kollimaattori.

Tähtäimet, kiikarit, kaukoputket, LEMit

kollimaattori.

ViestiKirjoittaja Mvä » 20 Tammi 2006 13:31

jep ja hei..... onko kenelläkään tietoa onko killalla tai missään kollimaattoria jonka sais piippuun kiinni ja sais raaka kohdistuksen tehtyä... maksaisin kyllä vuokraa :shock: :shock:
Mvä
 
Viestit: 161
Liittynyt: 11 Huhti 2005 10:46
Paikkakunta: etelä-pohjanmaa

ViestiKirjoittaja espo » 20 Tammi 2006 14:58

Riittävän tarkasti raakakohdistus onnistuu ilman kolimaattoria seuraavasti, jos vain aseesi piipun läpi pystyy katsomaan vaikka sitenkin että purat aseen osiin (piippu ja tähtäin pitää tietystiolla yhdessä):

1) Pura ase osiin siten että piipusta näkyy läpi.
2) Kiinnitä ase remmeillä, puristimilla tms TUKEVASTI tukevaan alustaan siten että piipun läpi näkyy vähintään sadan metrin päässä joku sopiva kohde. Voi vaatia mielikuvitusta ja tramppaamista asunnon eri ikkunoiden ja parvekkeen välillä. Kohteena heiluva lipputangon nuppi tai puunlatva ei ole paras mahdollinen, mutta käy paremman puutteessa. Kohdista piippu kohteeseen siten että katsot piipusta läpi joidenkin kymmenten senttien päästä aseen takaa, yrittäen suunnata ase siten että kohde on keskellä kun silmäsi on aivan keskellä, ei yhtään vinossa piipun keskilinjasta. Tässä saatta auttaa pienisuurennoksinen teatterikiikari. Nyt sitten vaan säädät tähtäimen osoittamaan samaan paikkaan ilman että tönit asetta niin että piippulinja muuttuu.
3) Ase irti, kasaan ja ampumaan. Sivulinjaltaan pitäisi kohdistusten olla aika hyvin paikoillaan, korossa saattaa olla vielä enemmän säätämistä.
Tuolla tavalla aseen ja kiikarin saa raakakohdistettua niin hyvin että lopullinen kohdistaminen onnistuu mainiosti jopa 150 metrin radalla, eli että osumien pitäisi olla intin taulussa raakakohdistuksen jälkeen. Kollimaattorilla homma on tietysti nopeampaa kun ei tarvitse rakennella tellinkejä kotona.
espo
 
Viestit: 321
Liittynyt: 17 Touko 2004 08:39

Kollimaraattorit...

ViestiKirjoittaja Silent killer » 20 Tammi 2006 18:33

Jep..Ja Moi...

Niin Espon "Tekniikka" on paras..
Nykyiset kollimaraattorit tulevat piipun päähän magneetilla , ja säädöt on sitä mitä ovat , eivät läheskään niin tarkkoja , kuin tuo piipun läpi kohdistaminen.

Kokemusta on noista Kollimaraattoreista..ja sanon ettei ole ostamisen väärti..itselläni oli ??merkkiä en muista mutta Made in France oli valmistusmaa... Magneetti oli niin "löysä" että kohdistin ei pysynyt paikoillaan , Ja keskittäminen ei ole tarkkaa...

Mutta olen nähnyt/kokeillut Kollimaraattorin ( Bushnel )..jonka mukana tulee eri kalibereille pienet tangot , jotka työnnetään piipun sisään , joten keskitys on aina jämti..Ja tällä vempaimella sain tuonne seiskan rinkiin ampumatta laakiakaan..( PV:n "Lehmän nahka"taulu )...

Mutta näitä ei kait enää valmisteta???..Mutta jos joku tietää paikan mistä tämän tyyppisiä kollimaraattoreita myydään vielä mikä ei kiinnity piippuun magneetilla, niin eikun ilmoitus tänne topicciin..

Nyt kun on tuollainen oma kehitteinen"ruustukki" mikä sitten painaa ja on hankala siirrellä ja mittailla..mutta siinä kelkkaa voi säätää vakaan ja pystyyn.rungon liikkumatta.( kun ensiksi pultataan koko hökötys ampuma pöytään..huh..tämä on hankalaa..mutta toimii..Kun toteuttaa toimenpiteet mitä Espo tuossa kertoi...

Minä teen kuten Espo kertoi juuri niin , ja sitten kun tämä on tehty eli ase on raaka kohdistettu. ammun laukauksen taulun keskelle tähdäten suurennoksella 24, ja sen jälkeen ruuvaan aseen kelkkaan kiinni tukevasti leveillä tassuilla.

Sitten säädän ruustukin säätimistä ristikon keskelle taulua ( kelkka ja siinä kivääri liikkuu rungon ollessa paikoillaan ) , lukitsen säätimet..jonka jälkeen vaan napsuttelen ristikon ampumani reiän kohdalle ...kivääri ei liiku eikä liioin kiikari.."helppoa" kun taulun paikkaaminen... :lol:

Ainoana miinuksena että aikaahan tässä tuhraantuu , kuitenkin ei tätä tarvitse onneksi kovin usein tehdä......

