.22 "TA-ase" ??

Aseet, asetarvikkeet, bipodit, vaimentimet, suujarrut yms. aseisiin liittyvä keskustelu
ana-konda
Posts: 8
Joined: Wed Nov 21, 2007 10:47 am
Location: Tampere

Re: .22 "TA-ase" ??

Post by ana-konda » Mon Jan 11, 2010 9:16 pm

Jones wrote:CZ 452:n tukkia haluaville täällä on yksi ihan mielenkiintoinen vaihtoehto: http://pdccustom.com/index.php?main_pag ... ucts_id=43

Image


Kyseessä siis PDC Customin alumiinitukki, joka saattaa olla Snipers Hiden piekkariketjua tai Rimfire Centralia lukeneille jo tuttu. Noin 300-350 euron hinnalla tuntuisi saavan aika mukavasti säädettävän tukin.

Itse aloin harkita tukkia toiselle Sako Quadille, joka saattaa tulla hankintaan lähiaikoina, joten kysyin onko sellaisia tulossa. Kukaan muu ei ollut vielä sellaista kysellyt, mutta mikäli ostajia olisi 4-5 niin tukkia kuulemma kannattaisi alkaa tehdä.

Onko ketään muita kiinnostuneita :?:

Iso kiitos vinkistä. Paras ostos jota olen tähän harrastukseen tehnyt :dance:
Suosittelen kyseistä firmaa kaikille. Todella hyvän tuntuinen tukki ja huippuhyvää asiakaspalvelua :clap:

Image

psallinen
Posts: 27
Joined: Tue Feb 19, 2008 7:46 pm

Re: .22 "TA-ase" ??

Post by psallinen » Tue Feb 09, 2010 5:39 pm

Olen tsekkaillut alustavasti erilaisia alustoja 22 ta-kiväärille ja törmännyt monesti Rugerin 10/22 target puolariin. Tarkkuudesta on enimmäkseen kerrottu aika hyvää (jopa 10-20mm 50m), mutta onko täällä ketään jolla omakohtaisia kokemuksia ko. laitteesta. Siitä kun löytyisi suht tervepäiseen hintaan tactical malli. Naapurillakaan ei olisi mitään aliäänistä harjoittelua vastaan maillaan.

User avatar
muroc
Posts: 26
Joined: Thu Mar 04, 2010 3:23 am
Location: Ulkomaat

Re: .22 "TA-ase" ??

Post by muroc » Sat Mar 06, 2010 12:38 pm

tervehdys kiltalaisille seka muille foorumin kayttajille! vastikkaan foorumin loysin ja ensimmaista viestia tassa siis kirjuuttelen. ase/ampuma -kokemusta loytyy lahinna sotilasaseista mutta ei juurikaan piekkarista joten sen pohjalta nyt kysymyksiakin olisi.

sako quad olisi tarkoituksena hankkia joten tiedustelisin notta jos hommaa ko. aseeseen useamman piipun niin tarviiko niihin myos luvat erikseen vai meneeko 22lr seka 22wmr samalla luvalla? kyseisten kaliiberien erot eivat taysin meikalaiselle selvilla viela edes ole mutta sita tassa selvitten myos. antaako raskas piippu jotakin muuta ampujalle kuin komen ulkonaon, eli onko mainittavaa eroa ammuttaessa? mita kiikareita olette kayttaneet sakoissanne ja mille matkoille?

User avatar
mysteryman
Chairborne rating
Chairborne rating
Posts: 955
Joined: Thu Feb 05, 2009 10:40 am

Re: .22 "TA-ase" ??

Post by mysteryman » Sat Mar 06, 2010 1:21 pm

Terveppä terve...

22 wmr on kaliiperi jonka itse kyllä jättäisin kokonaan väliin. Panosvalikoima on huonompi kuin 22lr. Panokset ovat kalliimpia ja usein tarkkuudeltaan huonompia kuin lr:ssä. wmr:ään ei edes saa kunnollisia match luokan panoksia johtuen siitä että sillä ei ammuta kasaa kilpailuissa. Luodit ovat samoja molemmissa kaliipereissa. Etuna wmr:ssä suurempi lähtönopeus jonka ansiosta suorempi lentorata. Tosin siitä ei ole paljon iloa koska käyntiä on vaikea saada riittäväksi jotta tuosta kuitenkaan pidemmän matkan pyssyä tulisi.

17hmr sen sijaan on erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto. Suora lentorata ja huippu tarkkuus. Tätäkin sanotaan vielä pienoiskivääriksi mutta alkaa olla vaippaluoteineen jo ominaisuuksiltaan ihan täysverinen kivääri. Häviää isommille keskisytytteisille oikeastaan enää tuulenviennissä mutta sekin on muihin reunasytytteisiin nähden ylivoimanen. Mach 2 suurinpiirtein samanlainen kuin hmr mutta pienemmällä hylsyllä ja siten alhaisemmilla nopeuksilla.

HJu
Chairborne rating
Chairborne rating
Posts: 5581
Joined: Thu May 13, 2004 6:37 pm
Location: Pk-seutu

Re: .22 "TA-ase" ??

Post by HJu » Sat Mar 06, 2010 2:05 pm

Eri kaliperin piippuihin vaaditaan omat luvat.

.22 Wmr käyttää vaippaluoteja.

Aselain mukaan .22 reunasytytteinen on pienoiskivääri. .17 kaliperiset ovat kiväärejä. Niille Suomen metsästyslain puitteissa hyvin rajallisesti käyttöä.

.22Lr + .17 Hmr olisi minun valinta jos vaihtopiippuisen haluaisin.

Tarkkuuden kannalta nämä kaliperit eivät vaadi raskasta piippua. Ampumista raskas piippu voi vähän helpottaa.
Terveisin,

HJu

User avatar
muroc
Posts: 26
Joined: Thu Mar 04, 2010 3:23 am
Location: Ulkomaat

Re: .22 "TA-ase" ??

Post by muroc » Sun Mar 07, 2010 5:43 am

kiitoksia vastauksista! tuo perinteinen 22lr taitaa olla se ensisijainen hankinnan kohde, ainakin nyt aluksi. katsotaan sitten notta jos useammalle piipulle myohemmin tarvetta tulee.

User avatar
mysteryman
Chairborne rating
Chairborne rating
Posts: 955
Joined: Thu Feb 05, 2009 10:40 am

Re: .22 "TA-ase" ??

Post by mysteryman » Sun Mar 07, 2010 6:55 am

Luvista saa tukkualennusta kun ottaa kerralla useamman. On melko röyhkeät hinnat yksittäiselle aseelle tai aseen osalle.

Jones
Posts: 36
Joined: Wed Mar 12, 2008 3:40 pm

Re: .22 "TA-ase" ??

Post by Jones » Sat Mar 20, 2010 4:20 pm

Nyt saatiin vaimon pitkän matkan piekkari valmiiksi. Tämäkin on Sako Quad Varmint ja tukki saatiin tänään Sipiläiseltä Tervakoskelta.

Image

Rimfire centralissa muutama kuva enemmän ja pari kuvaa siitä miten vaimo 150 metriin ampui. :clap:
http://www.rimfirecentral.com/forums/sh ... 481&page=2

Horg
Posts: 4
Joined: Sun Sep 12, 2010 9:03 am

Re: .22 "TA-ase" ??

Post by Horg » Mon Sep 13, 2010 9:33 am

Eka postaus täällä.


Mulla on tässä tuloillaan 2 kappaletta piekkareita,toinen on wanha toz,valitettavasti ei edes "8"mallia,mutta joku kuitenkin,kertalaukausvehje ja koska ase ei mulle pesoakaan maksa niin olen tässä ajatellut että mitähän moisesta saisi värkättyä,lueskelin netistä jos jonkinmisia saitteja ja osuin tänne kerta toisensa jälkeen eikä ole hullumpia toteutuksia tästä aiheesta (.22 cal ) täälläkään.

Tukki tozivanhuksessa on ehjä mutta todella käytetty ja ajan hammas näkyy niin senkään modailu / vaihto ei ole ongelma,ei tartte sääliä nykyistä,mutta eniten kiinnostaisi ehkä kokonaan oman valmistus,vanerista tms,ei muovista/muista synteettisistä.Tämä jo siksi että omaan aika hyvät taidot ja vehkeet puun työstöön,ja todellakin,muila sellaisten osien teettäminen jotka voisin itsekin tehdä,ei tule kuuloonkaan.

jotenka,kysyisinkin että millasestas puupalikasta olisi fiksuinta alkaa tukin työstö aseeseeni,mista ylipäätään saa pienehköjä vaneri tms kappaleita jotka kuitenkin olisivat riittävän paksuja ?
täälläpäin (t:re) ei oikein tunnu olevan tarjontaa,ja jos onkin niin pitäisi ostaa törkeen kokosia,1 x 1m kappaleita joille mulla ei kyllä ole tarvetta ihan lähitulevaisuudessa :D

Mielenkiintona olis rakentaa tosta rohjakkeesta jonkinsortin bipodeilla varustettu 100-150 metrin ammuntaan soveltuva,TA tyylinen ase,jota myös lain sallimaan metsästykseen käytettäisiin.

Aseesen on joku mennyt aikanaan hitsaamaan :shock: kiikarin jalat,kiikari itse on aikojen saatossa kadonnut.Ko viritykset ei lienee ole sen kummemmin rautojen karkasuihin vahinkoa tehneet koska aseella on aika paljon ammuttu ja ko.hitsailusta on kuulemma n.20 vuotta.Eipä tuossa suuret saumat ole,muutama 5 millin heppi siellä täällä,ne saa dremelilä nätisti poistettua.

Lisäksi aseessa on kiinteästi asesepän juottama n 40 x 120 mm vaimennin,jonka turvin ase on lain sallimissa mitoissa,sentin tai pari sen ylittäen.Piippu on siis jossain vaiheessa tarkoituksella lyhennetty koska aseella on pääsääntöisesti ammuttu vaimentimen kanssa.


Toinen tussari jota tässä olen miettinyt,ja se mun pitäs perjantaina kaupasta hakeakkin,on Zastava 99 precision joka on tässä väheksytyssä .22 WMR kaliberissa. Joo,tiedostan kyllä että ampumatarvike skaala ei tässä maassa,saati muissakaan ole tarjonnaltana kovinkaan kattava,mutta tlipa moiseen kova kiinnostus ja hinku kuitenkin. Ase on siis tahdasuusi,ja ajatteline laittaa sen osiksi kun sen kotiutettua saan.Tähän en tahtoisi tukkia vaihtaa,mutta muutostyöt olisi mukavia tehdä nyt eikä sitten joskus,säädettävä poskipakka,bipodit,nuo ainakin pitäs värkätä heti ensitöiksi.
Eniten tähän laitteeseen mua kiinnostaisi udella vihjeitä tukin käsittelyyn kun on sellanen idea että poistaisin siitä öljyt/lakat/mitkä lie,ja koittaisin värjätä aseen uusiksi,käyttäen edelleen värjääviä öljyjä,en mitään peittävää maalia.Väreinä tietenni musta-vihreä-ruskea,vihreän ollessa pääväri.Tämän vehkeen käyttö tulis olemaan metsästys,linnut/jänikset,sekä tarkkuusammunta n.pariin sataan metriin,sen enempiä tuskin tällä kaliperilla on turha odottaa.Olishan sitä voinu ostaa vaikka 223sen tms ihan kiväärikaliberin aseen,kyllä,mutta niitä on jo kaikilla ja vastarannan kiiskinä toimitaan näin :D ,en siis ole laisinkaan kiinnostunut kuuleen jo kuultuja tuomioista typerästä kaliperivalinnastani.Takavaro alue ei tällä kaliperilla ole niin suuri kuin isommilla,ja tällä saan napsia sitä riistaa mikä kiinnostaa,thats it.Hirvihommiin mulla on eri vehkeet ja haulikkokin josko siitä en kovin piittaa,tippuuhan sillä jänis ja lintu,mutta ei ole kovinkaan hastavaa moisella saalin saanti.

Onko kellään kokemusta 22 wmr paukuista,mikä olis laadukas ja mahdollisimman tarkka plus siedettävästi hankittava,ei niinkään hinnan,mutta saatavuuden puolesta ?

torant
Posts: 133
Joined: Wed Jan 20, 2010 3:24 pm

Re: .22 "TA-ase" ??

Post by torant » Mon Sep 13, 2010 2:55 pm

Oletko lukenut erälle.netistä oma tukkiprojekti osiota? Sieltä saa melko hyvän käsityksen tukin valmistamisesta.

Post Reply