m ja säästää rahat isomman kaluston virittelyyn. Tuo .22 on vaan siitä niin mukava että laukauksia saa ampua paljon tekemättä vararikkoa eikä illat kulu latauspuristimen kanssa deittailuun.Yksi selitys voisi olla se että koska Center-X ille luvataan 327m/s 660mm testipiipusta niin omasta 405mm piipusta voivat lähteä yliäänisinä (ei kyllä korvalla huomaa) tai sitten niin lähellä äänivallia että tuo "first round pop" saa aikaa ensimmäisen lähtemisen yliäänisenä. Itse asiassa ajateltuna huono käynti tuolla vaimentimella saattaa johtua kaikkineen siitä että vaimennin nostaa tuota lähtöä juuri sen kriittisen muutaman metrin ja luoti palaa aliääniseksi parimetriä piipunsuulta.

Lisää kokeiluja tarvittaneen.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Poikma - Heinäkuu 13, 2012, 21:38
Nii, eikö se eka laukaus vaimentimen kera jäänyt alas eli lähtönopeus olisi ekalla laukauksella alhaisempi eikä korkeampi??? Siis jos unohdetaan nuo piippuaikajutut ja värähtelyt.....;-)

Missähän se nimimerkki Koheltaja luuraa........se niin tykkää noista värähtelujutuista.....vois kertoa nistä pari faktaa..... :whistle:
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Sebu - Heinäkuu 13, 2012, 21:47
Lainaus käyttäjältä: "Poikma"
Nii, eikö se eka laukaus vaimentimen kera jäänyt alas eli lähtönopeus olisi ekalla laukauksella alhaisempi eikä korkeampi??? Siis jos unohdetaan nuo piippuaikajutut ja värähtelyt.....;-)

Missähän se nimimerkki Koheltaja luuraa........se niin tykkää noista värähtelujutuista.....vois kertoa nistä pari faktaa..... :whistle:


Niin no näin minäkin luulin ennen kuin kävin sekottamassa pääni tuolla benchrestillä. Riippuu siitä onko piippun vaihe matkalla ylös vai alas kun luoti lähtee piipusta. Tosin vaimentimen osalta ei värähtelyillä pitäisi olla merkitystä kun ei kerran enää kosketa luotiin eli nopeuden kasvu vaimentimessa pitäisi näin ollen nostaa osumaa.. Ei oikein enää pysty hahmottamaan.. Huomasin itsekkin että aina nopeimmilla luodeilla osumat eivät aina ole merkittävästi tai ollenkaan ylempänä ilman vaimenninta ammuttaessa. Lyhempi piippuaika tekee sen että luoti irtoaa värätelyn eri vaiheessa piipusta eikä piippu osoita samaan suuntaan joka patruunalla..
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Tups - Heinäkuu 14, 2012, 16:08
Lähtökohtaisesti kannttaa mielestäni valikoida kaksi eri patruunaa. Yksi käytettäväksi ilman äänenvaimenninta ja toinen käytettäväksi äänenvaimentimen kanssa. Jos kuitenkin käy lopulta niin, että et löydä kunnon käyntiä äänenvaimentimellasi, harkitse toisen vaimentimen hankkimista. Laadukas pienoiskiväärin vaimennin maksaa kuitekin vain muutaman Lapuan patruunarasian verran. Minulle tosin 50 mm kasa on aivan riittävän hyvä sadalta metriltä. Riippuen tietenkin siitä, onko tuo tavallinen tulos vai paras illan yrittämisellä...
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: jaktmatch - Heinäkuu 14, 2012, 18:04
Offtopic, mutten viitsi aloittaa uutta ketjua.

Tietääkö muuten kukaan, vieläkö umpiluotista Winchesterin Laseria on saatavana? Reikäpäätä on kyllä saatavana, mutta ei yllä käynniltään lähellekkään umpikärkistä versiota.http://www.olin.com.au/products/ammunition/product.aspx?type=rimfire&sku=LAS22LRHTämä aussisivusto ei tunne muuta kuin reikäpään, vaikka on valmistajan sivusto.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: mysteryman - Heinäkuu 16, 2012, 07:56
Lainaus käyttäjältä: "Sebu"

Niin no näin minäkin luulin ennen kuin kävin sekottamassa pääni tuolla benchrestillä. Riippuu siitä onko piippun vaihe matkalla ylös vai alas kun luoti lähtee piipusta. Tosin vaimentimen osalta ei värähtelyillä pitäisi olla merkitystä kun ei kerran enää kosketa luotiin eli nopeuden kasvu vaimentimessa pitäisi näin ollen nostaa osumaa.. Ei oikein enää pysty hahmottamaan.. Huomasin itsekkin että aina nopeimmilla luodeilla osumat eivät aina ole merkittävästi tai ollenkaan ylempänä ilman vaimenninta ammuttaessa. Lyhempi piippuaika tekee sen että luoti irtoaa värätelyn eri vaiheessa piipusta eikä piippu osoita samaan suuntaan joka patruunalla..

Juurikin näin mutta vaimennin kyllä vaikuttaa piippuvärehtelyihin massansa vuoksi. Tuo piipun vaihe joko lisää lähtönopeusvaihtelusta johtuvaa korohajontaa tai vähentää sitä. Jos omistaa lähtönopeusmittarin voi tutkia onko vaihe positiivisen kompensaation vai neg kompensaation puolella: ampuu mittarin läpi vaikka 50/100 metriin ja tarkkailee miten osumat käyttäytyvät lähtönopeuden vaihdellessa. Jos esim 3 m/s hitaammin lähteneet luodit osuvat keskimäärin alemmas voi eroa verrata ballistiikkaohjelman ennustamaan putoamaeroon. Jos putoama on selvästi suurempi kuin ballistiikkaohjelmalla ennustettu on piippuvärähtely laskevassa vaiheessa. Taivutusvärähtelyillä on aina myös vaakakomponentti, joten vaikutusta käyntiin on myös tässä suunnassa.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Tups - Heinäkuu 29, 2012, 08:40
Lainaus
Tietääkö muuten kukaan, vieläkö umpiluotista Winchesterin Laseria on saatavana? Reikäpäätä on kyllä saatavana, mutta ei yllä käynniltään lähellekkään umpikärkistä versiota.


Minäkin olisin kiinnostunut, jos joku näitä Suomessa toimittaa. Oletko löytänyt paukkuja jostain?Millainen kantaleima on ollut ampumissasi reikäpää Lasereissa? Minun viimeksi ostamani Super X -leimatut eivät käy aseessani yhtä hyvin kuin aiemmat karjapaimenen kuvalla olleet erät. Voi olla eroa hylsyssä, nallituksessa tai koko latauksessa. Päällepäinkin ovat jotenkin suurpiirteisemmän näköistä työtä. Pitäisi tieten ostaa muutamaa erää ja vertailla, mutta näitä paukkuja ei tahdo löytyä samalla tavalla kokeiltavaksi kuin vaikka SK:n tai Lapuan paukkuja.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: jaktmatch - Heinäkuu 29, 2012, 11:43
Lainaus käyttäjältä: "Tups"
Lainaus
Tietääkö muuten kukaan, vieläkö umpiluotista Winchesterin Laseria on saatavana? Reikäpäätä on kyllä saatavana, mutta ei yllä käynniltään lähellekkään umpikärkistä versiota.


Minäkin olisin kiinnostunut, jos joku näitä Suomessa toimittaa. Oletko löytänyt paukkuja jostain?Millainen kantaleima on ollut ampumissasi reikäpää Lasereissa? Minun viimeksi ostamani Super X -leimatut eivät käy aseessani yhtä hyvin kuin aiemmat karjapaimenen kuvalla olleet erät. Voi olla eroa hylsyssä, nallituksessa tai koko latauksessa. Päällepäinkin ovat jotenkin suurpiirteisemmän näköistä työtä. Pitäisi tieten ostaa muutamaa erää ja vertailla, mutta näitä paukkuja ei tahdo löytyä samalla tavalla kokeiltavaksi kuin vaikka SK:n tai Lapuan paukkuja.


http://www.asekellari.com/?id=6CBC33C1-2B9E4BD1BB63-626BE06C5AA3&Ryhma=PatruunatTuolla ainakin ilmoittaa olevan umpikärkistä Laseria. En ole tosin kysynyt enkä tilannut. Pitäisi päästä kokeilemaan rasia tai pari ennenkuin ostaa isompaa määrää. Pienarissa kun eräkohtaiset vaihtelut on isot. Lähes aina hyväkäyntisen patin löydettyäni seuraava erä onkin ollut huonompi. Pitäisi tehdä kuten kilpa-ampujat, ostaa aina iso määrä kun hyväkäyntinen erä löytyy.Reikäpää Laserit on muistaakseni olleet iät ja ajat luodeiltaan kolhuisempia kuin umpikärkiset. Viimevuonna vahingossa (umpikärkisiä olin ostavinani) ostamani paali on laatikoltaan halvemman näköinen kuin aiemmin ollut jämäkkä ja kiiltävä laatikko. Tosin siitä on ~10 vuotta aikaa kun olen noita reikäpäitä ostanut edellisen kerran.Minä en edes muista milloin kantaleimana on ollut karjapaimenen kuva. On ilmeisesti ollut aika vanhaa erää?
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Kosanderi - Elokuu 15, 2012, 20:25
Pikkasen on projekti vielä vaiheessa, mutta kaipa tuota voisi jossain vaiheessa radalla käydä koettamassa.

(http://http://users.tkk.fi/~jlehto/ipsc/Projektit/DSC01101a.jpg)

Kuvassa esiintyy Ansu 1427, 5 ja 10 patin lippaat, 35 MOA:n kallistuksella varustettu yksiosainen kisko, BO:n kiikarin jalat, Leupparin 10x40 TMR-ristikollinen putki, Vortexin kupla, Harrisin bipodit ja piipun päähän valinnan mukaan suojaholkki, taktikool-komppi tai vaimennin. Kuvasta puuttuu ampumahiihtohihnat. :shifty:

(http://http://users.tkk.fi/~jlehto/ipsc/Projektit/DSC01102a.jpg)

Parempi kuva kiikarin kiinnityksestä. Tuossa tuli huomattua, että noi 0,823" korkeat jalat on jonkun ,5 milliä liian matalat Vortexin kuplalle, joten ei auttanut muu, kuin ottaa jyrsin kauniiseen käteen ja teloa hiukka sitä kuplan renkaan alaosaa. Materiaalia siinä kyllä on, josta poistaa. Mielenkiinnolla odotan seuraavaa ratareissua, jossa tuota kokonaisuutta pääsen rauhassa testaamaan. :whistle:
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: One Shot - Elokuu 19, 2012, 17:32
Onko arvon kanssa harrastajilla kokemuksia kuinka Rugerin 10/22T laulaa vaimentimen kanssa? Vai muuttuuko suoravetolukkoiseksi?  :think:  Olisi mukava kuulla kokemuksia ennen kuin lähtee hyvää runkoa pilaamaan... Tekeillä myös uutta laminaattitukkia tuohon alle, että on mieluisampi läpsytellä. Aika hyvän projektin tuosta saa vuosien varrelle...  8)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Ärmätti - Elokuu 19, 2012, 17:47
kyllä mulla ainakin pelaa kuin enkeli 41cm paksu piippu (tactical malli). vaimentimena työstökeskuksen SAK. yleensäkkin vaimentaja lisää liikkuvien nopeutta eli toiminta varmuus siltä osin kasvaa. ertyisen nopeilla paukuilla voi sitten tulla häiriöitä. lisäksi sotkee tietysti hieman enemmän
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: One Shot - Elokuu 19, 2012, 20:56
Ei varmaankaan ole toiminnan kannalta suuria eroja "normaalin" ja tacticalin välillä? Tarkoitus olisi käyttää lähinnä aliäänisiä ja 330-350 nopeuksilla kulkevia morkuloita, luulisi toimivan. Minkälaista putkea käytät päällä ja oletko vaihtanut tukkia tai muuta viriosaa? Ja mitä itse tykkäät syöttää Rugerille ja millaisilla tuloksilla?
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Ärmätti - Elokuu 19, 2012, 21:14
ei varmasti ole eroa pidemmän ja lyhemmän välillä muuten aseet on samat. Hoguen tukki se vakio ja mukana tulleet etujalat. Molemmat ajavat asiansa täysin. Kiikari on Nikon prostaff 3-9x50 BDC. Toi BDC ristikko on pirun hyvä piekkarille kun ampuu eri etäisyyksille. Lippaissa kanattaa pysytellä niissä joissa on "steel lipsit". syöttää orkkis lippaalla aika hyvin myös winsun subsinic hp, käynti on luokkaa 50-75mm/100m/ 10lk. No sehän ei riitä mihinkään. Center x (valikoitu erä) käy jo 25-35mm väliin. Aseen toleranssin tekee vaan kärpäsiä piekkarilla sinne tänne eli yksi tai 2 /10 lauk nakkaa hieman. ei ole patruunasta tai ampujasta johtuvaa sillä esim toinen testattu erä Midas L käy kisa aseessa ca 5,2mm/50m ja rugerissakin 15mm luokkaa 50m. kärpäsiä vähemmän L midaksessa. Ilmeisesti pesitty keskitetymmin kun on luodiltaan paksumpi. Yllättävän tarkka on 1/2 piekkariksi kuitenkin siksi sellaisen ostin  :wink:  niin ja toimiikin vielä joka on aika harvinaista piekkareissa. kyyhkyjahdissa testattu ja subsonic hp sortaa hyvin vielä 173m päästä.Virittelystä vielä: saan säätä muuta kalusto jo niin paljon että ällöttää, joten tämä ase tehtiin ampumista varten ei virittelyä varten. Toimii ihan mainiosti ns tehdas viritettynä. niin no tulihan se vaimennin jo laitettua. Kiikariakin vois päivittää mutta tämä toimii ihan ok.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: One Shot - Elokuu 19, 2012, 22:28
Itsellä on tällä hetkellä Nikko Stirling 3-9x40ao malli normi duplexilla, voisi olla taktisempi ristikko. Jos hilut saisi kasaan voisin asetella tuohon Bushnellin 6500 elite sarjan 2,5-16x50 mallin mil-dotilla, suoriutuisi kaikilla meikäläisen osa-alueilla.  8)  Nyt on itse tullut tikkailtua Federalin standardilla n. 20mm/50m/10lks. Ampujan säänlukutaidoista johtuen "kasa" @ 100m/10lks on siinä 5-8cm paikkeilla. Kyyhkyjahdissa tuo on itsellä palvellut ihan miehekkäästi sinne 100m matkalle, joka on itsellä mukavuusalueen rajoilla.  :oops: Ostoslistalla majailee uusi putki, uutta tukkia ja varalippaita teräshuulilla sekä sitä äänenvaimenninta täytyy harkita.  :wink:
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Kosanderi - Elokuu 19, 2012, 23:03
Itse hankin kanssa 10/22:sen vuonna 2007 ja sillä on nyt ammuttu joitain kymmeniä tuhansia laukauksia. Oma vekotin toimii kaikkein luotettavimmin ihan tavallisen nopeusluokan patruunoilla, kuten CCI Standard, jota siitä on pääosin tullut laskettua läpi. Osa nopeista paukuista ei sitten toimi ollenkaan. Vaimennin ei vaikuta asiaan mitenkään. Samaten paras yleistarkkuus tulee noilla normipaukuilla. Parhaat kasat muistaakseni ammuttu Lapua Master L:llä.Varalippaiksi muuten suosittelen Ruger BX-25:sia, jos jotain 10 suurempaa hakee. Mulla on niitä nyt 6 kappaletta, ja toimii paljon paremmin mun aseessa, kuin uudet Butler Creek Steel Lips-lippaat. Mulla on myös pari hieman vanhempaa erää olevaa hyvin toimivaa BCSL-lipasta, mutta toisin kuin BX-25, ne eivät ole huoltopurettavia. Ja jos haluaa hyvän tukin, niin se kannattaa tehdä itse alumiinista. :wink:
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: One Shot - Elokuu 19, 2012, 23:16
Minun 10/22:lla on laskettu noin 1000 laukausta, hieman alle. Oikein nolottaa kun on niin nuori vielä.  :wink: Ratakäyttöön olisi tarkoitus hankkia 25 patruskin lippaita, juuri niitä Rugerin omia tai BC:n steel lipsejä. Tukkiasiaan, minulle ei ole suotu metallityöstäjän lahjoja ja siksi en omista sellaisia laitteita. Puuta osaan jonkin verran käsitellä ja mielessä pyörii jotain McMillanin A5 mallisesta takaosasta + etuosaan hieman Thompsonin m1928 näköistä etukahvaa ja tietenkin kiinnityskohdat bipodille. Massapetaus voisi kruunata tämän hulluttelun?  :think:
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Kosanderi - Elokuu 20, 2012, 12:22
Hyviä pointteja JPU:lta.Ongelma tavan 10/22:sen kohdalla tulee kuitenkin mielestäni aivan toisesta syystä. Lukonkehyksen kiinnitys tapahtuu tukkiin vain yhdesta kohtaa - lukonkehyksen etureunasta. Samaten alkuperäinen lukonkehys on valualumiinia, joka omasta mielestäni on todella huonoa tavaraa vetolujuutta ja leikkausvoimia ajatellen. Varmaankin tästä syystä kaikissa tavan 10/22-tukeissa piippu on tuettu tukin päähän asti :think: . Luottamuspula tuon lukonkehyksen kykyyn kestää koko 0.92" piipun paino yksikseen ajoi ratkaisuun tukea piippu noin 5 senttiä lukonkehyksestä eteenpäin samaan alumiiniseen petauspalikkaan, jonka sisään lukonkehys istutettiin.Loppujen lopuksi tuli mieleen, että miksi tehdä petauspalikkaa, kun se petauspalikka voisi aivan yhtä hyvin olla tukin runkona. No siitä se idea sitten lähti, ja tuohon runkoon erikseen kiinni pari palikkaa, josta muodostui perälaite, puinen ansu-tyyppinen DIY-kahva (mäntykoolingista :lol: ) ja muutama erilainen etutukki. Etutukin sisälle tein jäykkyyden vuoksi alumiinisen kiskon, johon saa sitten kivasti laitettua mahdollisia tarvikekiskojakin kiinni, ja jonka saa helposti siihen tukin runkoon kiinni. Koska säädettävä poskipakka on pakko olla, samaten kuin säädettävä perälaite, ei niiden muidenkaan ihon kanssa kosketuksissa olevien osien tekeminen puusta ole homma eikä mikään.Ja kas - Kun ite tekee, saa sellasen kun tulee. Näin meillä on taktinen moduläärinen 10/22-tukki, joka säätyy tarvittaessa joka suuntaan, ei vääntele sään tai tuennan mukaan piippua(melkeen freefloat), tukee lukkorunkoa ja massaa on koko aseella 16" 0,92" piipulla, Leupold 10x40 Mark 4-kiikarilla jalkoineen ja tyhjän BX25-lippaan kanssa erään kisan sääntöjen mukaisesti alle 4kg, josta tukin paino on noin 700g. Hintaa tukille tuli itse tehtynä 37,50€. Aikaa tosin paloi jonnin verran suunnitteluun ja valmistukseen, mutta mitäpä en tekisi harrastukseni eteen. :wink:Kuvakin löytyy muutaman vuoden takaa. (http://http)Ko. setti käytössä vasurin puoleisella joukkueella.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=K4XGALGwg9k[/youtube]

Videossa muuten tukin "naku-versio", jossa takatukin päältä puuttuu tuolla reissulla tarpeettomat puupinnat. Paremman tuen edestä antava ja bipodin kiinnityksen mahdollistava etutukki on vaihdettu kisaan sopivaksi.Muttajuu - mun kohdallani toimii, muiden kohdalla ehkä ei...Ja ennenkuin unohdan. Jardin 1 paunan koneisto tossa vekottimessa on ihana. Muitakin hyviä koneistoja on varmasti olemassa, mutta kun ite tykkään etuvedottomasta laukasusta, niin mulle Jard osui kuin nyrkki silmään. :mrgreen:

Ongelmaksi sen kohdalla voi kuitenkin osua hanan jousen katkeaminen, joka mulla tapahtui noin 12 000 laukauksen jälkeen. Uutta jousta kun ei tahtonut saada mistään, niin tein sitten muutaman oman, jolla tuli ammuttua muutama 10 tuhatta lisää. Nyttemmin olen sitten saanut noita jousia hankittua välikäden kautta.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: HJu - Elokuu 31, 2012, 20:40
Tässä nyt pari näkemystä itselataavasta 22:sta avotähtäimillä.(http://http://i5.aijaa.com/b/00116/9688562.jpg) (http://http).22Lr -versio on tuo alempi eli Ruger 10/22T johon on vaihdettu tukki. Ei mene kyllä RTC-kisan painorajoihin edes ilman optiikkaa. Velocitor patruunoilla antaa sen verran napsakan rekyyliin että käy "melkeinpä" komppiarskasimulaattorista. Ongelmana toiminta-ammunnoissa on huono varmistinsysteemi joka on vieläpä tehty vasenkätistä vähemmistöä sorsien (vaihtopalikkaa on olemassa, en ole kerennyt hankkimaan). Laukaisun laitoin kuvan oton jälkeen Power Customin palikoilla uusiksi. En ole mittaillut laukausvastusta mutta kai se jotain 1,5 kilon paikkeilla on simuloiden noita SRA-pyssyjen laukaisuja kohtuullisen uskottavasti. Joka tapauksessa lähes olematon etuveto ja jälkiveto eikä rahise.On siihen saatu sittemmin myös huippulaadukas ZOS 3-9X40 AO mildoteilla. Tähtäinlinja on vieläkin korkeampi kuin arkoissa yleensä.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: väänä - Marraskuu 12, 2012, 17:43
Tarkoituksena laittaa cz 453 herkistimellä 22lr. Onko porukka istutellut millaisia tukkeja kys kapineisiin? Vakio tukki ei oikein miellytä. Toki jos sitä hieman muokkais lasikuidulla ja hartsilla mutta pistoolikahva voi olla ongelmallisempi tehdä miellyttäväksi. Mites kiikari politiikka mikä on käyvä piekkari hommiin jos ajatellaan että säätörummut ois ta hommissa hyvä olla ja semmonen joka mielellään säätöjen ym muiden puolesta toimisi ja kestäisi.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: galwran - Marraskuu 13, 2012, 10:16
Oletteko muuten päivittäneet 10/22:n laatikkoa, tai siis vaihtaneet parempaan?En tarkoita noita settejä, joissa vanhan laatikon päälle tulee uusi runko, vaan ihan erillistä laatikkoa. Esim. Nordic componentsin setti on kyllä hieno, mutta kevytmetalliosat jäävät siinäkin tärkeän rooliin.Onkos jollakulla kokemusta ja suosituksia?
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: ursuslaine - Marraskuu 13, 2012, 15:46
Itse tilasin Boyds:lta "zetoriin" Tactical tukin, tukki on 452:sen. Dremeliä ja massaa sopivasti vuorotellen, niin istuu kun tauti. Nopea toimitus oli ko. firmalla,(9vrk.) ja tukki tullissa. :D
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: puppezed - Marraskuu 13, 2012, 15:55
Lainaus käyttäjältä: "ursuslaine"
Itse tilasin Boyds:lta "zetoriin" Tactical tukin, tukki on 452:sen. Dremeliä ja massaa sopivasti vuorotellen, niin istuu kun tauti. Nopea toimitus oli ko. firmalla,(9vrk.) ja tukki tullissa. :D

Aikaisemmin noita tuolta sai, mutta nyt kyseisen tukkimallin kohdalla lukee että "INTERNATIONAL ORDERS FOR THIS PRODUCT WILL NOT BE PROCESSED." Ilmeisesti avainsana tactical on sen verran saatanasta että vienti on pantu pannaan.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: HJu - Marraskuu 13, 2012, 17:04
10/22:n lukonkehys on luvanvarainen osa niin Suomessa kuin USAssa. Uuden kehyksen ostaminen USAsta on yhtä helppoa ja halpaa kun kokonaisen aseen. Eli ei mitään järkeä.UKssa myös joku paja tekee Rugeriin lukonkehyksiä. Hinta tai lupapolitiikka ei niidenkään osalta varsinaisesti suosi harrastuksia.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: K.Helin - Marraskuu 13, 2012, 23:06
KIDD Supergrade Receiver on ainakin teoriassa kuvien ja tuoteselosteen mukaan paras kehys mitä tehdään.

