Ohjeita Pistoolivuoroille!

TA-Killan ampumaratavuorot. Vuorot on pääasiassa tarkoitettu vain killan jäsenille.
Post Reply
User avatar
Kosanderi
Posts: 406
Joined: Mon Aug 06, 2007 9:25 am
Contact:

Ohjeita Pistoolivuoroille!

Post by Kosanderi » Wed Mar 02, 2016 8:23 pm

1. Ilmoittaudu vuorolle aina. Kerro samalla, jos tarvitset lainaan asetta ja/tai asevyötä sekä patruunoiden tarpeesta. Mikäli olet tulossa ensimmäistä kertaa, voit kertoa lyhyesti oletko ampunut pistoolilla aiemmin. Ilmoittautumiset Heggikselle tai mulle.

2. Lainattavia varusteita on kahdelle ampujalle. Näiden jatkuva jakaminen usealle ampujalle on työlästä ja aikaa vievää puuhaa. Näin ollen pääsääntöisesti emme ota samalle vuorolle enempää kuin kaksi varusteita lainaan tarvitsevaa henkilöä. Lisäksi vuoroille ei ole järkevää ottaa liian paljon osallistujia, jolloin karsimme viimeiseksi ilmoittautuneita. Mikäli kohdallasi osuu tyhjä arpa, olet seuraavalle kerralle ensimmäisenä jonossa.

3. Killan aseita varten paikalle tuodaan 9x19 patruunoita, joita voi ostaa hintaan 10€/50kpl. Maksetaan käteisellä paikan päällä. Pyri varaamaan sopiva summa mukaan. Patruunoita kuluu yhdellä harjoituskerralla usein 100-200.

4. Saavu vuorolle ajoissa ja varaudu olemaan loppuun asti. Jokainen myöhäinen saapuminen ja aikainen lähtö keskeyttävät ampumatoiminnan hetkeksi, ja jos se on toistuvaa – pienistä puroista kasvaa suuri joki jne. Tämän lisäksi saatoit viedä vuoron joltain, joka olisi voinut ottaa siitä kaiken irti.

5. Vuoron viimeiset 30 minuuttia käytetään radan siivoamiseen. Radan takahuoneessa on jotain suojaimia, mutta kokemus on osoittanut omat aina paremmaksi. Hyviä varusteita tähän ovat mm. hengityssuojaimet ja työhanskat, mikäli sellaiset satut omaamaan.

6. Patruunoiden ja lippaiden käsittely rata-alueella on melko vapaata. Harjoitusten lomassa tapahtuva lipastaminen tehdään ilman eri komentoa ja kysymykseen monellako lipastetaan vastaus on aina sama – lipas täyteen.

7. Aseiden käsittely on sitten tarkkaan kontrolloitua. Harjoituksissa asetta käsitellään vain harjoituksen vetäjän komentojen mukaan. Mikäli tilanne antaa myöten, voi radan takaosassa takaseinää kohti kuivaharjoitella ilman erillistä lupaa, mutta tällöin ei patruunoita tai patruunoita sisältäviä lippaita saa käsitellä.

8. Monet harjoitteet joudutaan ampumaan yksi kerrallaan. Tällöin suoritusta seuraavilta ampujilta odotetaan hiljaisuutta, jotta ampuja voisi keskittyä omaan suoritukseensa rauhassa. Tauluja paikatessa on sitten hyvää aikaa vaihtaa kuulumisia.

9. Vuorojen ohjelma koostuu pääosin hyväksi koetuista vanhoista ja vähän tuoreimmistakin harjoitteista ja ovat pääpainoltaan kohdennettu toiminnallista ammuntaa ja käytännön aseenkäsittelyä tukeviksi.

10. Harjoituksen vetäjät ovat vastuussa turvallisuudesta vuoroilla, ja turvallisuuteen liittyviä ohjeita ja määräyksiä on noudatettava. Vetäjät ovat paikalla myös opastamassa ampumatekniikkaan sekä toiminnallisen ammunnan sääntöihin liittyvissä asioissa.

Pistoolivuorot tältä vuodelta ovat pyörähtäneet mukavasti käyntiin, ja kävijöitä on ollut oman arvioni mukaan keskimäärin 6 / vuoro. Treenit ovat pyörineet suhteellisen kivuttomasti, mutta parantamisen varaa on kuten aina. Johtuen lähinnä kasvavasta kävijämäärästä olisi vuorojen sujuvan käytön kannalta suotavaa, että noudatettaisiin näitä ohjeita. Helpottaa kummasti vuorojen pitämistä.

Ja lopuksi kertaus turvallisen aseenkäsittelyn säännöt, jotka pätevät pistooliratavuorojen lisäksi aina, kaikkialla ja kaikilla aseilla. Aamen.

1. Kaikki aseet ovat aina ladattuja.
2. Älä ikinä osoita aseella mitään, mitä et halua tuhota.
3. Laita sormi liipasinkaaren sisäpuolelle vasta, kun olet valmis ampumaan.
4. Ole varma maalistasi, mitä on sen edessä ja mitä sen takana.

Post Reply