Siirry suoraan sisältöön

Hae jäseneksi

Hae jäseneksi

Killan jäseneksi voi päästä sukupuoleen ja sotilasarvoon katsomatta jokainen täysi-ikäinen ja hyvämaineinen Suomen kansalainen, jonka Killan hallitus jäseneksi hyväksyy. Killan hallitus hyväksyy jäseneksi henkilön jolla on Puolustusvoimissa tai muussa turvallisuusorganisaatiossa hankittu tarkka-ampujakoulutus, tai aiemmalla toiminnalla osoitetut edellytykset kehittyä tarkka-ampujaksi. Tällaiseksi luetaan suoritetut MPK:n tai vastaavien koulutusorganisaatioiden järjestämät tarkka-ampujakurssit, tai kivääriammuntaan liittyvä aiempi muu harrastustausta.

Hallitus käsittelee alla olevien ohjeiden mukaisesti toimitetut jäsenhakemukset noin kuuden viikon välein. Reserviläisliitto lähettää jäsenkortin ja -laskun hyväksynnän jälkeen.

Hakuohje

1. Ilmoita Reserviläisliitolle halukkuudestasi liittyä Kiltaan toisella alla olevista tavoista riippuen siitä oletko Reserviläisliiton, Reserviupseeriliiton tai Maanpuolustuskiltojen liiton jäsen:

 1. Jos et ole jäsen, täytä Reserviläisliiton jäsenhakulomake.
 2. Jos olet jo jäsen, ota yhteyttä Reserviläisliittoon ja ilmoita halukkuudestasi liittyä Tarkka-ampujakiltaan sekä olemassaoleva jäsennumerosi.

2. Kopioi sähköpostiviestiin alla olevat kysymykset ja kirjoita vastauksesi niiden perään. Lähetä teksti sihteeri@takilta.fi

 1. Miksi haet Killan jäsenyyttä?
 2. Minkälainen on armeijataustasi?
 3. Minkälainen ammunta-/reserviläistausta sinulla on?
 4. Missä olet saanut tarkka-ammunnan peruskoulutuksen? Valmistaudu esittämään todistus opetuksesta.
 5. Kuka tuntemasi Killan jäsen voi suositella sinua?
 6. Harrastatko metsästystä, kilpa-ammuntaa tai jotain muuta aseisiin liittyvää? Jos harrastat, mitä?
 7. Onko sinulla voimassa olevia hallussapitolupia?
 8. Omaatko IPSC-, SRA- tai IDPA- tai muun vastaavaan statuksen?
 9. Kuulutko jo johonkin reserviläisyhdistykseen, ampuma- tai metsästysseuraan?
 10. Minkälaista toimintaa toivoisit Killan voivan tarjota sinulle?
 11. Mitä muuta haluaisit kertoa itsestäsi? Sana on vapaa.
 12. Onko taustasi nuhteeton? Kyllä/ei.
 13. Vakuutan antamani tiedot totuudenmukaisiksi.

Valtakunnallinen vaihtoehto

Tarkka-ampujakilta on valtakunnallinen. Jos asut Pohjanmaalla tai Lapissa, niin tiesithän, että näillä alueilla toimii myös paikallisia tarkka-ammuntayhdistyksiä, kuten esimerkiksi Pohjanmaan Tarkka-ampujat Ry ja Artic Snipers Ry. Suosittelemme lämpimästi tutustumaan myös heidän toimintaansa!