Jos remarin 700:sesta pitäisi keksiä yhtä laadukas ja yksiosainen kehys niin sitä kuvastaisi parhaiten Surgeon Actions.

Kidd tekee kanssa muita tosi hyviä osia 10/22:seen. Ainakin heidän laukaisukoneistostaan minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa,

mutta TRG:n laukaisu on silti vielä hiukan edellä. http://www.rudefatdog.com myy ainakin joitain Kidd 10/22:sen osia. Kun itse lähden joskus rakentamaan

kokonaan uutta 10/22:sta niin raudat tulee olemaan pelkästään Kidd:in muuten paitsi piippu tulee Liljalta.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: juhani - Marraskuu 20, 2012, 20:34
cz 452/455 raudoille saa näköjään grs tukkia,itellä tikassa moinen ja ei moitteen sijaa,uskoisin että sesnan käsiteltävyys vakioon muuttuu kivasti....
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Lokakuu 29, 2013, 08:06
Lainaus käyttäjältä: "Poikma"
Missähän se nimimerkki Koheltaja luuraa........


Koheltaja luuraa nykyään kurapyörien parissa ja pyssyt on jääneet vähemmälle, mitä nyt välillä käyn "kotiradalla" pitämässä 22:lla peruskuntoa yllä. Viime vuodet on nautittu poikien kasvamisesta ja heidän kanssa harrastamisesta, tämä mahdollisuus tulee kerran elämän aikana joten se tilaisuus on käytettävä. Siinä vaiheessa kun alkaa "oma aika" lisääntymään, aletaan miettimään paluuta pitkien pyssyjen pariin, kattellaan vuosi kerrallaan mutta jossain vaiheessa mä palaan saarnaamaan omia näkemyksiä/kokemuksia testatuista asioista :wink:I'll be back... 8)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Paspar - Marraskuu 11, 2013, 14:05
Onkohan kellään kokemuksia tuosta cz 455 thumbhole mallista?

http://www.czub.cz/en/catalog/80-rimfire-rifles-cz/MS/CZ-455-THUMBHOLE.aspxMeinasin tuommoista laittaa radalle ja linnustukseen. Aluksi meinasin wmr:nnä, mutta nyt en oikeen tiedä kannattaisiko ennemmin sitten 17hmr. wmr panokset ois vaan edullisempia ratakäytössä. Vai kannattaisko hommata joku muu tussari.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: puppezed - Marraskuu 11, 2013, 15:34
Lainaus käyttäjältä: "Paspar"
Meinasin tuommoista laittaa radalle ja linnustukseen. Aluksi meinasin wmr:nnä, mutta nyt en oikeen tiedä kannattaisiko ennemmin sitten 17hmr. wmr panokset ois vaan edullisempia ratakäytössä.

Riippuu mitä tarkoitat linnustuksella. Homeriin ei löytyne sellaisia patruunoita jotka täyttäisivät lain asettamat vaatimukset esim teerelle ja metsolle, toisin kuin .22 WMR:llä.


Lainaus

16 a § (11.4.2013/270)

Luotiasetta koskevat yleiset vaatimuksetRiistaeläimen ampumiseen käytettävän rihlatun luotiaseen luodin osumaenergian on piipun suusta mitattuna oltava vähintään 100 joulea (E 0 > 100 J).Sen lisäksi, mitä 1 momentissa säädetään:

1) kettua, tarhattua naalia, mäyrää, saukkoa, supikoiraa, pesukarhua, rämemajavaa, metsäjänistä, rusakkoa, metsoa, teertä tai hanhea saa ampua vain aseella, jonka patruunan luodin painon on oltava vähintään 2,5 grammaa ja osumaenergian 100 metrin päässä piipun suusta mitattuna vähintään 200 joulea (E 100 > 200 J)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: marko - Marraskuu 11, 2013, 17:02
Tuossa minun 22TA - ase Toz 78-06

(http://http://i5.aijaa.com/t/00143/12824413.t.jpg) (http://http)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: T3 sport - Marraskuu 11, 2013, 17:08
Ostin tuollasen 455:n reikätukilla männä kesänä 17 houmerina. On ihan käypänen vehje rietalinnuille, toki tehoa piisaa supiin/kettuun (loukkuun ammutuna).

Ostin jälkitoimituksena WMR-piipun eikä se(kään) ole ollenkaan huono. "Puolivaippa"- ja reikäpääluodit tekee supiin suorastaan lähtemättömän vaikutuksen. Tehoaa myös pupuun ja kanukkiin.Jokatap hyvä treeniase, käyttöliittymä on ihan kuin "oikeassa" pyssyssä. Amet on vain syytä pitää hillittynä. Houmeri on todella tuuliherkkä ja wmr:stä loppuu lentokyky ihan totaalisesti 120m:n jälkeen.Tuossa houmerissa oli ylläripylläri. Testitaulu oli ammuttu Hornadyn v-maxilla. En saanu sillä käymään, mutta Federalin ja Remarin paukut toimii.Eli vastaus tuohon, ota molemmat... Ja vaikka vielä lr vaimennettuna. Optiikka kyllä pitää aina piipunvaihdon jälkeen säätää uusiksi, mutta mikäs sen hauskempaa  :lol:
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: M31 - Marraskuu 11, 2013, 18:27
Lainaus käyttäjältä: "marko"
Tuossa minun 22TA - ase Toz 78-06

(http://http://i5.aijaa.com/t/00143/12824413.t.jpg) (http://http)
Tozilla komeet uudet vaatteet ja alpen-camo makuualusta!!!! :dance:
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: HJu - Marraskuu 11, 2013, 19:21
Eikös  ne  sivuilla väitä että Tactical-tukkia eivät myisi vientiin?
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Paspar - Marraskuu 11, 2013, 20:05
Kiitoksia vastauksista. Kääntynee sitten tuon .22 WMR:n hankintaan, näin aluksi. Äänenvaimentimista ja bipodeista pitänee lueskella vähän, että minkälaiset siihen laittais, kun ei tuota kokemusta vielä ole. Tarkoitus olisi ruveta radalla käymään säännöllisesti, että sais tuntumaa  :)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Joulukuu 27, 2013, 19:24
Työn alla on useamman vuoden ollut CZ-V22 ja pariin viime vuoteen ei ole tapahtunut mitään kun oli inspis lievästi kateissa. Nyt tehdään isompaa päivitystä samalla kertaa ja niistä aikanaan kuvia Projektit-osioon, käytännössä kaikki vaihtuu paitsi perusraudat. Ase on tällä hetkellä tässä kuosissa ja myös ulkonäkö tulee muuttumaan ratablingblingistä enemmän käytännöllisempään suuntaan.(http://http://uppaa.net/i/380fd.jpg)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: T3 sport - Joulukuu 29, 2013, 17:56
Pukki toi taas jotain kivaa, jo saa lotat ja hiilet kyytiä :)(http://http://i6.aijaa.com/t/00021/12933445.t.jpg) (http://http)

FX 400 Royal .22, Crossfire II 4-12*50 AO, 3D subzero laser(http://http://i5.aijaa.com/t/00230/12933446.t.jpg) (http://http)

Valo on keskellä kuvaa, joten pystyy tähtäämään lähietäisyyksille putkesta katsomatta.

Kuvan trofee-eläin on säkkipimeässä n 25m etäisyydellä. Lasista katsottuna kuva on täysin selvä ja yksityiskohdat erottuu hyvin.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: T3 sport - Joulukuu 30, 2013, 14:20
(http://http://i7.aijaa.com/t/00480/12935472.t.jpg) (http://http)

Wanha pienari sai, ah niin ergonomisen koivupökkelönsä tilalle, uudet Norjalaiset vaatteet ja Crossfire II 6-18*44 valopisteen

(http://http://i1.aijaa.com/t/00677/12935473.t.jpg) (http://http)

Käyttötarkoitukseensa riittävä tarkkuus? 8ls/75m olkipaalituelta puuskittaisessa vesisateessa. Eiköhän tuolla kuitenkin raakkuun osu.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: galwran - Joulukuu 30, 2013, 19:24
Onko porukalla kokemusta Savageista? Tarkemmin sanottuna malleista Mark II TR sekä Mark II TRR-SR? Nuo jälkimmäisen sivukiskot taitavat kyllä olla aika turhat, muta tukit olisivat aika jees. Peukaloreiät eivät innosta.Toisaalta kiinnostaisi mahdollisimman lyhyt ja kevyt pulttilukkoinen, jossa kuljetuspituus olisi lyhennetty vaikka teleperällä 84 senttiin, mutta toisaalta ylipainava (ja ylipitkä) "tarkkuuskiväärimallinen" .22 lr kiinnostaisi myös... koska vain tarkat aseet ovat lopulta mielenkiintoisia.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: parhis - Tammikuu 05, 2014, 08:24
Hain ansun lainaan.(http://http://i1350.photobucket.com/albums/p767/parhis990/muut/32D6EB65-3B02-4375-BD52-C93FDF9CD680_zpsohuunezh.jpg) (http://http)Anchutz match model 1403. kuulemma entinen a-h pyssy. osaako joku kertoa tästä mallista mitään, netistä ei tahdo löytyä..

minkähänlaiseen kasaan tuolla pitäisi pystyä jos ei olisi ampujasta kiinni? :D
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: M31 - Tammikuu 05, 2014, 09:19
http://https://www.google.fi/#q=anschutz+1403
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: parhis - Tammikuu 05, 2014, 09:52
onko tuo biathlon sama kun match model?
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Kosanderi - Tammikuu 05, 2014, 13:38
Noissa ansun semi-kisapyssyissä on kaikissa melkolailla samat raudat. Lukkorunko ja piippu on normikäyttäjälle käytännössä samat kuin kisavehkeissä, ja oikeastaan ainoa isompi ero on laukasukoneisto, joka tuossa näyttäs olevan 64 - Kisa-aseissa se on 54. Lippaat noissa on kaikissa samat, ja tuo kuvassa oleva 5 patruunan(+3 varapatruunaa) AH-lippaan ohella toimii myös ansun 10 patin "käyrät" lippaat. Periaatteessa kasan kokoon - olettaen, että piippu on kunnossa - vaikuttaa 50m ja alle enemmän ampuja, kuin ase. Omalla ansulla paras 5 laukauksen kasa tähän mennessä paikkaantui yhdellä täppätarralla - etäisyys 150m. Aseen normaalikäynti mun ampumana on sitten 5 laakin kasoille tasoa 10-15mm @ 50m. Loistokasat menee alle ja lopuista ei puhuta edes auringon laskettua. :wink:Jos piippu vaan on kunnossa, hyvin tuon tulisi pelata. Tukki lienee Laurosen tekemä(?) - ei vaikuta alkuperäiseltä. Manuaalit (http://http) löytyy netistä...
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: parhis - Tammikuu 05, 2014, 14:39
Tukki on jonku sepän tekemä, tarina ei kerro enempää.

mitä panosta olet syöttänyt?

Cci stanu ja Sk purkkipanos kävi semmoista "kolmen paikkalapun" kasaa 5lks/100m kun äsken kävin kokeilemassa.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Kosanderi - Tammikuu 06, 2014, 16:54
Joskus aikanaan tuli ammuttua Lapuan purkkia, sittemmin aseella ammuttavien määrien vähetessä ja käyttötarkoituksen muuttuessa Masteria ja nykyään pääasiassa CenterX:ää ja muita satunnaisia kisoista saatuja patruunoita. Halpispaukuista joskus tuli kokeiltua CCI stanua, joskin silloin se pakattiin valkoiseen laatikkoon(90-luvun loppupuoli?), ja se ei syystä tai toisesta miellyttänyt. Voisin kokeilla uudempaa tuotantoa ja Top Shottia jossain vaiheessa. Samoihin aikoihin tuli testattua Aguilan Standard velocity:ä, jota tuli sitten muutama tuhat paukutettua. High Velocity-paukuista SK ja Speed Ace tuli testattua, mutta kummallakaan osunta ei ollut yhtä hyvää, kuin norminopeuspaukuilla.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: One Shot - Tammikuu 09, 2014, 09:38
Morjens kaikille taas pitkästä aikaa!Mieleeni ponnahti kysymys, että onko kukaan koskaan mitannut Ruger 10/22 targetin piipusta rihlausta? Toinen vastaava kysymys on, kuinka suuri laukaisuvastus on targetin vakio laukaisinkoneistossa?Tietysti vastaus on, että kokeile itse, mutta ajattelin säästää työtä kysymällä etukäteen  :D
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Kosanderi - Tammikuu 09, 2014, 10:17
Käsittääkseni kaikissa Rugerin alkuperäisissä piipuissa on oikeakätinen 1/16" nousuinen 6 olkainen rihlaus. Omassa kikottimessa alkuperäisen koneiston laukasuvastus oli muistaakseni jotain 2-2,5kg luokkaa, ja tottapuhuen aika kaamea verrattuna saatavilla oleviin aftermarket-koneistoihin.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: HJu - Tammikuu 09, 2014, 10:18
En ole mitannut mutta speksin mukaan rihlannousu on 1:16". Laukaisuvastus on luokkaa 2-2,5 kiloa. Orginaalilaukaisuvastusta en pysty mittaamaan enää kun vaihdoin Power Customin palikat sisään. Nyt on 1,5 kiloa ja todella siisti resetti, etuvetoa ei melkein yhtään. Hyvin samanlainen kuin mitä minulla on JP:n etuvedoton laukaisu arskassa.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: parhis - Tammikuu 20, 2014, 10:14
Ansu sai uuden vanhan tascon 6-24 putken päällensä.

Kuva on juurikin yhtä hyvä mitä tuon hintaluokan putkelta voi odottaa, tiedossa oli jo ennen ostopäätöstä :D

Mutta asiaan:

Center-X kävi 100m yhteen täppälappuun 5ls, pakkasta reilu parikymmentä astetta.

Tiedä sitten johtuiko suuremmasta putkesta vai paremmasta panoksesta, luultavasti molemmista.

Perus optilokeilla ei napsut riittäneet putkessa edes lähelle taulua, prikka väliin ja taas rokkaa.

Pitemmänmatkan testiä odotellessa...
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: WillY - Tammikuu 20, 2014, 12:31
Onko kellään tietoa, mistä Mannerssin tukkia voisi tilata? CZ 452 projekti työn alla ja Mannerssin T4 CZ 452 .22 Rimfire trainer olisi hakusessa.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Marraskuu 10, 2014, 07:16
Lainaus käyttäjältä: "WillY"
Onko kellään tietoa, mistä Mannerssin tukkia voisi tilata?


Samalla kysymyksellä mennään, toimittaako Manners Suomeen ja millä hinnalla? Vai jostain muualta?
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: galwran - Marraskuu 10, 2014, 10:22
Lainaus käyttäjältä: "WillY"
Onko kellään tietoa, mistä Mannerssin tukkia voisi tilata? CZ 452 projekti työn alla ja Mannerssin T4 CZ 452 .22 Rimfire trainer olisi hakusessa.


Omaan 453 projektiin tuli tukki Klinskyltä nopeasti ja edukkaasti. Puinen toki, mutta silti.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: JL - Marraskuu 10, 2014, 14:24
Lainaus käyttäjältä: "galwran"
Lainaus käyttäjältä: "WillY"
Onko kellään tietoa, mistä Mannerssin tukkia voisi tilata? CZ 452 projekti työn alla ja Mannerssin T4 CZ 452 .22 Rimfire trainer olisi hakusessa.


Omaan 453 projektiin tuli tukki Klinskyltä nopeasti ja edukkaasti. Puinen toki, mutta silti.


+1
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Marraskuu 10, 2014, 15:32
On vähän karun näköisiä tukkeja mun makuun mutta muuten varmaan ihan hyviä :wink:
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: galwran - Marraskuu 10, 2014, 16:54
Lainaus käyttäjältä: "Koheltaja"
On vähän karun näköisiä tukkeja mun makuun mutta muuten varmaan ihan hyviä :wink:


250e posteineen.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Marraskuu 10, 2014, 19:01
Onhan ne edullisia mutta siitä huolimatta niiden muotoilu ei ole mieleinen, myös raudat joutuu sovittamaan joka nostaa hintaa.Manners kiinnostaa jos hinta ei nouse liian korkeaksi, muuten pitää katsoa muita vaihtoehtoja.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: fr0z - Marraskuu 10, 2014, 19:37
Tuo Mannerssin tukkihan taitaa olla suht samanlainen kun Boydsin Tacticool, jota nyt nimen vaihtamisen (pro varmint) jälkeen saa Suomeenkin kohtuu edukkaasti. Sitä löytyy ainakin tuohon CZ 452:seen. Eli raudat käy suoriltaan, jossei välttämättä halua sitten pedata.

-> http://www.boydsgunstocks.com/product.htm?pid=46850&cat=1215
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Marraskuu 10, 2014, 21:04
Toi on aika pitkälti sitä mitä ollaan hakemassa, harmi ettei löydy Sakon rautoihin eikä saa blankona. Jos tukki asia menee liian hankalaksi niin sitten menee Quad Range harkintaan vaikka se kallis onkin, sen tukki on aika hyvän tuntuinen ampua pystystä ja makuulta. Pitää vielä laittaa kysely Boydsille saako sitä blankona tai onko tulossa Quadin sovituksilla. Ehkä sieltä tulee sama vastaus kun syksyllä, silloin kysyin erästä toista tukkia yhdellä pienellä muutoksella. Ei käynyt heille, he eivät tee mitään customointeja vaan myy niitä mitä listalta löytyy.EDIT: Boydsiltä tuli vastaus nopeasti, ei, ei ja kerran vielä ei. Ei saa nyt eikä lähitulevaisuudessa Quad radoille, eikä myöskään saa blankona. Myydään vain niitä tukkeja oita löytyy sivustolta...Se siitä tukista sitten, ellei ota CZ tukkia ja tee sovitukset uusiksi Quad:in raudoille, vähän Dremeliä ja puuta/epoksimassaa. Tukki maalataan joka tapauksessa niin muutokset jää piiloon maalin alle. Tämä vaihtoehto pitää laittaa harkintaan :think:Lähetyskulujen kyselyyn en saanut mitään vastausta, onko tietoa paljonko he ottaa lähettämisestä?
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: JTN - Marraskuu 11, 2014, 07:43
Jos en muista pahasti pieleen, niin lähetyskulut taisi olla noin 60$.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Marraskuu 11, 2014, 07:54
Siinä tapauksessa voisi laittaa provarmintin tilausta harkintaan, jos sitä ei saa järkevästi sovitettua Quadin raudoille niin sille varmaan löytyy ostaja.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: fr0z - Marraskuu 11, 2014, 08:14
Lainaus käyttäjältä: "Koheltaja"

EDIT: Boydsiltä tuli vastaus nopeasti, ei, ei ja kerran vielä ei. Ei saa nyt eikä lähitulevaisuudessa Quad radoille, eikä myöskään saa blankona. Myydään vain niitä tukkeja oita löytyy sivustolta...


Lokakuun alussa Boydsiltä tuli mainoskirjeen ohessa tiedote että ovat lisäämässä Sako Quadia valikoimiinsa, ja kyselivät mallipyssyä mitoittamista varten. Oisko siellä nyt tilanne ettei kaikki oo ihan samalla tasalla asian suhteen?EDIT: Katselin sähköpostista noita mainoskirjeitä, niin ovat näköjään Quadia kyselleet kesäkuusta lähtien. =/ Onko Quad sitten olevinaan niin vaikea saada ihmeteltäväksi jenkkilässä. Muut Sakolaiset kyllä suht äkkiä hävinneet kyselylistalta.
Lainaus
Opportunity for a FREE STOCKIf you can help us out!We are currently looking for the following rifles/firearms to program and WE NEED YOUR HELP! If you have any of the following and are willing to work with us to add these to our catalog, please contact customers@boydsgunstocks.com with the rifle name as the subject line!     Sako L461

    CZ 550 Hinged Floor Plate with Factory Barrel Channel

    Savage 111 Hog Hunter

    Benjamin Marauder

    Benjamin Discovery

    Marlin 880

    Marlin 25

    Interarms Mark X

    Sako Quad

    Browning BL22

    Browning XC   ** Inquiries only accepted from the 48 Contiguous States**
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Marraskuu 11, 2014, 09:30
Ilmeisesti vasen käsi ei tiedä oikean käden toiminnasta millään tavalla, mulle vastaukset on tulleet Lindsey:lta. Tukin kanssa ei ole vielä kiire joten hetken voi odotella jos heille tulee tukki Quadiin, lupaprosessi vielä kesken ja ase (varmint tai range) kaupan hyllyllä. Siksi tässä on aika vapaat kädet muuttaa suunnitelmia, kakkos vaihtoehtona on CZ 455 ja siihen tukki Boydsilta. Molemmissa on hyvät raudat, Quad tarvii sepintää vähemmän kun CZ ja se taas nostaa CZ:an hintaa vaikka työ tehdään ite.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Marraskuu 12, 2014, 22:14
Oliko jollain kokemuksia .17HMR:stä?  Tiedän sen verran että on suoralentoinen 150m asti ja varmit patruuna mutta mikä lienee käynti tolla matkalla tyynellä kelillä?  Toinen piippu on harkinnassa ja 22WMR:än käynnistä en ole kovin vakuuttunut.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: torrehaa - Marraskuu 13, 2014, 11:34
Yhden tuon kaliberisen aseen ole asiakkaalle valmistanut,koeammunnat kahdella saatavilla olleella patruunalaadulla eivär vakuuttaneet oikeastaan mistään edes 100m matkoilla saati sitten 150m..käynti oli suorastaan luokatonta 100m ja kolme kertaa huonompaa pidemmällä matkalla.. :?

50- 70 m matkoille toimii warminttiaseena ja variksen räjäyttäjänä mut tarkkuusominaisuutta ei ole varsinaiseen tarkkaan työskentelyyn eikä kulmaminuutin kaliberiksi...ei liene tarkoitettukaan?BT1
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: AAa - Marraskuu 13, 2014, 11:55
Lainaus käyttäjältä: "Koheltaja"
Oliko jollain kokemuksia .17HMR:stä?  Tiedän sen verran että on suoralentoinen 150m asti ja varmit patruuna mutta mikä lienee käynti tolla matkalla tyynellä kelillä?  Toinen piippu on harkinnassa ja 22WMR:än käynnistä en ole kovin vakuuttunut.


Itselläni on vaihtopiippu quadiin mainitussa kaliberissa. Tarkkuus on hyvä ainakin 150m asti. Tyynessä kasa pysyy yleensä alle 5cm/5lk/150m. Lyhyemmiltä matkoilta tarkkuus on suhteessa vielä parempi. Patruunoitakin löytyy täysvaippana, lyijynokalla ja muovikärjellä. Paras käynti on ollut noilla raskaamman luodin omaavilla täysvaipoilla ja lyijynokilla.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: MikaS - Marraskuu 14, 2014, 06:28
Vähän off topic mutta olen aikoinani käyttänyt piekkaria paljonkin metsästykseen ja matkat ovat olleet paljon 75-170m väliltä. ( Takapihalla ruovikkojärvi johon oli matkat merkitty valmiiksi :oops:  ammuntaa helpottamaan, riistan kanssa ei leikitä ). Sen jälkeen kun cz:n 17hmr american tuli taloon, piekkareilla onkin ammuttu sitten muuta.Itse pidän hmr:ää mahtavana kaliiperina, oikeastaan mielestäni ainoa haitta on kotimaassa olevien patruunoiden hinta, samaa patruunaa saa euroopasta noin 10,- halvemmalla/ aski kuin täällä.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Marraskuu 14, 2014, 10:22
Pelto kyyhkysten metsästyseen se olisi loistava suoran lentoradan takia mutta jääkö kyyhkysestä jäljelle muuta kun höyhenet?
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: jaktmatch - Marraskuu 14, 2014, 10:39
Saahan tuohon kokovaippaa, mutta melkein parempi vaihtoehto on puolivaippa, ei tosin mikään varmint.

Puolivaippa tekee aikalailla sopivan reiän eikä ole pelkoa siipeämisistä. Eihän tuon 17 HMR:n nopeus nyt niin kova ole ja 100m+ matkoille nopeus on jo jotakin muuta.

Kun tarkkuuskin on noissa hyvä, voi luotia sijoittaa vähän tarkemmin lihojen säästämiseksi. Kyyhkyissä sitä ei juuri muualla ole kuin täkässä.

Kaverin HMR:ssä tarkkuun heikkeni radikaalisti muutaman kymmenen~sadan laukauksen jälkeen, mutta kunnollisen puhdistuksen jälkeen toki palasi.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: MikaS - Marraskuu 14, 2014, 11:01
17hmr:llä syötävää riistaa aina puolivaipalla, esim Hornaattorin xtp tai CCI gamepoint. Kokovaipalla eläin ei tajua kuolevansa, varsinaisilla reikäpäillä ja muovikärjillä ei syötävää kannata ampua.

"isoin" riista mitä olen HMR:llä ampunut oli SRVA tehtävässä joutsen, hyvin riitti pikkuisessa potku siihenkin hommaan.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Marraskuu 14, 2014, 11:24
Kuulostaa hyvältä ettei se ole pelkkä varmint paukku, pitää laittaa luvat vaihtopiipulle.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Ukko - Marraskuu 14, 2014, 12:42
Lainaus käyttäjältä: "torrehaa"
Yhden tuon kaliberisen aseen ole asiakkaalle valmistanut,koeammunnat kahdella saatavilla olleella patruunalaadulla eivär vakuuttaneet oikeastaan mistään edes 100m matkoilla saati sitten 150m..käynti oli suorastaan luokatonta 100m ja kolme kertaa huonompaa pidemmällä matkalla.. :?

50- 70 m matkoille toimii warminttiaseena ja variksen räjäyttäjänä mut tarkkuusominaisuutta ei ole varsinaiseen tarkkaan työskentelyyn eikä kulmaminuutin kaliberiksi...ei liene tarkoitettukaan?BT1


Oudolle tuntuu jos ase ei ole käynyt yhtään. No tietenkin ihan mihin vertaa mutta mitä muutama Quad on tuttava piirissä niin todella hyvin tuntuu aseet käyvän juuri tällä 17hmr piipulla. Ja kuitenkin on kyse massatuotanto aseesta ja vielä vaihtopiippuinen ja kaiken lisäksi parjattu sako.Onkohan aseen teossa tullut joku moka tai ampuja tehnyt virheitä....
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Tamppi - Marraskuu 15, 2014, 20:08
(http://https://imageshack.com/i/3zkasa2hornady17hmrhm3j)

Alle 10mm kasa sataan metriin Quadilla ammuttuna. 150 Metriin on äärettömän vähän tullut ammuttua, mutta muistaakseni 5lk sarjalla tuloksena on ollut jotain 5cm luokkaa. Quadissa ei myöskään taida rihlannousu riittää 20gr kokovaipalle. Se on ollut kaikkein huonoiten käynyt paukku.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: MikaS - Marraskuu 16, 2014, 10:28
Itsellä hmr:llä kasat tyypillisesti 100m on olleet 6-25mm välillä. kronkelein on ollut federalin tnt-luodilla ladattu, kävi muuten kyllä kohtuullisesti mutta tuli satunnaisia kärpäsiä joukkoon. Uskon että tässä kuitenkin tulee samanlaisia hajontoja käynnin suhteen kuin mitä esim piekkareillakin ilmenee. Yllättäen paras käynti on tullut minulla sellierin patruunalla kyllä tsekki tsekin tuntee :doh:Hmr:llä kannattaa kasakokeilut tehdä "rasvatyynellä" kelillä, niin saa tuon tuulen vaikutuksen eliminoitua.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Tuoppi - Marraskuu 17, 2014, 15:43
Onkos porukalla kokemuksia 22wmr;stä ta käytössä.. ainakin itse ottaisin mieluusti sen koska sitä voipi lakien mukaan paremmin käyttää metsällä kuin lr;rää taikka tuota 17hmr
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Marraskuu 17, 2014, 17:18
Muutama kokemus on vuosien takaa WMR:stä ja ihan toimiva patruuna pienriistalle, mutta käynti oli aika vaatimatonta ja riistan kanssa maksimi matka oli 100m. Niiden kahden aseen kanssa kokeiltiin eri paukkuja mutta aina todettiin piekkarin nakuttavan pienempiä kasoja tyynellä kelillä aina 150 metriin asti.Pienriistalle kyllä, ta-patruunaksi vähän kyseenalainen vaihtoehto käynnin osalta. En ole muutenkaan mieltänyt yliäänistä pieni jouleista patruunaa ta-käyttöön sopivaksi, hitaalla paukulla oleva vaimennettu piekkari vie tässäkin tapauksessa pisteet kotiin. Sama tilanne on HMR:än osalta.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: torrehaa - Marraskuu 17, 2014, 18:14
..aiheeseen palataxeni hieman..valmistettujen 17 hmr kaliberien ainoana muonana on kirjanpidon mukaan ollut CCIn Gamepoint 2375fps vauhdeilla..silloin saatavilla muistaaksen ollut vainjaainoastaan kahta paukkua tahi sitten vain tuota ceeceeiitä.. :think:

Käynti ollut 50mm hehtaarihollilla 150m ja patruuna saatanallisen kallista JO siihen aikaan samoinkuin 22 WMR jonka käynti lopahtaa viimeistään 100m kalkkiviivoilla..

Lukuisien 22lr kaliberien käynti on ja on ollut sopivalla patruunalla puolta pienempää ja muutaman erikoisyksilön kohdalla alle 10mm reikää / 100m..jokuset pelittää halpis Federalilla ja ainakin nykyinen "kasanakskaks" vaatii kalleinta muonaa huippukäyntiin eli Federalin allmost handmade 50kpl hintaan 28.50e patruunaa..parhaat kasat alle 9mm/100m  :shock:22 wmr ja 17 hmr ovat ainakin helewetin kalliita ammuttavia ja suppealla perskoht otannalla vielä huonokäyntisiäkin..ainakin verrattuna perus 22lr pesäisiin kerta ja puolimoottoreihin verrattuna..ainakin viimeksimainituilla ampuminen on moninverroin edullisempaa jos sattuu tuuri käymään ja onnistuu hankkimaan aseen joka pelittää edullisemmalla appeella.BT1
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: jaktmatch - Marraskuu 18, 2014, 00:31
Kyllä 17 HMR voittaa piekkarin metsästyskäytössä ihan sata- nolla, jos vaimenninkäyttöä ei ajatella. Pienari vaatii metsästyskäyttöön HP -luodin, mielellään vielä nopean hyper velocityn että tuulenkesto ja tappokyky olisi kohtalaisia. Toki vaimenninpatruunoitakin on hyviä tappoteholtaan. Pienarilla noilla reikäpäillä käynti tahtoo olla sitä 30mm sataseen ja usein oudot kärpäset riesana. Lentorata on kaareva ja 22LR:n tehokas käyttö sataa metriä lähenevillä matkoilla vaatii mielestäni LEM:in ja vähintään jonkun mildot- ristikon.

17 HMR käy puolta pienempää kasaa huomattavasti paremmalla tuulensiedolla, ja 0-120m matkat voi ampua esim. kyyhkyä huomioimatta luodin putoamaa lainkaan. Kiikarinkaan ei tarvitse olla mikään mildot.22 WMR:ssä ei mitään muuta hyvää ole verrattuna 17 HMR:ään kuin että voi ampua pykälää suurempaa riistaa. Mikä ei toki ole ihan pieni etu, koska silloin kaikki lintu- ja muu pienriista on laillista ammuttaavaa.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Marraskuu 18, 2014, 08:11
Onko nyt tilanne se että torrehaan kokemukset on olleet itse valmistetuista 17HMR:istä, kun muut on ampuneet tehdaspyssyillä? Kovin tuntuu olevan erilaiset näkemykset kyseisestä kaliiberista ja herää kysymys siitä onko vika ollut patruunassa vai aseessa?
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Pontus - Marraskuu 30, 2014, 17:55
(http://http://www.sukelluskirjat.net/FinnfireRange.jpg)Meikäläisen näkemys .22 TA-aseesta.Sako P94S Range

SAK-MIL rs bipod

LYNX äänenvaimennin

Weaver Grand Slam 6-20x40

Warne QD rings

DIPInc. picatinny adapter

DIPInc. billet aluminium trigger guard

J&P Custom Products action screw set

J&P Custom Products striker spring set
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Tuoppi - Joulukuu 02, 2014, 19:38
Kalliin näkönen kokonaisuus  :) kyllä meikäläisen hahmottelut ovat todellakin köyhän miehen versio  :lol:
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Joulukuu 02, 2014, 21:17
Kalleus on suhteellista, tärkeintä on olla sinut oman aseen kanssa. Tulokset ratkaisee, ei kaluston hinta :wink:Mulla on vähän vastaava Quad paketti suunitteilla mutta katsotaan nyt mikä on lopullinen versio, käytettyjä paksupiippuisia ei ole juurikaan myynnissä ja uudet on toistaiseksi lompakon ulkopuolella.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: erilainen - Joulukuu 03, 2014, 22:11
Lainaus käyttäjältä: "Koheltaja"
käytettyjä paksupiippuisia ei ole juurikaan myynnissä ja uudet on toistaiseksi lompakon ulkopuolella.


kaverillani heavy barrel quad etsimässä uutta kotia, yhteystiedot yv jos kiinnostaisi
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Joulukuu 04, 2014, 08:03
Kiinnostaa, yyveetä pukattu.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Joulukuu 04, 2014, 20:28
Onko tietoa mitkä raudat on laitettu AICS tukkiin?(http://http://i890.photobucket.com/albums/ac105/puebloshooter/DSC03027.jpg)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: jykä - Joulukuu 04, 2014, 20:40
Googlen kuvahaulla löytyy tällainen sivu http://forums.1911forum.com/showthread.php?t=423546, jossa kerrotaan aseen olevan Remington 40X.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: juhani - Joulukuu 06, 2014, 15:00
Lainaus käyttäjältä: "Pontus"
(http://http://www.sukelluskirjat.net/FinnfireRange.jpg)Meikäläisen näkemys .22 TA-aseesta.Sako P94S Range

SAK-MIL rs bipod

LYNX äänenvaimennin

Weaver Grand Slam 6-20x40

Warne QD rings

DIPInc. picatinny adapter

DIPInc. billet aluminium trigger guard

J&P Custom Products action screw set

J&P Custom Products striker spring set

aika liki minun näkemystä  :)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Pontus - Joulukuu 07, 2014, 19:56
Ammuin hieman yli tässä projektissa, ei mitään järkeä. Mutta palikoiden valitseminen ja paketin kokoaminen oli palkitsevaa. Ja pyssy ampuu tarkasti.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Joulukuu 19, 2014, 16:12
Kipaisin kaupoilla ja matkaan tarttui tällainen aihio, piti ostaa ihan jotain muuta ja muussa kaliberissa mutta silmät lukittui Rangeen. Aihio siinä suhteessa että muutamasta kohtaa löytyi parannettavaa kuten petaus, ruuveja kiristäessä piippu elää pystysuunnassa kuten lähes kaikissa P94/Quad:ssa mitä olen käsissäni pyöritellyt. Ihme ettei rautojen sovituksia saada tehtyä kohdalleen, tässäkin rekyylivastin on liian korkea, myös liipasinkaaren sovituksessa on vähän sanomista.Pikainen käynti radalla ja kohtalaisen hyvää kasaa sai niillä paukuilla joita oli mukana, petauksen jälkeen sitten kunnon paukuilla paremmassa kelissä enemmän käyntitestejä. Picatinnyn ruuvasin tukkiin bipodia varten mutta kiskon paikka tulee vaihtumaan, pystystä ammuttaessa picatinny ei ole kivan tuntuinen kädessä joten se siirtyy piipun alle tukin nokkaan.Tukki on hyvän tuntuinen käteen ja ampuma asento löytyy luontevasti, pieni miinus tulee poskipakasta jossa on viiste lukkoa varten vaikka piekkarissa lukko ei tule lähellekkään poskipakkaa. Tukin muoto on näköjään ajettu samoilla asetuksilla kuin Tikka T3 Sporterin tukki ja siksi poskipakkaan on tehty reilu viiste etureunaan. Tukkiin on myös tarkoitus tehdä pistehakkurilla karhennukset kahvaan ja etuosaan. Ja voi olla että kesäksi laitetaan uutta väriä Plasti Dipillä tai teippauksilla.Lukon liike on sulavampaa kuin aiemmassa P94:ssa, liike on hieman pidempi ja tekee lukon käytön luontevammaksi kun voi hämmentää reilulla kädellä.17 HMR piippu oli loppu liikkeestä ja se tulee joskus ensi vuoden puolella. Kauppias tiesi kertoa "varmana tietona" että 17HMR on nousemassa samaan luokkaan kuin 22WMR joten sillä pääsee metsästämään muutakin kuin pienempiä lintuja. Ajankohdasta ei ollut tietoa mutta ehkä jo ensi kaudeksi.(http://http://uppaa.fi/images/2014/12/19/P114067742aca.md.jpg) (http://http)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Joulukuu 23, 2014, 20:13
Ratakäynti talvisena aamuna, hymy on herkässä kun Range on todellakin mieleinen tukin ja toimivuuden osalta. Tällä on hyvä alkaa muistelemaan mitä kaikkea on unohtanut ampumisesta vuosien tauon aikana :DCenter-X, SK SP ja SK HV näyttää käyvän kohtalaisen hyvin joten niillä testit jatkuu.(http://http://uppaa.fi/images/2014/12/23/20141223_09381774471.md.jpg)(http://http://uppaa.fi/images/2014/12/23/P114070080886.md.jpg)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Jones - Joulukuu 23, 2014, 22:38
Eiliseltä ratakäynniltä jäi kanssa hyvä mieli. Pääasiassa olin ampumassa pistoolilla, mutta piekkari oli mukana siltä varalta, että jää aikaa ampua silläkin. Aika alkoi käydä vähiin ennen kuin piti hakea vaimo kaupungilta. "No kyllähän tässä muutaman sarjan ehtii ampua"-ajatus ja viereiselle 50 metrin radalle taulu paikalleen, ampuma-alusta maahan, vaimennin kiinni ja lipastus.Ensimmäinen sarja näkyy oikealla. 14-kertaisella suurennoksella näki suunnilleen miten meni, mutta kävin silti katsomassa tauluilla. Yksi naksu oikealle ja yksi naksu alas. Mietin, että eipä tässä ehdi ampua kuin toisen kymmenen laukauksen sarjan ja siihen keskityin vähän paremmin.Oli hieno tunne, kun valkoisesta taustasta ei erottunut mitään muutosta laukaus toisensa jälkeen... Siihen paikkatarraanhan ne kiltisti osui  :D Yleensä ammun SK Rifle Matchillä ja olen ollut sen hinta-laatusuhteeseen oikein tyytyväinen. Tällä kertaa oli poikkeuksellisesti Lapuan Midas+ kokeilussa. Eilen jäi kokeilut 2x10 laukaukseen, mutta kiinnostus uusiin kokeiluihin jäi  :wink:Aseena jossain edellä näkynyt Quad Varmint ja kiikarina Falcon Menace 4-14x. Tukijalat ja takatuki käytössä.(http://http://joona.smugmug.com/photos/i-jQ8FqJb/0/M/i-jQ8FqJb-M.jpg)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Joulukuu 24, 2014, 06:14
Lainaus käyttäjältä: "Jones"
Yleensä ammun SK Rifle Matchillä ja olen ollut sen hinta-laatusuhteeseen oikein tyytyväinen. Tällä kertaa oli poikkeuksellisesti Lapuan Midas+ kokeilussa. Eilen jäi kokeilut 2x10 laukaukseen, mutta kiinnostus uusiin kokeiluihin jäi  :wink:


Mulla SK RM teki pystyhajontaa, alarivin keskimmäinen taulu, sama ilmiö parilla muullakin SK:lla. Parhaiten kävi Center-X, SK Standard Plus ja SK HV. Pitää vielä kokeilla Midasta ja X-Actia, sekä tietenkin purkkipaukkua.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Tammikuu 13, 2015, 16:44
Tällä kaverilla on ainakin ollut aikaa testailla eri juttuja, hemmolta löytyy vaikka minkälaista testiä eri muodoissa. Luotitestissä näkee hyvin miksi ei välttämättä kannata lähteä muokkaamaan luoteja, lentoradat on aika mielenkiintoisia eri muokkauksilla.Muokattujen luotien testejä: https://www.youtube.com/watch?v=C9Dylxy3zJcEri patruunoita ja kalibereja vertailussa: https://www.youtube.com/watch?v=j25Mknn_Uzg
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: simppas - Tammikuu 25, 2015, 20:37
Täällä on herjattu 22WMR;n käyntiä. No tottahan se on että se ei ihan kaikkea syö, tai ainkaan jälki ei ole kaikilla patruunoilla yhtä kaunista. Itse testailin eri patruunoita ja niiden käyntiä (kuva). Vaikkei ampuma taitoni nyt kovin kaksinen olekkaan niin testistä kyllä kävi hyvin selväksi, mitä merkkiä kannattaa tai ei kannata ostaa.

Ampuma etäisyytenä 50m, kuvan patruunat:

Ylärivi: sellier&bellot FMJ 40Grain, winchester JHP 40Grain, Remintong JHP 40Grain.

Alarivi: sellier&bellot SB 45Grain, CCI V-max Polymertip 30Grain, CCI TMJ HP Maxi-Mag 40Grain.

(http://https://dl-web.dropbox.com/get/Camera%20Uploads/taulut.jpg?_subject_uid=39192744&w=AADbbRVdM_nMONV1pYxABx2y4_X8HdAj8vuOPaoNnsFQBA)Linkki kuvaan: https://www.dropbox.com/s/09eqtolpqhxyg4l/taulut.jpg?dl=0
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: fr0z - Tammikuu 25, 2015, 21:13
Kuva ei näy...
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: simppas - Tammikuu 25, 2015, 21:26
Lainaus käyttäjältä: "fr0z"
Kuva ei näy...


Kyllä se minulle näkyy. Minne se pitää laittaa että näkyy?
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: ose - Tammikuu 25, 2015, 21:33
näkyy se.

sellerithän käy varsin nätisti.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Helmikuu 16, 2015, 14:14
Pitäisi yhteen piekkarin piippuun saada vaimennin kiinni mutta piipun suuhun ei haluta tehdä mitään muutoksia ettei käynti vahingossakaan huonone nykyisestä. Kierrettä ei ole ollenkaan eikä sellaista siihen tehdä. Onko ainoa vaihtoehto tehdä Sako TRG21 tyylinen ruuvilla kiristettävä kierreadapteri piipun nokalle? Samaan palikkaan voisi miettiä diopterin laittoa :think:
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: ampuja - Helmikuu 16, 2015, 14:49
Mulla on yhdessä piekkarissa vaimennin ilman kierteitä. Vaimentimen takana on noin n. 80mm holkki kiinni. Holkki siis luonnollisesti tulee piipun päälle ja kiristetään piippuun kahdella kuusiokoloisella pidätinruuvilla.. Pysyy hyvin kiinni eikä vaikuta kiinnityksensä puolesta käyntiin. Ja vaimennin painaa ku synti. Ilmeisesti jonkun sepän DIY-malli riittävän paksusta metallimateriaalista.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: torrehaa - Helmikuu 16, 2015, 15:16
Muutamaan nakskaks aseeseen olen tehnyt puristeliitoksella kiinnitettävän vaimentimen...sorvasin alumiinista holkin ja sen jatkoksi rosteripönttö rosterihaitoilla.

Piipunsuun kruunasin uudellen..oli yhdessäkin rassilla sohlattu et muistutti roopeankan tussarin piippua ...kyllä alkoi pelittämään  :lol:BT1
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Helmikuu 16, 2015, 15:49
Toi kävi kanssa mielessä, lämpö/puriste sovitteella adapteri piipun nokkaan niin ei tarvii kajota piipun suuhun ollenkaan. Lotharin piippu tuntuu kovin herkästi menettävän piipun suun supistuksen kierteen matkalta ja käynti huononee välittömästi. Lieneekö syynä pehmeän nappirihlatun piipun jännitysten muutokset vai jostain muusta, mutta eipä ole tällaista tullut ennen vastaan.EDIT: Nythän mä muistin että mulla on Gemtech Halo feikki joka menee 22mm piipun päälle 43mm matkalta, tarvii vain sorvata piippuun lukitus ura niin sen saa kiinni. Sinistystä se syö piipun päästä kun irroittaa/kiinnittää mutta pyyhkäsee pikasiniä jos alkaa rauta loistamaan, käyttövehkeitä nää on.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: torrehaa - Helmikuu 16, 2015, 18:53
Lämpöä ei tarvita jos tekee holkin alusta nakskakkoseen,taatusti pysyy...ei millään stopruuveilla vaan holkki halki ja yks tai kaks ruuvia puristamaan halkiota kiinni  :o

Piipunsuussa en ole kuullut supistusta olevan ainakaan ostetussa aihiossa enkä valmiissakaan aseessa jälkeen ryssännakskakkosten aikojen joissa kerrottiin olevan hienoinen suupuolen supistus syntymälahjana tai sitten suuhun kiristetyn etutähtäimen pannan aiheuttamana..hemmetin tarkkoja ovat olleet kaikki vaimentajan tieltä katkaistut piipunpätkät kunhan vaan on antanut olla pannan paikoillaan ja tehnyt piipunsuun kruunauksen huolella&oikein..parasta näkemääni koskaan osoitti lyhyt russkipiippu.200mm pitkänä ja TRG pesällä somistettuna laukaisualustana TC Encore...

Tämä siis ennenkuin hankin Valmetin Leijonan ja valmistin siitä itselleni kasapyssyn.

Lyhyt russkipiippu nakkeli osumia säännöllisesti n.15mm nippuun / 100m edesmenneellä Scoremaxilla kasatuelta ammuttuna...ja parempaa käyntiä en uskonut olevan olemassakaan ennenkuin koitti aika Valmetin Standardin. :clap:BT1
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Helmikuu 16, 2015, 19:11
Quadin .22 piipuissa on supistus piipun suulla noin 15mm matkalla ja muistelen että sama juttu oli P94 kanssa. Sama tilanne Lotharin raakapiipuissa, niissä on piipusta riippuen selkeä supistus noin 30mm matkalla. Muutenkin ne on lyijytulkkauksessa olleet lievästi piipun suuhun päin kiristyviä, plus vika supistus piipun suulla. Ryssän piipuissa ei ole kuristuksia juurikaan tullut vastaan, vaikka Tozien piipuista on supistuksia tulkkailtu.Kattellaan millasen vaimennin kiinnityksen sorvi huomenna mulle tekee 8)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: jykä - Helmikuu 17, 2015, 11:40
Onko Koheltajalla tarkoitus askarrella jotain tämän suuntaista

ylärivissä

http://www.tacticool22.com/shop/threaded-barrel-ends-standard-c-20.html?pg=store

tai

http://www.kineti-tech.com/m-p-15-22-thread-adapter/
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: torrehaa - Helmikuu 17, 2015, 16:01
Tommosia tacticolin mallisia tuli tehtyä ALUsta,hieman pidempiä ja halkaistulla kyljellä+puristusliitoksella.

Teräksinen+vaimennin päässä vois toimia kasa-ampujien himoitsemana tuunerinakin  :shock: ..jos nyt TAmmunnassa pitää hifistellä samaan reikään osumisella kun amet pakkaa olemaan suht lyhyt  :think:BT1
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Helmikuu 17, 2015, 16:22
Joku tollanen adapteri oli alkuun mielessä mutta kun kaapista löytyi Halo niin päätin laittaa sen kiinni. Muutama paukku tuli ammuttua ja lyhentäminen ei juurikaan huonontanut vaimennustehoa, tilavuutta kuitenkin on reilusti kun pöntön ulkohalkaisija on 38mm. Ensi viikolla piippu sinistykseen, tai ehkä fosfarointiin ja sen jälkeen sylkemään reikiä tauluihin.

(http://http://uppaa.fi/images/2015/02/17/P1150046fea4c.md.jpg)(http://http://uppaa.fi/images/2015/02/17/P115004885729.md.jpg)(http://http://uppaa.fi/images/2015/02/17/P1150047c6cc5.md.jpg)Samalla tuli sorvattua uusi vaihdekeppi.(http://http://uppaa.fi/images/2015/02/17/P11500492ff9b.md.jpg)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: nakki - Maaliskuu 11, 2015, 21:49
Onko noita adaptereita tehty diopterin etutähtäimen tilalle asennettavaksi ?

Piipun pää on 16mm , ja sovitus etutähtäimeen kohtuullisen tiukka . Vaimenninkierre sais olla myös millikokoa .

Itsellä ei nyt sorvia käytössä , joten jos valmiina löytyis .

Tarkoitus laittaa piipun päähän kiväärin vaimennin .
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Maaliskuu 17, 2015, 11:04
Tollasta käyntiä antaa vaimentimen kanssa. Ammuttu makuulta maastosta ja matka 50m, tukena bipodi/hiekkasukka kuten mettä/TA aseella yleensä on käytössä. Ei voi tätäkään sanoa moan aseeksi vaikka yksittäiset kasat on pääsääntöisesti alle 1/2 moaa.(http://http://uppaa.fi/images/2015/03/17/P1150250aff91.md.jpg)(http://http://uppaa.fi/images/2015/03/17/P115025102ab1.md.jpg)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: galwran - Huhtikuu 09, 2015, 10:00
Tuli laitettua Custom-tuotteen Laasalla uusi hantaaki CZ 453seen. Nyt se on just hyvä :) Alkuperäinen oli kieltämättä aikamoinen "herne"

(http://http://tjejou.kapsi.fi/lukko/IMG_0853.PNG)
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: MOj - Huhtikuu 09, 2015, 21:49
Lainaus käyttäjältä: "Koheltaja"
Quadin .22 piipuissa on supistus piipun suulla noin 15mm matkalla ja muistelen että sama juttu oli P94 kanssa. Sama tilanne Lotharin raakapiipuissa, niissä on piipusta riippuen selkeä supistus noin 30mm matkalla. Muutenkin ne on lyijytulkkauksessa olleet lievästi piipun suuhun päin kiristyviä, plus vika supistus piipun suulla. Ryssän piipuissa ei ole kuristuksia juurikaan tullut vastaan, vaikka Tozien piipuista on supistuksia tulkkailtu.Kattellaan millasen vaimennin kiinnityksen sorvi huomenna mulle tekee 8)


Quadissa ei käsittääkseni pitäisi olla supistusta piipun suulla. Minäkin luulin niin, mutta kun mulla katkaistiin piippua ensin 2cm, niin "supistus tuntui myös siirtyvän mukana saman verran taaksepäin, sitten otettiin vielä pari senttiä lisää ja taas sama juttu. Tätä ihmetellessäni soitin Sakolle ja kertoivat ettei ole mitään supistusta alunperinkään. Kyseinen ilmiö johtuu piipun katkaisumenetelmästä, suuresta pintapaineesta lastuttaessa.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Huhtikuu 10, 2015, 07:09
Mielenkiintoista, ilmeisesti takopiippu reagoi eri tavalla työstöpaineeseen kun esim nappirihlattu piippu? Parin Lotharin piipun kanssa on painittu, lyhentäminen onnistuu mutta kun tekee kierteen piipun päähän niin piipun suu menee väljäksi. Ja on kokeiltu tehdä eri tavoilla ja kunnollisella jäähdytyksellä, aina sama juttu ja tämä näkyy käynnissä.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Sipa - Huhtikuu 10, 2015, 08:18
http://bulletin.accurateshooter.com/2015/04/muzzle-threading-dont-remove-too-much-steel/
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Antero H - Huhtikuu 10, 2015, 08:20
Lainaus käyttäjältä: "Koheltaja"
Mielenkiintoista, ilmeisesti takopiippu reagoi eri tavalla työstöpaineeseen kun esim nappirihlattu piippu? Parin Lotharin piipun kanssa on painittu, lyhentäminen onnistuu mutta kun tekee kierteen piipun päähän niin piipun suu menee väljäksi. Ja on kokeiltu tehdä eri tavoilla ja kunnollisella jäähdytyksellä, aina sama juttu ja tämä näkyy käynnissä.
Tähän ei taida auttaa kuin poistettavan materiaalin vähentäminen. Toisinsanoen kierteen suurentaminen.

Tätä on amöriikalaisetkin sepät setvineet (http://http)Sipa kerkis ensin  :D
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Huhtikuu 10, 2015, 11:15
Toi on tiedossa, mutta jos haluaa piekkariin std kierteen niin ollaan patti tilanteessa. Ja sama lopputulos on saatu aikaan suomen huippusepällä teetetyssä 1/2 piippukierteessä LW piipun päähän, mutta vastaavasti Mäkisen ja Sakon piipussa samaa ongelmaa ei ollut. Tämä herättää kysymyksen piippumetallin valmistuksen aikaisista jännitystiloista jotka vapautuu kun piipun suuta ohennetaan?Omaan piekkariin tulee jossain vaiheessa taas uusi piippu kun yritetään saada vielä joku milli pois kasoista. Piippuun ei ei tehdä kierrettä ollenkaan ja vaimennin kiinnittyy kierteettömästi piipun päähän.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: espo - Huhtikuu 12, 2015, 20:04
Mulle on selitetty, että kun nappirihlaus tehdään, survotaan ainesta väkisin voimalla kasaan piipureijästä ulospäin sen piippureijän läpi vedettävän tuurnan avulla... Ei lastuta, leikata tai muuten poisteta, se tavara vaan rytätään isolla paineella kasaan, ja se jää sinne edelleen, mutta jännitykseen. Sitten kun tehdään piipun ulkopuolelle esim kierteet, tai muuten poistetaan tavaraa, niin ulkopuolelle on sen jännityksessäolevan tavaran helpompi siirtyä, kun se paine ja jännitys siellä edelleenkin pitää pesäänsä. Ja sehän sitten tekee niin, eli samalla kun materiaali yrittää hellittää painettaan, tapahtuu piippureijän halkaisijan kasvaminen. Ja sen vaikutuksethan ovat historiaa, kaikki tiedämme mitä suustaan avarampi kuin muualta piippu tekee käynnille.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: HJu - Huhtikuu 12, 2015, 20:49
Mm. Anschutz on myynyt piekkareita joissa on vaimenninkierre vakiona ja rihlaus on siltä kierteen kohdalta + muutama milli patruunapesään päin porattu johonkin 7-8mm "ylikokoon" eli poistettu häiritsemästä. Ilmeisesti juuri tuon rihlauksen väljenemisen ja siitä seuraavan tarkkuuden heikentymisen estämiseksi.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Huhtikuu 12, 2015, 21:02
Samaan johtopäätökseen olen tullut nappirihlattujen piippujen kanssa juuri tämän ilmiön takia, pieni reikä laajennetaan vetämällä oikean kokoinen ja rihlojen muotoinen nappi piipusta läpi ja piippuun jää jännityksiä jotka vapautuu kierrettä työstäessä ja reikä laajenee.  Samasta syystä Shilen kieltää heidän piippujen fluuttaamisen käynnin huonontumisen pelossa.LW SS aihio oli tullut kauppaan ja ensi viikolla hakemaan kanki pois, ehkä muutaman viikon päästä pääsee radalle uuden piipun kanssa. Nykyinen musta LW siirtyy V22:een niin saa senkin piekkarin käymään kunnolla.
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Jambo - Toukokuu 24, 2015, 20:20
Vielä kun alaraudan jaksais sovittaa, tosin mielessä ollu että koneistuttas jollain tutulla uuden, vähän fiksummanlaisen. Ja optiikka päivittää, mielessä ollu Bushnellin 10x40 tai sitten Veikalta joku 6x tuubi... Bipodinkin kun päivittäis vaikka kopio-Harrikseen niin saa Versa-Podi majailla pelkästään Tikan tukena.Mutta tämmönen puluhuilu löytyy:

(http://http://i1303.photobucket.com/albums/ag157/jyripetri/2015-05-09%2017.05.18_zpspxs49bho.jpg)

(http://http://i1303.photobucket.com/albums/ag157/jyripetri/2015-05-09%2017.09.03_zpsuwpggfkn.jpg)Tukki on ite tehty ja säätöjä löytyy pituus, poskipakka ja perälevykin pyörii ja nousee sekä laskee. Vielä kun keksis siihenkin jonkun pikasemman nupin ettei tarvis rukarilla tai avaimenperällä huiskia.  :?
Otsikko: Re: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Kosanderi - Toukokuu 24, 2015, 21:30
(http://http://i.imgur.com/Uy0hnrG.jpg)
Otsikko: Vs: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Ippe69 - Heinäkuu 15, 2020, 10:55
Täällä näkyykin olevan juttua piipunsuun kierteestä ja tiukkuudesta, joten lainaan topikkia.
Eli ostin juuri CZ455 16,5" 22lr varmint piipun. En ihan toivottuun tarkkuuteen ole sillä kuitenkaan päässyt. 10 laukauksen kasoja 50 metriin 16-20 milliä useammalla patruunalla, mutta toistaiseksi en kertaakaan tuon alle. 100 metrissä erot patruunoiden välillä vähän kasvoi, parilla panoksella juuri alle 40 mm pääsee mutta ei paljoa.

Aloin sitten tulkkaamaan piippua. Patruunapesästä päin luotia työntäessä menee aika tasaisesti lähelle suuta. Kuitenkin juuri ennen kierteen alkua, ehkä noin 5mm matkalla on selvästi löysä kohta. Juuri kierteen alussa on taas selkeä tiukka kohta joka taas löystyyhieman kierteen kohdalla. Piipussa on tehtaan tekemä 1/2" kierre.
Mietin, että sahaanko pari senttiä lyhyemmäksi, kalvaimella piipunsuu kuntoon ja jos paranee niin teetän 18x1 kierteen. Mitä on kokeneemmat mieltä?
Otsikko: Vs: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: HJu - Heinäkuu 15, 2020, 11:27
Itse harkitsisin ennemmin rihlojen poistamista sen tiukan kohdan etupuolelta. Niin Anschutzkin tekee.

Poistaminen tapahtuu asesepän toimesta poraamalla. Tietenkin poraus pitää olla keskitetty rihlojen mukaan eikä piipun ulkokehän mukaan.

Jotta saat 18x1kierteen niin piipun pitäisi olla noin 20mm ulkohalkaisijaltaan siitä kohtaa mihin kierre tehdään. Varmintin piipussa varmaan ainevahvuudet riittää.
Otsikko: Vs: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Ippe69 - Heinäkuu 15, 2020, 12:11
Meinaatko että on parempi jättää tiukka kohta vaikka juuri ennen sitä on ~5mm "vapaalentoa"?

Poraus tosiaan vaatii seppää, enkä mielelläni nyt alkaisi tuota lähettämään mihinkään. Aseseppää ei ole lähimaillakaan, siksi pienessäkin hommassa menee aikaa ja rahaa. Mieluummin katkaisen ja kokeilen, viimeistelyyn voi sitten lähettää kun oikea kohta on varmasti selvillä eikä haittaa vaikka pari viikkoa kestäisikin.
Materiaalia riittää 18x1 kierteelle ja vaimenninkin on valmiina kun saman aseen toisessa piipussa on se kierre.
Otsikko: Vs: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Ippe69 - Heinäkuu 21, 2020, 00:09
Tein nyt helpoimman kautta tämän ja rälläkällä lyhensin pari senttiä, eli jäi vain tasapaksua piippua. Piipunsuun viimeistelin kalvaimella. Alustavien testien perusteella vaikuttaisi paremmalta, parhaimmillaan jopa 9mm viiden laukauksen kasa 50 metristä. Ei toki yhden kasan perusteella voi mitään varmaa sanoa. Panokset pääsi loppumaan mutta lisää on tulossa...
Tulipa tutkittua tarkemmin piipun mukana tulleita papereita ja kiinnitin huomiota koeammuntalappuun. 28mm @50m, 5lks. Ei ole kovat vaatimukset CZ:lla!
Otsikko: Vs: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Poikanen - Heinäkuu 21, 2020, 01:05
Pakko arvostaa tämmöstä kokeilukulttuuria 👌🏻
Otsikko: Vs: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: metsuri - Heinäkuu 21, 2020, 01:40
CZ:n koeammuntalaput on ihan höpöjuttuja. Omassa kans melko iso kasa, mutta 100 m parhaimmillaan 1 cm kasoja
Otsikko: Vs: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Ippe69 - Heinäkuu 21, 2020, 12:07
Sen nuo koeammuntalaput ainakin paljastaa, ettei siellä ole oikein minkäänlaista laadunvalvontaa jos ~2 MOA ampuva varmint-piippu laitetaan markkinoille. Kotimainen kilpailija kuitenkin lupaa vähintään yhden MOAn käyntiä.

