Yöpyminen tähtien alla kesällä ja talvella

Metsästys, kalastus, vaellus, selviytymistaidot...
556
Posts: 91
Joined: Wed Jul 08, 2009 2:12 am

Re: Yöpyminen tähtien alla kesällä ja talvella

Post by 556 » Fri Mar 10, 2017 2:36 am

Perkeleen_Luoma wrote:Ei eristä riittävästi? Parhaat r-arvot löytyvät ilmatäytteisistä.
Sitä bilteman uimapatjaa ei kannata yleistää kaikkiin ilmatäytteisiin.
+1
Uimapatjojen, vierasvarapatjojen yms. vähäkammioisten ilmapatjojen erityskyky on olematon. Ilma liikkuu ko. patjojen sisällä laidasta laitaan ylös-alas sisäisinä virtauksina vapaasti siirtäen samalla lämpöä. Oikeasti eristäväksi tehdyt ilmapatjat koteloivat ilman tosi pieniin kammioihin, joiden kennorakanne eristää todella hyvin. Itsellä Therm-A-Rest NeoAir All Season. Talvikeleissä en ole ollut sen sen kanssa maastossa, mutta keveämmissä olosuhteissa tunne on ollut jännä, kun patjarajapinnassa pikemmimkin kuumottaa, kuin tuntuisi viileältä.

phh
Posts: 11
Joined: Fri Sep 23, 2011 11:32 am

Re: Yöpyminen tähtien alla kesällä ja talvella

Post by phh » Fri Mar 10, 2017 9:45 am

Itse tuunatuissa tähänastisen kokemuksen perusteella havaittua: armaflex on lämmin ja pehmeä, mutta painuu kuopalle, routamatto ei painu nuun herkästi, mutta on turhan jäykkä. Armaflex ja routamatto liimattuna yhteen toimi aluksi hyvin, mutta painui kuopalle. Paras on ollut 2x 10 mm routamatto ja välissä 15 mm armaflex. Tämä ei ole vielä kuopalla, mutta on aika jäykkä ja vähän turhan kova vieläkin.

Onko kellään kokemusta esim. Evazote nimellä myydystä alustasta, onko sen kummempaa kuin tavallinen solumuovikaan? Joku jumppamatto voisi muuten olla hyvä, mutta ne painaa ihan liian paljon. Jos löytyisi sopivan pehmeää ja sitkeää solumuovia, niin voisi vielä kerran yrittää liimata niista tuollaisen monikerroksisen patjan. Jos ei, niin pitää varmaan luovuttaa ja etsiä solumuovin kaveriksi jonkinlainen ilmapatja.

Post Reply