Itsenäisyyspäivän haaste 2017

Tällä keskustelualueella on tarkoitus käsitellä vain tarkka-ammuntaan liittyviä yleisiä asioita. Asiattomat viestit poistetaan.
Post Reply
User avatar
LSa
Killan puheenjohtaja
Posts: 1291
Joined: Sat Dec 31, 2005 1:13 am

Itsenäisyyspäivän haaste 2017

Post by LSa » Wed Dec 06, 2017 8:46 am

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Viime vuonna heitin itsenäisyyspäivän haasteeksi lähtökassin kokoamisen Suomen valmiuden nostamiseksi.

Tänä vuonna haaste on ”hiukka” syvempi: Osoita rakkautta niille, joiden vuoksi väität olevasi valmis taistelemaan.

Me puhutaan maanpuolustustahdosta ja isänmaallisuudesta, mutta usein samaan hengenvetoon kohtelemme huonosti niitä meidän lähimpiä, joiden puolesta muka olemme valmiita taistelemaan.

Meillä on kaikilla omat elämäntilanteemme. Joku elää yksin, joku on eroamaisillaan, joku jo kolmatta kertaa naimisissa, joku just rakastunut. Jollain on lapsia, toiselle niitä ei koskaan edes tule, jonkun lapset narkkaavat tai ovat kuolleet, jonkun talouteen tuli just uusi vauva, joku tapaa lapsensa vain harvoin. Joku grillaa naapurin kanssa, toinen ei suostu naapuriaan edes katsomaan.

Ihan sama. Lähimmäisiä meillä on kaikilla - anna heille rakkautta vielä kun voit.

Miksi? Koska elämä kannattaa elää elämisen arvoisesti. Koskee erityisesti meitä, jotka harjoittelemme/koulutamme väkivaltaisia asioita kyetäksemme suojelemaan muita.

Aloittaa voi pienestä. Jo ystävällinen tervehdys muuttaa maailmaa.

Peränkävijä
Posts: 179
Joined: Tue Sep 21, 2010 9:11 am

Re: Itsenäisyyspäivän haaste 2017

Post by Peränkävijä » Wed Dec 06, 2017 10:20 am

Juuri tänään, kun olen omia pappojani muistellut ja lukenut vanhasta sotilaspassista taistelupaikkoja kuten Suursaaren valtaus, tajuan taas selkeämmin sen miten kiitollinen saan olla siitä että omat isovanhempani selvisivät hengissä. Samalla tajuaa sen, miten pienestä se loppujen lopuksi on kiinni näkeekö niitä rakkaitaan enää huomenna edes rauhan aikana.
Toki heidän tekonsa ansaitsee kaiken kiitollisuutemme, mutta samalla meidän tulisi muistaa että mahdollisten sotatraumojen eteenpäin siirtäminen ei ole heidän kunnioittamistaan. Tunteiden näyttäminen on monesti suomalaiselle miehelle se kovinta luontoa vaativa tehtävä.

jeejee
Posts: 6
Joined: Wed Feb 08, 2017 2:23 pm

Re: Itsenäisyyspäivän haaste 2017

Post by jeejee » Thu Dec 07, 2017 4:55 pm

[img][url=http://aijaa.com/Cs03WQ][img][url=http://aijaa.com/VRYIQa][img] tuli vietettyä itsenäisyyspäivää tavalla jolla se saavutettiin ja suunnattiin ampumaradalle ampumaan kunnioittaen veteraanien saavutuksia,kaivettiin kalustoa rasvoista ja rekvisiittaa kunnianosoituksena suurimmalle sankarille,mahtavat fiilikset oli päässä ampumaan kyseisellä aseella,käytiin viemässä tulet myös haudalle,puolustusministeri Niinistöltä oli seppele haudalla

Post Reply