Vähän tietenkin aina mietityttää rälläköidä uutta piippua, mutta kun on jo aiemman 22 wmr piipun kanssa kokemuksia takuun toimivuudesta, niin en enää viitsi siihen hommaan alkaa. Lisäksi kun on vaihtopiippuaseesta kyse, niin pahimmassakaan tapauksessa ei kovin isoa summaa häviä. Ensisijaisesti käytän tuossa muutenkin 17 HMR piippua, 22lr piippu on vain väliaikainen ratkaisu siihen asti kun rahat riittää uuteen aseeseen.
Otsikko: Vs: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: HJu - Heinäkuu 22, 2020, 07:12
Lupaako Sako tosiaan pienoiskivääreille 1 MOAn käyntiä ? Mille matkalle?
Otsikko: Vs: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Heinäkuu 22, 2020, 08:05
Piekkarin ja HMR:än käynnin ongelma on siinä että käynti riippuu paljon patruunasta, huippupaukku ei ole takeena hyvälle käynnille eikä ne siellä tehtaalla ala testaamaan huippukäyntejä. Niillä on omat speksit joiden pitää täyttyä sillä paukulla mitä he käyttää ja se on siinä. 1MOA tehdasvalmisteisella piekkarilla on kovan tason käyntiä joka tarkoittaa että kasat pitää pysyä toistuvasti paikkalapussa 50m matkalta.

Verrokiksi rakennettu Sako Quad Bravo Shilen SM Ratchet 4 piipulla ja matka 65m, makuulta bipodi/hiekkasukka sekä pieni tuulenvire. En saanut kuvaa käännettyä mutta oikealla (ylhäällä) Lapua Midas ja vasemmalla SK Riflle Match, kaksi 5lks kasaa ja muut on 10lks. Isoin kasa oli päivän eka puhtaasta piipusta.

(https://img.aijaa.com/m/00842/14863058.jpg) (https://aijaa.com/ankd6o)

Ja luikku on tämän näköinen, alkuperäistä/koskematonta ei taida olla kun lukon sulkukappale  ;D

(https://img.aijaa.com/m/00482/14863074.jpg) (https://aijaa.com/o7H5EC)

EDIT: näppisvirhe ilman oikolukua, matka korjattu oikeaksi eli 65m

Otsikko: Vs: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: MTä - Heinäkuu 22, 2020, 09:20
Nättiä jälkeä!
Vaihdat vielä paikkalaput pienoiskiväärin täppiin  :P
Otsikko: Vs: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Ippe69 - Heinäkuu 22, 2020, 20:21
Lupaako Sako tosiaan pienoiskivääreille 1 MOAn käyntiä ? Mille matkalle?
Nyt kun aloin tutkimaan, niin valmistajan sivuilta en löydä mainintaa. Kuitenkin jokaisessa myynti-ilmoituksessa mainitaan 1 MOA tarkkuus mutta ei sen tarkemmin. Siis tikan T1X:lle. Sama homma useissa lehtiartikkeleissa, joten en usko että olisi väärinkäsitys.

Muoks. Näin lukee manuaalissa: "Jokaisella Tikka-luodikolla on pystyttävä ampumaan kolmen laukauksen kasa yhden kulmaminuutin
sisään 100 metrin (reunasytytteiset 50m) etäisyydeltä, ennen kuin ase toimitetaan myyntiin."

Vähän tiputtaa luottoa tuo patruunamäärä, mutta tyhjää parempi kuitenkin.
Otsikko: Vs: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: saku_s-t - Elokuu 14, 2020, 13:21
Kertokaahan arvon herrasväki että millaisia tukki vaihtoehtoja cz455 piekkarille on tarjolla mitä saisi suomeenkin/suomesta  tilattua/ostettua? Hakusessa siis olisi tukki joka vastaisi mahdollisimman hyvin TAC A1 ergonomiaa, niin olisi sitten reeni pyssy pienemmille radoille. Onko muita tarjolla muita ratkaisuja kuin MDT LSS-RF? Tämä ajaisi varmaan muuten asiansa mutta on vaan turhan heppoinen. Tällä tarkoitan sitä että saisi olla hieman painavempi/isompi. En sitten tiedä saisiko tuohon LSS sitten kiinni jonkin etukädensijan/freefloat tuubin.. Vai pitääkö vaan myydä ruukeri pois että on varaa aloitella T1X projekti :D
Otsikko: Vs: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: jthyttin - Elokuu 14, 2020, 14:43
MDT Oryx?
Otsikko: Vs: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: mattix - Elokuu 14, 2020, 14:45
Pakko tähän sanoa, että T1x 16" parrulla ja TAC1 rungolla on ihan jees ja ainakin näyttää ta-aseelta. Lisäksi kun päällä on 5-30x56, niin ainakin on jykevä piekkari  ;D
Otsikko: Vs: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: saku_s-t - Elokuu 14, 2020, 15:24
Molemmat hyviä vaihtoehtoja. Tuo T1X olisi kyllä siitä hyvä kun menisi isompaan tikkaan samat osat. Tuo Oryx ei varmaan olisi huono mutta saako niitä mistään?
Otsikko: Vs: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: saku_s-t - Elokuu 14, 2020, 15:43
näyttäisi että tuota oryxiä saisi tilattua https://oryxchassis.com/eu/ (https://oryxchassis.com/eu/)
Otsikko: Vs: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Nesmit - Elokuu 14, 2020, 19:24
Dollarikin on nyt taas lähellä 1.2  ;)
Otsikko: Vs: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Ippe69 - Elokuu 15, 2020, 00:05
Oletko saku_s-t tutustunut Rugerin Precicion Rimfireen? Ulkonäöllisesti ainakin sinnepäin ja suhteellisen edullinen "valmis" paketti. Livenä en tosin ole nähnyt.
Otsikko: Vs: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: saku_s-t - Elokuu 15, 2020, 12:17
Olen kyllä tietoinen mutta mitä siitä on tullut luettua niin saa Joko hyvän tai huonon.. Ostan mieluummin laatua tai pysyn hyväksi todetussa vanhassa ja kokeilen siitä tehdä paremman [emoji28]

Lähetetty minun CLT-L29 laitteesta Tapatalkilla

Otsikko: Vs: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Ippe69 - Marraskuu 20, 2020, 08:56
Onkos muilla ollu ongelmaa CZ 455 osumapisteen siirtymisen kanssa?
HMR piippu nyt kyseessä, kohdistettu samoilla panoksilla eikä mitään ole käytetty irti. Osumapiste 7cm vasemmalla, johon kuitenkin ampui 22mm/10lks/100m eli tarkkuus sinänsä kohdillaan.
Kiikari Falcon M18+, Burris XTR jalat, Britannia Rails-picatinny kisko, MDT tukki. Kaikki osat tuntuu olevan tukevasti kiinni, kiskokin mikä eniten epäilytti, on varmistettu liimalla. Ja pysyi kiinni vaikka ruuvit käytti löysällä, eli on pysynyt liimassa kiinni. Kiikarin säädöt toimi neliötestissä ja palautui samaan paikkaan kuin ammunnan alussa.
Ase ja panokset otettiin suoraan lämpimästä autosta, eli suunnilleen saman lämpöisiä kuin kohdistaessa.
Alkaa ideat loppumaan...
Otsikko: Vs: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Ippe69 - Marraskuu 20, 2020, 09:16
Kertokaahan arvon herrasväki että millaisia tukki vaihtoehtoja cz455 piekkarille on tarjolla mitä saisi suomeenkin/suomesta  tilattua/ostettua? Hakusessa siis olisi tukki joka vastaisi mahdollisimman hyvin TAC A1 ergonomiaa, niin olisi sitten reeni pyssy pienemmille radoille. Onko muita tarjolla muita ratkaisuja kuin MDT LSS-RF?
MDT ACC näkyy myös käyvän tuohon CZ:aan. Sehän on vähän isompi, vaikka ei ihan samanlainen kuin TAC A1.
Otsikko: Vs: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: saku_s-t - Marraskuu 20, 2020, 09:30
Kertokaahan arvon herrasväki että millaisia tukki vaihtoehtoja cz455 piekkarille on tarjolla mitä saisi suomeenkin/suomesta  tilattua/ostettua? Hakusessa siis olisi tukki joka vastaisi mahdollisimman hyvin TAC A1 ergonomiaa, niin olisi sitten reeni pyssy pienemmille radoille. Onko muita tarjolla muita ratkaisuja kuin MDT LSS-RF?
MDT ACC näkyy myös käyvän tuohon CZ:aan. Sehän on vähän isompi, vaikka ei ihan samanlainen kuin TAC A1.


on vaan sen verran hirvittävän hintainen että jos myy vanhan pois ja ostaa T1X ja siihen käytetyn tac a1 tukin niin päästään samoihin hintoihin..
Otsikko: Vs: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: MTä - Heinäkuu 09, 2021, 19:03
Kävin (hellepäissäni) testaamassa Ruger Mark IV 22 kiikarin (Vortex 2.5-10x) kanssa 100m, 1/4 SRA peltiin, patruuna vanha SK magazine, asento makuulta käsivaralta.
Siinä missä peruskelillä kiväärillä osuu 9/10 tai 10/10, niin pistoolilla osuin 5/10 sarjoja. Voi olla ettei tähtäin ollut ihan kohdillaan tai ötökät häiritsi, mutta yllätti kyllä positiivisesti tuo itselataavan pienoispistoolin tarkkuus.
Onko muilla kokemuksia?
Otsikko: Vs: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: saku_s-t - Elokuu 19, 2021, 09:12
Näin ne vehkeet elää.. Tikkoihin tullut xrs tukit niin vaihtui zetoriin Boyds brownellsilta. Tänään testiä miten se barrikadille asettuu versus vanha varmint tukki (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210819/9325d463c3d67e0fa7a3bace2e53e9a7.jpg)

Lähetetty minun AC2003 laitteesta Tapatalkilla

Otsikko: Vs: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: jsr85 - Syyskuu 10, 2021, 11:58
Italialainen rgm laminaatti tukki zetoriin, oon enemmän kuin tyytyväinen. (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210910/971c34cdb1d39a577106b4d26eb9bcb0.jpg)

JR

Otsikko: Vs: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: saku_s-t - Syyskuu 10, 2021, 12:22
Enpäs tiennyt tuollaisesta valmistajasta lainkaan [emoji848]

Lähetetty minun AC2003 laitteesta Tapatalkilla

Otsikko: Vs: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: H8machine - Lokakuu 14, 2021, 11:20
CZ 457 MTR, Sako Quad HB vai joku muu? Oltava vaihtopiippuinen (17hmr). Käyttötarkoitus Ta-treeni, metsästys, purkkiammunta.
Otsikko: Vs: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: jsr85 - Lokakuu 14, 2021, 14:48
Enpäs tiennyt tuollaisesta valmistajasta lainkaan [emoji848]

Lähetetty minun AC2003 laitteesta Tapatalkilla
Juu, en minäkään, sattumalta löytyi ku kattelin eurooppalaisia valmistajia.

JR

Otsikko: Vs: .22 "TA-ase" ??
Kirjoitti: Koheltaja - Lokakuu 14, 2021, 17:07
CZ 457 MTR, Sako Quad HB vai joku muu?

Mä ottaisin Quadin (on jo), joku toinen ottaisi CZ:an, kolmas ostaisi T1x 17HMR ja teettäisi siihen sepällä huipputarkan 22LR vaihtopiipun.

Nyt jos pitäisi valita niin päätyisin vikaan vaihtoehtoon siksi että siihen löytyy valtavasti optio osia ja tukkeja. Ei ehkä halvin vaihtoehto mutta saa sellaisen piekkarin joka palvelee pitkään eikä tee mieli alkaa vaihtamaan. Näin kävi omassa Quad-Bravo-Shilen projektissa joka on tullut varmaan uuden TRG:n hintaiseksi kaikkien muutosten kanssa eikä harmita pätkääkään  ;D