Ja sen jälkeen kolme , kolmen sarjaa. ja siinä se on..( varmistus että ensimmäinen laukaus oli keskellä )
Eli juuri tuo ensimmäinen laukaus on se asian ydin ..että laukaus on mahdollisimman "Puhdas" , eli ei liika vetoa ym..

"Hitaasti , vaikeasti mutta varmasti"..... :wink:
terv: Silent Killer
Silent killer
 
Viestit: 307
Liittynyt: 16 Maalis 2005 16:06

asia

ViestiKirjoittaja Mvä » 20 Tammi 2006 20:24

jep ja kiitos .. noinhan suurinpiirtein kyllä aina teen mutta joskus meinaa mennä tuhertamiseksi.. :cry: :cry: . jollain valmistajalla on tosiaan niitä jotka laitetaan piipun sisälle ja eri kalipereille.. maksoi jotain 99e
Mvä
 
Viestit: 161
Liittynyt: 11 Huhti 2005 10:46
Paikkakunta: etelä-pohjanmaa

ViestiKirjoittaja HJu » 21 Tammi 2006 12:46

Ikkunasta tiirailu aseen kanssa on siinä mielessä hankalaa että poliisi voi kiinnostua asiasta.

Itse olen kotosalla tehnyt niin että 10m matkalle olen laskenut ballisitiikkaohjelmalla miten tähtäyspiste ja osumapiste eroavat jos ase kohdistetaan 150 tai 300m matkalle.

Omalla aseella ja patruunalla tähtäyspisteen ja osumapisten ero on 4cm jos ase koitetaan kohdistaa 300 metriin jossa tähtäyspiste ylempänä ja osumapiste alempana. 10m päähän paperilappu jossa on tähtäysristi mustalla tussilla piirrettynä ja osumapistettä merkkaa musta täppätarra muutaman sentin alempa. Sitten kohdistetaan piipun kautta ase osittamaan täppätarraan. Sen jälkeen säädetään tähtäin osoittamaan tähtäysristiin. Bipodilla ja takatukin alle tulevalla tyynyllä/lehtipinolla tms. tuella homma on helppo hoitaa noin 10 minuutissa.

Jos ei ole varaa täppätarroihin ja asuu pienessä asunnossa niin köyhän miehen kylmäkohdistus tehdään 300m radalla siten että taulu näkyy piipun läpi keskellä ja tähtäin säädetään osoittamaan samanaikaisesti keskelle taulua. Osumat löytyy taulusta mutta tämä vaatii vähän kokemusta ja uskoa omaan näkökykyyn.
Terveisin,

HJu
HJu
Chairborne rating
Chairborne rating
 
Viestit: 4055
Liittynyt: 13 Touko 2004 20:37
Paikkakunta: Pk-seutu

Re: asia

ViestiKirjoittaja Silent killer » 21 Tammi 2006 13:14

soldier kirjoitti:jep ja kiitos .. noinhan suurinpiirtein kyllä aina teen mutta joskus meinaa mennä tuhertamiseksi.. :cry: :cry: . jollain valmistajalla on tosiaan niitä jotka laitetaan piipun sisälle ja eri kalipereille.. maksoi jotain 99eMissä , Missä..?????........ :roll: :roll: :roll:
terv: Silent Killer
Silent killer
 
Viestit: 307
Liittynyt: 16 Maalis 2005 16:06

asia

ViestiKirjoittaja Mvä » 21 Tammi 2006 14:39

niin sanoin tuossa että 99e mutta en tiedä valehteliko se kauppias mulle kun sanoi niin. Hantaruksella sama laite oli 169e ja kärkkäisellä ylivieskassa 140e . Täytyy vähä vielä kovistella tuota hh-sportin myyjää :evil: :evil:
Mvä
 
Viestit: 161
Liittynyt: 11 Huhti 2005 10:46
Paikkakunta: etelä-pohjanmaa

ViestiKirjoittaja Esa Paananen » 21 Tammi 2006 14:50

Kysäiskääpä kiinnostuneet Asetalosta. Siellä on ollut tarjolla BSA-merkillä markkinoitavaa made in China-kollimaattoria, joka muistuttaa rakenteeltansa ilmielävästi vastaavaa Tasco-merkkistä kaliiperikohtaisine kiinnityskaroineen. Eikä ollut muistamani mukaan edes hinnan kiroissa!
Esa Paananen
 
Viestit: 50
Liittynyt: 06 Syys 2005 09:31
Paikkakunta: Kainuu

ViestiKirjoittaja HJu » 21 Tammi 2006 18:42

BSAn kollimaattori Asetalossa 83 Euroa.
Terveisin,

HJu
HJu
Chairborne rating
Chairborne rating
 
Viestit: 4055
Liittynyt: 13 Touko 2004 20:37
Paikkakunta: Pk-seutu

ViestiKirjoittaja MikaS » 21 Tammi 2006 21:08

Tai minulta muutaman kerran käytetty 65e. Tiedustelut yv:nä
MikaS
 
Viestit: 276
Liittynyt: 12 Tammi 2005 09:47


Paluu Optiikka

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa